M2022, uge 26

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Foræret min far min haveslange og en solcellelampe, som bare ikke vil bo hos os. 

Jeg købte i foråret en flex-haveslange, fordi vi sidste år i sommerferien boede i et lånehus, hvor vi vandede have med sådan én, og siden har jeg undret mig over, hvorfor jeg i sin tid købte sådan et gummisvin, der vrider og vender sig under alle forsøg på oprulning, og som er stiv og umedgørlig, når man vil bruge den. Men min far kører oldschool på haveslangefronten, så han ville gerne adoptere den og det fik han lov til. 

Solcellelampen var den fineste luftballon, der snurrer rundt, når sommerbrisen rammer. Beklageligvis bor vi et sted, hvor milde briser starter ved 40 m/s, og da den samtidig er temmelig stor, kan vi ikke kan have den hængende et sted, hvor vi kan se den, uden at den samtidig banker ind i et vindue som en morder i en gyserfilm. Den er derfor også kommet i permanent ophold hos mine forældre, som har en mindre nationalpark med utallige muligheder for ophæng og placering.

Ting skal ikke ligge på lofter og i skure og visne; de skal bruges, og det bliver de nu. 

2.

Prøvet at købe rensemælk til at fjerne øjenmakeup med i stedet for den sædvanlige eye makeup remover.

For den eneste ulempe ved strikkede rondeller er, at de ikke duer til makeupfjerner i væskeform. Rondellen suger alt for meget, og derfor kan man enten vælge at overforbruge af sit renseprodukt eller være nødt til at gnide sine øjne så hårdt, at de lige når ind og kysse frontallapperne.

I den prisklasse, jeg begår mig i, er der meget få make up fjernere i lotion-form. Nivea laver en, som er udemærket, men det er faktisk den eneste, jeg har kunne finde, og den er de sidste par måneder kravlet godt op i pris. Derfor har jeg nu prøvet at købe rensemælk, for at se, om det kan klare opgaven. Hvis ikke, må jeg finde nogen, der kan bruge den flaske, jeg har købt, men hvis det fungerer, får jeg 4 gange mere for samme pris. Det er satset værd. 

3.

Har vi i juni brugt 221 kWh, mod 229 i samme måned sidste år. Jeg kan se, at tallene i år fra januar og månedsvist frem har heddet 341, 253, 243, 229, 222 og 221 kWh, og det får mig til at tænke, at vores grundforbrug nok ligger lige omkring 220 kWh. For selvom man slukker lys, tørrer tøj ude osv. osv., så skal maden stadig varmes, køleskabet have strøm og telefoner og computere oplades. Derfor er der selvfølgelig en nedre grænse for, hvor meget vi kan presse citronen, men det giver en fin fornemmelse af, hvor det *kan* lade sig gøre at ligge, og det er godt, for det giver noget at navigere efter.

Tallene for hhv. 2021 og (2022) ser sådan her ud: 407 (341), 377 (253), 330 (243), 290 (229), 281 (222) og 229 (221), hvilket betyder, at vi i det første halve år af 2022 har sparet (1914 – 1509) 405 kWh. Ganger man med de 3,21 en kWh står til at koste, giver det 1300 kr. sparet, hvilket måske ikke lyder af så meget, indsatsen taget i betragtning, men det er tæt på at være to måneder på frihjul, og set i dét lys, synes jeg faktisk, at det er rigtig meget.

4.

Var jeg forleden alene hjemme en hel dag, og både fordi ledighed er roden til alt ondt, men også fordi vi snart tager på ferie, brugte jeg en time på at tømme køleskab og de to køkkenskabe med madvarer, sortere det hele og skrive på min ugeoversigt, hvad jeg har, som vi skal nå at bruge.

For selvom jeg ikke hamstrer, hverken kød eller grønt, så ligger der alligevel meget i sådan et køleskab, fordi livet og *hvis* det nu bliver grillvejr.

Så madplanen er et ukurant kludetæppe i disse dage, og der er masser af mad i fryseren, vi kan hive op, når afrejsedagen nærmer sig, så vi ikke står med mælk, salat og pulled chicken, der bare skal hældes i skraldespanden.

Published by

10 Replies to “M2022, uge 26

 1. Ad 2: Prøv pudderdaaserne.dk’s alt i en sæbe – den er fremragende som øjenmakeupfjerner! Skummes let op i hænderne, “gnides” på øjnene og fjenes med en opvredet klud/rondel.
  Den koster 100 kr for 500 ml.
  + der er ingen parfume og andre nasty ting i 💪

 2. Ivy Aia renseolie fra Normal koster ca 50 kr, den tager alt, solcreme, makeup, vandfast mascara.
  Fjernes med lunken vand og en vaskeklud.

  1. Jeg har en del veninder, der svæver til olie, men huden om mine øjne bliver så dum af det. Jeg har dog ikke prøvet at tørre efter med vand – jeg skriver mig det bag øret. Tak.

 3. Jeg er også Nivea fan, men Coop, Fakta og lidt dyrere Kvickly, har et ligeså godt og billigere produkt. Aenglemark cleancing produkt. Mest fordi det er billigere og ligeså godt.

  1. Nu, du lige skriver det, forsvæver det mig, at jeg har brugt den for år tilbage – den er med kamille, ikke? Tak for reminder. Jeg tjekker lige i Fakta i morgen.

 4. Ift. rensemælk, så har jeg de sidste år brugt kokosolie på stof rondel. Fordelen er at kokosolien er fast, så den er nem at dosere og bliver ikke suget ind i rondellen Det fungerer rigtig godt og min tørre hud er glad.

 5. Ved godt dette indlæg ikke er spritnyt, men ville lige give mit besyv med i forhold til make-up fjerner creme. Matas egen linje har én og den har jeg brugt så længe jeg kan huske. Den er virkelig god, prisvenlig og drøj i brug 👍🏻

  1. Det er super fint, at du siger det. Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor, men jeg har nærmest glemt Matas lidt? Stor fejl. De har faktisk mange fine produkter, der – som du skriver – er både billige og drøje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.