M2021, uge 7

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Meldt mig ind i et par forskellige grupper på FB, hvor man kan forære ting væk. Mange af tingene kunne sagtens sælges, og Hjemsendelse Vol. II betyder, at vi godt kunne bruge pengene. Men lige nu er min mentale sundhed det vigtigste, og jeg er nødt til at prioritere at blive færdig med projektet herhjemme, for ellers brækker jeg midt over. Derfor har det primært handlet om at få ting, vi ikke længere skal bruge, ud ad døren. 

Til gengæld har jeg sat to regler for mig selv: Jeg sætter tid på, hvornår tingene skal være afhentede, og bliver de ikke det, går buddet videre til den næste i køen. Jeg blokerer folk præventivt, fordi jeg ikke gider bruge tid på at skændes med fremmede, der synes, jeg har lovet dem noget, men ikke lige kunne komme, fordi bilen gik stykker, børnene var syge og min hund har spist mine lektier.

2.

Klappet mig selv på skulderen over, at jeg, når jeg tegner abonnementer på noget, der kræver, at jeg taster mine betalingsoplysninger, lægger en reminder ind i min kalender, når det skal siges op. For efter at have skuffet mig selv utallige gange, når jeg ved oprettelsen har tænkt: “Det kan jeg SAGTENS huske!” – for så at ende med at betale for flere måneder af noget, som jeg ikke bruger, har jeg lært, at nej. Nej. Det kan jeg virkelig ikke. 

Denne gang var det lige ved at glippe, fordi jeg pga. af pandemien tjekker min kalender med en langt lavere frekvens, end jeg plejer, men jeg var heldig og fik opsagt mit abonnement hos C More 4 dage før prøveperioden udløb.

Jeg ved godt, at det er det, de løber an på, når de laver gratis/billige prøveperioder, der ‘bare lige kræver’ at man taster sine betalingsoplysninger, og i gamle dage var jeg lidt ‘nå ja’ omkring det. Men fordi jeg, når jeg skal lægge remindere ind, er nødt til at skulle omkring deres betingelser for at se, hvor lang tid i forvejen, man skal opsige, har jeg et par gange undgået nogle virkelig trælse oplevelser. Jeg ved sgu ikke, om udenlandske firmaer er undtaget danske regler ift. hvor længe, man binder sig, men jeg har det seneste år fået trukket i nødbremsen i sidste øjeblik på apps og medlemskaber af den type, hvor man automatisk melder sig ind, når man køber noget, fordi det viser sig, at man binder sig for et år, at der slet ikke findes info om bindingsperiode (#ThingsThatMakeYouGoHmm), eller at den eneste kontaktinfo til firmaet, er noget et par virkelig shady østeuropæiske adresser med meget lange telefonnumre.

Det kan godt betale sig at lede efter – og læse – det med småt.

3.

Endelig fundet Det Perfekte Tefilter.

I mit forsøg på at skære bare lidt ned for kaffeindtaget, har jeg prøvet at skrue op for teen, men jeg synes godt nok, at der er langt mellem snapsene, når man drikker brev-te. Men te i løs vægt har sin form lidt imod sig, synes jeg, og selvom jeg gennem tiden har forsøgt med te-æg, filtre og et par andre aggregater, har jeg aldrig lige fundet det, der fungerer for mig.

Før nu.

Den er så smart. Egentlig er der et låg til, men jeg drikker stadig koffein nok til ikke på *nogen* måde at have tålmodighed til at stå og forsøge at få hullerne i sien til at stå parallelt med hullerne i låget, OG få nålen igennem det hele. Ud med låget. Sien står så højt i koppen, at der ikke er noget, der løber over. 

Nålen kan bruges til at skrabe teen ud med, og efter 2 sekunders skyl under hanen, er sien klar til at stå i skabet og tørre i det lille glas, den bor i. Ingen engangsfiltre, intet hurlumhej når man fylder og tømmer (jeg taler til dig, klemme-æg), og der findes virkelig, virkelig meget god te derude. Mine seneste besættelser er ‘Hvid te med fresh lemon og yoghurt’ og ‘Hvid te Panforte de Sienna’.

Published by

19 Replies to “M2021, uge 7

 1. Jeg er på samme (lidt) mindre kaffe mission. Har lige købt en tesi som så rigtig god ud, solid, nem at rengøre ect. Meeeen den har så store huller at jeg får urimeligt meget krymmel i teen 😕 så… Vil du dele hvilken si det er du har inviteret i?
  God weekend til dig.

  1. Selvfølgelig! Den er såmænd bare fra Søstrene Grene, og koster under 30 kr. Jeg har lige tjekket, og det ser ud til, at de stadig har den, men ikke i deres webshop, så det er noget med at ligge på lur, når det hele åbner igen:)

 2. Jeg er storforbruger af gratis prøveperioder og introtilbud på aviser, streaming og alt andet. Et tips til at huske opsigelsesdatoen er at lave et varsel i appen for påmindelser. (Hedder den det på dansk? Min iPhone snakker norsk 😉). Og har du lavet et eller andet random pasordning, så skriv det ind i påmindelsen med det samme. Jeg ser nemlig heller ikke i kalenderen hver dag for øjeblikket, så det var blevet dyrt.

  1. God ide. Jeg har fået lavet et eller andet idiotisk med min kalenderopsætning, hvilket gør, at den indlæser alting to gange. Det er SYGT irriterende – når jeg (forhåbentligt snart) får min nye telefon, skal jeg have mig en anden kalenderapp, der ikke så let går i kludder, og der ville det være oplagt at synkronisere med en påmindelse. Tak for tip:)

   1. Måske jeg overser noget ift abonnementer… men som regel kan man opsige abonnementet med det samme, og stadig have adgang indtil perioden udløber. Så tænker ikke det er nødvendigt med kalenderpåmindelser.

    1. Jeg forstår, hvad du mener, men de fleste af de ting, jeg prøver på den her måde, er apps og tjenester, som jeg faktisk gerne vil have, men gerne lige vil teste først, og derfor slår til, når jeg ser et tilbud på en prøveperiode. Men netop derfor er udgangspunktet ikke nødvendigvis, at de skal siges op. Hagen er så, at man meget nemt glemmer noget, man ikke bruger – og derfor virker det for mig godt, at jeg lige tjekker op på det, når der er gået noget tid:)

 3. Jamen.. Linda, du kan da ikke bare dele Den Perfekte Tesi og så ikke engang fortælle hvor du har investeret.
  Vh Den Influerede 😄

  1. Haha – ej, men det er jo lidt skidt at jeg inspirerer til nykøb i indlæg, der handler om at begrænse forbrug:-D Men når nu vi kan skære ned på engangsfiltre, må det falde i kategorien ‘Den Gode Sags Tjeneste’:)

   Den er fra Søstrene Grene, og de har den endnu.

 4. Det er meget lettere, at lave te på kaffemaskinen. Vi er også te drikkere og investerede i en Bodum tekande med indvendig si og 4 krus, dem må jeg se at få solgt 🙂

  1. Det gjorde vi altid, da jeg boede hjemme, og ideen er skøn. Men fordi jeg ofte bare laver én kop, bliver det lidt hidsigt at starte hele maskineriet op for det – men godt du nævner det! Der er god trafik i kommentarfeltet herinde, så der er helt sikkert mange andre, der kan have glæde af det:)

 5. Angående te. Hos Tante T kan man købe engangsposer, og på design og indutrimuseet har jeg købt en gumnisi, altså en man samler, da det er design, koster den penge, men begge er fremragende.

 6. Yesss Linda, du er genial! Jeg købte den te-si i december grundet dens dejlige små huller og at den er ret pæn. Jeg drikker utroligt meget The hver dag og sætter pris på sådan en pæn si, på min pæne kop. Men AK – låget er jo helt umuligt at få pinden igennem, så jeg havde givet op og lagt det i skuffen. Men selvfølgelig skal låget bare droppes helt, man vender jo ikke bunden i vejret på sin the-si! Tak!

  1. Haha, jamen somme tider glemmer man de mest indlysende løsninger:) Jeg håber, du bliver glad for den nu:)

 7. Haha! Tænker absolut kategorien Den Gode Sags Tjeneste er relevant – og vi kan da tilføje Bevidst Forbrug. Tak for opklaring.
  Og tak for altid inspirerende indlæg, som jeg hver uge glæder mig til at læse. Jeg giver sjældent lyd fra mig i kommentarfeltet, men jeg læser altid og betragter mig selv som trofast del af Team Linda sådan i al almindelighed. Nu vil jeg så (såfremt missionen lykkes) også skænke dig en venlig tanke, når jeg drikker min (mere) bæredygtigt bryggede te 😉

 8. Herhjemme er vi inkarnerede thdrikkere (mest fordi ingen af os kan lide kaffe så det har vi kun til gæster).
  Vores vi har adskillige tesier og vores favorit er sådan en her:
  https://www.carstensens-tehandel.dk/tefilter.html
  J
  Vi har ikke købt den der, der var bare den første jeg fandt.
  Den er i stål og plastic og nettet er derfor ikke så skrøbeligt selvom den har meget små huller. Vi oplever nemlig også at en del andre har for tykke huller. Den er relativt stor i forhold til en kop og jeg kan derfor godt lave 1/2 kop. Vi bruger aldrig låget bortset fra at det kan vendes og så kan filtret stå i det hvis man skal lave en ekstra kop. Det har holdt flere år nu og selvom det er lidt dyrere har det for os(66 kr. Mod de 30) været en god investering.
  Som en ps. Hvis du synes det er hyggeligt så kan man jo dyrke planter der kan bruges til te i haven (det er jo så typisk urtete). Vi kører relativt simpelt med f.eks. citronmelisse (som jeg mest drikker om aftenen fordi der ikke er koffeinholdig og virker beroligende. Eller mynte som skulle hjælpe på luft i maven, forkølelse og kvalme..men altså vi kan bare godt lide det. Og hvis ikke man er til teen kan den jo altid gå i en drink 😉

  1. Det er hos dem, jeg køber te, så super fint lige at vide, at der er hjælp at hente der, hvis min nuværende går i stykker.

   Jeg har en hemmelig drøm om at have krydderurter i forhaven, hvis jeg får lagt fliser derude, og det var da en fantastisk ide! Finder du inspiration nogle bestemte steder, eller prøver du dig bare frem?

 9. Jeg fandt inspiration via Google og dobbelt tjekkede for det er trods alt noget man indtager. Lige mynte og citronmelisse kendte jeg godt. Vi har også romersk Kamille (jeg er ikke så vild med alm. Kamillete men den her er din). Hvis man først bevæger sig den vej er der jo også flere forskellige slags mynte osv. Jeg har også bevidst valgt noget fra..brændenælder f.eks. gad jeg ikke bakse med i vores højbed. Nogen er også vild med the at der vi normalt bruger som krydderier timian f.eks. der har vi også men vi bruger det sjældent til te. Vi har også kornblomst og det er jo fine i sig selv og kan bruges i salat osv også. Vi har også lavendel ude foran men jeg har ikke prøvet i te.
  Jeg startede vist her:
  https://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/krydderurter/181.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.