M2021, uge 47

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge:

1.

Har min søde mor hjulpet mig med at klippe den slidte kant af mit Modström-tørklæde (som med hastige skridt nærmer sig sit 15-års jubilæum), og sy en ny.

Jeg har længe været på jagt efter et nyt tørklæde, men efter 1000 googlinger og besøg i samtlige stofbutikker jeg kender, må jeg give fortabt. Mit Modström er syet i stof af så god kvalitet, at stofbutikkerne bare blankt erkender, at de ikke har noget, der kan måle sig med det.

Det har givet anledning til lidt selvransagelse, for i princippet burde jeg jo elske, at jeg ved blindt held har erhvervet mig noget, der har vist sig så slidstærkt, holdbart og bæredygtigt. Men der er et eller andet med den alder, jeg har nu, og en angst for at.. stagnere, tror jeg? Eller at blive opfattet som én, der stoppede med at udvikle sig, da hun fik børn?

Jeg er ikke færdig med at tænke, men angsten har trods alt ikke bedre fat, end at jeg glæder mig over at en ny søm har forlænget levetiden på mit all-time-favorite tørklæde markant. 

2.

Har jeg brugt en aften på at gennemgå mine kasser med advents- og julegaver.

Den eneste ulempe ved at starte i god tid er nemlig, at jeg somme tider glemmer, hvad jeg *har* købt, og derfor pludselig ender med at være lige rigeligt gavmild.

Klog af skade har jeg kun pakket de første adventsgaver ind. Resten pakker jeg ind hen ad vejen. Ellers kan jeg simpelthen ikke huske, hvad de får #scatterbrain

3.

Har jeg smidt en næsten-ny pakke te ud, efter kun at have drukket 2 kopper af den.

Fordi jeg har haft kronisk fokus på at stoppe madspild de sidste 4-5 år, kommer jeg somme tider, af ren vane, til bare at slave mig igennem ting, jeg reelt ikke kan lide, og det er livet sgu for kort til. Selvfølgelig er der gråzoner, men når man er sådan en, der MEGET ligger i den ene grøft, skal man somme tider hjælpe sig selv med at huske, at det er ok at dyppe tåen i vandet i den anden.

,

Published by

6 Replies to “M2021, uge 47

 1. Har lige pakket pynt ud, og er igang. Og glæder mig over MIN demens-regel: ikke noget med at købe julepynt, før jeg har været kasserne igennem. Og som altid, har jeg rigeligt med dejlige ting, der kan “stå”. Men ikke så meget, der kan “hænge”. Så nu må jeg godt lade mig friste. Af “hænge” ting.
  Glædelig december!

  1. Det er en GOD regel! Jeg bliver også altid så fristet, så jeg havde skrevet i min lille julebog, hvad jeg konkret manglede. (Noget til min ene hylde, samt lidt (lyse) julekugler til træet). På den måde kunne jeg godt præ-shoppe en smule, men stadig holde nogenlunde hus med ikke at overgøre det.

   1. Det minder faktisk lidt om mine regler for tøjkøb (som jeg allerede har virkelig meget af). Skal lige siges at min figur og de ting jeg går i er sådan at selvom vægten over årene kan svinge ca. 5-8 kg, så kan jeg alligevel bruge det meste, derfor lever (og bruges) selv relativt billigt tøj 10-15+ år hos mig, og reglerne er, at jeg bla. forholder mig hvorfor noget ikke bliver brugt nok. Har jeg kasseret så mange slidte strømpebukser, at det er derfor jeg ikke får brugt mine nederdele nok eller er det fordi jeg har luget ud i de mest svedige / uformelig T-shirts og bluser, så der ikke er helt nok kombinationsmuligheder, så må jeg godt kigge efter den kategori af tøj, så jeg får brugt det jeg allerede har endnu mere.
    Og hvis jeg ikke helt får holdt mig indenfor de rammer er reglen, ikke mere af det samme som det jeg allerede har, fx så der ikke er tre kjoler i mønstre og snit som til forveksling ligner hinanden. Det lykkedes ikke altid, men det hjælper meget ift. at minimere impulskøb.

    1. På den lange bane tror jeg, at det er en af de største forskelle, man kan gøre, det med at minimere impulskøbene. Og jeg synes, det er en virkelig fin vinkel, som jeg ikke selv havde overvejet, at der kan være en grund til, at man hver dag går udenom bestemte stykker tøj. Tak for dén øjenåbner.

 2. Igen, tak for dine tips. Hver uge bliver jeg mindet om at måske skal jeg lige tjekket et par ting. I dag tjekkede jeg mit teleselskabshjemmeside og kunne se at de tilbyder mit abonnement 50 kr billigere til nye kunder. Fik snakket med dem og nu er mit eksisterende abonnement også sat ned med 50 kroner. Som på lang sigt er jo besparelse på 600 kroner om året. Den slags tager tid at tjekke, men nøj hvor bliverbman glad for at man har været på dupperne.

  1. Det bliver jeg oprigtigt glad for at høre. Jeg elsker, at indlæggene somme tider kan holde liv i en proces, selvom man måske ikke 1:1 har brug for at tjekke eller gøre det samme, som jeg har gjort. Det har altid været det, jeg har håbet at kunne med dem, så jeg bliver så glad, når det lykkes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.