Give-away/I øvrigt:

*har jeg, siden jeg skiftede læge, tænkt meget over, hvorfor man ikke et sted skal angive, hvorfor man ønsker at skifte. Ville det ikke være oplagt? For jeg er med på, at alt er kemi, når det kommer til interaktioner mellem mennesker, og selvfølgelig skal ingen under luppen, fordi en enkelt kunde er utilfreds. Men virker det ikke lidt gak, at man ikke er interesseret i årsagen? 

I vores tilfælde handlede det om ualmindelig udpræget mangel på forståelse for de udfordringer, der knytter sig til en potentiel udviklingsforstyrrelse, og det ville da være virkelig fint, hvis andre familier ikke skulle sidde i stolen hos ham og opleve det samme.

I min venindes tilfælde handlede det om, at hendes læge tog hende på røven og sagde nogle ret upassende ting i forbindelse med en gynækologisk undersøgelse.

Der er Rigtigt og Forkert og så er der alle gråzonerne. Og selvfølgelig kunne man vælge at klage – men orker man? Og var det *så* slemt? Der er megen vigtig information, der siver ned gennem sprækkerne på den konto, tror jeg. 

*var Frida til fest i SFO’en for et par uger siden. Da Anton og jeg skulle hente hende, var himlen uendelig smuk. Alle nuancer af gylden, blå og rosa, et spinkelt månesegl i sølv og en million stjerner, der hang og gjorde sig til. “Prøv lige at se himlen, Anton. Er den ikke fin?” “Jo! Sådan føles det inden i mig, når jeg må sove inde ved dig, mor”. Mit hjerte, mand.

*er det ikke poesi og store følelser det hele. I morges bad Frida ham f.eks. lakonisk om at ‘step aside, peasant’, da han drillede hende. Jeg ved godt, at det var selvmål at grine, men for fanden, altså. 

*har vi fået vores indkaldelse til børnepsyk. allerførst i det nye år. Så sagde vi jo, at de sad med et helt nyt og velpolstret budget og bare ventede på nogen at smide alle pengene efter. 

*har jeg de sidste par måneder set en del opslag på facebook, hvor folk lovpriser mennesker, der er afgået ved døden – uden at sige, hvem det er. Jeg er med på, at der ikke er regler for sorg, men det er godt nok meget 2010 at spille mørk og mystisk på de sociale medier. Hvorfor åbne den, hvis man ikke vil tale om det?

*Følger jeg et par astrologer, både på insta og på YouTube, og de har siden oktober været meget enige om, at 2021 kommer til at følge os HELT til dørs med bøvl og baks. Min lektie for det sidste kvartal har været og er, at nogle gange, ikke? Så *er* det De Andre. Jeg er så bange for at overse  egne fejl og mangler, at mit udgangspunkt altid er, at 50% af konflikter, ufred og dårlig stemning ligger hos mig. Men universet har godt nok de sidste måneder været meget insisterende ift. at få mig til at fatte, at man en gang imellem faktisk godt må lægge hele ansvaret for en dårlig situation over på den andens tallerken.

*bliver vi nødt til at snakke om, at Lukas Graham og Adele er ved at være to sider af samme sag. Og inden du råber: “Ej, hvad snakker du om!?” så vil jeg bare lige bede dig om at høre hhv. ‘Happy for you’ og ‘Water under the bridge’ – og imens du lytter forestiller dig, at det er den anden, der synger. Du kommer til at give mig ret. 

*er jeg *liiiige* ved at være der med det helt overdrevne salg af pebernødder/kalendre/til-og-fra kort osv. osv. osv., som børn helt ned i 0. klasse skal sælge for deres idrætsforeninger og klassekasser. Det er, som om børnene helt er forsvundet ud af ligningen? Engang var det børnene selv, der stemte dørklokker for at få penge i kassen. Nu er det forældrene, der sælger på fb, og så synes jeg sgu, at ideen går lidt af det. Ikke fordi det hele var bedre, dengang vi gik 14 km. gennem mandshøje snedriver til og fra skole – men hvis det er børnene, der skal tjene penge til klassekassen eller fodboldturen – skal de så ikke være bare minimalt involverede i processen?

*har Jesper ovre på Den Gode Opdragelse udgivet en debatbog, som jeg har skrevet forordet til. 

Det er en fin, lille bog som, med sit far-og-fagpersons-perspektiv på børneopdragelse, kan give nogle tankevækkende, sjove og skæve vinkler på, hvordan man griber opdragelse an, og jeg synes, at den lægger op til nogle gode og anderledes samtaler om vaner, traditioner og forventninger.

Jeg har fået lov at udlodde 2 eksemplarer til et par af jer, og det eneste, du skal gøre for at smide et lod i puljen er at skrive en kommentar til dette indlæg. Det behøver ikke være dybt eller forkromet; måske bare en linje om, hvem du gerne vil give bogen til? (Og man må GERNE skrive ‘Mig selv!’) 

Jeg trækker lod torsdag d. 09.12 kl. 20, og offentliggør vinderen i M2021-indlægget fredag d. 10.12.

Held og lykke.

Published by

50 Replies to “Give-away/I øvrigt:

 1. Sælge lodsedler på Facebook!? Det havde jeg slet ikke overvejet som en mulighed… Men det havde da været svært tiltalende, efter at have fulgt min 8-årige rundt og sælge 200(!) lodsedler ved dørene i nabolaget. Senest søndag aften, i silende regn.
  Nej.. Jeg synes faktisk, det er helt fint, at hun selv har kæmpet sig frem til målstregen på den her. Mor har stået 1 meter bag hende ved alle døre, og kun hjulpet med byttepenge. Det er sgu sejt!
  Jeg tror jeg beholder bogen selv, hvis jeg skulle være så heldig. Man kan altid blive klogere – og måske jeg kan give den videre, når den er læst, og således også berige en veninde.

 2. Er nødt til at høre Lukas og Adele nu. Umiddelbart ikke to jeg ellers ville smække “i samme gryde”.
  Jeg vil gerne vinde en bog om opdragelse til mig selv. Måske jeg ikke er helt forkert på den🤞🏻😉

 3. Det med Lukas og Adele kan jeg så ikke lige “høre”, men kom i tanke om Lukas’ fortolkning af “Hello”. Hørt den? Giver ståpels ned ad armen….

  Så i øvrigt…. Mig selv!

 4. Den vil jeg gerne vinde!! Kender ikke bloggen så måtte lige forbi og læse et enkelt indlæg, og hans skrivestil fangede mig, så jeg tror, at der er håb om, at jeg rent faktisk ville få læst en bog om børneopdragelse (kan ikke prale af at have mange af dem på cv’et). Og med et forord fra din hånd, har du jo også godkendt den, og så tænker je helt klart, den er læseværdig!

 5. Mig selv! Som supplement til din blog! 😉
  Jeg er der ikke helt med Lukas Graham og Adele, og ungerne råber “sluk musikken” inde fra sengen! 😂

 6. Jeg elsker Frida. Hun ser simpelthen den sjoveste og jeg kan for mit indre blik se min egen snart 4-årige, hvis personlighed kan fylde en campingvogn sige det samme til sine væsentligt ældre brødre. Jeg havde heller ikke kunnet holde masken.

  Ps: ikke behov for at deltage i lodtrækning, jeg har opgivet al opdragelse.

 7. Mig selv – din tilgang til børneopdragelse og din måde virkelig at se dine børn og reflektere over jeres indbyrdes relation er en kæmpe inspirationskilde. Så når du har blåstemplet bogen med et forord, må den være god!

 8. Vi har faktisk lige haft besøg af nogle store drenge (7.,8.,9. klasse-agtige), som solgte julekalender til fordel for Børns vilkår. Men ned til 0., der synes jeg ikke du kan forvente det af børnene, så bliver det jo bare “Hej forældre, I skal…”.

  Bogen vil gøre rimelig god nytte herhjemme, hvor der er to meget forskellige børn. Og senere kan den havne hos min bror og svigerinde☺️

 9. Åh, jeg ville ønske, at jeg havde skrevet Frederikkes kommentar! Den er spot on sådan, som jeg har det!

 10. Adel og Lukas Graham! Helt sikkert. Bestemt samme feel.
  Jeg vil beholde bogen selv og glæde mig til flere input a la din blog 🙏

 11. Vil vinde bogen til min søster, der har to skønne men meget forskellige piger. Mine egne bonusbørn, er så store nu, at skaden er sket 🙂

  1. Jeg er blevet klogere hver gang jeg har læst noget om børne”opdragelse”, men synes stadig at der er meget at lære endnu… så jeg smider mig selv i puljen. Måske er jeg heldig at manden også læser den?

 12. Uh jeg vil gerne vinde bogen og så sende den videre til alle interesserede i min vennekreds. Anton, du smelter hjerter og Frida er så fierce at det halve kunne være nok. PS: Virkelig god idé at kunne knytte et par ord til lægeskift!

 13. Jeg vil gerne vinde bogen og læse den som et led i min egen meget lange overvejelsesproces “skal / skal ikke”. Jeg skal beslutte mig, inden æggene er udsolgt og det er meget stressende!

  1. Hej Cecilie. Med fare for, at jeg misforstår din kommentar: Der er måske ikke så meget ift. selve overvejelsen om at få børn i bogen. Dit lod er stadig med, men hvis du gerne vil læse lidt mere specifik om det med at beslutte at få børn, så ligger der et par indlæg her på bloggen under ‘Om at få børn selv’ i højre side. Du er også velkommen til at skrive til mig bagom, hvis der er noget, jeg kan være behjælpelig med vinkler på.

   Kh
   Linda

 14. Av, den bog ser spændende ud! Hvis jeg vinder, vil jeg læse den sammen med min kæreste. Det tror jeg kunne være fint for os begge 🙂

 15. Jeg eller rettere vi har også lige skiftet læge af andre grunde. Vi fik ny læge for ca 2 år siden, da vores gamle gik på pension., vi blev bare samme sted, selvom vi var flyttet.
  Men min mand har som den eneste kørekort, han har Parkinsons, han har et dårligt knæ, og så fik han en fibersprængning i det raske ben.
  Det var et wake up call, der fortalte os, hvor umuligt vores læge lå i forhold til vores bopæl. Og nu får vores tidligere læge ikke at vide, at det ikke har noget med hende at gøre.
  Jeg tror nemlig, at de fleste går ud fra, at når man skifter i utide, er det på grund af utilfredshed.

  1. Super god pointe. Det kan være både godt og skidt, og begge dele kan være fint at få formidlet videre til lægen.

   Jeg tænker også, at de fleste står op hver eneste morgen med ambitionen om at være ordentlige mennesker, der gør deres arbejde godt. Derfor er min tanke faktisk også, at det kunne være med til at pege på blinde vinkler, man ikke selv er opmærksom på? For hvis én skriver, at man f.eks. altid virker stresset og kort for hovedet, så er det et øjebliksbillede. Men får man kommentaren fra 5, var det i hver fald noget, man kunne forholde sig til om man ville arbejde med.

 16. Jeg skal ikke være med i konkurrencen/give away, men ville bare lige sige, at jeg er lærer, og jeg ville elske at have dig som forælder i min klasse. Det er forældre som dig, der med dit kæmpe overskud og refleksioner giver en fantastisk samarbejdspartner i forhold til at give barnet den bedste skoledag/udvikling 🤗
  Tak for at dele dine skarpe refleksioner 😊

 17. Mig selv – men i bedste minimalismestil vil jeg give den videre til min lillebror, der netop har fået barn nummer to, når jeg selv har læst den 🙂

 18. Den ville jeg gerne vinde. Jeg ville skynde mig at læse den og derefter give den videre til min datter og svigersøn, der har tvillinger på 9 år. En pige, der har samme energi Frida og dreng, der har Asbergers og nogle af de samme udfordringer som Anton. Begge højtelskede af både os bedsteforældre ogforældrene.

 19. Jeg vil monster gerne vinde! Jeg er selv lærer, men har ikke børn selv, og jeg synes det kunne være det fedeste at få lidt insider tip, når man står med børn der er vidt forskellige, nogle gange skal løse konflikter, trøste andre der bliver kede af det, og nogle som bare har det svært.

 20. Med de udfordringer vi pt har med en meget viljestærk 4 årig og en snart 8 årig der bare har det tough smider jeg et lod til mig selv i baljen

 21. Jeg ville give bogen til min eks, der har (haft) en virkelig stejl indlæringskurve ift det der med at være far helt selv halvdelen af tiden. Og en god flaske, for han gør det faktisk ret godt. Det store spørgsmål er så hvorfor vi skulle blive skilt før han kunne det…

 22. Jeg vil beholde bogen selv og håbe den kan hjælpe min mand og jeg gennem præteen kriser og den 4 åriges spændende udvikling😵‍💫

 23. Jeg har fulgt din blog siden 2008, og er glad for at den fortsætter nu hvor de fleste andre er lukket ned. Tak for dine evigt inspirerende ord!
  Jeg vil gerne vinde bogen til mig selv.

 24. Hej Linda 😊

  Jeg elsker din blog og takker dig mange gange for alt det du deler, som jo er meget privat.

  Vi mødtes i camping centret for nogle år siden, du skulle have pløkker til dine børns nye telt.
  Og der kom vi til at tale om donor børn 😘
  Jeg fortalte at min datter var så interesseret i den måde at få børn på, da prinsen på den hvide hest ikke var dukket op og det biologiske ur tikkede derudaf, du sagde som de mest selvfølgelige i hele verden, at vi kunne da komme ud ig besøge dig og dine skønne unger, for at høre mere om det.
  Tusind Tak for det ❤️ Det var start skuddet til flere års op og nedture, men nu venter Maiken et lille Julebarn ❤️ En lille dreng, som virkelig bliver det mest elskede og ventede lille barn.
  Og til ham og min skønne datter ville den bog være helt fantastisk at vinde 🍀
  Med ønsket om en Glædelig December ❤️🎅🏻🎄
  Tak for dig ❤️

  1. Kære Anne Grethe.

   Jeg blev simpelthen så glad og rørt over din besked. Jeg kan tydeligt huske jer, og jeg har ofte tænkt på, hvordan det hele endte med at falde ud for jer. Tusind tak for en virkelig dejlig opdatering – og kæmpe stort tillykke!<3

 25. Tusind Tak Linda 😘
  Jeg har tænkt på dig så mange gange og hele tiden vidst at du skylle have besked når det lykkedes, jeg sender dig en mail når alt er gået godt og den lille dreng er kommet ❤️
  Men nu var muligheden lige for at få et lod i puljen til den bog 🍀 mvh. Anne Grethe

 26. Mig selv:-) ville elske at få noget inspiration til børneopdragelsen og synes måske også det ville være lidt flabet (uopfordret) at give en bog om opdragelse til venner eller familie…😝

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.