M2021, uge 17

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Fyldt tanken på min nye bil. 300 kr. Jeg grinede højt. Det føltes i mistænkelig grad som tyveri. Hvor langt den kan køre på de 30 liter, spørger du? 900 km. Ni. Hundrede. Min hjerne er blæst ud ad hovedet på mig. Den gamle kostede 500 kr. at tanke, og kunne køre 550 km. på en tankfuld. Det her er godt nok noget HELT andet. 

2.

Genindført to-retters princippet for at få spist nogle af de små rester, jeg har i fryseren. Jeg glemmer somme tider, at man faktisk kan tænke forret eller dessert ind i en madplan, men den sidste uge har jeg husket det, og det har nærmest været lidt hyggeligt. 

3.

Været En Dygtig Voksen.

Dagen efter jeg havde fået min nye bil, tjekkede jeg op på vejhjælpen, jeg har gennem min forsikring, for at sikre mig, at de havde den nye bil registreret – for det skulle *lige* passe, ikke? Det var godt, jeg gjorde det, for det havde de ikke. Og hvis uheldet havde været ude, havde jeg fået en fuld regning for eventuel assistance, kunne manden fortælle mig.

Da der var styr på dén del, tjekkede jeg op med min egen forsikring, som jeg havde sendt al info til i det sekund, den nye bil var indregistreret. De havde stadig den gamle stående, så den bad jeg om at få lukket, så jeg ikke risikerede en ekstra regning, og så nærlæste jeg ellers den nye police med en lup. Det var *også* en god ide, viste det sig, for under km stod der i min tilsendte police ‘Over 40.000 km. pr. år’ mens der på min onlinepolice stod ‘Over 99.000 km. pr. år’. Og godt nok kører jeg meget, meeeeen….

Det viste sig, at ‘Fri kilometer’ for et par år tilbage gik fra 30.000 til 40.000 km. Jeg bad om at få det rettet, så det fremadrettet hedder ‘Op til 40.000’ og det gav en øjeblikkelig besparelse på 1000 kr. pr. år. 

Jeg har selv et ansvar for at læse min police; det ved jeg godt. Men jeg tror, de færreste går ind og læser op på dem, sådan vilkårligt og præventivt, og jeg synes, det havde været fin service, om man havde gjort opmærksom på den her ændring.

Min nye bil viser sig samtidig at være dyrere end den gamle at forsikre, hvilket jeg simpelthen ikke forstår. Da jeg spurgte, var svaret: “Ja, haha, hvis bare jeg havde en krone for hver gang, jeg havde fået det spørgsmål..!” (og sagsøg mig, men jeg kom til, spidst, at hvisle: “Jamen, så havde det sgu da været en god ide, hvis du havde brugt 10 minutter på at tjekke op på det, så du kunne give mig et ordentligt svar!?”) – og derfor er jeg, as we speak, i gang med at speeddate andre forsikringsselskaber. Om nogen derude kan lave en bedre løsning ved jeg ikke, men hvis ikke, kan jeg i det mindste sove trygt ved tanken om, at jeg *har* afsøgt markedet.

Published by

37 Replies to “M2021, uge 17

  1. Indtil videre ser min research sådan her ud:

   Alka (jeg er medlem af HK, hvilket giver rabat):
   Ulykke, mig: 2200
   Børn i alt: 3300
   Indbo: 2100
   Bil: 6000
   I alt: 13.600

   IF (min nuværende):
   Ulykke, mig: 1600
   Børn, ialt: 1300
   Indbo: 3100
   Bil: 7700
   I alt: 13.700

   Bauta:
   Min faggruppe er ikke en af dem, der kan tegne forsikring gennem dem.

   Sønderjysk:
   Ulykke, mig: 1800
   Børn, i alt: 2000
   Indbo: 2000
   Bil: 5200
   I alt: 11.000

   Vestjylland:
   Ulykke, mig: 2000
   Børn, i alt: 2200
   Indbo: 1900
   Bil: 5000
   I alt: 11.100

 1. Da vi for nogle år siden købte ny bil eksploderede vores bilforsikring i pris. Forsikringsdamen blev ved med at argumentere med, det var “en stor bil”, vi havde købt. Det er en C3, så nej, men motorkraften var lidt større end på den gamle. At den så var sikrere osv. var åbenbart helt ligegyldigt.

  1. Jamen, forklar mig logikken?!? Det giver da ikke mening??

   Det er den slags, jeg bliver barnligt sur over, når vi taler forsikringer og andre voksenting. At nogle elementer er så kontraintuitive og – set med lægmandsøjne – ulogiske.

 2. Der har været noget galt med kommentarfunktionen den seneste uge – ihf. fra min telefon. Man kan kun se en halv linje af hvad man skriver?

  Anyway, jeg har TopDanmark, og selvom de har ry for at være dyrere, så har jeg altid været glade for dem, når vi har haft brug for forsikringen, og det er vigtigere for mig end pris. Men jeg forhandler priserne hvert år, så de er skarpe og konkurrencedygtige. Nu ved jeg ikke, hvilke dækninger du har, men hos mig ser det sådan ud:
  Ulykke, mig: 1237
  2 børn: 1268
  Indbo: 1834
  Bil C3 inkl. vejhjælp: 4910

  1. Prøv at slet din cookie og genindlæs siden. Det plejer at løse problemet, når jeg oplever det på andre sider.

 3. Vi har lige skifter forsikring efter intens research og det betaler sig. MEN, jeg blev godt nok også bevidst om nødvendigheden af at være en dygtig voksen. Jeg støvsugede policen for detaljer og det viste sig selvfølgelig, at selv efter 177 spørgsmål til kundeservice og forsikringer om dette og hint, så var mange ting slet ikke sammenlignelige – udbetalingssummer, selvrisiko, hvilke præcise skader der omfattes, hvor meget mine unger får ved min død, hvor længe, hvad jeg må være død af … jamen var jo slet, slet ikke så enkelt endda. Vi landede på en god model, men den var alligevel dyrere og mere bøvlet end først antaget, da vi gik ned i alle detaljerne … og det er jo for pokker derfor man aldrig orker at få gjort den slags, selvom man godt ved at man bør …

  1. Jeg bliver 6 år ældre for hver eneste side, jeg skal læse og forholde mig til, når det kommer til forsikringer. Nogen anbefaler høj dækning ved død på ulykkesforsikringen, andre mener, at det er langt bedre at få den del ind under livsforsikring osv. Det er sgu bare virkelig ærgerligt, at nogle af de ting, der er vigtigst for os, som skat, pension og forsikringer, også er det mest bøvlede og usammenlignelige at forstå.

 4. Min situation er meget lig din. Solomor, lejebolig og bil. Jeg gik med GF. De kunne tilbyde rigtig fine vilkår og priser. Var eksisterende kunde der i forvejen og der har vitterlig aldrig været nogen problemer og altid god service.

  Jeg ved at mange anbefaler forsikring via fagforening, men det har ikke kunnet betale sig for mit vedkommende.

  1. Jeg kan få ALKA gennem HK, men det er stadig dyrere endnu end det, jeg har nu. For mig er det mine mange kilometre, og det faktum, at jeg vil have lavest mulig selvrisiko, der gør, at prisen kravler op.

   Jeg har en mail inde hos GF, men har ikke hørt tilbage fra dem endnu. Jeg venter spændt.

 5. Jeg har Topdanmark og ved ærligt ikke, hvordan de er prismæssigt. Men for mig er det vigtigt, at jeg altid får SÅ god betjening. Fx ikke et løftet øjenbryn, da jeg fik stjålet to cykler på en måned, og da jeg ringede og meldte min pung stjålet, spurgte den rare mand, om jeg ikke også fik udgifter til nye billeder til kørekort – for det dækkede de da. En bærbars batteri er skiftet på indbo fordi der var mistanke om kortslutning fra en opladning. Osv osv. Det samme, når det handler om bil-problemer.

  1. Det betyder ALT. Som jeg har skrevet til en anden, så kommer IF også til at få buddet, hvis jeg får flere tilbud, der er er bedre end deres, for de har været i den gode ende, de gange, jeg har haft brug for dem.

   Men jeg bliver lidt stram over, at prisen, stille og roligt, sniger sig op med en 10’er her og en 20’er der, så vi nu er et sted, hvor de er næsten 20% dyrere end dem, jeg sammenlignede med, da jeg i sin tid tegnede.

   Når det er sagt: Det ER sgu altafgørende, at man føler, at de tager ordentligt imod én, når man endelig har brug for dem.

 6. Vi har været forsikret igennem Topdanmark i en menneskealder og jeg tilslutter mig at deres service er i top.

  1. De er endnu ikke vendt tilbage på min henvendelse, men jeg begynder at glæde mig, til de gør:)

 7. Jeg kan kun anbefale at læse op på bilforsikringen (og de andre for den sags skyld..).
  Efter skilsmisse overtog jeg bare den på bilen, som jo var nøje udvalgt i sin tid. I efteråret betalte jeg pænt for skift til vinterdæk, men her til foråret fik jeg da lige en sms 4 dage inden aftalte tid, at det kunne gøres gratis på udvalgte autoværksteder 🤦
  Tidligere klarede (eks)manden jo den del og det ekstra i aftalen er kun tilvalgt, fordi det fulgte med vejhjælp i udlandet.
  Næste projekt bliver at finde ud af om det kan betale sig, jeg kan nemlig ikke få skiftet dæk gratis den lokale og så bliver det pris vs. praktik i hverdagen. Men det er vist en ekstra god udvidet aftale, som ikke kan fås mere og derfor måske værd at beholde.

  Og så kan jeg da se, at jeg i den grad får noget for pengene hos min forsikring.. og især at man er elite-bilist ud fra anciennitet i fagforeningen og ikke sit temmelig sent-erhvervede kørekort.
  Det er faktisk lidt vildt.
  Til gengæld har jeg nok markedets dårligste kundeservice.

  1. Gynger og karuseller, ikke?

   Nu ved jeg ikke, hvor meget og hvor langt, du kører, men det er en overvejelse værd, om helårsdæk kunne være en løsning for dig? Så slipper du for opbevaring, skift osv.

   Jeg har været vant til, at det er mig, der står for at tjekke op på den slags, men mit problem er, at jeg finder det så uendelig kedsommeligt. Jeg har ikke én fiber i min krop, som finder det interessant eller spændende at læse policer, sammenligne priser eller sætte mig ind i bilmodeller og dækordninger. Det er et af de få steder, hvor jeg jævnligt tænker på, om mine ekskærester i virkeligheden var slemme…:)

 8. Blæse være med 100 -200 -300 kr mere i forsikrings præmier, nej det der tæller er behandlingen og hjælpe den øjeblik man har brug for det.

  Håber aldrig nogen sinde du få brug for det. Men sæt lige det ind i regnskabet

  1. Enig. Problemet er bare, at det først er i det øjeblik, man har brug for dem, at man finder ud af, hvor gode de er.

   Jeg har egentlig været tilfreds med IF. Men jeg kan også godt se, at hvor de startede med at være gode på prisen også, så sniger der sig bare stille og roligt en 20’er på, her og der, og nu er de over 2000 kr. dyrere om året, end andre tilsvarende.

   Når jeg har fået alle tilbud hjem, får de buddet, hvis jeg seriøst overvejer at flytte. Så må vi se, om de kan matche.

 9. Forsikringer er en jungle, så man allerede er træt inden man starter. Vi købte bil i December, og kiggede på 2 af samme mærke, men den ene en skrabet model og den anden sportsmodellen. Tænkte der var forskel i forsikringsprisen, så ringede til vores forsikring. Ham jeg snakkede med, var ved at falde bag over, fordi jeg ville undersøge prisforskellen. Han sagde at det var de slet ikke vant til.

  1. Og det kan man virkelig godt forstå, ikke? For det er – synes jeg, i hvert fald – ikke specielt gennemskueligt, hvad der påvirker prisen i den ene eller den anden retning, og derfor tror jeg bare, at der er mange, der opgiver på forhånd.

 10. Ja kan kun anbefale GF, har alle mine forsikringer der. Havde kort kontaktet Lærernes Brandforsikring og egentlig skrevet under på de skulle flyttes derover og så kontaktede GF mig og endte med at få en bedre aftale hos dem. Så pt giver jeg 645 kr om md for indbo, ulykke(for mig og knægten) og bilforsikring. Tror ik det bliver billigere nogen steder for det 😄 Plus man får jo tilbage hos dem engang om året hvor ens månedlige pris så bliver lidt billigere. Der er vejhjælp med i abn og man får 10% hos euromaster hvor jeg får både opbevaret og skiftet til sommer/vinterhjul – så det koster 647 kr pr sæson. Det er jo også værd at have med i overvejelserne 😅

  1. Jeg er så enig! Vi flyttede til Lærernes fordi de gav rabat via fagforeningen. Men vi blev der kun et år og flyttede så til GF. Vi var bare ikke tilfredse med Lærernes og da GF tilmed var BILLOGERE, sååå….

  2. De er kontaktet, men mangler at ringe mig op. Jeg håber, at det viser sig at være dem, der blæser alle andre af banen:)

 11. Min mand gennemgår alle vores forsikringer hvert år i januar samtidig med at han gennemgår vores budget og vi skifter ret ofte selskab eller police. Der er mange grunde til, at jeg elsker ham, men det der er eddermaneme højt oppe på listen over ting hvor jeg er taknemmelig for at der er en anden, som er En Dygtig Voksen. Jeg dør lidt indeni for hver linje af en police, jeg skal læse igennem og jeg ville ALDRIG få ændret på noget af det. Nogensinde. Før vi lærte hinanden at kende havde jeg haft den samme police i 10 år – den min mor tegnede for mig, da jeg blev 18… Det er så kønsstereotypt, at jeg næsten ikke kan holde ud at tænke på det, men jeg er så taknemmelig. For ham er det nærmest en sport at finde det bedste, mest præcise tilbud og forhandle om prisen. Jeg tuder nærmest af arrighed når jeg skal godkende den nye forsikring med nemID. facepalm

  Dog er jeg begyndt at investere en del af min løn (ja altså, ahem på min mands kraftige opfordring) og det at jeg hver måned nu har en fast overførsel til June gør, at jeg føler mig som strong independent woman med styr på økonomien (KÆMPE facepalm). For 40 år siden kunne jeg have været en af den slags kvinder, som ved mandens uventede død pludselig fandt ud af, at huset var belånt til op over skorstenen og at pensionsopsparingen var blevet spillet væk i Las Vegas. Det er ikke imponerende, men thank god for internettet og bankens app, som vælter informationer om alle vores konti i hovedet på mig hver gang jeg åbner den, så jeg ikke kan undgå at se hvordan det ser ud…

  1. Shit, jeg er misundelig! Jeg har faktisk haft det samme problem, de gange, jeg har købt bil. For det interesserer mig simpelthen ikke – samtidig med, at jeg er anal nok til, at det skal være det BEDSTE, og jeg kan ikke sove, hvis ikke jeg har sat mig ind i det. Det er en meget slidsom personlighedsforstyrrelse at lide af, Astrid!

  2. Det der er totalt mig! Og jeg er lidt træt sf det, men åbenbart ikke så træt, at jeg gider sætte mig ind i sagerne.

 12. I nogle lande sælger man blod i en snæver vending. Jeg tænker at du efterhånden har et par datasæt som du kan tilbyde Tænk mod et klækkeligt boost til din opsparing 😉

  1. Haha – jamen, Tænk, hvis I læser med her: RING! Jeg er frisk på et samarbejde:)

 13. Så blev jeg da lige inspireret til at tjekke vores forsikringer efter i sømmene, vi har også IF og jeg synes at de er blevet dyre. Og fandt lige ud af at den bil jeg kører 120 km i hver dag ikke har førepladsdækning og at der er for lidt km på den, så den ryger op i over 10.000 om året.

  Så nu må jeg i gang med at hente tilbud ind – vi skal være forsikret godt, men ikke unødigt dyrt.

  1. For mig var den lille prisstigning også det, der gjorde, at jeg blev opmærksom på, at når præmien bare stiger, stille og roligt over tid, så ender det faktisk med at blive en ret hidsig præmie, man sidder med efter nogle år. Jeg har flere gange de sidste par dage tænkt, om det er sådan, hele markedet er konstrueret? At man hiver folk ind med lave priser, og så over tid lader dem stige så meget, at man henter det, man satte til, da man afgav tilbuddet?

   Jeg opdagede faktisk, at mit (tidligere) teleselskab også har ændret mit abonnement; da jeg tjekkede det, havde jeg fået alt muligt med, som jeg aldrig nogensinde bruger/brugte, og prisen var steget med over 30 kr. pr. måned. Det er jo min egen skyld, at jeg ikke holder øje med det, men det irriterer mig alligevel, at man skal have et øje på hver finger for ikke at blive tørret.

 14. Jeg er også igang med skiftet, har tryg fordi der var en gruppeforsikring igennem arbejdet, men det er nu udfaset og nu stiger priserne.
  Jeg har så opdaget at ved alka optjener min teenager ikke anncinitet når hun kører i min bil, det gør hun ved tryg. Men ved godt, du her har et stykke vej til dine skal køre 😉
  Men hvor er der meget at tænke over og sætte sig ind i.
  Jeg har også en forespørgsel ude ved gf, hvor min mor også lige har skiftet til

  1. Det er en detalje, jeg ikke har skænket en tanke. Som du siger, er det måske ikke super relevant for mig i år eller til næste år, men IF har jeg haft i snart 10 år, så hvis man ikke er opmærksom på det, så kan det gå hen og blive et problem.

   Og så er det en super god vinkel at få med i et kommentarfelt, hvor folk har børn i alle aldre.

 15. Det lyder virkelig plagsomt, Linda! Jeg skammer mig over at overlade noget så vigtigt 100% til min mand, men fortæller mig selv, at hvis jeg absolut SKULLE, så kunne jeg også godt gøre det (med løg på! Jeg ville jo aldrig få set det budget igennem!)…

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.