M2020, uge 43

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Købt og testet en sukkertusch.

Vi har bagt halloweencupcakes, og ingen af børnene er ret vilde med fancy krymmel, som altid koster en million, og som man bruger 1/10 af af. Skumfiduser derimod kan de spise 7 kg. af, uden at blinke med øjnene.

Derfor prøvede vi at købe en sort sukkertusch og tegne spøgelser og skelethoveder på skumfiduser, som vi så lagde ovenpå den orange og sorte glasur på kagerne, og det fungerede fint.

Det er jo ikke som sådan en minimalistisk verdensrevolution, men mere bare en lille hyggeøvelse i disciplinen at gentænke det, man plejer at gøre, så man bruger pengene på det, man gerne vil have/spise, fremfor det man faktisk ikke gider.

2.

Stedt min micro-ovn til hvile, efter at den begyndte at spy hidsige gnister. Lige el har jeg temmelig meget respekt for, så RIP og afsted med den. 

Vi bruger stort set kun microen til at varme mad til den, der ikke gider spise det, de andre to får, og derfor behøver jeg ikke én, der kan tø mad op, bage boller og tale flydende italiensk, hvilket de fleste af dem, man kan købe fra nye, kan.

Men for en gang skyld var Marketplace ikke min ven. De 3, der var gode bud, viste sig allerede at være solgt, mens de 2, der lå tilbage, var plettede, misfarvede og ifølge teksten “trængte til en våd klud” (Ad!)

Fordi jeg selv bliver glad, når de ting, jeg ikke længere bruger, kan gøre gavn hos mennesker, jeg kender, skrev jeg et opslag på min fb-væg, og spurgte, om nogen havde én stående, de ville sælge til fornuftige penge. Det resulterede i, at jeg fik hele 3 tilbudt, kvit og frit, fordi de bare stod og samlede støv. 

Den ene af de tilbudte, stod i Hørning, og da jeg tilfældigvis har familie fra Hørning, som kommer til Esbjerg denne weekend, er microovnen i skrivende stund i transit og på vej mod 6715.

3.

Overvejet noget, og det vedrører jer. Den her blog er jo efterhånden noget, vi driver i fællesskab, og derfor vil jeg gerne løbe tanken forbi jer, før jeg sætter den i værk.

Da alt lukkede ned i foråret, og jeg blev hjemsendt, måtte jeg efter et par måneder bide i det sure æble og kontakte banken ift. at få sat afbetalingerne på mit ene lån på pause. Havde jeg haft arbejde helt frem til hjemsendelsen, havde det ikke være et problem, men fordi jeg kun mellem sidste konkurs og covid nåede at arbejde 6 uger med almindelig løn, blev det simpelthen for svært at få enderne til at nå sammen.

De 5 måneders pause har jo så selvfølgelig forlænget afbetalingstiden på mit lån, hvilket betyder, at jeg ikke længere står til at blive gældfri i 2021, men først i 2022, og det kan jeg næsten ikke holde ud. Jeg ved godt, at det mest bare er symbolsk, men efter at have kæmpet så meget for det i så mange år, føles det simpelthen så træls og uforløst.

Og her er det så, at I kommer ind i billedet. 

For der er jævnligt søde læsere, der skriver og spørger, om de må overføre til en blomst som tak for mange timers underholdning, og hver gang bliver jeg overvældet og i tvivl om, hvordan jeg griber det rigtigt an – for jeg er ret stejl på, at jeg ikke vil skrive for penge. Omvendt giver jeg jo også somme tider min mor blomster, eller mine veninder en flaske vin eller en pose god kaffe, fordi jeg gerne vil vise, at jeg sætter pris på dem.

Vi har snakket om det en million gange, og jeg kommer aldrig til at forlige mig med reklamer, betalingsvægge eller donationsknapper. Heller ikke selvom I er de sødeste i verden, og hver gang I foreslår det, forsikrer mig om, at det faktisk mest er for *jeres* skyld, så I kan få lov at give lidt retur.

Men. 

Nu er det så jeg spekulerer på, om det faktisk er her, det giver mening at sige, at jeg den næste uge ikke kommer til at protestere, hvis I gør det?

Det er ikke fordi, jeg på nogen måde hverken tror eller forventer, at gælden bliver betalt ud. Men hvis alt, hvad der kommer ind, ryger direkte over på lånet, så kan jeg måske stadig nå det oprindelige mål, nemlig at drikke champagne i 2021 som en strong, independant woman, og det ville bare være så RART!

For mig føles det.. mere ok, tror jeg? at tage imod til noget så konkret, fremfor bare at stå med hånden kronisk udstrakt. Samtidig forestiller jeg mig, at det måske føles anderledes at sende en 20’er nu, der gør en konkret forskel ift. noget, vi har snakket meget om herinde, fremfor at bare at smide den ind i et bundløst hul en regnvåd tirsdag i februar?

Med en tidsbegrænset åbning som den her, får dem, der ægte gerne sende en hilsen, mulighed for at gøre det, mens dem, der ikke har lyst eller mulighed ikke skal have det tværet op i fjæset hver gang, de klikker ind forbi, og samtidig bliver det hele en smule mere anonymt. Jeg føler, at der er en sammenhæng mellem det, jeg har skrevet, og de penge, der kommer ind, og jeg kommer udenom det, jeg gerne vil undgå, nemlig at kunne se, hvilke indlæg folk kan lide og dermed betaler for, og hvilke de ikke bliver ramt af. Jeg skriver bedst i lykkelig uvidenhed, fordi jeg så kan skrive om det, jeg har på hjerte, og al kreativitet og skrivelyst forsvinder, hvis jeg på forhånd ved, at vi faktisk ikke skal bede om at høre så meget om dine børn eller metoo, Linda. 

Det er utrolig vigtigt for mig at sige, hvis vi gør der, så skal INGEN skal føle sig forpligtede. Heller ikke de faste gæster i kommentarfeltet. Og man behøver hverken undskylde eller forklare. Ingen har større forståelse end mig for, at man kun kan bruge sine penge én gang, og der er cirka 4 millioner ting i verden, der er vigtigere, end en fremmed ord-dame på nettet.

Men jeg vil oprigtigt gerne høre, hvad I tænker. For hvis I alle sammen stejler, så er der ingen grund til at sætte skibet i søen, eller undersøge, om der er regler, der skal følges og overholdes. 

Så byd endelig ind med tanker og kommentarer. 

Kh

Linda

Published by

93 Replies to “M2020, uge 43

 1. Gør det!
  … Siger jeg. Og jeg giver ellers aldrig fem flade ører til indsamlinger på blogs. Men det ville gøre mig ægte og oprigtigt glad at bidrage til at gøre dig gældfri i 2021.
  Jeg har læst med (gratis, jo) i flere år efterhånden.Tak for altid gode og ofte tankevækkende indlæg.

 2. Sæt igang, jeg har stor fornøjelse af dine velovervejede og ikke mindst velskrevne indlæg, du har en lækker måde at bruge sproget på, som gør at det altid er givende for mig uanset emnet 🙂 Det vil jeg meget gerne honorere!

 3. Jeg er på. Jeg er så glad for at læse med. Du kommer altid med sådan nogle gode betragtninger som jeg nyder at læse
  Kh Trine

 4. Jeg siger JA til at donere! Jeg har læst med i årevis, og elsker din blog. Vi kan ikke vente til 2022 med den champagne, så de 5 måneder skal simpelthen indhentes.

 5. Jeg bakker tusind procent op! Det skal du bare gøre, og jeg vil helt sikkert gerne give et bidrag til gengæld for de mange timer, jeg har brugt på at læse med hos dig, og for al den omhu og tid, du lægger i det her fine hjørne af internettet.

 6. Det vil jeg så gerne støtte op om! Jeg er trofast læser og synes det er mere end på sin plads at give et bidrag for dine ord, der har den sjældne vidunderlige effekt af at få mig til at trække på smilebåndet (eller klukke) ved selve læsningen og dernæst efterlade stof til eftertanke. Hvad du bruger pengene til skal være helt din sag <3

 7. Er semi-fast læser og (vistnok) første gang i kommentarsporet 😊 Har bare et enkelt input: Hvad er dit MobilePay nr?

 8. Jeg har læst med længe, og alt det jeg har læst er såååå meget mere værd! Jeg er med og håber vi må høre hvad det løber op i, jeg er sikker på, der er mange dom er med på ideen!

 9. Jeg siger JA! Det gør mig glad at kunne bidrage lidt til denne blog, hvor jeg virkelig nyder at følge med hos.

 10. Jeg forstår fuldstændig alle dine forbehold – men også dit ønske om at blive gældfri, og jeg synes, det er en super fin idé, der både får dig tættere på målet OG giver os andre mulighed for at betale for alle dine ord.
  Jeg er med!

 11. Sidder klar med mobilepay😉 har læst med i 10 år+, så 50 kr er vidst ikke for meget for langt👍🏻

 12. Jeg købte din fine bog for et par år siden for at støtte bloggen (den forsvandt desværre i udlån til veninde). Og jo for hulan, vi skal da have denne ene mulighed for at hjælpe dig med at sparke den #$$# gæld ad H til! I’m in!

 13. JA JA JA JA JA! (Og endelig!) Jeg læser alle dine forbehold, og det er fint, du skriver dem. Jeg forstår godt, hvorfor.

  Bare fortæl os, hvad vi skal gøre <3
  Du bidrager med så meget, så det ville kun være en ære at give lidt tilbage. Selvom penge ingenting betyder, så fylder de alting, når de ikke er der.

 14. Har aldrig kommenteret før, men holder meget af dine skriverier, læser alt fra din pen og ville klart bidrage.

 15. Linda skat, som tak for skønne grin og fantastiske hverdags beretninger vi vist alle kan spejle os i, tænker jeg kæreste ven❤️SÆT IGANG❤️
  Med din skønne humoristiske tilgang til mange ting, din underfundighed omkring livets finurligheder bidrager du med smil på læben herhjemme, tid til eftertænksomhed og GLÆDE i hverdagen❤️
  TAK FOR DIG💞å

 16. Som altid de fineste overvejelser! Det giver så god mening og giver mig og andre der nyder dine indlæg mulighed for, at give lidt igen.

 17. Enig! Jeg læser flittigt med, men har faktisk aldrig kommenteret før… Vil med glæde støtte op!

 18. Ja tak! 😊 Det vil faktisk være dejligt at få mulighed for at sige tak for alle dine kloge og yderst inspirerende ord om M2020, børn, bil, jobudfordringer, naboer, hus, økonomi, metoo osv. Jeg læser gerne om det hele og går altid klogere herfra. Og tak til alle jer andre for et altid klogt kommentarfelt. (Det er første gang, jeg skriver med 😊)

 19. E.N.D.E.L.I.G
  Hvor ville det glæde mig at bidrage til at vi alle sammen kan fejre med dig. Du smider bare et nummer til MobilePay, så skal jeg være der som et lille søm 😀

 20. Hell Yeah! Gør det. Vi er klar. Elsker at læse med herinde, uanset emnet. Det er en fryd at indtage dine ord. Haps! Og haps med den gæld. Vi kværner den sammen.

 21. Jeg vil meget gerne støtte dig og bloggen!
  Har læst med lige så længe, jeg kan huske og har også læst fra ende til anden en gang eller to (stalker much? 🙈).
  Det er dog sjældent, at jeg får kommenteret. (Beviset herpå må være, at sidst, jeg kommenterede, var på en post omkring noget med, hvornår det rigtige tidspunkt at få børn var og ikke skulle stresse over det. Min kommentar handlede om det tidspres, der dels lå i, at min kæreste er en del ældre end mig, og dels at vi heller ikke ønskede større aldersforskel mellem hans børn og vores fælles barn end nødvendigt. Og altså.. mens jeg skriver det her ligger vores 2,5 måned gamle datter ved siden af mig ❤️ Så jeg er ikke den bedste til at få kommenteret, men jeg NYDER alt der kommer fra dit tastatur!!)

 22. Vil med stor, stor glæde støtte projektet ‘gældsfri’ – læser fast med og har stor glæde og nytte af dine kloge tanker og input 😘

 23. Jeg betaler for Netflix, café latte, mofibo og alle de andre ting jeg bliver underholdt og oplyst af, så jeg vil meget gerne have lov også at betale dig!

 24. Ja! Endelig! Det vil være en fornøjelse 🙂 Oprigtigt tak for chancen til at give lidt retur for alle dine kloge skriblerier.

 25. Jeg er så enig med de andre! Bare skriv dit nr!

  Jeg er kæmpe fan af din blog, og har læst med næsten siden starten. Læser ofte noget højt for min mand, som jeg synes du har skrevet særligt godt, sjovt, tankevækkende, vigtigt! Dine evne til at formulere dig er imponerende.

  Jeg bruger oprydningstips, tips til billige ting at lave i ferier, idéer ift. at mindske madspild, overvejelser ift. børneopdragelse og jeg kunne blive ved. Og ja – du er sjov! Og det at du har besluttet ikke at komme med sponsorede indlæg (selvom jeg godt kunne forstå hvis du gjorde), er så mega fedt!

  Vh. en kæmpe fan 🙂

 26. Absolut. Du har gjort en forskel for mit mentale helbred under Corona. For min måde at tage på mine ting på og dine indlæg er noget jeg gennem mange år, hver gang der frem med glæde. Så yes please

 27. Er 100% enig med resten af kommentarfeltet! Elsker din måde at skrive på og dine altid velovervejede betragtninger om dette og hint. Så sæt igang!

 28. Jeg stemmer i koret med de andre. Kæmpe JA herfra. Om du vil købe adventsgaver eller betale gæld, så sender jeg med glæde lidt din vej ♥️

 29. … men hvorFOR skal vi vente helt til næste uge med at sende de penge?!? 😃❤️

  Det er SÅ meget på tide, kære du – og jeg vil GLÆDE mig til at spæde til den taknemmelighedsgryde af bidrag, du med garanti (og fuldstændig fortjent) kommer til at modtage for mange års fabelagtige, kloge, sjove, underfundige, rørende og helt igennem velskrevne indlæg på Danmarks Bedste Blog❣️

 30. Ja da! Det er da det mindste jeg som læser kan gøre. Tak for mange gode råd, grin og overvejelser gennem årene – de havde let kostet mange penge andre steder.
  Og tak fordi du deler dine overvejelser med os fremfor at takke ja til sponseret indhold! Det giver mig kun mere lyst til at blive ved med at læse med.

 31. Selvfølgelig skal du det. Du har givet os, der læser med, masser af tanker og gode grin, vi giver gerne lidt tilbage til dig.

 32. Jeg er også med 🙋🏼‍♀️
  Faktisk kan du få min sjæl, hvis du har brug for det. Jeg skylder dine ord, her og i din bog, mere end jeg nogensinde kan betale. For det var gennem dem at jeg fik modet til at skabe min egen familie. Og nu ligger min 8 mdr gamle lille pige ved siden af mig og snorker, varm, mæt og lykkelig, og har lige slået en lille prut ❤️

  1. Åh! Stort tillykke med den lille pruttepige! ❤️
   Og netop det at kommentarerne her på sitet også altid er værd at læse er – ud over Lindas altid fremragende betragtninger – bare en ekstra grund til, at sitet er Danmarks bedste.

  2. @H: Den her kommentar tudede jeg over. Hvor er det bare FINT!! <3 Godt, du gjorde det, og hvis jeg har puffet bare det mindste til, at du turde gøre det, er det hele bloggens eksistensberettigelse værd.

   1. Det gjorde du og det er jeg så taknemmelig for ❤️
    På mandag skal hun begynde i vuggestue, og hvis du nogensinde fandt ud af hvem det er der bliver ved med at snitte løg, så må du gerne bede dem om at stoppe nu 😭❤️

 33. Ja da. Jeg har læst med før Anton kom til verden, så jeg tænker det bliver en ret lav timepris for al den underholdning. Nu jeg er i gang vil jeg lige nævne at det er skønt at læse med på en blog der ikke svømmer over i reklamer, “samarbejder” og overstylede billeder med links til hvor man kan købe alt. En dogmeblog, hvor ordene er centrale. Tal for det.

 34. Jamen, du føles jo ikke som en fremmed ord-dame… og på en måde føles det jo heller ikke kun som en gave til dig, men faktisk også til alle de dejlige mennesker i kommentarfeltet.

 35. Go, go, go. Jeg læser og følger ingen, som giver så meget mening som dig og altid emmer af omhu og umage. Det betaler jeg så gerne til. Open that gate!

 36. Jeg er så fucking hårdt med!
  Ja, undskyld min beskidte mund, men jeg elsker dig jo, og I want this for you, så meget.

  🙂

  KH
  HemmeLine

  1. Ja da. Selv om det desværre ikke bliver meget her fra😩 husk bare og gøre det rigtig så du ikke bliver beskattet af det på en eller anden måde. Gad vide om ikke en blog læser er ekspert i indsamling og det skattemæssige. Og lovrigtige

   Kh

  2. Oh yes! Jeg føler mig ofte som en fej gratist, når jeg for 100. gang glædes over dine indlæg. Jeg er helt enig med dem der takker dig for nul spons – men så er det da kun rimeligt vi spytter lidt i kassen

 37. Enig med resten af kommentarfeltet! Det er jo hvad jeg måske engang ville have givet for et dameblad, men uden at betale for at blive pumpet med reklamer, kun personligt indhold og interessante betragtninger.

 38. Jeg har været fast læser herinde i over 10 år og særligt et indlæg gjorde en kæmpe forskel for mig.
  Magten tilhører den som tager den, var, sammen med andre faktorer, medvirkende til, at jeg tog skeen i den anden hånd og fik ændret på nogle ting i mit liv. Det er stadig den sætning jeg vender tilbage til, når der er noget i mit liv jeg bliver usikker på. SÅ TAK!
  Jeg synes helt klart godt du kan lave en indsamling.
  kh Anne Lotte

 39. Fast leser, men kommenterer sjelden. Men jeg vil gjerne bidra, så håper du finner en løsning der lesere fra andre land enn Danmark kan bidra også 😊

 40. JA TAK! Du er den eneste blog, jeg følger, og jeg vil meget gerne give tilbage for alt det, du lærer mig.

 41. Jeg synes også bare du skal sende dit mobilepaynummer ud hurtigst muligt.

  Jeg synes i det hele taget, man bør støtte folk der giver af sig selv over blogs, Instagram m.m. direkte, hvis man har glæde af det de laver (støtter et par tegnere over Patreon af samme grund, nu jeg har råd til det). Og Linda, jeg har så meget glæde af din blog, og det vil jeg hellere end gerne betale for.

 42. JA, mange gange JA!! Du er den bedste skribent med de mest nuancerede indlæg, og jeg elsker din blog. Så bring it on.

 43. Ja! Jeg støtter gerne. Jeg har læst med i mange år, og det vil give mig en mulighed for at vise min begejstring for og påskønnelse af dine skriverier.

 44. Jeg tilslutter mig koret! Og vil gerne understrege et par ting som andre har nævnt
  1. Mobilepay eller lignende nem løsning så det hele glider nemt. der må være en måde hvor du ikke samtidig behøver at lægge dit telefonnummer frit ud på internettet…?
  2. Det er sjovt at høre hvor meget det bliver til, og endnu engang få understreget pointen at det der for os hver især måske ikke er alverden kan blive meget når vi er fælles. Vi er nysgerrige😊
  3. For guds skyld tjek at du ikke kommer i karambolage med Skat. Kan ikke bære tanken om at du bruger pengene på st betale af på lån kun for at få et skattesmæk senere fordi Skat har en anden skelnen imellem donation og indtægt end os andre.

  Og så lige til sidst: jeg synes det er helt fint at du sætter det ifm afbetaling på lån hvis det giver mest mening for dig, men for mig er det helt lige meget hvad du bruger pengene til. Når de er sendt afsted er de dine, de er en gave uden betingelser og de er dine at bruge, om det så er til afbetaling, kurophold eller glimmerhatte🙃

 45. Det ville være så dejligt at få lov at give bare lidt tilbage for alt det du har givet mig i form af perspektiver, refleksioner, fine tankespind, rå ærlighed og nænsomme betragtninger. Bare tak ❤️

 46. Ja for helguland 👌 du er en af de (meget!) få bloggere, hvor jeg ALTID læser alle indlæg, og det betaler jeg hellere end gerne lidt for

 47. Tak, Linda. Tak for dine altid kloge og sjove skriverier. Tak for inspiration og indsigt, nye vinkler og idéer. Tak fordi du har skabt en dejlig oase midt i det store (og til tider ubarmhjertige) internet, hvor der samles så mange kloge og kærlige mennesker. Og tak, fordi vi nu kan give lidt tilbage. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.