M2020, uge 22

(M2020-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

For første gang gjort mig overvejelser omkring, om det giver bedre mening at sælge bilen og få det, jeg kan få for den, og så låne penge til en brugt, der kan holde et par år.

Jeg kan næsten ikke holde tanken ud, for jeg har *sådan* set frem til det tidspunkt, hvor jeg er gældfri, men onsdag døde min bil, lige midt på motorvejen. Verdens bedste mekaniker hentede mig, gav mig en lånebil, fiksede min bil, og ville ikke have noget for noget af det, hvilket sgu var så meget godhed på én gang, at jeg tudede over det.

Så den kører igen – men hvor længe? For det er, som om A-L-T, hvad der kan gå galt i en bil, går galt i min.

Jeg snakkede med mekanikeren om det, og hans råd var at køre i den, til den ikke kan køre mere. Ingen af os vil være bekendt at sælge den videre til en anden sagesløs stakkel, og derfor er der ingen grund til at skele til, hvad jeg kan få for den hvornår, for den skal sælges som reservedele/skrot, når den tid kommer.

Det har været fint at bruge et par dage på at gå og vende tanken, for jeg kan mærke, at jeg er ok med det nu, hvis det er sælg-og-lån-til-en-brugt-løsningen, der ender med at være den bedste. 

2.

Haft virkelig, virkelig travlt, og det bliver ikke bedre den kommende uge. Både af dén grund og pga vores økonomi har jeg derfor valgt at køre rugbrødsmadder til både frokost og aftensmad, fordi jeg så i det mindste ikke skal bruge tid og penge på mad til mig selv, men kan koncentrere mig om at købe og lave noget nogenlunde ernæringsmæssigt forsvarligt til børnene (som synes, at madder er det værste i hele verden). 

3.

Ved et guds mirakel husket, at der er pant på saftevandsflasker. Det er, som om jeg har en defekt i hjernen, der gør, at den oplysning ikke kan hænge fast. Men denne gang afleverede jeg hele 3 stk. i flaskeautomaten, og jeg var bristefærdig af stolthed, da jeg gjorde det. 

4.

Haft min egen kaffe med på job. Principielt burde det her være normen, men hånden på hjertet synes jeg, at det er besværligt at komme bøvlende med madpakke, termokande, taske, overtøj og mig selv i fri dressur, når jeg skal ud på en uddannelse, hvor jeg ikke er vant til at komme, og derfor ikke ved, om vi har et sted at sætte vores ting. Men der, hvor jeg tolker fast lige nu, har vi fået et skab (hurra!), og jeg skal derfor ikke hele tiden have mine ting med rundt, fra lokale til lokale. Kombineret med det faktum, at en kop sort filterkaffe koster 16 kr. (for real? Til folk på SU??), har det udløst en revival til termokanden.

5.

Lavet de indledende manøvrer til et opsamlingsindlæg. Det kommer på i juli, hvor de ordinære M20XX-indlæg så holder ferie, og jeg skal lige finde ud af, om det skal postes i ét ryk eller om jeg skal dele det op.

—————— O o O ——————– 

Jeg har været så heldig at lande en korrekturopgave, så jeg tror ikke, jeg når herud før på fredag igen. Until then:

Published by

32 Replies to “M2020, uge 22

 1. Kære Linda
  Jeg ved godt, at du har skrevet dine som altid gode, fornuftige grunde før, men jeg ville ønske, man kunne støtte dig økonomisk på noget 10’er-agtig platform. Du giver så meget til dine læsere, og det er da helt forkert at Danmarks bedre blogger ikke tjener i det mindste en håndøre? Der er altså ingen over eller ved siden af.
  Bedste hilsner LP

   1. Jeg er også enig. Giv os nu lov til at hjælpe lidt.
    Det er kun betaling for at jeg hver uge kan se frem til M 2020 indlæg!
    Og du kan jo bare lade været med at “reklamere”/“tigge” om det (Misforstå ikke det sidste)

  1. LP/Lene/Stine/AstridS/Gitte/Henriette/Lisbet:
I er simpelthen så søde! <3

   Jeg har tænkt og tænkt og tænkt, og nu er jeg nået frem til noget: Når jeg på et tidspunkt skal have en “ny” bil, laver jeg en crowdfunding. På den måde kan dem, der har lyst, smide en 10’er i puljen, det er en engangsting, hvilket føles anderledes for mig end ongoing donation gør, uanset beløbet vil det gøre en forskel, fordi det går til noget specifikt, og jeg kan ordne skattesiden af det i ét ryk.

   I er de bedste. Og det er I bare!

   1. Det lyder som en rigtig god beslutning! Og jeg tror, vi er mange, der har lyst til at sige tak for at kunne læse med her og blive klogere af og med dig. ☺️ Jeg har læst bloggen forfra og bagfra flere gange i løbet af årene, så jeg vil kun være glad for at kunne give lidt tilbage ❤️

 2. Kære Linda. Du er på min top 3 over hvem jeg donerer til når jeg vinder i Lotto ( efter at have snakket med en advokat/ pengeperson der ved hvordan man gør dét best) så jeg er på det frivillige donationhold. Har læst gratis med siden inden Anton ❤️

  1. Jeg er så enig.
   Det er så træls med de biler, det er jo aldrig til at vide hvad de finder på.
   Jeg lægger også gerne en donation til ny bil eller andet der kan forsøde tilværelsen.
   Jeg blev helt ked af det på dine vegne, jeg har heppet på dig som gældfri siden du skrev om det første gang.
   Du er også på min top 3 over yndlings Bloggere ♥️♥️♥️

  1. Mon ikke din “skriv frit” sjæl kan se bort fra en enkelt crowdfunding, hvis nu du holder dig for øjnene? 🙂 så kan du jo bare vende tilbage til normale vilkår bagefter ❤️

 3. Jeg har vist aldrig kommenteret herinde, men fik lyst til at bidrage ift. bil issuet. Har du undersøgt din ydelse hvis du køber en helt ny?
  Jeg købte for 8 år siden en helt ny Toyota Aygo. De havde en “tilbud” hvor man uanset stand, fik 20.000 for sin gamle bil. Min virkelig smadrede golf sukkede bogstavelig ud på Toyotas p plads. Jeg gav 1300 kr/mdr i 6 år, da forhandlerne kan tilbyde en rente mindre end 2%. Det har været så befriende ikke at skulle tænke på, om bilen nu kunne holde syn, om noget gik i stykker osv. Bilen har, i de 8 år vi nu har haft den kostet os omkring 8000 i service ialt (incl. et sæt nye helårsdæk vel at mærke).
  Vi kiggede også på brugte biler inden, men det kunne simpelthen ikke betale sig, og man ved aldrig hvad man køber (og så mange gamle damer, der ALTID har sat bilerne i garager findes ski ikke 😅)
  Og nej, er ikke forhandler, bare fattig pædagog 😉

  1. Din kommentar giver simpelthen så fin mening, men faktisk var det lidt af samme grund jeg i sin tid købte den bil, jeg har nu. Inden da havde jeg en bil, jeg havde købt brugt, men fordi den var ved at have nogle år på bagen, valgte jeg at købe ny-ny. Jeg fik lånet lavet over 7 år, fordi jeg lavede det i banken (som virkelig, virkelig godt kunne tage ved lære af de 2%….!), og det er én af grundene til, at det hele er ad helvede til nu. For hvis min bil var betalt ud, kunne jeg i princippet bare skyde den af, og enten bruge offentlig transport, lease eller købe ny eller brugt – men fordi jeg stadig skylder et år på den, kan jeg ikke engang dække det gamle lån ind, hvis jeg sælger den som skrot. Jeg er simpelthen så bange for at ende i samme situation én gang til, hvilket er grunden til, at jeg tænker, at løsningen næste gang er en brugt, fordi det lånte beløb så er mindre, og jeg dermed hurtigere når til det punkt, hvor bilen er betalt ud, og mine ‘afdrag’ så er opsparing til udbetaling på den næste. Giver det mening? <3

   1. Seriøst?! Er den l****bil du kører i kun 6 år og købt fra spritny? Det er jo decideret chokerende! … du må alliere dig med ham din superhelt til en mekaniker når du skal finde den næste – han må kunne snuse en pålidelig brugt bil op til dig, eller som minimum have faglig indsigt I hvilke mærker der er billigst/nemmest at reparere på… Eih mand – jeg kan simpelthen ikke komme mig over at en KUN 6 år gammel bil har vist sig at være SÅ uduelig! … og jeg ved godt at du står på randen af dagpenge og det er uendelig træls. Men kun et år tilbage – nå kan du snart tælle måneder m gælden. Det er godt klaret. Meget godt klaret!

    1. Yes. Det er til at skrige over. Hvis ikke jeg får bremset mig selv, bliver jeg nærmest barnligt sur over, at jeg virkelig, virkelig har prøvet at gøre det rigtigt – og så er jeg alligevel endt med den her lortede situation. Det er – på godt jysk – træls! Min mekaniker laver den billigt i trodsrelateret raseri over, at Citroen vil være den bekendt, og han læner sig op ad en helgenkåring. Det bliver helt sikkert ham, jeg køber den næste af.

 4. I forhold til dit kaffe-dilemma; jeg er i chok over, at I ikke behandles som ‘ansat’ på alle uddannelsesinstitutioner?
  Jeg har været på en sosuskole, hvor en elev havde tolk. Der holdt de to tolke da pause med os, med fri adgang til kaffe og frugt. Særligt, hvis I er mange gange samme sted er alt andet da … sært.

  1. Det er MEGET forskelligt, hvordan vi bliver behandlet på de forskellige skoler. Nogle steder opfatter de os som personale, og vi har adgang til personale-p-pladser, gratis kaffe osv., mens de andre steder ikke er interesserede i at dele pausepind med os. Det er fair nok; det kan der være mange gode grunde til. Somme tider vælger vi også selv at placere os lidt i periferien, fordi nogle lærerværelser er så små, at vi sidder til bords med det resterende personale, hvilket kan være svært for både dem og os. De kan føle sig begrænsede i at tale frit, og det er ikke rimeligt, mens vi kan have behov for virkelig at holde pause, og ikke skulle small talke eller skulle finde på måder at dodge spørgsmål, vi ikke kan svare på pga. tavshedpligt, uden at dem, der spørger (som ALTID spørger i bedste mening) føler sig sat på plads.

   Men altså: Den nemmeste måde at blive BFF’s med en tolk, er gratis kaffe:)

 5. Pant på saftevandsflasker er ligeså banebrydende som avocado på frost! Tak for tip.

  Og bilen, den nedern type. Det kan den ikke være bekendt.
  Må der komme masser af korrekturopgaver i din retning så de kan hjælpe på det hele

  1. Ja, ikke!? Jeg var sgu lidt rystet over, at panten på nogle af flaskerne er på mere, end den er på sodavandsflaskerne.

 6. Jeg har da givet en skilling engang til en af andre kvali-bloggere, superheltemor. Nogen havde lavet en indsamling, husker bare ikke hvor. Og når jeg nu ikke længere køber Billed Bladet, ell.a. læse stof, så har jeg bestemt lidt penge på underholdnings kontoen, som helt retfærdigt burde gå til Blogsbjerg. Sådan med tilbagevirkende kraft #nostringsattatched

 7. Yes, crowfunding til bil! Det giver så god mening at kunne sende en lille tak af sted for et i hvert fald ugentlig skud kvali-blog 😊 Jeg er ellers ikke god til at kommentere, men at bidrage til at holde dig ‘kørende’, det er vi vist mange der hellere end gerne vil 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.