M2019, uge 45

(M2019-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

1.

Fundet min lysnet, jeg plejer at have spændt over min bænk ude foran frem, og testet det. Der var 4 pærer, der var sprunget, og lige når det er et lysnet, der er tale om, ser man det med det samme, fordi mønstret bliver brudt.

Jeg var på vej ud i miljøkassen med det, men så kom jeg til at tænke, at man måtte kunne krølle det sammen og smide det i en lanterne eller lignende, så jeg drog på planteskolen for at kigge på mulighederne. 

Det viste sig, at lanterner i zink koster det samme som et F-16 fly, så den løsning gik jeg hurtigt fra. Men efter lidt snusen rundt og lidt justering af de mentale tandhjul, fik jeg den ide, at man måtte kunne bruge et af de små espalier, man sætter i krukker. Resultatet blev det her:

Billedet yder det ikke retfærdighed, men jeg er SÅ tilfreds, og selvom jeg selvfølgelig har måtte betale for hhv. espalier og underskål, så har jeg forlænget levetiden på lysnettet, jeg har købt remedier, der kan bruges igen og til andre formål, OG resultatet kommer til at holde sig væsentligt pænere end en lanterne, der både ruster og får snavset glas af at stå på jorden. 

2.

Vasket 4 par af vores sko vaskemaskinen. De trængte. Jeg er lidt ambivalent med den her, for jeg synes, at sko hurtigere bliver sure, når de er blevet vasket, og jeg ved også godt, at der er lim osv. i, der ikke er beregnet til at vaske på dén måde. Men særlig Antons sko var så trashede, at det var enten dét eller skraldespanden, så lige her var der intet at tabe.

Jeg kørte en forespørgsel i minimalistgruppen, fordi jeg – hvis jeg nu skal være *helt* ærlig – kun har prøvet at vaske sko i maskinen, de steder, jeg har boet til leje, hvor vaskemaskinen var noget fælles, der stod i kælderen. Og nu hvor tromlen var min egen, blev jeg pludselig nervøs. (Det eneste, jeg kan sige til mig forsvar er, at jeg *er* flov). Men alle tilbagemeldinger sagde ‘go’, så det gjorde jeg. Jeg smed alle sko i et pudebetræk, og fandt lidt gamle tæpper osv. i bagagerummet at fylde maskinen med, og vaskede hele svineriet. Skoene blev pæne, tæpperne blev rene og vaskemaskinen overlevede. Der var ikke et øje tørt. 

3.

Taget hul på kalender-, fødselsdags- og julegaver. Det er lidt løgn at skrive, at det er i den forgangne uge, jeg er startet, for jeg har faktisk været i gang siden starten af oktober, men for ikke at kvæle eventuelle julehadere for tidligt, har jeg siddet lidt på den.

Når jeg starter så tidligt, handler det dels om, at jeg gerne vil dele udgiften ud over et par måneder, og samtidig kan holde øje med gode tilbud og slå til, når de er der – men det er også for at undgå, at gaveindkøb bliver en sur pligt og noget, jeg stresser over, med dårlige valg til følge. På den her måde bliver det hyggeligt, rart og gennemtænkt. 

Jeg kører med adventsgaver til børnene, fordi jeg gerne vil give noget, jeg ved, de ønsker sig, og det bliver simpelthen for dyrt, hvis de skal have hver dag. Jeg har ikke et bestemt beløb sat af, men køber, når jeg får en god ide, eller finder noget på bud, og så fordeler jeg til sidst. 

Indtil videre har jeg købt:

a.

En ordentlig stak Beyblades og et par baner til Anton. Han har leget med det i over et år nu, og alle dem, han har, er ved at gå i stykker. De er alle købt brugte, og nu synes jeg, at det er hans tur til at få dem, han ønsker sig allermest, købt fra nye. Jeg har allieret mig med mine forældre, og købt dem alle på én gang, både til fødselsdag, kalendergaver og julegaver, så vi sparer på forsendelsen.

b.

To sparegrise med lås. Planen er, at sparegrisen måske kan anspore til, at man hellere vil have en 20’er end fredagsslik – og så kan den bruges ift. at regulere, at Anton bare ønsker sig mindre til jul, end Frida gør, fordi han lige har haft fødselsdag, og kun leger med Beyblades og Lego. På den her måde kan jeg give ham en lille ting, og så en 50’er, så de får for nogenlunde det samme, og så det stadig er noget, der kan bruges.

c.

En voksendyne og -pude til Frida med Frozen sengetøj i god kvalitet. Jeg købte i tidernes morgen noget Star Wars sengetøj til Anton, som efter 2 vaske var ligeså behageligt at ligge i som tagpap, så det prøver vi at styre udenom her. Dynen var på bud.

d.

En kuffert med krea-ting til Frida, som f.eks. papir med mønster, glimmerlim, små papir-udstikkere osv. Alt indhold er fundet på tilbud og som spotvarer.

e.

En højtaler med blue tooth til Anton. Han har fået sin første telefon, og kan dermed streame musik, men det lyder. så. jammerligt, når den bette telefon ligger og spiller. Min søster har for nogle måneder siden købt en højtaler til min niece i Ikea, og den spiller bedre, end den, jeg selv har, som har kostet det dobbelte. Jeg håber, at den her kan være med til, at det bliver en lille smule mere hyggeligt at sidde ved sit bord og lave lektier… (Ja, håbet er jo lysegrønt).

f.

En lille kuffert med make up af ordentlig kvalitet og pensler, der kan vaskes til Frida. Sidste år købte jeg børnemake up, som hun i princippet kan spise, uden at der sker noget ved det, men det er noget gnat. Det fedter, farverne smitter af på alting og penslerne er af nylon og kan ikke vaskes ordentligt rene. Indholdet til denne kuffert blev købt, da Bilka kørte 30% på alt make up, og fordi det jo ikke er noget, hun får lov at stå og smøre i masken hver dag, har jeg valgt at se igennem fingrene med, at det faktisk er voksen-make-up.

g.

En æske lego til Anton, som jeg fik mulighed for at købe til indkøbspris.

4.

I forlængelse af ovenstående tænkt på, om vi måske kunne inspirere hinanden til voksen-ønsker af den lidt mere bæredygtige slags? (Hele diskussionen om gaver/ikke gaver og ønskesedler/bestillingslister tog vi i det her indlæg).

Smid endelig dine forslag i kommentarfeltet, men hjælp med at gøre det til en tråd, der er værd for alle at læse, så begrund, *hvorfor* du ønsker dig en bestemt mascara eller gryde (f.eks. pga. bæredygtighed/fordi det er noget, du alligevel selv skulle ud at købe/fordi det er muligt at ønske sig noget, der er dyrere/af bedre kvalitet, end det, du selv har mulighed for at købe etc.) i stedet for bare at skrive “Jeg ønsker mig 2 par sokker”, yes?

Mine forslag so far: 

*Årskort til steder, du kommer

*Gavekort til håndlæsning, et horoskop, massage, et besøg hos en clairvoyant

*Te af god kvalitet. (Ikke spons, men Rituals laver nogle meget smukke paprør med tebreve til meget rimelige penge, og de er gode!)

*Slibning af knive

*Gavekort til vinduespudser

*Bio-biletter. De vil så gerne sælge pakken med popcorn og sodavand, men hvis man – som mig – gerne selv vil have lov at vælge, hvad man besudler sit legeme med, når man ser film, så er her et link til en side, hvor du selv kan lave gavekort og bestemme beløbet:  (https://giftcard-engine.gogift.com/DK/shop/nordiskfilmbio/#/giftcards)

Nu glæder jeg mig til at læse jeres forslag i kommentarfeltet.

God weekend.

Published by

46 Replies to “M2019, uge 45

 1. Er det dig eller Nissen/julemanden der giver gaver? Sidste år fik vores en lille ting hver dag (hvilket endte med at blive lidt større ting fordi jeg havde købt i løbet af året og fundet bl.a. en masse bøger brugt), så jeg er i tvivl om hvordan man bedst laver overgangen fra en lille ting til større og bedre adventsgaver?
  Ps. Jeg ved godt du ikke nødvendigvis sidder med løsningEN, men sandsynligheden er nu ret stor

  1. Jeg gik over til adventsgaver, da Anton var 2, fordi jeg ikke kender til begrænsningens kunst, og derfor allerede der kunne se, at det blev alt, alt for dyrt – og alt for vanvittigt, fordi det blev afSINDIG meget legetøj og tøj, han endte med at få.

   De sidste par år har det været nissen, der har givet her. Jeg starter med at skrive et brev fra ham, som lander 1. december. Hvis man kan lide dén løsning, kunne man måske bare heri vælge at skrive, at i år er der gaver hver søndag, fordi man så kan give nogle sjovere gaver?

   Jeg har valgt, at vores nisse driller hver dag, og jeg vil ikke udelukke, at det er mig, der har den største fest med det. Nøglen til succes er at holde det simpelt, for ellers bliver det træls. Jeg lagde et indlæg op sidste år, hvor der i bunden er ideer til, hvad nissen kan drille med. Hvis du har lyst til at læse det, er det det her: https://www.blogsbjerg.com/by-popular-demand-undgaa-julestress-repost/

   1. Tak for et virkelig godt og brugbart svar !
    Vi må klart gå over til breve og (dine) nissedrillerier. Tak.

 2. I år er ønskerne være en støbejernspande. Jeg har allerede en emaljeret gryde, jeg bruger til grydebrød to gange om ugen og diverse gryderetter. Alligevel drømmer jeg også om en pande, der kan gå direkte fra kogeplade til ovn. Jeg forestiller mig ikke, at støbejernsproduktion på nogen måde er særligt miljøvenlig eller bæredygtig, men støbejern er så holdbart, at den potentielle levetid på støbejern for mig er at betragte som bæredygtig i sig selv. Hvis (uemaljeret) støbejern tager skade af forskellige årsager, så kan det sættes i stand til hvad der svarer til nyt – af samme årsag har jeg også informeret familien om, at det meget gerne må købes brugt og halvsmadret. Så kan jeg selv sætte i stand. Derudover ønsker jeg mig også tykke trøjer i ren uld. Ligesom støbejern forurener produktionen af uld forfærdeligt meget, men ulds levetid – fordi det er selvrensende og nemt at genanvende – gør, at det for mig bliver det mest bæredygtige valg.

 3. Jeg føler med Anton! Jeg er selv november-barn, men har fået min lidelse sat i relief, efter jeg slog pjalterne sammen med en mand, der er født lillejuleaften.
  Jeg er have-menneske. Jeg nusser hygger og sysler med det frimærke vi bor på… og november/jul er på ingen måde optimalt i forhold til at ønske sig have-grej.
  Derfor har jeg med succes ønsket mig gavekort til min yndlingsplanteskole. Når jeg så i maj ikke kan leeeeeeve uden en bestemt staude, kan jeg trække et gavekort op af skuffen og ønske mig selv glædelig jul fra min farmor. Sende en billedbesked af sted til hende (eller hvem giveren af gavekortet nu var), og dermed også få en god anledning til at sende glæde og kærlighed retur.
  Så gavekort til havebutik er højt på min liste.
  I år ønsker jeg mig også en spade🤣🤷🏼‍♀️

  Min mand og jeg har lavet den utroligt voksne beslutning at vi kun giver hinanden fødselsdagsgaver, men springer julegaver over i år. Vi har nemlig investeret i et vanvittigt flot og lidt pebret, men super fsc-mærket/bæredygtigt/god samvittighed spisebord fra compono.dk, der bliver leveret i starten af december. Så de 15k (gisp!) vi har brugt på det – og det har taget os årevis at nå til den beslutning – er vores julegave til hinanden.
  …og det er så uden tvivl også den dyreste julegave vi nogensinde kommer til at give/få

  1. Jeg har fødselsdag i januar, hvilket da jeg var barn var SÅ nederen, fordi ingen var i fejrings-hopla ovenpå julen – men som voksen er det kæmpescore, fordi det giver mulighed for at ønske sig det, man ikke fik til jul, som nu kan købes på udsalg.

   Og hvor er det en skøn ide med et gavekort til planteskolen. Vi har en rigtig fin én, der sælger både haveting, brugskunst og gøgl og gak til fugle osv. Den skal klart på listen.

 4. Min mand og jeg giver ikke hinanden julegaver, for det blev altid noget smykke/sokker/undertøj, som så var på halv pris ugen efter. I stedet køber vi en fællesgave sammen, fx nye dyner, en mini-ferie, årskort til noget. Noget vi nok ville have købt alligevel men som føles mere “lækkert”, når det er en gave 🙂
  Jeg har altid en to-delt ønskeseddel til familien med “almindelige gaver” (den slags man kan købe i Matas eller magasin) og “fund” (elsker bøger fra antikvariater, hjemmestrikkede sokker og vaser fra 60’erne).

  1. Det var den samme betragtning, der lå bag venindegruppens beslutning om at give os selv og hinanden en tur til håndlæser. Det er ingen, der mangler flere øreringe og tørklæder.

   Super god ide med en ønskeseddel, der er delt op i noget, der er nemt at købe og noget, der kræver tid, men til gengæld også er lidt mere særligt.

 5. Jeg går løbende og skriver ting på min ønskeliste og i år står der blandt andet et skovbevis fra Den Danske Naturfond (https://ddnf.dk/giv-skovbevis/), hvor jeg i forvejen er medlem og er med til at opkøbe dansk natur til forvildning. Beviset betyder opkøb af x antal kvadratmeter, og så kan det pynte på min væg. Som Stine ønsker jeg mig også gavekort til planter 🌿 og i samme boldgade ønsker jeg mig bogen Spis dit ukrudt for at blive bedre til at bruge de ting, jeg i forvejen har i haven. Derudover ønsker jeg mig de cremer, jeg bruger fast og glimmerstrømper – jeg hader selv at bruge penge på noget så kedeligt som strømper, og glimmer giver lidt mere fest på det kedelige 😊

  Generelt synes jeg, at det er meget lettere at ønske mig ting til jul og fødselsdage, nu hvor jeg lever mere minimalistisk, fordi der simpelthen er mange ting, jeg ikke selv køber længere.

  1. Det er en virkelig god pointe, du har til sidst. Jeg oplever præcis det samme; også, at jeg faktisk behovsudskyder, så jeg kan ønske mig noget, som jeg førhen bare ville have købt.

 6. Jeg har sådan en liste på min telefon, som jeg opdaterer i løbet af året med ting, som jeg ønsker mig. Lige nu tæller listen bl.a.:
  En automatisk p skive til bilen ( fordi p bøder)
  En syæske i træ (fordi jeg er træt af min nuværende løsning, og den ville pynte gevaldigt)
  Beskyttelsesudstyr til rulleskøjtetræning (fordi det jeg har er crap, som jeg har arvet)
  Isterningbakker til fryseren, metalsugerør, (bæredygtige løsninger til hverdagsting)
  Æbleskivepande (bare fordi jeg hellere vil lave dem selv)
  En selvbiografi af Elton John (fangirl siden 1991)

  “Problemet” er, at det kun er min mand, der lytter til ønsker. Mine svigerforældre, min svigerinde og vores bedste ven, som er de eneste der ellers giver julegaver, elsker alle at finde noget unikt og personligt, specielt udvalgt. Og de rammer tit helt forkert (fodbadesæt med duft til den meget duftfølsomme mig, ur med vedhæng og similisten og orange plastictaske, jeg kigger på Jer!)

  1. Det er en FANTASTISK liste, Hanne!

   Og så føler jeg din smerte ift. gaver, der bliver givet med gode intentioner, men som rammer helt, HELT ved siden af. På en eller anden måde rammer det dobbelt, fordi det både er lidt øv at sidde med en hel favnfuld ting, man skal ud at bytte, men også fordi man får det sådan lidt ‘hvor dårligt kender I mig!?’

 7. Jeg melder mig i koret af de, der har en note på telefonen, som opdateres indløbet af året. Der står de ting, jeg godt kunne tænke mig at få udskiftet, men som jeg ikke er står og mangler akut.

  I år er der på listen et åndbart sæt regntøj, så jeg kan cykle til/fra arbejde uden at kampsvede og nye badehåndklæder, fordi jeg i sommers kom til at lade en vask ligge for længe i vaskemaskinen. Og alverdens Rodalon har ikke kunne få bugt med den jordslåede lugt:(
  Det er ikke specielt bæredygtige ønsker, men derimod køb, jeg har udskudt, fordi det i bedste fald ender under træet – og i værste fald kan købes på januarudsalg.

 8. Vi er også gået over til adventsgaver fordi jeg synes de får for mange ting ellers. Men jeg prøver faktisk også at holde adventsgaver er små fordi det meget let bliver gaveorgie og det gør på en eller anden måde juleaften mindre speciel hvis man hele tiden har fået gaver eller store gaver i december. Men det er svært når man hører hvad de andre får.
  Her foregår det sådan at Nissen flytter ind. Vi har en lille nissedør og i den forbindelse er det næsten altid sådan at han har tabt sin hue og nøglerne et sted og har brug for ungernes hjælp. Hvis de hjælper ham skriver han at de måske får en bette ting og i brevet kan vi så sætte rammerne. Vi har tidligere kørt med at de hver dag fik en sang (shuffle book har en udgave med julesange) og så en adventsgaver. Det gør at de kan sangene lidt mere til juleaften, men i år har jeg købt en julekalenderbog og for første gang en færdig julekalender hvor man sammen i løbet af december skal lave en nisse. Det er jeg spændt på fordi jeg tænker det de mest har brug for i december er en stille stund sammen. De får også adventspakkerne men de indeholder så f.eks. en kjole til juleaften osv.

  Mht. Ønsker fik jeg i fødselsdagsgave en ansigtsbehandling og det har jeg aldrig prøvet før men det var en for oplevelse. Meget afslappende og (håber jeg da) godt for min hud. Det kunne jeg også godt ønske mig.

  1. Jeg har forsøgt at ramme ting, som jeg ved, at børnene ønsker sig, og som jeg også er sikker på, at de kommer til at bruge. Sidste år (eller forrige?) gav jeg dem en mindre ting, og så noget praktisk, men jeg følte stadig, jeg ramte skævt, fordi den ting, jeg gav dem, var lidt mellem to stole: Den kostede stadig en sum penge, men var alligevel ikke helt det, de ønskede sig.

   Jeg kom, efter jeg havde skrevet indlægget, til at tænke over, at det måske også hænger sammen med, hvordan man “lever” resten af året? For jeg har sjældent mine børn med ude at handle, og vi er er stort set aldrig i butikscentre eller i legetøjsbutikker for at ose. Derfor er det meget, meget begrænset, hvad de får i løbet af året, og måske er det derfor, jeg føler, at det egentlig er rimelig nok, at de så til jul får nogle gaver, de både ønsker sig, og som jeg vurderer, at der er mange timers leg og underholdning i.

   Vores nisse driller, så den har lavet et eller andet i hverdagene og så er der gaver om søndagen. Jeg er blevet så gammel nu, at jeg bliver helt rørt over, hvor højt begge børn går op i det <3

   1. Jeg har overvejet hvad det er hos mig der gør at jeg gerne vil holde det lidt nede og jeg tror faktisk det handler om at de i december også render ind i at en bedstemor giver adventsgaver, at mors faster lige synes det var hyggeligt med en bette pakke osv. Altså at der Oger rigtig mange andre der giver dem gaver i løbet af december. Og selvom det kommer fra et godt sted og de er heldige med så mange der vil dem det godt så får de bare hurtigt rigtig meget og de kan næsten ikke rumme det til sidst. Og det er synd hvis det “til sidst” så er juleaften.
    Til gengæld har jeg det som dig og vil gerne give dem noget de bliver glade for og vil hellere give lidt mere hvis det. Derfor holder vi også fast i adventspakkerne men prøver at sikre det så ikke er ene legetøj men f.eks. også kjoler ( med glimmer som er stort hit) eller lign.

    I julegave af os får vores unger en lille (men god ting) og så en tur i Lego house som de var så glade for sidst

 9. Min far (der bor i Norge og kommer på besøg med fruen i slut-november) har allerede spurgt. jeg om frem til at jeg ønsker mig brandstiger og hjælp til at installere brandalarm – fordi gammelt hus med meget høje etager og kun én trappe ud. Og så en foodprocessor (med mistelten?) fordi jeg gerne vil lave mere grøntsagsbaseret mad, men alt skrælle-hakke-skære-snitte arbejdet er en reel dealbreaker, når jeg er hjemme med den 4-årige kl 17 og maden skal stå på bordet 17.30 for at undgå krise.

  1. SUPER gode ønsker! (Overvej evt. en elektrisk røgalarm, så du slipper for, at den begynder at bippe i nattens mulm og mørke. I vores hus sidder der en, som den der er beskrevet i den her artikel: https://www.bolius.dk/roegalarmer-18404)

   Jeg har en foodprocesser, og det er måske den maskine i mit køkken, jeg elsker højest (- men måske den kommer til at vige pladsen, så røremaskinen gør sit indtog, hvem ved…) Jeg bruger den til alt mellem himmel og jord, og fordi alle dele kan gå i opvaskemaskinen, er den også ryddet op i løbet af 10 sekunder.

 10. Vi venter et julebarn og jeg har haft så svært ved at finde på ønsker til mig selv i år, for det første fordi vi med en kommende baby ikke har plads til flere ting i vores hjem og fordi det er lidt svært at ønske sig oplevelser det næste stykke tid. Men nu er jeg kommet frem til at jeg ønsker mig gavekort/tilskud til at kunne få taget billeder af julebarnet hos en fotograf. Alle de kommende bedsteforældre har fødselsdag i marts eller april, og jeg tænker derfor at fødselsdagsgaverne på den måde allerede er sikret og så endda betalt delvis af dem selv. Følte mig, for en gangs skyld, ret smart da jeg fik den idé 😃

  1. Det er da også nærmest genialt!!

   Hvis du mangler ønsker i småtingsafdelingen (og navnet vel at mærke ikke er hemmeligt) er navnelapper også en god ting at have rigeligt af.

 11. Jeg synes det med adventsgaverne er skide svært fordi jeg ikke synes at de skal have kæmpe gaver hele december. Drengene snakker stadig om den gang jeg begyndte at græde fordi de ikke var tilfredse (hallo: jeg var 35 uger gravid, havde gjort mig mega meget umage og var pænt hormonella). Sjovt nok har de stadig de ting de fik den søndag og har brugt det rigtig meget. 🙄 Så i år får de tøj. Indtil videre har jeg købt huer og vanter til dem og tænker så noget med en trøje og et eller andet mere. Og lillesøster ved jeg sgu ikke om får noget: knapt to år gammel, hvad siger panelet?

  Jeg ønsker mig i julegave:
  – et par Arc’teryx regnbukser fordi 12 km daglig cykling og november-november-november. De er pissedyre, men der er livstidsgaranti, min mand har fx fået repareret lynlåsen på en jakke, han har haft i >15 år.
  – Jane Kønig øreringe fordi de er pæne og fordi jeg med mit arbejde ikke kan have ringe og armbånd på. Jeg elsker at tage gavesmykker på, fordi jeg tænker på giveren hver gang
  – Et gavekort til planteskolen ligesom en anden skrev højere oppe, for det er da den mest geniale ide!

  … og så ved jeg ikke hvad jeg mere skal ønske mig for jeg kan ikke mase flere vaser ind og jeg mangler intet.

  1. Jeg ville klart give hende på 2 også; her i huset var det lige præcis i den alder, hvor Frida begyndte at ville ALT det samme som Anton. Mit kompromis var at købe brugt og/eller noget, hun manglede.

   Og jeg elsker anekdoten om Den Grædende Mor – den er lige præcis ‘efter alt hvad jeg har gjort for jer!’-agtig nok til, at man kan gøre sig forhåbninger om, at den ender i en sang engang.

   Ps: Der er bud efter dig i kommentarfeltet til forrige indlæg; der er én, der mangler mærke på din kodeboks.

   1. Altså hvis jeg skal være helt ærlig, så begyndte jeg ikke kun at græde: jeg gik full-on Maude og gik op og lagde mig. Første og eneste gang, at jeg har gjort det og jeg er ikke stolt over det. Imidlertid får drengene stadig store øjne når der bliver talt om “den gang mor gik i seng fordi vi ikke blev glade for gaverne”, så et eller andet indtryk har det gjort…

    Jeg sørger for noget til lillesøster – hun er heldigvis også meget nemmere at købe ting til.

 12. Jeg ønsker mig gavekort til Ecouture (www.ecouture.dk). Bæredygtighed er simpelthen fundamentet for konceptet og kjolerne er pæne og slidstærke med en uovertruffen pasform. Desværre har jeg sjældent 1000-1500 kr. til en kjole, men med et gavekort virker det lidt mere spiseligt at lægge de resterende kroner op til prisen.

 13. Jeg har, ligesom en del andre, en note på mobilen, der løbende opdateres til mig selv og børnene.
  På min står der festivalbilletter til manden og jeg (fordi vi ved vi skal afsted og derfor kan glæde hinanden med den gave), gavekort til hør-gardiner til stuen (fordi vi skal have lavet en ny havedør og de gamle gardiner ikke kommer til at passe), en cowboy-jakke (som jeg tænker nærmest ikke kan slides op) og gavekort til planteskole (fordi haven er stor og lysten til køb af blomster og planter er konstant).

 14. Jeg måtte sige farvel til min rygsæk i august, da den både smuldrede indvendig og havde fået et hul i bunden. Så jeg ønsker mig virkelig en ny. Og så er jeg også på med bio gavekort (jeg er virkelig stor Star Wars fan, så de får hurtigt ben at gå på i år).

  1. Så har du også fulgt den gamle rygsæk til døren:D

   Jeg ønsker mig også bio-biletter, men har skrevet på min ønskeseddel, at jeg i stedet for at ønske mig de der gavebokse med popcorn, i stedet ønsker mig gavekort fra det link, jeg har skrevet i dette indlæg, i en kuvert sammen med 50 eller 100 kr. til barnepigen. Det er jo ikke fordi udgiften til barnepigen vælter budgettet, men det er bare, af en eller anden grund, nemmere at få det planlagt og eksekveret, når der er taget højde for det hele.

 15. Øverst på min ønskeseddel står et pænt vækkeur (jeg vil virkelig gerne have mobiltelefonen ud af soveværelset); en robust peberkværn af træ (ikke elektrisk eller gennemsigtig eller hvad ved jeg – bare helt almindelig, gedigen og klassisk); og bøger 🙂

   1. Kun ét faktisk: et Arne Jacobsen-bordur i Station-modellen. Det er lidt pebret i pris, men man har vel lov at drømme 🙂

    1. Jeg har selv sådan en ca 800 kr´s version, der udgiver først et rødligt, så orange, så gult og sidenhen hvidligt lys (simulerer solopgang) hen over 10 min og der er en verden til forskel fra at blive revet ud af sin søvn i vintermørket og så vågne i “morgengry”. Kæmpe plus… MEN det er upraktisk, hvis man i samme værelse sover flere, der skal op på forskellig tid OG så synes jeg, at de lysende digitaltal (ja så man kan se hvad klokken er, når man linder et øje i mørket) lyser for meget, så jeg stadig kan fornemme uret med lukkede øjne. Så ja… jeg er vist også på udkig efter Det Perfekte Vækkeur.

    2. Men der mangler selvlysende visere! Jeg er også på jagt, men det er svært at finde et der er pænt ig funktionelt og som ikke larmer fir de lydfølsomme sovekammerater!

    3. Jeg fik det i 40-års fødselsdagsgave, og det ER virkelig pænt. Men dels synes jeg, at det netop mangler den funktion, at man kan se det om natten, og dels synes jeg, at det ringer SYGT højt. I hvert fald når man har børn, der vågner let, som ofte har fundet vej ind under mine dyner i løbet af natten.

     Når lopperne engang ikke gider sove hos mig mere, vil jeg gerne prøve et af de der lysvækkeure, for jeg synes, det lyder virkelig behageligt. Men indtil da er det vist desværre stadig mobilen, der opfylder flest af de krav, jeg har:-/

 16. Vores børn (5 og 1,5) er så heldige at få pakkekalender af bedsteforældrene. Det plejer at være noget slik og sidste år var der også et puslespil på 24 brikker, så man fik en brik hver dag. Det var ret populært. I år er det vist en pixibogskalender. Vi lavede selv sådan nogle breve til vores store datter fra Nissen hver dag. Har ikke nogen nissedør. Vores nisse lægger brevene på badeværelset, så man godt gider at komme derud om morgenen. Nissen skrev forskellige ting: en bibliotekstur om eftermiddagen, varm kakao efter børnehave, bad med badebomber, tre småkager inden svømning, at mor/far gik i seng samtidig med hende og sov ved siden af hende (den var så populær, at den var på tre gange). Prøvede at gøre det ikke alt for bøvlet og tit med noget, som man i forvejen skulle (legeaftaler, hentes af farmor osv.). Hun regner klart med nissebreve igen.
  Jeg ønsker mig en badedragt, pasning af børn når vi skal til tre dages festival i august og måske en symaskine (gerne brugt).

 17. Jeg har også en liste på telefonen, som så mange andre.
  Må nok erkende, at der ikke står vildt mange bæredygtige ting på, men til gengæld lader jeg så være med at købe tingene i løbet af året, og ønsker mig dem (da det jo ikke er noget man mangler)
  Det mest bæredygtige der står er vist.
  glassugerør fra Hay
  Og en mindre elkedel, min er både for stor og så ca 10 år gammel, og helt kalket uanset hvor meget citronsaft jeg koger den i.
  mvh Rikke

  1. Jeg skiftede min kæmpe elkedel ud med en lille én i porcelæn (fra Biltema, af alle steder) sidste år, og det er jeg virkelig glad for. Den holder sig meget pænere end alt, hvad jeg har haft i metal og plastik, og pga. størrelsen er vandet meget hurtigere kogt. Og endelig fylder den mindre på køkkenbordet, så bare stort highfive herfra.

 18. Jeg ønsker mig også et vækkeur, der er lille og pænt og med selvlysende visere, der ikke larmer og evt med morgengry funktion, hvis nogen kan opfinde det?
  Og en smuk æske til te-breve, hvor de store fra Pukka kan være i, helst i sortlakeret med glaslåg, fordi den gamle og lille irriterer mig hver dag.
  Og helt ubæredygtig ønsker jeg mig en ny hoveddør til vores nybyggede hus, fordi en glasdør ville gøre entréen så meget lysere at skønnere at komme hjem til.
  Og nye viskestykker i blå-grå fra Jaquard Francaise, fordi det er den lækreste kvalitet, der holder, men efter 15 år trænger jeg til nye.
  Og så ønsker jeg mig børnekunst, for jeg griner og glædes hver dag over fx de to “lorte med guldmaling og pynt”, spm min 4-årige havde udtænkt sidste år.
  Kan man se at jeg snart fylder 40 år?! 😂

  1. Det er godt med mange og gode ønsker, så der er lidt at tage af! 😀

   Måske vi skal slå os sammen og ønske os en opfinder? #vækkeursgate

 19. Med hensyn til bæredygtige juleønsker for voksne:
  Jeg har før med stor success ønsket mig hjælp til praktiske gøremål.

  F.eks. ønskede jeg mig en terasse, da jeg stadig var studerende. Min far fandt en trailerfuld fliser et sted, vi kunne få gratis hvis vi selv hentede dem, og så hjalp han med at lægge dem. Vi fik en hyggelig dag sammen, gaven kostede ham ikke rigtigt noget, terrassen skabte STOR glæde hos mig, hver gang jeg sad på den. Han har forstand på hvordan man gør, og har alt grejet til det, mens det havde været helt uoverskueligt for mig at klare selv, da jeg hverken havde trailer eller bil med anhængertræk eller skovle og trillebør og alt det andet, så selvom det ikke kostede ham penge, var det meget værdifuldt for mig. Da vi var færdige, kunne vi slutte af med at få kaffe og lagkage på terassen.

  Jeg har i mellemtiden fået et hus der skal renoveres, og på min sidste fødselsdag kom en stor flok venner og hjalp med at brække de gamle vægge ned. Jeg blev langt gladere for den gave, end hvis de havde købt de sædvanlige gaver, og jeg synes det er en mindst lige så hyggelig måde at være sammen på, som at sidde på sin flade *** og bare spise og drikke. Og vi sluttede af med aftensmad og fest bagefter.

  1. Jeg vil være med i den venneflok, Anita. Det lyder PERFEKT! Og jeg elsker, at både giver og modtager behandler det, som den gave, gestussen er. Jeg havde for år tilbage et sæt venner i omgangskredsen, som hvert år annoncerede, at nu var det “havedag!” De “inviterede” alle venner ud til dem, hvor det så var meningen, at der skulle laves have… Jeg forstod det aldrig – for uagtet, at de fleste, jeg kender, gerne vil hjælpe deres venner, så bliver det måske lige en tand for voldsomt at tro, at alle står på spring for at få lov at komme og lave have hos andre hvert eneste år. Særlig taget i betragtning, at de aldrig rigtig var at finde, når andre skulle flytte/tømme hjem/rydde skure osv.

   Så at gøre det til en gave synes jeg er sådan en fin løsning. Godt for jer!

 20. Jeg er november-barn og har problemer med at finde på ønsker hvert år. Jeg troede egentlig det var fordi jeg (plejede, pre-bryggeprojekt og børn) at have penge nok og derfor købte det jeg manglede eller havde lyst til når behovet opstod.
  Men i takt med at jeg har skåret ned på overforbrug og nu også på forbrug generelt, har jeg stadig samme problem med ønskelisten. Jeg har dog formået at skrabe nedenstående ønsker sammen:
  Gavekort til nogle af de nye restauranter i byen (fordi byggeprojekt og barn på 8 måneder betyder at jeg ikke har været NOGEN steder i 100 år)
  En god flaske gin (kvalitet over kvantitet, især når man bliver vækket af et meget friskt barn kl. lidt for tidligt selvom det er weekend)
  Natbukser (her har jeg udsat mit behov til fordel for ønskelisten)
  Jeans (ikke så meget en udsættelse af behov, som en god gang fornægtelse. Men jeg må nok indse at jeg ikke kommer i de gamle jeans fra før jeg var gravid)
  LP’er, gerne brugte (gerne en plade, giveren tror jeg ville synes om og som jeg ikke nødvendigvis kender i forvejen. Min søster og jeg gav altid hinanden en cd i gamle dage, og det var en fantastisk måde at opdage ny/gammel musik)
  Brætspil til voksne, fx Decrypto (noget der trækker i en anden retning end sofa og tv efter barnet er lagt i seng)
  Gavekort til planteskolen (tak for verdens bedste kommentarspor!)

  1. Jeg synes virkelig også, at der er kommet meget godt i det her spor, og jeg elsker, at folk har været så grundige i at forklare, hvorfor de ønsker sig noget bestemt. Det gør det meget nemmere at se på, om man kan adoptere ideen bag <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.