I’m like an (angry) biiiird

Jeg har været på personaleweekend i Vejle, hvilket har betydet ophold på et hotel. Og jeg er virkelig et menneske, som den slags luksus normalt er spildt på. Jeg sover altid som en idiot i hotelsenge; madrassen er blød, puden er halvanden meter høj, og SKAL den udsugning larme så meget!? Stor var min forbavselse derfor, da sengen på det her hotel modtog mig med et kærligt knus, og aede mig over kinden til jeg sov, alt imens udsugningen gjorde sig meget umage for at suge meget stille.

Men det er virkelig rigtigt, når jeg siger, at jeg ikke kan finde ud af at blive udsat for service på et alt for højt niveau. En af mine kolleger fortalte fredag om et besøg på en luksusrestaurant, hvor han og gemalen var blevet båret rundt på hænder og fødder, og da han kom til den del af historien, hvor tjeneren havde foldet servietterne ud, og forsigtigt duppet dem på plads i skødet af dem, kom jeg helt til at svede koldsved ved tanken. Jeg kan.Ikke.Holde.UD, når mennesker opfører sig som om, at de tilhører en lavere kaste end mig. Havde jeg været med den aften, ville jeg være kommet til prygle al etikette ihjel ved at insistere på lige at give en hånd, når tallerknerne skulle bæres ud, eller ved skamfuldt at hviske ”Undskyld, for helvede!” til de tjenerelever, der af overtjeneren blev knipset (!) hen til bordet med drikkevarer.

Hvad siger du? At det handler om kontrol, og manglende evne til at slippe den? Sjovt, du nævner det.

For nu, hvor vi er ved det, kan jeg fortælle om den personlighedstest, vi også undervejs på personaleweekenden skulle lave. Biker-Jens kom lige forbi, og med sig havde han en test, hvor man ved at besvare omkring 40 spørgsmål, kunne se, hvilken af fire fugletyper, ens personlighed var mest domineret af.

De 4 nominerede var: Papegøjen, fredsduen, uglen eller ørnen.

Og resultat afhang af, hvordan man fordelte 5 point mellem to udsagn.

Jamen, jeg behøver vel ikke engang at vise jer resultatet?

Føler nærmest bare lidt taknemmelighed over, at jeg trods alt kunne tegne min personlighed uden at ryge helt udenfor papiret.

Og nu kan jeg i det mindste insistere på at blive modtaget med et ”the eagle has landed” hver gang, jeg møder på arbejde.

Published by

11 Replies to “I’m like an (angry) biiiird

 1. Jeg er lige dele ørn og ugle – til gengæld er jeg også 0% fredsdue… Vi må ha' verdens mindst diplomatiske venskab 🙂

 2. Muahaha – det kunne have været mig.
  Hvis du nu havde scoret lidt højere på duen – så havde din tegning lignet en drage – har du tænkt på det?

 3. Jeg har aldrig hørt om fugletesten, men jeg kender til gengæld alt til at svede koldsved ved tanken om at blive duppet i ansigtet af nogle tjenere, som oven i købet også havde foldet servietten ud for mig. Og præcis af den grund både hader og afskyr jeg at komme i Nespressos butik i Kbh. Serviceniveauet er så skyhøjt, at ens kaffekapsler (som ved grød ikke vejer særlig meget) bliver båret af en af de fire (!) uniformerede kaffemennesker hen til døren. Man bliver tiltalt med "De" af smållinger, der kunne have været mine børn, hvis jeg havde været lidt mere fresh som teenager, og generelt er det hele bare så meget for meget. Hurra for, at man kan bestille kaffe på nettet. Betaler gerne en halvtreller i fragt for at undgå koldsveden …

 4. Stine: Det viser sig, at han bare er gået undercover som noget HR-agtigt. Han var ok sjov. Men jeg kan stadig mærke en indre modstand mod folk, der har brugt et realityshow som katapult for en karriere. (Det er ørnen, der taler.)

  Mette: Nej, den var også ganske ny for mig. Til gengæld sagde jeg højt, allerede inden jeg udfyldte den, at jeg bare kunne tegne en cirkel omkring ørnen. Men kender sin fugl på flyvestilen, ikke?

  Lille T: Hahaha! Tror du, at der er derfor, andre mennesker ikke kan holde ud at være sammen med os?

  Vundermutti: Ja, tænkte det faktisk – havde bare passet bedre, hvis det var sådan en, der spyer ild, ikke?

  Christoffer: Nej, det er værre: Stenbuk:)

  Øglemor: SKØNT at høre, at der er andre, der har det som mig! Seriøst: Jeg synes, at det er nedværdigende, og jeg bliver meget utilpas og akavet, når nogen udsætter mig for det. Til gengæld bliver jeg også PISSEsur, hvis andre opfører sig som om, de tilhører en højere kaste end mig. For mange år siden arbejdede jeg en kort overgang ved retten i Århus. På min første dag, da jeg blev vist rundt, blev jeg oplyst om, at der var et bord i kantinen, som vi kontorfolk ikke måtte sætte os ved, for ”der sidder advokaterne”. Jeg kom til at grine, indtil jeg opdagede, at det ikke var for sjov, hun sagde det.

  Jeg tror ikke, hun forstod, hvad jeg mente, da jeg spurgte, om vi også tiltalte dem ”Massa”.

 5. Hvor er det bare humor.

  Er selv blevet "påduttet" den test engang igennem noget karriererådgivning.

  Og tænk, det viste sig, at jeg var papegøje med due i accentdenten 😉 Hvadend det må have af indflydelse på mit arbejdsliv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.