Forstår du det heller ikke, Skat?

Jeg ønsker mig en interesse for skat. Eller bare et minimum af forståelse af konceptet. Jeg synes, at det er utilfredsstillende at være et voksent menneske på 33 år, og stadig være nødt til at ringe hjem til min mor og lege 1001 Spørgsmål Til Forskudsopgørelsen.

Jeg har på den hårde, girokortbefængte måde lært, at man skal ændre sine oplysninger, hvis man tjener mere end forventet, men det er udenadslære, for jeg synes stadig ikke, at det giver en kæft mening: Jeg betalte jo skat af pengene, da jeg tjente dem, så hvorfor det er vigtigt, og hvordan det kan ende med at koste mig endnu mere, overstiger min fatteevne.

Plus at det er snyd.

I starten af januar opdagede jeg ved så et tilfælde, at min trækprocent er blevet sat 5 % ned. Jeg har aldrig oplevet, at den er blevet ændret af andre end mig selv, og det tog 4 telefonopkald at lokalisere et menneske, der kunne oplyse, at Skat har reguleret i år, fordi de ikke ”vil fungere som bank mere”. Derfor kan man heller ikke selv regulere den tilbage.

Og det værste er, at om det så havde været annonceret i samtlige aviser og dagblade, på hele internettet og været udsendt som spot på alle radio- og tv-kanaler i hele Skandinavien, ville det stadig være røget hen over hovedet på mig. Det er ligesom med geografi: Jeg. Kan. Ikke. Lære. Det.

Det til trods tror jeg dog alligevel, at jeg med rimelig sikkerhed kan sige, at det er en meget dårlig ide, når DGI som noget helt nyt og overraskende i år er begyndt at udbetale min løn som B-indkomst.

B-indkomst. Som i: Værsgo. Her er en hel masse penge. Fikser du lige selv det der skat?

Pengene har allerede indrettet sig på min konto. De har stået der i 4 dage, og har på nuværende tidspunkt fået venner, bestilt kabel-tv og meldt ungerne ind i den lokale skole, så jeg har på fornemmelsen, at det bliver Jagtvej 69 om igen, hvis jeg forsøger at smide dem ud om et år.

Eller betaler man skatten med det samme?

Shit. Måske jeg bare skulle ønske mig en revisor.

Published by

8 Replies to “Forstår du det heller ikke, Skat?

 1. Jeg blev tæsket igennem det på handelsskolen i erhvervsøkonomi, så jeg rent faktisk forstod det og så jeg ku efterprøve, at SKAT havde regnet rigtigt.. Dét er så way gone nu, og ikke særlig fedt, eftersom jeg læser økonomi og derfor synes, at jeg burde have styr på den slags.. Og det værste er, at der er så mange penge at hente tilbage fra SKAT, med kørselsfradrag og.. eh.. alle mulige andre fradrag, og de penge får SKAT bare lov til, at beholde, fordi jeg ikke tager mig tid til at sætte mig ind i tingene og få udfyldt de rigtige ting.. Øj!
  [bare min måde, at udtrykke min medfølelse :)]

 2. Jeg har det på samme måde som dig; at jeg egentlig gerne vil forstå det. Men det interesserer mig MINUS!
  Og så er jeg nået til den konklusion, at så længe at jeg véd at jeg kan forstå det hvis jeg virkelig gerne vil (jeg er jo ikke dum), så er det godt nok for mig!
  Og så find dig en ven/veninde med revisor evner; efter hun kom ind i mit liv har det været intet mindre end fantastisk!
  Jeg aner ikke mere hvad min tast-selv kode er; hun ordner det hele – og det er endt med at jeg får mere udbetalt!
  Man skal jo gøre det man er bedst til, og jeg er ikke særlig god til Skat.. 😉

 3. Den korte version er at Skat har alle de oplysninger, som KOSTER dig penge. Altså alt hvad de overhovedet behøver at vide for at trække penge ud af dig. Fidusen er at lære alt om FRADRAG, som kan give dig penge fra Skat. Kørselsfradag, eksempelvis. Lær én ting af gangen, Linda…:-)
  I øvrigt er det efterhånden de færreste revisorer der kan gennemskue skattereglerne anno 2010. Ofte kan Skat ikke engang selv….

 4. Ja jeg indrømmer blankt at det der med skat – DET er mandens arbejde! Svagt, som i "kom nu ind i kampen, du må selv tage ansvar, og ikke bare stole på manden"? I don't care…;-)

 5. Arrgh!! Jeg er i PRÆCIS samme situation som dig – hvor er det vildt. Troede jeg var den eneste der, ikke var i stand til at se logikken i SKATs arbejdsmetoder. Jeg har, ligesom dig, fået ændret min trækprocent med 5% OG fået løn – uden at have betalt skat overhovedet… ØV ØV ØV! Det er skidt og jeg ved ikke helt hvor pengene er forsvundet hen på min konto. Men findes det skal de da – skat skal jo selvfølgelig have deres manglende del. Men det må blive på girokort til næste år. Vil lige være færdig med dem jeg fik fra sidste år. Ork. Tak fordi du lod mig vide at jeg ikke er den eneste der er afhængig af moar, når ens skat skal tjekkes, ændres eller noget andet. Hun har opgivet at lære mig det og ordner det bare for mig nu. Heldigvis. Held og lykke med din skat..

 6. Så vidt jeg husker skal man selv registrere sig som B-indkomsmodtager hos Skat, som så sender girokort nogle gange om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.