Facebook, Løkke og den røde fane

Jeg vil ikke udelukke, at jeg er i et usædvanligt ondt lune i disse dage, men Facebook irriterer mig for tiden. Jeg er ved at gå amok over, at min newsfeed udelukkende består af reklamer, fordi firmaerne bliver smartere og smartere; de to seneste eksempler er deres slåen plat på Knæk Cancer-kampagnen, og ’kampagnen’, hvor de ”leder efter prøvekaniner til deres nye børnehuer, da vi har fået ny skrædder”. Hvilket sort uheld at producere børnetøj, når der ikke er et barn i miles omkreds, og skrædderne derfor intet har at arbejde ud fra.

Eneste afbræk fra reklamehelvedet i feed’en den sidste uges tid, har været kommentarer om Lars Løkkes bilag – eller mangel på samme. Jeg har intet imod, at vi er uenige om, hvorvidt han har handlet idiotisk eller ej, men mit all time yndlingshadeargument har optrådt flittigt i mange opslag: Janteloven.

Tilsyneladende er det jantelov, der gør, at nogle af os ikke synes, at det er i orden at turnere verden rundt i en luftbåren lystyacht i en sky af hampagne og luksus, når man er folkevalgt politiker; vi under ham det ikke.

Åbenbart.

Til det må jeg bare sige: Forkert.

Jeg vil nøjes med at tale for mig selv, men vi kan vel godt blive enige om, at essensen af janteloven er, at du ikke skal tro, at du er noget?

Og jeg har ikke det fjerneste imod, at man tror, man er noget. Vær noget, for Guds skyld, og gerne med al den attitude, det medfører. Men vær det for egen regning, når du sidder allerøverst i diagrammet over organisationen, der som erklæret mål har at spare og spare og spare, fordi der aldrig er penge nok til de syge, de gamle og børnene på samme tid.

For min skyld må ministre flyve på første klasse fra nu af og til helvede fryser over. Virksomhedsledere i private virksomheder sidder heller ikke på monkeyclass sammen med os andre, med knæene oppe under hagen, mens de forsøger at skære nogle udefinérbare brune klumper i stykker med en sløv plastikkniv – men de betaler selv. Og da jeg gætter på, at apanagen lønnen for en minister er en snas højere, end den er for f.eks. en sygeplejerske, finder jeg det absolut rimeligt, at man selv betaler differencen, hvis man vil upgrades.

En mulighed, der i øvrigt ikke findes for flertallet af de offentligt ansatte: De kan rejse på den billigst mulige måde, og ellers kan de blive hjemme.

Med flere og flere elever i klasserne, længere og længere ventetider på hospitalet og generelt elendige normeringer over hele linjen, synes jeg, at det er meget at forlange, at vi skal tage sparekravene alvorligt, når dem, der udformer dem tilsyneladende ikke selv gør. Når mine lærervenner skal kopiere på begge sider af papiret, og ikke kan købe nye bøger, selvom dem, de har, stadigvæk opererer med både Sovjetunionen og DDR, og når mine offentligt ansatte tolkekolleger ikke kan få refunderet en busbillet, hvis ikke de afleverer originalen sammen med et nøje udfyldt skema, der redegør ulideligt detaljeret for alt fra destination over rejsetid til møntfod, billetten er købt i – hvis vi skal spare helt ned i den målestok – så SKAL man simpelthen gå forrest med det gode eksempel, når man er minister, hvis ikke man vil have folk til at føle sig til grin.

Synes jeg.

Og den der med at undskylde i 4 timer? Det havde måske – måske (fat chance) – gjort mig mildere stemt, hvis han var rykket ud med knæfald og hvide flag i det sekund, han var blevet opmærksom på, at hans sekretær konsekvent havde booket ham på de dyreste pladser… Jeg gider simpelthen ikke, når man først pseudoangrer i det sekund gårdvagten slæber én tilbage til gerningsstedet med et hårdt greb i overarmen, og der er udsigt til både ryk i ørerne og eftersidning.

Jeg er helt med på, at det afhænger af politisk ståsted, hvordan man oplever hele den her sag, og jeg er klart farvet af, at jeg aldrig har brudt mig om Lars Løkke.

Han minder mig om en folkeskolelærer, der ikke kan lide børn.

Han har garanteret også betalt sig fra reklamer på sin facebookside.

Published by

15 Replies to “Facebook, Løkke og den røde fane

 1. Den har du simpelthen ramt lige i r…. Godt med en fornuftig perspektivering – for fanden hvor er det træls! Og det giver bare en yderligere politikerleder og gør at endnu flere ikke gider give deres mening til kende og fx stemme, fordi de sidder med et billede af et korrupt og "mig-selv-nærmest" system (og det gælder også det der med FB's newsfeed!)

 2. Han bliver jo VED med at snyde skatteborgerne, det er det der pisser mig mest af.

  Hvis bare det var en smutter en enkelt smutter, ja så kunne man sige, hvad faen.

  MEn det er jo gang på gang siden han var amtsborgmester at han har snydt med bilag, kørt i taxi for 178000 kroner osv osv osv. Han er et bundråddent menneske.

  EOR.

 3. Hej, du skal da ha' en adblock, ja du ska'.

  Facebook – og resten af nettet – er bestemt et rarere, og hurtigere, sted at være uden reklamer. God finøjls. 🙂

 4. Linda, manden har jo ikke rejst som minister eller folkevalgt politiker. Og det er jo ikke et spørgsmål om han skal rejse monkeyclass, men om han ikke kan nøjes med Business (hvor man også kan komme ned og ligge fladt og sove), som så mange andre forretningsrejsende… Jeg skal ikke forsvare manden, for jeg synes absolut han har agereret arrogant (plus/minus et par sko….). Og enig i at FB stinker med foreslåede opslag/grupper, o.l.
  /Runa

 5. Til Runa

  Nej, han har ikke rejst som minister, men han har rejst som formand for en organisation der finansieres af danske skattekroner!

  Skattekroner skal bruges med omtanke. Jeg er off. ansat og vi får ikke julegave og betaler selv vores julefrokost, og ved du hvad? Det synes jeg faktisk er helt i orden! Jeg vil hellere have en pædagog i 2 timer ekstra i hver eneste børnehave i kommunen end jeg vil have en julegave og en julefrokost til de 20-25.000 ansatte, som der er i min kommune.
  Mvh Mette

 6. Også dette indlæg lugter langt væk af jantelov. Du skriver om dig selv "Bryder mig ikke om klynk, nærighed og hypokondrii". Synes ikke du lever helt op til dette.

 7. Det er helt almindeligt at godgørende foreninger bruger flere millioner på at betale dyre rejser, middage osv. for både formanden, bestyrelsen og andre tilknyttede personer. GGGIs sekretariat har bestilt billetterne i overensstemmelse med deres egne regler – som udviklingsministeren også påpegede forleden. Det virker i mine øjne absurd, at Lars Løkke skal undskylde for det, når han ikke selv har vedtaget reglerne og han heller ikke selv har bestilt billetterne – selvom han selvfølgelig kunne have forsøgt at ændre reglerne og være mere opmærksom på, hvad billetter koster.

  Hvis vi havde samfundstjenstlige medier, så ville man i stedet fokusere på selve problemet : at staten skal være meget opmærksom på, hvordan udviklingsmillionerne bliver brugt. Det er staten da også for det meste – hvorimod de penge, som danskerne selv vælger at donere til at hjælpe dyr, fattige, miljøet og andre nødlidende, frit kan bruges til at bygge luksusvillaer, købe luksusbåde/biler og gøre foreningernes pengegriske bagmænd til mangemillionærer. Det gode sag får ingen penge. Det sker hver dag – men det interesserer medierne sig ikke for. Nej, det er meget mere vigtigt at diskutere, hvorvidt Lars Løkke skal betale differencen mellem en 1.klasses billet og en på business – selvom udviklingsministeren allerede har afvist det.

 8. @Stine: Undskyld mit sene svar – jeg var 100 på, at jeg havde svaret dig – sorry!

  Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg ikke ved, hvordan man linker direkte, men jeg ved, at når jeg gerne vil dele en artikel på FB, som ikke er linket direkte op, så kopierer jeg adressen på indlægget og slår den op på min væg. Så linker FB selv, så man kan se artiklen.

  Kh

  Linda

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.