Der er en lammer til den, der skriver “Fifty shades” i kommentarfeltet

Om 10 minutter har vi sommerferie (selvom vejret stadig tér sig som en vrangvillig teenager), hvilket forhåbentlig betyder lidt ekstra tid til at læse gode bøger til alle mand. Inden jeg fik Anton, kunne jeg mit 16-cifrede lånekortnummer udenad, og jeg kunne få timer til at gå med at støve rundt på biblioteket. Nu? Not so much. Men som den autist jeg er, kan jeg ikke sove, hvis ikke jeg læser lidt, inden jeg slukker lyset og hjernen, og jeg kan blive decideret sur, hvis jeg er stuck med en dårlig bog. Strategien er derfor i disse dage at gå benhårdt og hurtigt efter dem med de pæneste omslag, og så – når der viser sig at være noget godt imellem – online at booke ALT, hvad den forfatter nogensinde har rørt ved, så jeg bare skal svinge forbi bib og samle dem op. En slags drive-by pick up.

I og med at I læser med her, går jeg ud fra, at vi har en eller anden form for sproglig smag til fælles, og derfor tænkte jeg, at jeg ville lave en lille top 5 over noget af det, jeg har været begejstret over, så de af jer, der har virkeligheder, der ligner min, kan spare forside-delen af udvælgelsesfasen, og gå direkte til ”reserver”.

(Og jeg ville ønske, at jeg kunne prale af at begå mig i det skrevne sidestykke til DR2; det bliver desværre et nej. Vi er ovre og gnide os lidt kælent op af SBS kanalerne. Men hvis man kun har professorpakken installeret derhjemme i stuen, kan man bare betragte dette som en ”gå i en stor bue udenom”-service. Alle vinder.)

Så i uprioriteret rækkefølge følger her Top 5 over Lindas favoritbøger/forfattere til ferien:

Tana French – Skoven, m.fl.
Genre: Spændingsromaner.
Tana French benytter samme strategi som Jakob Ejersbo (Nordkraft, Afrikatriologien osv.); hver af bøgerne har forskellige hovedpersoner, men det er en del af det samme persongalleri, der går igen på tværs af bøgerne, hvilket betyder, at man nogle gange får flere elementer af den samme historie, men fortalt fra forskellige synsvinkler. Sproget er ret fortættet, men på den gode måde, hvor man gumler sig langsomt, men fanget igennem bøgerne, og ikke bare kan sluge dem i ét ryk, som jeg ellers er slem til. Jeg kan næsten ikke vente til de næste to (som er skrevet) kommer på dansk.

John Hart – Det sidste barn, m.fl.
Genre: Krimi.
Vi er tilbage ved det med sproget. De er godt skrevet og godt oversat, og historierne holder!
Update: Har lige kylet “Jernhuset” tilbage i nakken på biblioteket. Det er lort. Lort, lort, lort. Læs Røde floder og Det sidste barn, og stop så for Guds skyld der.

Lionel Shriver – Hvad med Kevin?
Genre: Skrækkelig.
Der er formentlig ikke ret mange, der ikke har hørt om den, og de fleste har sikkert også set den i biografen, hvilket fjerner nogle af overraskelsesmomenterne i den, men den sad alligevel under huden på mig i flere uger, efter at jeg havde læst den. Det er på ingen måde en bog, man bliver glad af at læse, men det er helt vanvittigt at sidde og forsøge at gennemskue, om nogle børn simpelthen er født onde, eller om det er noget, der foregår i hovedet på moderen, og som hun af den vej selv er med til at skabe. Og selvom historien er fiktion, giver den også stof til eftertanke ift. hvilken arv de efterhånden allestedsnærværende skoleskydere efterlader deres familier.

Viveca Sten – Uden skyld, m.fl.
Genre: Krimi.
Helt plain og velskrevet krimi af den svenske slags, dog med de to befriende tvists, at helten og heltinden ikke smægter efter hinanden over alle siderne, og at historien ikke skal drives frem af idiotiske fejl, som f.eks. at heltinden finder ud af noget vigtigt, og derefter, meget forudsigeligt og irriterende, glemmer at videregive informationen til de mennesker, der kunne have løst mysteriet og afsluttet historien på side 50.

Rockbiografier.
Mine tre personlige favoritter er Duff McKagan (Guns n’ Roses) – ”It’s so easy (and other lies)”, Mötley Crüe – “The Dirt” og Nikki Sixx (Mötley Crüe) –“The Heroin Diaries”. Jeg er ikke sikker på, hvor mange af dem, der er oversat til dansk, men de er skrevet af mennesker, hvis frontallapper er ætset væk af sprut og stoffer, så sproget er til at have med at gøre. Historierne er fuldstændig vanvittige, og halvdelen af tiden ved man nærmest ikke, om man skal grine eller græde. Jeg elsker dem!

Så! Go fetch.

Hvis I har hemmelige, litterære skatte til at ligge på sengebordet, så smid endelig en kommentar herunder, så jeg kan få fingrene i dem.

Specielt hvis de har grimme forsider.

Published by

66 Replies to “Der er en lammer til den, der skriver “Fifty shades” i kommentarfeltet

 1. Peter James er ubetinget min yndlingsforfatter, han skriver krimier, der er vildt gode og bare fanger en! Tror efterhånden der er 8 i serien om Roy Grace. Så ham vil jeg gerne smide en anbefaling af 🙂

 2. Bill Bryson: En kort historie om næsten alting – fantastisk bog. Jo Nesbø og Arne Dahl på krimisiden. Helle Helle – uforglemmeligt enkelt.

 3. "Scar tidsue" af Anthony Kiedis – forsangeren fra Red Hot Chili Peppers. Totalt fucked up liv, skrevet helt uden selvmedlidenhed.

  Hilsen Stine – en fast læser der sluger din fantastiske blog.

 4. "Scar tissue" af Anthony Kiedis – forsangeren i Red Hot Chili Peppers. Selvbiografi, han har haft et fucked up liv, men skriver uden selvmedlidenhed.

  Hilsen Stine – fast læser der er er vild med din blog!

 5. Hypnotisøren af Lars Kepler – en super god krimi man ikke kan slippe igen! Og de to efterfølgende bøger er også geniale!
  Hvis det skal være noget let-læst-hygge så er alt af Marian Keyes godt – humoristisk og god læsning. Hun skriver også romaner med persongallerier der går igen. Kan også varmt anbefale Michael Laudrups tænder, hvis du endnu ikke har læst den (jeg ved godt den er gaaaaaammel!)

 6. Alt af Lars Kepler – fantastiske krimier man ikke kan slippe igen 🙂
  Hvis det skal være let-læst-hygge, så er alt af Marian Keyes godt. Humoristisk og anderledes tøselitteratur.

 7. Har det som dig; der skal være en bog (Og gerne flere) på natbordet.
  Jeg er udfordret af to børn og tung arbejdsbyrde, så her tør jeg godt indrømme at der som regel altid ligegr en chick lit i bunken. Jeg kommer ikke med anbefalinger; de er altid ringe, skåret over præcis samme model og allesammen lige til at hjernesumpe over, mens jeg får det godt indeni… En lille anbefaling på marian Keyes som løfter niveauet for hele genren; hendes separate bøger om Wlash familiens (Mange) kvinder er trods alt fornuftig læsning med god underholdningsværdi.
  Og tak for inspiration til de næste læseprojekter.
  Patricia Cornwells Kay Scarpetta serie er en gammel yndling, men for guds skyld kun de første 5-6 stykker. Herefter gik der penge i det for damen og kvaliteten blev derefter.
  Khaled Hoseini; fordi de selvom historierne er grusomme er et billede på et lukket land skrevet så smukt at de bliver hos en på godt og ondt længe efter.
  Elizabeth Kostova "Swan Thieves" ligger på mit bord. fabelagtigt skrevet thriller som jeg dog kun læser når jeg er i humør til det. Den er ikke opppe i tempo. Jeg kan ikke fortæle havd den handler om for jeg har mistet smudsomslaget.. Noget med en maler og en psykolog og en kvinde på et maleri…
  Klassikerne

 8. Ja, Helle Helle – Det er en oplevelse at læse hende.
  Jussie Adlers bøger? Jo Nesbø? Stieg Larsson?
  Men ellers: Jeg er jo vild med Maria Helleberg; Dronningeskolen, Kærlighedsbarn og.. den tredje.. Det er historiske kærlighedsromaner. Historien om Caroline Mathilde og Strueense. Før den blev til film. Og så er det jo kvinderne som er i fokus:)

 9. Barbara Trapido skriver fænomenalt, ved ikke om de er (godt) oversat, men kan varmt anbefale Brother of the More Famous Jack, Noah's Ark, Temples of Delight, Juggling og The Travelling Hornplayer, hvor der i hele serien også er overlap i persongalleriet. Og ellers er The Time Traveler's Wife af Audrey Niffenegger en af mine yndlings, som jeg kan læse igen og igen.

 10. Jo Nesbø, jussi adler Olsen, Hjort rosenfelt – alle krimiforfattere. Skriver godt og med gode plot. Især journal 64 og manden der ikke var morder.
  HADER de såkaldte femikrimier, røvdårligt skrevet og med verdens tyndeste historier. Just saying.

 11. Må jeg anbefale den finsk/lettiske forfatter Sofi Oksanen. Hun skriver bøger, som man ikke just bliver glad af og så alligevel. På en eller anden mærkelig måde at er pernonerne og handlingen så bizar, og så tilpas nøgternt og kærligt beskrevet, at man sidder tilbage med fornemmelsen af at have fået en god historie. Hun har bl.a udgivet en tretralogi om nyere lettisk historie. Stalins køer, Renselse og senest Da duerne forsvandt, som jeg lige har fået fat i. Der indimellem kom Baby Jane, som jeg har anmeldt på min blog. Du finder den under fanen bøger. Tror de og Sofi vil falde i din smag, Linda. ( forsiderne? de er bizare, ikke noget skønmaleri der) God sommer.

 12. Barbara Trapido skriver fabelagtigt. Ved ikke om de er (godt) oversat, men kan anbefale Brother of the More Famous Jack, Noah's Ark, Temples of Delight, Juggling og The Travelling Hornplayer, hvor der også er overlap i persongalleriet. Og ellers er The Time Traveler's Wife af Audrey Niffenegger en af mine yndlingsbøger.

 13. Enig i, at The Dirt måske er noget af det bedste rockbio der findes. Det er så umanerligt lamt og fantastisk. I samme genre kan jeg anbefale I Am Ozzy, Keith Richards: Life, Patti Smith: Just Kids og Please Kill Me (om punkens historie og diverse mayhem i fortrinsvis NY). Du kan til gengæld gå langt uden om Slash' selvbiografi, da den er ret crappy skrevet og egentlig lidt usympatisk i sin behandling af folk og fæ. Jeg er dog ved at løbe lidt tør for rock biografier, så hvis nogen kan nogle flere…? (Før man kaster sig over Daltons nyligt udgivende fællesbio!)

 14. Åsa Larsson.
  Krimier som foregår i Nordsverige. Lækkert sprog. Lidt femikrimiagtigt men der ikke meget lååååve. Og hovedpersonen går ikke bare uskadt videre efter diverse voldsomme begivenheder (som jeg synes andre femikrimi-hovedpersoner har det med at gøre).

 15. Åsa Larsson.
  Krimier, der foregår i Nordsverige. Lækkert sprog og gode plots. Liiidt femikrimiagtig, men heller ikke meget lååååve (som Viveca Sten). Og så bliver hovedpersonen rent faktisk påvirket af de oplevelser hun er ude for.

 16. Jeg tror faktisk du vil kunne lide Modellen af Lars Saabye Christensen. Måske har du allerede læst den. Den æder du på et øjeblik. Kan godt være du ikke læser nær så meget som du gjorde før raketten kom til verden, men kender ingen som læser så hurtigt som dig, så du er stadig foran med mange 100 bøger 🙂

 17. Der kommer en ny Jo Nesbø lige om lidt, en fortsættelse af de andre Harry Hole bøger. Men han døde sgu da? Eller?

 18. Der kommer en ny Jo Nesbø lige om lidt, en fortsættelse af de andre Harry Hole bøger. Men han døde sgu da? Eller?

 19. Jeg vil også anbefale Anthony Kiedis Scar Tissue og selvfølgelig den vildeste overlever af dem alle: Keith Richards 'Life'.

  Og ellers Kate Morton; alt hvad hun har skrevet. Har faktisk også ok pæne forsider.

 20. Er lige blevet færdig med Morten Brask: En dreng og en pige.

  Jeg var egentlig overbevist om den ikke var noget for mig og sikkert skrækkelig akademisk skrevet.

  Men den krøb ind under huden og så er det befriende med en mands vinkel på parforhold, ønsket om at få børn, det at miste og alt det der ligger ind i mellem.

  Den kan bestemt anbefales.

 21. Chris Cleave: The Other Hand – LÆS DEN – og læs den helst på engelsk, da mange af finurlighederne går tabt i den danske oversættelse. Fantastisk sprog og fantastisk historie!

  Stephen Fry: Making History – velskrevet og utroligt underholdende historie, hvor man aldrig helt kan lure næste træk. En anden Stephen Fry-succes er "Gudernes Kastebold"

 22. må lige understrege Åsa Larsson – fantastisk sprog (ligesom Kirsten Ekman hvis man kan lide sådan noget poetisk-magisk noget) den første er måske ikke lige så god som mange af de næste, men bare kom i gang, lover du ikke vil fortryde det 🙂

 23. rijaH: Dem har jeg til gode – tak for det!

  Mette C: Af dem du nævner, jeg har jeg kun læst Jo Nesbø, så jeg takker for input.

  Stine: Tak for det, Stine Og den er jeg faktisk ikke faldet over, så den ryger på sommerlisten.

  Gitte Pedersen: Vi er helt på linje, kan jeg mærke: Jeg har læst det hele, og jeg elskede det også

  Kristine V: Jeg har læst alt, hvad du foreslår (og ja, hvad fanden skete der for Scapetta?? Men så er mysteriet da løst; jeg troede bare, at jeg var vokset fra dem) undtagen den sidste, som lyder … interessant. Jeg ser, om jeg kan finde en med smudsomslag.

  Husmoder: Jeg mangler alt, hvad der indeholder ordet ”Helle” på din liste. Det er noteret.

  Sophie: Jeg har ikke hørt om en eneste af de bøger, du foreslår. Det tegner godt!:)

  Firstmover: Alt på listen er slugt, og jeg er HELT bag dig med femikrimierne.

  Karin: Jeg har hørt om hende, og derefter glemt alt om hende igen. Hun ryger tilbage på Listen.

  Sur på natur: Godt med nogle rockbud. Jeg læste Steven Adlers, lige efter at jeg havde læst Duffs. Det var jeg lige ved at blive depressiv af. For satan, et spild af talent og liv. Men måske vi kaster os over RHCP’s litterære efterladenskaber? (Hold dig også LANGT væk fra Steven Tyler. Han kører noget indianer/free spirit-fortælling, der er meget, meget irriterende.)

  Mona: DE er også gode! Selvom jeg faktisk synes, at de midterste er de bedste. Er du på røven over den nye?

  K: Hvis du kan lide den, kan jeg også. Den skal bestilles asap.

  Gitte: Åh! Der var noget baks med det der død. Var det måske Oleg, der døde? Hit nu med den efterfølger!

  Frederikke: Ja? Den tager vi med

  Astrid: Hvis forsiderne er pæne, finder jeg frem til hende før eller siden

  Anne: Enig, enig, enig! Mindst ligeså gode som Nordkraft, synes jeg.

  Anne F: Den lyder interessant. Den bestiller jeg snarest.

  Buxbix: Det er modtaget!:)

  Anne: Hørt! (- og skriver hun ikke snart noget nyt?)

  I er FANTASTISKE!! Tak for gode bud, og skønt at få jer i tale

 24. Ok – havde smidt en røvfuld smileyer på svarene – de er lost in translation. Men I ved, at jeg smiler til jer over hele femøren, ikke?

 25. Lige et par foreslag:
  – Gillian Flynn: 'Gone Girl' (tror den hedder 'Kvinden der forsvandt' på dansk) – godt plot med et twist man slet ikke så komme
  – Murakami: 1Q84 (1-3) – er normalt ikke til skønlitteratur, men disse fangede med det samme
  – Bret Easton Ellis: Lunar Park – efterhånden gammel, men stadig god
  – Lars Kepler: Ildvidnet – turde ikke forlade sengen, da det var blevet mørkt, enough said..

 26. Altså, – der er åbenbart mere end een Anne F… Troede jeg var den eneste i verden ;(
  Læs Giganternes Fald og Verdens Vinter, hvis du ikke har været der allerede.
  Og Hunger Games trilogien, hvis du kan tåle lidt teen-lit 😉

  Kh Anne F.

 27. Lige et par foreslag:
  – Gillian Flynn: 'Gone Girl' (tror den hedder 'Kvinden der forsvandt' på dansk) – godt plot med et twist man slet ikke så komme
  – Murakami: 1Q84 (1-3) – er normalt ikke til skønlitteratur, men disse fangede med det samme
  – Bret Easton Ellis: Lunar Park – efterhånden gammel, men stadig god
  – Lars Kepler: Ildvidnet – turde ikke forlade sengen, da det var blevet mørkt, enough said..

 28. Jeg bliver nødt til at anbefale min søsters bøger,- Henriette E Møller. Den sidste bog hun har skrevet er Danskerheld og den er SUPER god ??

 29. Hvis du endnu ikke har læst den moderne krimis moder, Patricia Highsmith, folde sig ud, når hun beskriver Tom Ripley-karakterens sociopatiske adfærd, skal du unde dig selv oplevelsen; alle 5 bøger er klasse og sproget virkelig lækkert!

  Ellers er Murakami altid værd at gå efter – han har indtil videre ikke sat mange fødder forkert – prøv fx "Kafka på stranden", det er stærk litteratur 😉

  Mvh Gitte

 30. Hvis du er OK med engelske bøger kan jeg anbefale Lindsey Davis's Falco serie. Detektiv romaner i det gamle Rom, med humor, ironi, historisk indsigt og et stænk romantik.
  Man tror ikke lige det virker men det gør det!
  Sprogligt holder Lindsy også. Jeg har lige fundet min 1990 udgave af The silver pigs frem igen for 4. gang.
  Falco serien kan købes til på amazone til 30-50 kr pr bog eller som ebog for 45 kr, hvis Esbjerg Biblio ikke kan finde dem frem til dig.

  Bogtyven af Markus Zusak, jeg citerer Susan på literatursiden.dk:
  ""Bogtyven" har gjort så stort indtryk på mig, at jeg har svært ved at yde den retfærdighed. Jeg håber, at så mange læsere som muligt, vil unde sig at læse "Bogtyven". Døden bliver aldrig den samme igen."
  Ammen.
  Og god læsesommer.

 31. Richard Russos "Empire Falls". Pulitzer-vinder for et par år siden blandt flere andre. Men læs den ikke på grund af priserne, men på grund af det skæppeskønne og kulørte ordbrug, forfatterens kærlighed til samtlige sine personer (også de flatulerende og småstjælende, samt kattekvinderne), og den overraskende ændring i bogens forløb. Mums-læsning 😉

 32. Patricia Highsmiths 5 romaner med stjernepsykopaten Tom Ripley giver stadig mange af de nye krimier baghjul – de er stærkt vanedannende!
  Ellers er Murakami sygt god, den mand kan vist ikke sætte en pen forkert, start med fx "Kafka på stranden" – og så er du hooked 😉

 33. Jeg er virkelig glad for, at du fik så meget ud af 'Hvad med Kevin', da det var mig, der i sin tid anbefalede den herinde:-) Det lyder som om, den satte sig lige så meget i dig som i mig. Lionel Shriver har skrevet andre gode bøger, men de findes kun på engelsk. Jeg synes 'So much for that' var superfed, det er så befriende med en forfatter, der har noget på hjerte! Hvis du trænger til noget letlæst og sjovt, holdt jeg meget af Nick Hornbys 'Hvordan man er et godt menneske'. Virkelig morsom, og på den lette måde har den også en filosofisk pointe. God læselyst og tak for dine tips!

 34. Jeg er virkelig glad for, at du fik så meget ud af 'Hvad med Kevin', da det var mig, der i sin tid anbefalede den herinde:-) Det lyder som om, den satte sig lige så meget i dig som i mig. Lionel Shriver har skrevet andre gode bøger, men de findes kun på engelsk. Jeg synes 'So much for that' var superfed, det er så befriende med en forfatter, der har noget på hjerte! Hvis du trænger til noget letlæst og sjovt, holdt jeg meget af Nick Hornbys 'Hvordan man er et godt menneske'. Virkelig morsom, og på den lette måde har den også en filosofisk pointe. God læselyst og tak for dine tips!

 35. Jeg er en sucker for Alice Hoffman – specielle romaner, fantastisk sprog hvis du spørger mig, selvom det selvfølgelig er lidt af en smagssans! 🙂

 36. Jeg er selv en kæmpe sucker for Alice Hoffmans romaner; fantastisk og malerisk sprog, spændende indhold og vidt forskellige romaner! 🙂 Jeg har selv læst alle hendes romaner!

 37. Jeg tænker også du skal have Sofi Oksanen tilbage på listen og så tilføje Zadie Smiths ’Om skønhed’. Den er helt vidunderligt humoristisk og varm og grum. Og så skriver hun så man flyder lige igennem den.
  Og så skal du altså heller ikke være bleg for at prøve en klassiker. Jeg ved godt man næsten kan smage støvet på titlerne, men de fleste af Kafkas fortællinger er fantastiske bøger! Og tit i nogle skønne oversættelser. Håber ikke du afskriver dem helt. Nå ja og så Mesteren og Margarita der fik mig til at grine r…. i laser.

 38. Ah du har været omkring Åsa Larsson. 🙂

  Det er rigtigt det med de midterste…men den allersidste vil jeg mene er en af de bedste. Den før var liiidt mærkelig (den med hende fortælleren,, der var død)

 39. Lækkert med alle de anbefalinger i kommentarene 😛

  Jeg har kun læst en bog for nylig, som jeg stadig husker. Det er godt nok en fagbog, jeg lånte af mine kære moder, men den er godt nok god og skrækkelig på samme tid!

  "Drengen der voksede op som hund" af Dr. Bruce D. Perry
  Den handler om, hvad man kan lære af traumatiserede børn om tilknytning, tab og heling.

  FANTASTISK og ikke alt for naturvidenskablig/teknisk.
  Det kommer dog alligevel til ens egen fordel hvis man ved hvad fx gliaceller er 🙂

 40. Christian Jungersen, Morten Ramsland, Lars Saabye Christensen – alle 3 nyere dansk/nordiske forfattere. Ellers er lyserød Chic-lit a la Marian Keyes jo altid underholdende på den uforpligtende måde..

 41. Absolut Haruki Murakami…..men vi må heller ikke glemme gode gamle Svend Aage Madsen – Tugt og utugt i mellemtiden + Syv aldres galskab (så kommer du også lige et smut forbi skønne Aarhus :-))

  Bettina

 42. Anbefaler som mange af de andre de nordiske forfattere- Sara Blædel, Elsebeth Egholm, Liza Marklund, Øbo & Tornbjerg kan også anbefales. Og jussii Adler, Anne Holt, Camilla Läckberg. Alle spændingsbøger/krimier. Dejlig ferielæsning

 43. "Blink" af Malcolm Gladwell. Ikke skønlitteratur, men let at gå til og rigtig, rigtig interessant.

  Alt af Amy Tan – hendes kinesisk/amerikanske univers er dybt fascinerende, og hun skriver helt fantastisk.

  Ian Rankin skriver spændende og velskrevne krimier, som foregår i Skotland. Kan varmt anbefales.

  Undgå for alt i verden Allan Jagt, Lotte Petri og Eske Holm, hvis du holder af velskrevne bøger. Ingen af dem kan skrive – de to førstnævntes bøger vrimler med deciderede fejl; den sidste har trods alt haft både korrekturlæser og synonymordbog i brug.

 44. Det lyder som om, "Faren" af Christian J D Dirksen ville være noget for dig. Krimi med tre forskellige hovedpersoner; bogen er opbygget efter aktantmodellen med et twist, så intet er sikkert før bogens slutning. Det vil sige, at du ingen anelse har om, hvem du bør holde med, samt hvem der er skyldig i denne sag. Ufattelig spændende bog, som ikke er særlig lang, da overflødige detaljer er skåret fra, så der KUN er spænding og action, hvilket gør, at du ikke kan lægge bogen fra dig, før du har læst den færdig. Det må være mit bedste bud.

 45. Husmoder: Nej, men har hørt, at den skulle være fantastisk, så måske man lige skulle tjekke den ud. Har til gengæld lige set Dave G.’s doku Soundcity. Den var heller ikke så dum.

  Anne F 1: Hov – så var der pludselig to af jer! Men hvis du er ligeså sød som den anden Anne F, så er det ren win:)

  Anne F 2: Hungergames slugte jeg på et par uger. Var lidt skuffet over 3’eren, dog. Men de to andre kender jeg ikke. De er på listen (som er ved at være dejlig lang.)

  Cecilie: Uh, jeg elsker, når man ikke allerede har regnet det hele ud på side 50! Den eneste af de andre, jeg har læst, er Lars Kepler, men den kunne jeg til gengæld rigtig godt lide, så mon ikke også de andre falder i smag?

  Karina: Tak for det, og godt gået af søster:)

  Gitte: Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg aldrig har læst PH? Jeg har haft dem i hænderne masser af gange, men de er aldrig rigtig nået med hjem. Jeg giver dem et skud!

  Pernille: Dem kender jeg slet ikke? Jeg prøver lige at se, om jeg kan få fat i et eksemplar og lure, om jeg rent sprogligt kan hænge på. Og det lyder da som en fejl, at Bogtyven har sneget sig under min radar.

  Dorte: Dejligt med et lille kort rids – jeg kigger efter den næste gang, jeg kommer på bib.

  Søs 74: Ja, den var skøn! På en helt forfærdelig måde. Jeg har tidligere haft fat i Nick Hornby, og blev ikke umiddelbart fanget, men det kan jo bare have været historien. Han får en chance mere.

  Katten89: Hende kender jeg ikke – jeg ser hvad Esbjerg Bib kan tilbyde.

  Julie: Den har jeg faktisk hørt flere, der var glade for, så den skal jeg klart have fat i.

  Pernille: Jeg har læst de fleste af Kafkas (jeg var engang meget, meget forelsket i en filosof…), men jeg kommer simpelthen sådan til at klø inde i hovedet af manglen på logik:) Men var på bib i går og tog Oksanen med hjem.

  Mona: JA!! Det var den, jeg tænkte på. Der er en hårfin grænse mellem spændende og bare mærkelig. Det var lidt det Ørnen led under, synes jeg. Hvis du vil læse en, hvor det fungerer med en død fortæller, så kan jeg anbefale ”Ind i min himmel” om et barn, der er blevet bortført og slået ihjel, som sidder deroppe og følger med i opklaringen af sin egen forsvinden. Den blev filmatiseret for et par år siden, og det kom der ikke på nogen måde noget godt ud af. Bogen er tifold bedre.

  Camilla: Ja, jeg er helt slået ud over, hvor søde folk er! Og jeg tror lige, at jeg skal google de der celler, før jeg kaster mig over drengen og hunden;)

  Lotte: Har læst alt, hvad CJ har skrevet, men de to andre har jeg til gode. Marian Keyes kan jeg faktisk stadig godt lide; jeg synes, at man kan mærke, at hun – modsat mange af de andre chick-lit-forfattere – har haft (og har) sit at slås med (både stoffer, alkohol og depressioner). Det giver en lidt anden dybde, end genren ellers byder på, synes jeg.

  FrkFiske: Den slår jeg op med det samme – den lyder god!

  Bettina: Guuuud – havde helt glemt good old Svend Aage! Han skal have en chance mere (han blev blacklistet efter en lidt for begejstret dansklærer på handelsskolen…)

  Mette: Vi har tydeligvis samme smag i krimier, for de er ædt, alle til hobe:)

  Gåsepigen: Tak for dine anbefalinger, men mindst ligeså meget for dine advarsler. Jeg bliver uforholdsmæssigt træt af det, når jeg har glædet mig til at kaste mig over en ny bog – og så er det lort. Som det lige er sket med Jernhuset. Fuck, noget triviallitteraturscrap! Hvordan man kan skrive så skønt i to bøger, og så fejle så eklatant i en tredje, forstår jeg simpelthen ikke.

  Cecilie: Daniel og Fred ryger i kurven:)

  Ester: UH!!! Dén lyder go!! Går straks på jagt!

  Igen: Jeg er helt blæst bagover, over hvor servicemindede I er. Jeg har nu en liste med noget der ligner 100 bøger, og jeg behøver aldrig at kede mig igen.

  TAK til hver eneste af jer.

 46. Glemte to af de rigtig gode! Niceville og Biernes Hemmelige Liv… Du har måske været der, men det er begge sydstaterne i 1960'erne, og det er som at være der selv. Hurtigtlæste og med en sød og behagelig eftersmag 🙂 Og begge dejligt filmstiserede, læs og se dem. De er perfekte til ferien.

  Kh Anne F. (Den 'ægte')

 47. Hvis du på nogen måde kan lide historieske romaner, er Giganternes Kamp og Verdens Vinter nogle der er meget værd at anbefale. Alene det at få det diplomatiske og politiske perspektiv på adskiller dem fra andre bøger om Verdenskrigene.

  Ellers vil jeg anbefale Skrig under vand og Djævlens ansigt af Jeanette Øbro Gerlow

  Mvh Maj

 48. Giganternes Kamp og Verdens Vinter af Ken Folleth er bestemt værd at anbefale.

  Skrig under vand og djævlens ansigt af Jeanette Øbro Gerlow er krimier du ikke helt ved hvor ender før til allersidst, mega spændene. Helt klart anbefalelsværdige.

  Mvh Maj

 49. Hvis du er til indviklede persongallerier og spring i tid, så er "Tæskeholdet banker på" af Jennifer Egan bestemt noget: Her er også både humor, musik og kleptomani, hvad mere kan man forlange?

 50. "Et glas mælk, tak" Herbjörg Wassmo (Forfatteren bag Dina trilogien, som jeg også elsker!). Den svider i sjælen. Alligevel noget af det fineste jeg har læst.

 51. DR: Er lidt flov over at være nødt til at skrive ”nej?”…

  Anne F: Sådan nogle gider jeg godt. Jeg får altid lyst til at bygge mig et hus med veranda og begynde at drikke lemonade, når jeg læser den slags bøger:)

  Connie: Jeg tjekker den ud, når jeg kommer på bib næste gang:)

  Maj: De to sidste har jeg læst (og var ret vild med), og de to første er der mange, der slår et slag for, så der må være noget ved dem. De er på listen.

  Pernille: Der er generelt alt, alt for lidt kleptomani i bøger idag:)

  Simone: Måske jeg bare skulle tage hendes bøger fra en ende af. Noget siger mig, at de er must-read.

 52. Linda! Smid alt det andet og gå i gang med Beautiful Creatures! Der er fire bøger, og du vil elske dem. Jeg er kun ved at læse den første, men for os, der elsker Harry P. og Twilight, er det her som chokolade i bogform, helt umuligt at lade ligge! Dog er der æv-fejl, som skyldes en sjusket oversætter. Glem dem og elsk historien, hvis du ikke allerede har slugt den?
  God ferie til dig og den lille vampyr 😉
  Kh Anne F.

 53. De der rockbiogafer kan jeg ikke låne nogle steder 🙁 Linda, er det nogle du selv har købt og læst eller hvordan?

  For hvad jeg kan se af findes de ikke på Odense Hovedbibliotek.

  – Camilla (en trofast følger)

 54. Anne: Åh, hurra! Det er lige sådan noget, jeg har brug for! Går straks på jagt! (Men bortset fra det, så er jeg igang med Biernes hemmelige liv – den kan jeg nu også rigtig godt lide:))

  Camilla: Ja, jeg har købt dem til ingen penge overhovedet på Amazon. Jeg køber dem brugte – så plejer jeg at kunne få et par stykker inkl. forsendelse for under en hund. Jeg skal i øvrigt snart have sendt en bestilling afsted igen; lånte I am Ozzy på bib i den tro, at det var den engelske udgave. Det var det så ikke. Det var den danske, der er så dårligt oversat, at jeg hænger mig, hvis jeg skal læse så meget som en eneste sætning mere.

 55. Men hold dig langt fra filmatiseringen af Beautiful Creatures… Det er uhyggeligt skidt! De har ikke bare ændret lidt detaljer, de har skrevet en helt anden historie, æv! Jeg så den i forgårs og kæmper nu med at få personer osv. til at se rigtige ud inde i hovedet igen, nu hvor jeg er gået i gang med toeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.