De rige har mange glæder, opfølgning

For et par måneder siden, da jeg ikke vidste, at vores nye hus var lige om hjørnet, skrev jeg et indlæg, hvori jeg efterlyste fif til at spare lidt mere i hverdagen. Jeg fik sindssygt mange gode kommentarer, og blev som altid virkelig glad for, at I gider at svare, når jeg spørger jer om noget.

Der kom mange fine ideer, som jeg efterfølgende har snakket med flere om, og jeg tænkte derfor, at det måske kunne være meget sjovt (haha?) at se, hvordan jeg, helt lavpraktisk, har grebet “Skru ned, for helvede, Linda!” an? Selv kan jeg nemlig rigtig godt lide, når andre bloggere laver indlæg, hvor de zoomer helt ind på en af de detaljer, vi alle forholder os til i hverdagen, og skriver, hvordan de kommer omkring den, uanset om der er tale om morgenrutiner, en særlig god og nem opskrift eller hvordan man pakker en bad ass feriekuffert.

Så det her indlæg bliver det, jeg henviser til, når jeg er på Forbes liste over verdens mest velhavende kvinder, og journalisten spørger, hvordan jeg dog har gjort det.

Jeg har haft mest fokus på vores hverdagsforbrug, fordi det er her, der er mest at hente. Alle mine poster på budgetkontoen er gået igennem, og bortset fra et par enkelte, er der ikke mere der, der kan skrues på.

I kommentarfeltet på ovennævnte indlæg foreslog mange at få tjekket mine forsikringer, og her var jeg lidt ambivalent, for jeg har være skideglad for mit selskab, og de gange, jeg har haft brug for dem, har de været både søde og hurtige. Jeg vil selvfølgelig gerne spare penge, men jeg vil også godt honorere god service, når jeg møder den. Derfor har jeg valgt at lade forsikringerne blive, hvor de er.

Der var også mange, der slog et slag for at gå ned på den lille tv-pakke, hvilket jeg allerede gjorde sidste år, da det gik op for mig, at Netflix og HBO havde overtaget det meste af sendefladen herhjemme. Da jeg skulle melde flytning denne gang (mit kongerige til den, der laver en hjemmeside, hvor man én gang indtaster sin nye adresse, og så får alle, der skal vide besked, besked), kom jeg til at tænke over, hvad jeg egentlig har set i fjernsynet det sidste år. X-Faktor. Det er dét. Alle andre programmer har jeg streamet på DR’s hjemmeside, og nyheder læser jeg on-line. Så nu har jeg simpelthen prøvet at sige hele svineriet op, og så må vi se, om jeg kommer til at savne det.

Som flere foreslog, og som jeg også har blogget lidt om i et andet indlæg, forsøger jeg mig også med Trendsales, Tradono osv. Når Frida skal en størrelse op i tøj, er det oplagt at tjekke, om der er noget brugbart her. Men jeg *bliver* altså lige nødt til at nævne, at folk er sindssyge. Både dem, der prøver at sælge en forvasket body fra H&M til 90 kr. og de mænd, tilbyder at købe sko, jeg har til salg, hvis jeg “bare lige sender et billede” hvor jeg har dem på…

Men som allerede nævnt, er det i hverdagen, jeg prøver at gøre den største indsats, fordi det er her, det giver noget på bundlinjen, hvis man kan ændre sine vaner. Jeg er endt med fire indsatsområder: (Nu mangler jeg bare at bruge ordet “taskforce” så er jeg klar til en gloværdig karriere indenfor det offentlige.)

1. Indkøb:
Efter en del eksperimenter er jeg nået frem til, at den model, der fungerer bedst her i huset er, at jeg “hoved”-handler én gang om ugen, hvor jeg, uanset hvor meget det bliver, tager den på kortet på 700 kr. De penge, jeg ikke bruger af dette beløb, er dem, jeg har til at supplere op med, når jeg handler 2. og sidste gang den uge. Jeg har et par gange forsøgt mig med kun at handle én gang, men det bliver noget rod, synes jeg. For det første bliver mit køleskab så proppet, at jeg ender med at have ting inde bag ved, jeg glemmer, fordi jeg ikke kan se dem, og for det andet, er der bare nogle ting, der ikke er sjove, 5 dage efter man har købt dem. Brød og grønt fx.

Derudover har jeg sat 500 kr. af hver måned til storkøb, fordi det er træls at ende med at give det dobbelte for vaskepulver, fordi man kunne have købt 5 for 100, men fravalgte det, fordi 100 kr. udgør en lidt hidsig procentdel af de fastsatte 700.

2. Min bedste ven fryseren:
Jeg fryser alle mine rester, uanset hvor lidt det drejer sig om. 3 skiver kylling, 4 skefulde kødsauce, en halv banan, alles. Og så venter jeg en ekstra dag med at handle; hvis jeg synes, det ville være passende at handle torsdag, venter jeg til fredag. (Med mindre jeg mangler et eller andet helt essentielt, selvfølgelig) Det er virkelig forbløffende, hvor stor forskel den lille ting har vist sig at gøre, for det tvinger mig til at tænke kreativt med, hvad jeg har i fryser og (køle)skab(e), og her får jeg brugt de rester, der ellers ville have endt deres dage, frosset til ensom ukendelighed, bagerst i nederste skuffe. Som et lille ps. kan jeg anbefale at køre med halvtomme skabe. Det er lidt angstprovokerende i starten, fordi vi vel alle inderst inde er lidt bange for, at tysken kommer igen, men det giver et langt bedre flow, når man hele tiden kan se, hvad man har. Og får det brugt.

Jeg har desuden et øjemål som en pirat med klap for begge øjne, så jeg er også begyndt at veje, hvor meget vi spiser, når jeg laver en grydefuld et-eller-andet, så jeg kan fryse den rette mængde ned, og ikke, som jeg har gjort indtil nu, i portioner til selskaber på 12.

3. Discount, budget, stakit:
Jeg har sat mig selv på den opgave at prøve discountudgaven af ALT, det næste års tid. Og når jeg skriver ‘alt’ mener jeg virkelig alt. Fra bouillonterninger over kiks til køkkenrulle. Og her får jeg for alvor lov at møde mit eget snobbede jeg, for hold kæft, hvor skal jeg ofte tage mig selv i det, når jeg har taget en pakke sydesaltet smør fra Læsø, og pænt må lægge den tilbage på plads, og i stedet luske af med den billige i grim emballage. Tanken er ikke, at jeg skal købe budget-udgaven resten af mine dage, men at få en bedre fornemmelse af, hvornår pris og kvalitet hænger sammen, så jeg kan vælge de dyrere mærker, der, hvor de  gør en forskel for mig. Jeg har ikke selvjustits til at vælge den billige variant, hvis det bare gælder nogle varer, ind imellem; derfor den lidt rabiate tilgang til det Jeg har allerede nu opdaget, at utroligt mange billige ting, er fuldstændig de samme som de dyre, bare i anden indpakning. Hvilket jo sådan set er logisk nok, for der er jo formentlig grænser for, fx. hvor mange kaffefilterfabrikker, det er rentabelt at holde kørende i Danmark

Snedigt nok får vi stadig en del økologisk, fordi det ofte koster det samme som de ikke-økologiske varer, bare for et mindre kvantum. Når du kan få 5 bananer for 10’er af de almindelige, kan du få 4 for samme pris af de økologiske. Og det passer perfekt, når man kun er én voksen i huset, og samtidig går ret højt op i at stoppe madspild.

4. Selvbag er velbag.
Jeg syntes egentlig, at jeg før var ok-god til at bage selv. Det viser sig, at jeg her var kommet til at opfatte halvfabrikata som hjemme-bag. I de to måneder, der er gået, har jeg nærmest sparet, hvad jeg giver for en institutionsplads til Frida på den her, fordi jeg er gået så langt tilbage i processen, at jeg er en sten fra at male hveden selv. Jeg finder det sært tilfredsstillende på 1950’erne måden, hvilket jeg forsikrer om, at ingen er mere overrasket over end jeg.

So there you have it. Sådan ser det ud, når man omsætter al jeres inspiration til virkelighed.

Tak for gode input og ideer; jeg giver kage, når vi ses næste gang.

Og jeg bager den – selvfølgelig – selv.

Published by

30 Replies to “De rige har mange glæder, opfølgning

 1. Det er virkelig sejt Linda. Det synes jeg. Er imponeret. Kører du også madplaner eller? Jeg er total mærkedyr og kan ikke få mig selv til at købe andet end Beauvais ketchup (dog på tilbud).
  Jeg koldbager alle vores boller selv og fidusen her er også at man sagtens kan få råd til økologisk på den måde 🙂
  Kh Birgitte

 2. Tak for det, Birgitte!:)

  Jeg kører den lidt løse model, hvor jeg køber ind til 1, maks 2, forskellige retter. Ofte ender det med, at nogle af de råvarer, jeg har i overskud fra den første ret, trænger til at blive brugt, og kan blive til et eller andet, når jeg bikser det sammen med noget af det, jeg har i skabe eller fryser. Jeg er selv lidt forbløffet over, hvor meget det betyder, at jeg kan se, hvad jeg har, og ikke overfylder mine skabe. I starten skrev jeg simpelthen på min to-do, at jeg lige skulle bladre fryseren igennem, sådan ca. en gang om ugen, så jeg vidste, hvad jeg havde i den, men efterhånden er rutinerne så indarbejdede, at jeg ved, hvad jeg har.

  Jeg oplever, at hvis jeg laver en fast madplan, så går der kludder i det. Hvis vi fx. bliver inviteret ud, hvis ungerne bliver syge, eller hvis der bliver mad til flere dage, end jeg har kalkuleret med, så får jeg helt stress over, at jeg skal nå at bruge de madvarer, jeg har taget hul på (som ikke kan fryses), så for mig fungerer det bedre, at have to "løse" ideer, og så tilpasse dem til vores dage, som de ender med at se ud:)

 3. Et lille tip som jeg har oplevet.
  Ring til dit forsikringsselskab og sig at du er meget glade for dem, men at du overvejer at skifte fordi du har brug for at spare, så sætter de sikkert prisen ned. Vi sparede knap 2000,- på den måde.

  1. Det gjorde jeg også for halvandet år siden, havde faktisk accepteret tilbud fra andet selskab – det fik dem RET hurtigt til at give mig et bedre tilbud 🙂

 4. Hjemmebag gør virkelig en forskel økonomisk og smager bedre 😀 Og synes nedfrosne frikadeller eller chili con carne er så skønt at snuppe med på job fremfor en kedelig rugbrød 😀 At spare er nødvendigvis ikke spor kedeligt – hvad angår tilbudsjagt kan der i min verden næsten gå sport i det :p

  – A

  1. Jeg er meget enig! Jeg prøver at have én ting på menuen om ugen, der genererer ting til madpakken; frikadeller, pandekager, spinatboller el. lign. På den måde har jeg som regel et lille lager i fryseren, så man lynhurtigt kan lave en saml-selv madpakke:)

   Og faktisk kan jeg også mærke, at det bliver en positiv spiral, som også påvirker andre områder af livet og hverdagen. Det der med ikke at hamstre, men at købe det, man skal bruge, hverken mere eller mindre, giver sådan en slags all round opmærksomhed på at holde lidt feng shui i alle mentale rum:)

 5. Enig med kommentaren om forsikringsselskaber. Vi har endda fået at vide af vores nuværende selskab, at vi bør ringe til dem ca. hvert 2. år og bede dem regne vores pakke igennem. Ofte er der noget at spare. Så jeg vil sige ring til dem og om ikke andet bed om en gennemregning 🙂

 6. Vi laver madplan hver eneste søndag og laver mad efter den. Det er en giga hjælp i hverdagen og jeg tror også vi sparer penge, i hvert fald sparer vi tid.

  Mht discount bouillon: don't go there! Det smager rædsomt! Derudover: more power to you! Vi handler næsten udelukkende i Lidl, fordi det er vores nærmeste supermarked, og de kan noget med virkelig gode kopier af mærkevarer. Det er måske lidt no-go, men kan klart anbefales til den prisbevidste. Vores har efterhånden også fået rigtig mange økologiske varer.

  1. Jeg tror, at det 100% er den enkelte butik, der afgør, hvor man handler. Vi har en rigtig god Netto ikke så langt herfra, og den bruger jeg. Da jeg boede i Aarhus, var den Fakta, der lå i baghaven, virkelig fin, hvorimod den, vi bor lige op og ned af her, ofte har udsolgt af det, jeg skal bruge. Om det er Aldi, Lidl, Netto, Rema eller noget helt syvende, tror jeg er fuldstændig ligemeget – bare man oplever, at de oftest har det, man kommer efter:)

 7. Satme sejt. Discount- og viljestyrke point til dig. I tjekkede perioder har vi kørt med tekst på fryseren – med whiteboard-tusch har jeg skrevet, hvad der var i den, og så visket ud efterhånden som det blev spist. Ellers ender alting med at ligge der fem år og alligevel ikke blive ædt.

  1. Det er en virkelig god ide – man skal bare huske at tjekke, at det kan viskes ud igen. Det gjorde jeg ikke, og jeg er nu ret spændt på, hvordan jeg kommer igennem et syn med en køleskabslåge, hvorpå der står "Rengøring", "Anton børnehave" og "Skyllemiddel" på….*smiley-der-facepalmer-sig-selv*

  2. Der er noget med, at hvis man skriver med whiteboard-tusch oven på det der er skrevet med permanent, så kan det alligevel viskes ud. Det er da værd at prøve ��

  3. Sofie M/Lab-rat: Tusind tak for idéerne – det skal klart prøves. Kan godt blive en smule træt ved tanken om at skulle betale for en ny køleskabslåge, fordi jeg glemte at bruge min hjerne:-/

 8. Virkelig gode ideer og tanker. Især kan jeg godt lide den der med de 700 kr fast – det bliver meget mere konkret med rede penge i hånden synes jeg. Og jeg ville selv fungere bedre med konvolut systemet hvor man kan se fysisk hvor mange penge der er tilbage. Nå men jeg vil egentlig spørge hvordan du så bruger de der bitte små rester. For jeg hader at smide dem ud men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal.få dem brugt når der ikke er minimum portion til en person tilbage.

  1. Nu ved jeg jo ikke, om du spiser efter bestemte principper osv. og om du har børn, men jeg kan da give et par eksempler på, hvad vi bruger rester til:)

   4-5 bægre med forskellige typer af sauce kan sagtens udgøre et aftensmåltid, sammen med en plade friskbagte boller. Er faktisk meget hyggeligt at sidde og pille lidt i.

   Kødsauce fungerer fint som pålæg på rugbrød, evt. med lidt friske krydderurter på. Man kan bruge det som fyld i pizzasnegle, eller som fyld i pitabrød. Har man brød, der er ved at blive lidt træls, kan man riste det, smøre med en rest pesto, man også lige har hevet op af fryseren, smide kødsaucen på, og gratinere med lidt revet ost = pizza.

   I det hele taget kan revet ost og hakkede tomater kan gøre en ret ud af det meste.

   Rester af smøreost, pesto, ost (fx. feta, mozarella osv.) er virkelig godt i tærter, og kan også diffe en alm. kødsauce op, så man kan nøjes med at smide en dåse hk tomat og en dåse puré i.

   Har man kødrester, fx. skinke, spegepølse, chorizo osv, kan det kommes i stort set alt (dog bryder jeg mig ikke om at spise det som alm. pålæg – jeg synes, det smager lidt af fryser, hvis man bare spiser det au naturel). Har man lidt grønt, der skal spises, kan man riste det hele på panden, smide en dåse bønner i, og spise det med salsa og creme fraiche og kalde det mexicansk.

   En rest kylling og en rest bacon/chorizo ristet, og krydret med pesto, smøreost og hvad man ellers har, og varmet med hk tomater, udgør en fin kødsauce til lasagne.

   Alle de forskellige rester frugt, er gode at bruge i smoothies. Her i huset er der altid nogen, der spiser yoghurt; en rest af dette, blendet med proteinpulver/kokosmælk/en rest havregrød/en håndfuld mandler, udgør en fin morgenmad. Jeg har altid en pose jordbær i fryseren, så jeg har en “base”, så jeg kan lave noget, selvom jeg måske kun har en halv banan, og en håndfuld vindruer i fryseren

   Og endelig er suppe også godt at få brugt sine rester i. Alt grønt, ris/pasta/bulgur/you-get-the-picture-rester, samt eventuelle smøreoste-rester (vi spiser en del smøreost, men når sjældent at spise hele pakken, så vi har næsten altid et par skefulde eller tre), eventuelt creme fraiche (kan fint fryses, men skiller, så skal bruges i varm mad), lidt bouillon og evt. en pose ærter, lidt broccoli, et løg og et par fed hvidløg, bliver en ret god “Hulk”-suppe. (Nogle siger, at man ikke må genopvarme ris. Vi gør det, og vi lever endnu, men synes lige, at jeg vil nævne det.)

   Jeg bruger sjældent light-produkter, og du skal være obs på, at vandindholdet i disse er højere, end ved ikke-light produkter. Det kan betyde lidt for konsistensen.

   Et godt tip er også, at du sådan ca. hver 14. dag, lige bladrer din fryser igennem, så du ved, hvad du har, og får det brugt. Jeg ender ofte med at bruge det på de dage, hvor jeg gerne ville have handlet, men har valgt at vente til dagen efter.

   Når man har gjort det her i et par måneder, begynder man at få en god fornemmelse af, hvad man gøre med det forskellige, og man får et par basis-ryd-op-i-resterne-retter, som man har på rygraden.

   Håber, at der var lidt her, du kunne bruge:)

  2. Nu ved jeg jo ikke, om du spiser efter bestemte principper osv. og om du har børn, men jeg kan da give et par eksempler på, hvad vi bruger rester til herhjemme:)

   4-5 små bægre med forskellige typer af sauce kan sagtens udgøre et aftensmåltid, sammen med en plade friskbagte boller. Er faktisk meget hyggeligt at sidde og pille lidt i.

   Kødsauce fungerer fint som pålæg på rugbrød, evt. med lidt friske krydderurter på. Man kan også bruge det som fyld i pizzasnegle eller pitabrød. Har man brød, der er ved at blive tørt, kan man riste det, smøre med en rest pesto, man også lige har hevet op af fryseren, smide kødsaucen på, og gratinere med lidt revet ost = pizza.

   Rester af smøreost, pesto, ost (fx. feta, mozarella osv.) er virkelig godt i tærter, og kan også diffe en alm. kødsauce op, så man kan nøjes med at smide en dåse hk tomat og en dåse puré i (udøver grøntsager og kød, selvfølgelig)

   Har man kødrester, fx. skinke, spegepølse, chorizo osv, kan det kommes i stort set alt (dog bryder jeg mig ikke om at spise det som alm. pålæg – jeg synes, det smager lidt af fryser, hvis man bare spiser det au naturel). Har man lidt grønt, der skal spises, kan man riste det hele på panden, smide en dåse bønner i, og spise det med salsa og creme fraiche og kalde det mexicansk.

   En rest kylling og en rest bacon/chorizo ristet, og krydret med pesto, smøreost og hvad man ellers har, og varmet med hk tomater, udgør en fin kødsauce til lasagne.

   I det hele taget kan revet ost og hakkede tomater kan gøre en ret ud af det meste.

   Alle de forskellige rester frugt, er gode at bruge i smoothies. Her i huset er der altid nogen, der spiser yoghurt; en rest af dette, blendet med proteinpulver/kokosmælk/en rest havregrød/en håndfuld mandler, udgør en fin morgenmad. Jeg har altid en pose jordbær i fryseren, så jeg har en “base”, så jeg kan lave noget, selvom jeg måske kun har en halv banan, og en håndfuld vindruer i fryseren

   Og endelig er suppe også godt at få brugt sine rester i. Alt grønt, ris/pasta/bulgur/you-get-the-picture-rester, samt eventuelle smøreoste-rester (vi spiser en del smøreost, men når sjældent at spise hele pakken, så vi har næsten altid et par skefulde eller tre), eventuelt creme fraiche (kan fint fryses, men skiller, så skal bruges i varm mad), lidt bouillon og evt. en pose ærter, lidt broccoli, et løg og et par fed hvidløg, bliver en ret god “Hulk”-suppe. (Nogle siger, at man ikke må genopvarme ris. Vi gør det, og vi lever endnu, men synes lige, at jeg vil nævne det.)

   Jeg bruger sjældent light-produkter, og du skal være obs på, at vandindholdet i disse er højere, end ved ikke-light produkter. Det kan betyde lidt for konsistensen.

   Et godt tip er også, at du sådan ca. hver 14. dag, lige bladrer din fryser igennem, så du ved, hvad du har, og får det brugt. Jeg ender ofte med at bruge det på de dage, hvor jeg godt kunne have handlet, men har valgt at vente til dagen efter.

   Når man har gjort det her i et par måneder, begynder man at få en god fornemmelse af, hvad man gøre med det forskellige, og man får et par basis-ryd-op-i-resterne-retter, som man har på rygraden.

   Håber, at der var lidt her, du kunne bruge:)

  3. Tusind tak for et meget brugbart svar. Med nogle virkelig gode eksempler. Vi er to voksne og to små børn i huset så mange af dine forslag passer perfekt. Her hos os er dette cremefraiche der ryger i skraldespanden og i stedet burde gøre nytte i div. Retter.

 9. Nu ved jeg ikke om konceptet er kommet il Esbjerg endnu- men der er kommet en app som hedder 'your local'. Der kan man se lokale butikker mm, der er ved at brænde inde med varer tæt på sidste holdbarhed. Det gør både at man kan opdage nye steder og få sindsyg lækre ting. Der er også frisører mm der får afbud der kan udbyde dem billigt ofte med lidt kort varsel, selvfølgelig. Jeg synes det er helt genialt!
  Og så ønske sig en crome cast så man ikke skal se x-Factor på en lille skærm, men kan få hele herligheden smidt op på stor skærm, uden betaling udover licensen. Crome cast koster en brøkdel af Apple tv, og fungerer upåklageligt for mig.
  Lige nu kan man oprette sig som kunde hos DSB +, og få 2 måneder gratis hos Viaplay. Den slags kan give lidt ekstra luksus!
  Og så er jeg også helt på, med at få et par andre tilbud fra konkurrende firmaer med forsikringer, og matche det med din nuværende. Der er virkelig penge at spare!

 10. Dine egne tips er rigtig fine, godt tænkt! Og dit første indlæg var dælme også interessant læsning, særligt kommentardelen.

  Jeg kan ikke love at fatte mig i korthed her nedenfor:)

  Den med discountudgaven kører vi ikke helt, men det vil jeg overveje at gøre det lidt mere i. Jeg har ligesom dig forsøgt at skifte f.eks. smørt ud med en billigere variant og snøftet lidt over, hvor trist det var.

  Kaffen, som er økologisk, fairtrade, højlands, håndplukket og rigtig dyr (men dog ikke helt så dyr som hos de ultra trendy risterier i gåafstand her på Frederiksberg), den har jeg haft det lidt stramt med. Men så fandt jeg tilfældigvis for gamle varer i Irma i går og fik en pose af deres egne estate kaffebønner som tak. Den skulle jo også være god, men den er der slet ikke samme fornøjelse ved, så vi skruer i stedet bare ned til en dobbelt espresso til hver om morgenen.

  Så erfaringen er indtil videre, at vi er megakræsne og må skrue på mængderne i stedet. Det kan vi også sagtens uden at blive voldsomt sultne:)

  Dertil har jeg et eller andet med, at jeg ikke gider spilde for mange penge på at prøve noget, der slet ikke er godt nok. Så det bliver en balanceakt at teste din model, så vi ikke bare ender med at kassere det billigere produkt, fordi det skuffer for fælt.

  Noget vi faktisk gør, er at handle alt, der kan holde sig, fra glutenfri pasta, fuldkornsrismel, kikærter, oliven, olie m.v. til køkkenruller osv. ind på Coop.dk den første i måneden. Ditto med ting fra helsekosten, glutenfri havregryn og den slags. Og endelig det samme med te og kaffe, kosmetikprodukter og alt det andet, som man hele tiden bruger. Det startede med, at den bedste glutenfri pasta faktisk kun kan købes på Coop.dk (den hedder Rummo), men det har ført en fin rutine med sig. En hvor man faktisk overvejer, hvor meget man bruger af det hele over en uge, en måned eller et år.

  Siden skal vi kun købe mælkeprodukter (ost, ymer m.v.) og frugt og grønt ind resten af måneden (vi er helbredstvungne vegetarer og i øvrigt multiallergikere …) Men det betyder, at jeg kun skal fokusere på to dele af supermarkedet, når jeg forvilder mig derind, og derfor kan komme hurtigt ind og ud. Jeg ville aldrig kunne forudse grønt- og frugtforbruget, ligesom det jo heller ikke kan holde sig.

  Vores held i uheld er klart, at massive allergier faktisk gør, at vi ikke bliver lokket så voldsomt af andre spændende varer, hverken mad eller kosmetikprodukter. Men jeg har haft tendens til at købe for meget af alting hele tiden, fordi de der tyskere nærmest står på Øresundsbroen – eller er det svenskerne, der står der:)

  Endnu en ting vi har gjort er, at vi over de sidste par måneder har gjort op med vores trang til slik og chips. Nu må vi spise selvpoppede popkorn i gryde, hjemmelavede sesambarer, rosiner og hjemmelavede kartoffelchips med hjemmelavet humus. Resten er forbudt. Så hvis vi spiser for meget i en weekend for eksempel, og bliver for mætte til at spise aftensmad (vi er to uregerlige børn sidst i 40'erne), så overlever vi til næste morgens havregrød ved at supplere med noget frugt.

  Vi har ikke børn, og vi hverken ryger, kaster alkohol eller ToGo kaffe nedenbords ligesom takeaway er helt umuligt at få allergirigtigt.

  Så det har for os handlet om at strømline indkøbsmønstret mest muligt, måske endda blive lidt sundere, skære ned på dumme ekstra ting som magasiner, slik og computerspil, og måske få lidt økonomiske gevinster ud af det undervejs. … Og vi sparer rent faktisk penge hen ad vejen.

  1. Super dejligt med en lidt anderledes kommentar – og ekstra hurra for længden:) Det er virkelig fedt at få lidt nye vinkler på, og super ide med det med det månedlige indkøb. Jeg synes desværre stadig, der mangler gode netmuligheder på dagligvarefronten herovre; da jeg brækkede benet, kunne jeg finde én forhandler af den type, og et hurtigt tjek viste, at alle varer var mellem 2 og 5 kroner dyrere, end i "alm" butikker. Jeg kommer til at handle på nettet, når det bliver lidt mere veludbygget, for det er virkelig smart. Men indtil da må jeg forlede mig på alle jeres gode ideer:)

   God aften til de uregerlige børn.

   Kh

   Linda

 11. Nu bliver en multiallergiker bl.a. med hvedeallergi, allergi overfor æg, nødder, konserveringstoffer plus det løse nemt meget sulten i en Netto, Aldi, Fakta eller Lidl. Jeg tager faktisk en runde i hver af dem hver kvartal for at se om det er blevet bedre. Det har jeg gjort i de sidste 10 år …

  Ditto hos nemlig.com, som er de største på netmarkedet i hovedstaden …

  Så priserne hos Coop.dk ligner bare i voldsom grad de allerede opskruede "Frederiksbergpriser" i Irma, Superbrugsen eller Føtex. Og ja, hvis jeg snupper en tur med bussen til Vestegnen, ville jeg måske slippe billigere – men blive meget træt af at købe ind.

  Og det med et par kroner fra eller til på havregrynene bliver lidt akademiske, når man betaler 48 kr. for et kilo glutenfri af det fabrikat med færrest hvederester. Til gengæld er Coop.dk faktisk vildt billige med deres fine glutenfri pasta af eller anden grund, 27 kr. for 400 gram, hvor den eneste sammenlignelige koster 46 kr. for 500 gram alle andre steder.

  Og inden vi græder i kor over hvor dyrt det er at have allergi og bo på Frederiksberg, så har vi huslejesikring, arkitekttegnet lejlighed ved metroen og behøves ikke en gang at vælte penge i en bil:)

 12. Tusind tak for alle dine tip Linda. Efter at jeg læste dit indlæg samt alle de gode kommentarer er vi begyndt på to ting her hjemme:

  1. Udsætte indkøb én dag og tømme køleskab/fryser/tørvarer.

  2.Derudover hamstrer vi ikke tilbudsvarer til fryser og skabe mere, men køber det vi har brug for. Det skaber virkelig et bedre overblik over hvad man har og giver plus både i pengepungs og madspilsregnskabet. Win win.

  Siden vi fik en datter sidste år har vi handlet på nemlig og det er jeg ret sikker på også bidrager til nogle besparelser her hjemme. Kan godt forstå du savner muligheden i Esbjerg. Et godt discountip er den økologiske kaffe i Aldi. Den er billig og smager supergodt!

 13. Jeg er rigtig glad for at høre, at indlæg og kommentarer gav lidt konkret inspiration:)

  Jeg skal klart prøve den kaffe, du nævner. Har de kun en slags (altså, så man ikke kommer til at købe den forkerte?)

  Kh

  Linda

 14. Jeg kan ikke huske om du fik tippet i dit forrige spare-indlæg, men altså en menstruationskop er også et sted at spare lidt penge:) Og tak for nogle gode tips! Her kører vi madplan og Nemlig – det fungerer godt!

  Vh Jonna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.