Afsindig langt inspirationsindlæg om julegaver til børn, akkompagneret af en række billeder af tvivlsom kvalitet

Dette indlæg indeholder ikke reklame af nogen slags. Jeg er ikke blevet bedt af nogen om at skrive det, jeg får ikke noget som helst for det, hverken rabat, penge eller goodwill af nogen art, og det ville undre mig meget, om nogen af de nedenstående firmaer nogensinde har hørt om mig

Indlægget er blevet til, fordi jeg selv er så idéfattig, at det nærmest er grotesk, når det kommer til at finde på gaver til børnene, men i år havde jeg besluttet, at det fandme skulle være løgn. Nedenstående lister er derfor resultatet af ca. 1 million timers intens research, og det ville da være spild, hvis jeg var den eneste, der fik gavn af det.

Jeg var lidt i tvivl om, om det var for få af mine læsere, der ville kunne bruge indlægget til noget, men nåede efter lidt vejen for og imod frem til, at de fleste af jer formentlig selv har børn, børnebørn, nevøer eller niecer, og resten kunne måske godt have et par børn i omgangskredsen, de giver gaver til

Når man googler: “Ønsker pige 1,5 år” får man ret mange designerforslag, f.eks. Aben af Kay Bojesen. Den er også virkelig fin, og jeg er helt med på argumentet med, at de i den alder jo reelt ikke mangler noget – men jeg er pragmatiker med kæmpe P, og jeg ser simpelthen ingen grund til at give nogle af mine børn en gave, som jeg, efter endt udpakning, skal inddrage med det samme, fordi den ikke er beregnet til at lege med. *Ned* af konflikttrappen. Den slags gaver er skidegode til barnedåb, fordi ungerne er for små til at forstå hele konceptet omkring gaver, og så har de nogle klassikere, som bliver fede at have, når de bliver ældre.

Mine bud herunder er en skønsom blanding af ting, jeg har købt til pakkekalenderen, julegaver, jeg selv har købt, og gaver, børnene får af andre. (Og man må hvisle “bestillingssedler” alt det man vil. At stå i Toys R’ Us mellem jul og nytår for at bytte gaver, udløser et akut ønske om spaophold på luksusresortet Guantanamo, så jeg ELSKER, at vi i vores familie koordinerer på forhånd)

Jeg linker ikke til tingene fordi der, som en klog kvinde (Mia Lyhne? Yvonne fra Olsen-banden? Bliver faktisk i tvivl nu) engang sagde, ikke er nogen grund til at være til grin for sine egne penge, men google er din ven, hvis du bliver inspireret.

Lad os komme igang.

Til Frida (1,5 år):
Rygsæk fra Skip Hop Zoo pris ca. 270 kr. 

Jeg elsker de her rygsække, som fåes i mange fine dyremotiver, og det er bare meget rart at have en lille taske, de selv kan have med, når vi skal ud. Jeg synes efterhånden, at Fjällräven er børnetaskernes svar på Kähler, så jeg ville gerne finde en, der både kan være noget i, og som ikke er så douce i farverne, at den dør, hvis man strejfer den med en gren. Til Anton har jeg været glad for Lego-taskerne, men jeg synes, at designet til piger er dødssygt, så skulle finde på noget andet, og forelskede mig i disse. (Og bare for at tage den i opløbet: Hvis Frida havde elsket Chima eller Ninjago, havde hun fået en taske med det motiv. Det gør hun ikke.)

Makeup-børste, tilfældigt mærke, pris ca. 40 kr.
Det her er nærmest min største geni-streg som mor. Jeg købte den, fordi jeg arbejder på at gøre den daglige badeseance til noget børnespa (de dage, vi har tid) i det beskedne håb, at mine højspændte børn måske kan unwinde lidt. Tanken er stearinlys, stille musik, en glimmerkugle og lidt børstning med den her. Vi er startet i det små, og det tegner godt. Anton sagde – lidt forbløffet – da jeg spillede Enya for dem, at det lød “som stjerner og blomster, mor!” Jeg ved ikke lige, hvor dét kom fra. Frida ELSKER at blive “penslet” med den her børste, og når hun ligger på puslebordet, er hun begyndt at tage penslen selv, give mig den og meget insisterende række sin lille fod op til mig. Som en ekstra (uventet) bonus er det oplagt at benævne de forskellige dele af kroppen, når man børster dem, og hun har på kort tid fået godt styr på “arme” “ben” “fødder” og det meste af hovedet/ansigtet. Endelig vil hun faktisk også rigtig gerne børste Anton, fordi hun selv synes, det er dejligt, så det er de bedste 40 kroner, jeg nogensinde har givet ud.

Crayon rocks, ca. 70 kr. for 8. (Fåes også i større pakker)

De her skulle være ekstra gode til små fingre, og jeg kan faktisk godt se hvorfor. Hun har ikke fået dem endnu, men jeg håber, at de er gode, for hun kan godt lide at tegne, men almindelige farver er svære at trykke hårdt nok med til, at de farver, og tusser .. hahaha – er du fuld?

Løbehjul, Microline Mini, ca. 450 kr. 

Her er det mit håb, at Anton kan få sit eget løbehjul igen, for Frida stryger lige hen til det, hver eneste gang, vi er ude.

Bondegårdsdyr, Green rubber toys, 4 stk/170 kr. (De er store)

De her dyr er måske ikke de mest æstetisk-vellignende dyr, man har set. Til gengæld er de lavet af et materiale, som er godkendt helt ned til 0 år, fordi man kan tygge på dem til kæberne går ad led, uden at der sker noget ved det.

Julekalender-dvd:
Jeg bliver nødt til at spørge, om Nissebanden var ligeså pisseirriterende, da vi så den som børn? For når jeg ser den nu, får jeg lyst til at gnave min egen arm af, bare for at aflede min opmærksomhed fra skabet skuespil, seniorsprog og sang, så falsk, at emaljen smelter af mine tænder. Det her bliver min kalendergave første søndag i advent til næste år: en julekalender på dvd, som vi så kan se et afsnit af om dagen, på et tidspunkt, der passer os.

Ideer til dine veninders børn:
Navnelapper til tøjet, ca. 150 kr. for en stak
Jeg havde dem ikke til Anton, men bestilte til Frida, og det er ca. verdens bedste ide.

Djeco glimmerkugle, pris ca. 350 kr.

Kuglen har en indbygget timer, så den, når du tænder den, hvirvler glimmer op og lyser i skiftende farver i 20 min. hvorefter den slukker af sig selv. Da jeg fik den, blev jeg først skidesur, for motoren, som starter hver gang, den hvirvler, brummer lidt, og jeg tænkte derfor, at den ikke – som reklamerne ellers foreslog – kunne bruges som godnatlys. Men faktisk er det min oplevelse, at Frida falder til ro, når kuglen kører, så enten bemærker hun det ikke, eller også virker lyden beroligende. Timerfunktionen betyder, at den kan køre ret længe på et sæt batterier, hvilket måske er en lille ting, men alligevel er rart nok.

Til Anton (6 år):
Jeg vil gerne puffe lidt til Antons spirende bevidsthed om, at ting ikke bare falder ud af himlen, når vi skal bruge dem. Derfor har jeg i år valgt, at han på pakkekalenderen får to gaver pr. søndag: Én af praktisk karakter (fx. tøj) og så en lidt mindre ting, som bare er ren fornøjelse. Samme koncept med julegaverne.

Rubiks terning, ca. 80 kr.<

Den her model har kun 4 firkanter pr. side, og ikke 9, som på den almindelige. Den er stadig til “fra 8 år” men jeg har alligevel valgt at købe den nu, fordi jeg har været på jagt efter noget, som ikke bare er sjovt her og nu, (det er kvinden med de massive – nu uinteressante – mængder Cars-gear, der taler her…) og som man kan lege med selv, når man kommer hjem efter en lang dag, og lige trænger til at lukke lidt af for verden.

Spil, ca. 50 kr.
Man kan få mange, der ikke koster alverden, fx. børneyatzy, dam, mikado osv.

El-tandbørste,, ca. 200 kr.

Tandbørstning er et af de områder, hvor Anton stadig har lidt issues. Det kan vi jo desværre ikke tage ret meget hensyn til, eftersom det vil være mere synd for ham, at han skal trukket alle pløkkerne ud, når han er 24, fordi de er i så miserabel forfatning, at de ikke kan laves. Jeg har fundet en med Avengers, og håber, at dette, i kombination med, at det lugter lidt af teknik, kan gøre tandbørstningsritualet en smule mere spiseligt for ham.

Lego brætspil, pris ?

Jeg anede ikke, at Lego lavede analoge spil, men blev gjort opmærksom på det af en tidligere studiekammerat. Det spil, hun anbefalde, var i mellemtiden udgået, men jeg var så heldigt, at jeg fandt et, der var stort set ubrugt, på DBA.

Star Wars malebog, ca. 130 kr.

Af en eller anden grund gider Anton ikke rigtigt de der “aktivitetsbøger” med klistermærker osv, men han elsker at farvelægge, så har fundet den her virkelig fine, almindelige malebog til ham, som jeg tror, han vil elske.

Basketnet m/ bold, ca. 330 kr.

Det her er et sats, men jeg tror, han kunne synes, det var sjovt. Igen er jeg gået efter noget, som man både kan bruge sammen med andre, og alene; det er ikke altid, at der lige er nogen, der kan lege, og så er det fint at have noget at lave, der stadig er sjovt.

Lampe, Aloka sleepylights, ca. 400 kr.

Mit bud vil være, at det bliver et kæmpehit, at han kan skifte farve på lampen med en fjernbetjening. Produktbeskrivelsen lover, at der er en lysfunktion på, som giver lys nok til, at den kan bruges som læselys. Og så tænker jeg heller ikke, at det gør noget, at man kan tage den med i sengen.

Kuglepuslespil fra Ikea, LATTJO, 80 kr. stk.

Det her bliver så en direkte henvisning, for jeg har ikke set dem andre steder, men de er ret fine, også i virkeligheden, og så er de til at gå til at lave.

Whiteboard-tavle, ca. 250 kr.
Gaven med undertitlen “Få din køleskabsdør igen”. Herhjemme er reglen nu, at man må vælge én tegning, der hænger på køleskabet; resten bor på tavlen på værelset, hvor de sættes op med de til-formålet-indkøbte superheltemagneter

Gaveideer til dine veninders børn:

Print-selv-posters fra Etsy, ca. 100 kr.

De her der dem, jeg selv har fået lavet til Antons værelse. Man køber et download, som man henter med det samme, hvorefter man bestiller det som fotoforstørrelse et sted på nettet. Jeg gav omkring 50 kroner for at downloade, og ca. 50 kr. for forstørrelsen. Man kan få virkelig mange fede, og jeg kan godt lide, at der er lidt andre ting at vælge imellem, end de samme, evindelige 4 designs, man kan få herhjemme.

Selvom det ikke føles sådan lige nu, så bliver det vel sommer igen engang, og særligt når man har vinterbørn er det her et hit at få, fordi de ikke automatisk får stocket op på nyt legetøj, når det dagene begynder at blive længere. Eksempler på udendørsspil kunne være: Kæmpe-mikado, dart (med velcro, hvis man sætter pris på sit syn) eller bowlingsæt med kæmpekegler.

Jeg håber, at der var noget imellem, der enten inspirerede direkte, eller som satte tankerne igang. Happy hunting!

Published by

19 Replies to “Afsindig langt inspirationsindlæg om julegaver til børn, akkompagneret af en række billeder af tvivlsom kvalitet

 1. genialle ideer, har set kugle puslespil andre steder på nettet, men de svære at finde.
  en ide til et barn der elsker almindelige puslespil (og forældre der godt vil kunne ryde bordet mens de lægges) en puslespils taske… så lukker man tasken og stiller den bagved sofaen.
  nogle der har ideer til en knægt på 14 uden nogle ønsker…..

 2. P har også været meget bøvlet med tandbørstning. Det forsvandt (næsten) fuldstændig, da vi for et par måneder siden gik over til elektrisk tandbørste! Går allerede og tænker over, hvor gammel L mon skal være, før vi kan lave samme trick ved ham ?

 3. Nu er Frida selvfølgelig stadig under 2 år, men vi har og har haft længe glæde af Djecos puslespil. Der er et til 2+ med 10 x 2 brikker, hvor man samler hund + kødben og i den dur. Min datter brugte det et godt stykke tid, før hun blev 2.
  Et andet kæmpehit også fra Djeco er en æske med spækbræt, kniv og 4 frugter, der er samlet med velcro, så de kan skæres over. Når de er halve bruges de som isvafler i små kopper… Og de er tjent ind for læææænge siden.
  Og kender i Ib? Bøger i Totte-format, der handler om hunden Ib, og som også er sjove for voksne.

  Det her var så ikke så meget i Anton-genren men mere for de 1,5-3-årige.

  1. Gode bud med Djeco puslespil – F er netop begyndt at interessere sig for de puslespil, hun har, så det er klart noget, jeg vil have i baghovedet, hvis det fortsætter.

   Vi kender ikke Ib, men til gengæld har vi Willi-bøgerne og flere af Anton-bøgerne, og idet ALT, hvad Anton gør pr. definition er fantastisk, er Frida voldsomt begejstret for disse:)

 4. Og i øvrigt: Djeco-glimmerkuglen er også et meget stort hit her, og motorstøjen generer slet ikke.

  Noget vi i øvrigt har masser af på ønskesedlen, og som andre, der skal give gaver til børn, nok ikke går helt galt i byen med, er uldtøj. Strømpebukser, bodyer osv. i tynd uld, som er rigtig rart under flyverdragten, når det er koldt.

 5. Lego spillet holder bare max, selv min store på 15, vil stadig gerne spille det, og så har det en oveskuelig timeline, det er fedt for mig der hader brætspil.
  hilsen Rikke

 6. Fantastisk liste. Må jeg i øvrigt foreslå Silk Clay, som er et kæmpe hit hos de små herhjemme (primært 4+ år, men begge køn). De fås i små æsker à ca. 20 kr., hvilket er ret passende som kalendergave, selvom man, indrømmet, skal have et par flere til at begynde med for at det er sjovt.

  1. MS: Det minder om modellervoks, men har den egenskab, at du kan lade det tørre, så det bliver til figurer, man kan lege med (eller pynte juletræ).

   Vi har faktisk haft Silk Clay til Anton, men han er ikke fanget af princippet om, at det skal tørre; han er mere til genbrug og traditionel m.voks. Men jeg har gemt et par bøtter til Frida, for hun kunne sagtens være til det. Vi skal bare lige forbi den fase, hvor hun æder alting:)

 7. Åh tak. Jeg synes det er så svært med ønsker til den 1,5 årige. For vi har en pige på 4 i forvejen så alt det der basis legetøj til den alder er vi allerede dækket ind med.

 8. Min søn på tre år har sådan nogle crayon rocks, og de er et hit – han kalder dem "de skøre farver"! Vi måtte dog lægge dem på hylden, da han fik dem til sin 2-års fødselsdag, da de åbenbart så meget appetitlige ud…

 9. Super ide med welnesspensling. Det må prøves.
  Herhjemme virker føntørrer på lavt blus efter badet også rigtig godt som et lille forkælelsesøjeblik med salig stenen hos den et-årige modtager til følge.

 10. Til de yngste vil jeg foreslå pukylino løbecykel med 4 hjul. En højkvalitetsudgave af plastikscooteren, som selv et barn, der ikke helt kan gå endnu, kan bruge. Min 5 årige bruger den stadig i ny og næ, selvom han selvfølgelig er alt for stor.

 11. Lidt sen kommentar til indlægget her, I know. Men Nissebanden, altså. Elskede den kalender som barn. Lige bortset fra Puk. Hun var nøjagtig lige så røv-irriterende og overspillet dengang. Frygteligt. PS: Virkelig god liste, du har lavet.

 12. Ja kan se indlægget er fra juletid sidste år. Men endnu engang er vi ved at være ved denne tid, og da jeg selv har to drenge på 3 og 5. Så har det været utroligt vigtigt for jeg og konen at få styrket drengenes balance da de endnu ikke har lært at cykle. Så i år under træet kommer der et løbehjul og en løbecykel der ligner en motorcykel som er købt ved http://www.hopogleg.dk hvor de har rigtig mange fine sager til børn.
  God jul (når vi når dertil) 🙂 Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.