Uærlig reklame!? Hvor GROFT!!

Skal love for, at der er gang i de store armbevægelser på nettet i disse dage. Karen-videoen er trukket tilbage, og forsvaret prøver af al magt at forhindre udgivelsen af Thomas Rathsacks’ bog.

Jeg har ikke gået til mørklægning, men jeg har faktisk gået til markedsføring, og der er ikke noget, der skaber så meget hype og fokus som forsøg på at censurere og hemmeligholde.

Og det skal du simpelthen ikke bilde mig ind, at VisitDenmark ikke har regnet ud. Nogle er sindssygt forargede over, at et statsstøttet foretagende laver den slags. Til det har jeg kun at sige, at jeg ville ønske, at flere institutioner med staten i ryggen, udviste samme økonomiske mådehold og snilde: Hvad har det kostet at lave den video? En 20’er? Noget i den stil. Og nu taler ALLE om den, og dermed VisitDenmark. ”Jamen det påvirker udlandets syn på os!” hører jeg nogen jamre. Har I nogensinde set 17-årige danske piger på Sunny Beach eller Calella? Ikke just kendte som de rigide snerpers land i forvejen, are we?

Det her er planlagt ned til mindste detalje, og jeg er overbevist om, at det er helt indkalkuleret, at nogen skal tro, at de har ’afsløret’ videoen som falsk. Hvis ikke, ville det aldrig være kommet frem, at det var VisitDenmark, der stod bag – og det havde der ikke været meget reklame i. Vi opfører os ganske enkelt så forudsigeligt, at det kan bruges som strategi.

Og så er vi nogen, der blogger om dem, der blogger om at være dem, der har opdaget, at de andre bloggere har ladet sig snyde. Omtale, omtale, omtale.

Jeg synes, at det er mesterligt lavet.

Samtidig kører hele debatten om jægersoldaten Thomas Rathsacks bog ‘Jæger – i krig med eliten’. Nu er det jo nok ikke mig, der udgør den største trussel mod rigets sikkerhed, og dermed formentlig ikke mig, de forsøger at forholde muligheden for at læse den; men inden forsvaret begyndte at lege Den Spanske Inkvisition, havde jeg aldrig hørt om bogen eller overvejet at læse den.

Det skal jeg HELT sikkert nu.

Om ikke andet, så for at finde ud af, hvad jeg mener om krigen dernede. For lige nu ved jeg faktisk ikke helt. På den ene side finder jeg det dybt, dybt tragisk, hvad vi sætter til af liv, og jeg gider ikke engang begynde at overveje, hvad man kunne købe af skoleforbedringer og kræftforskning for de penge, vi skyder i projektet. På den anden side er der ingen, der tvinger soldaterne derned, og hvis man er til ekstremsport af den kaliber, må man vel egentlig selv om det? Og så kan jeg faktisk godt lide tanken om, at man ikke bare er fucked, hvis verden vælter, fordi man tilfældigvis er født et sted, hvor månen er monteret vandret på himlen.

Muligvis kan bogen betyde, at vores indsats og dermed mulighed for at hjælpe dernede bliver begrænset. Hvad jeg mener om det, kan jeg jo passende vurdere, når jeg har læst bogen.

Published by

3 Replies to “Uærlig reklame!? Hvor GROFT!!

 1. Karsten her http://www.kommunikationsforum.dk/karsten-pedersen/blog/loegnagtige-reklamer giver dig ret i det med reklamerne, jeg tillader mig lige at citere ham:

  "Tænk en gang over det. Det giver et helt nyt perspektiv på reklamer, hvis de skal vurderes på den måde. Efter deres sandhedsværdi. Det kunne give os følgende harmdirrende overskrifter:

  * Ford Granada kørte slet ikke på skinner
  * DSB lyver om familiekomsammen i tog over Storebælt
  * Er Harry levende
  * Bahnsen arbejder i fiktivt firma

  Find selv på flere inden vi kommer frem til klimakset og afslører at Bahnsen slet ikke hedder Bahnsen, men Søren, og han er skuespiller!

  Det er et kedeligt faktum, men nu skal sandheden frem. Hold dig for ørerne, hvis du ikke kan tåle den: Reklamer er ikke altid helt sandfærdige."

 2. Jeg synes det er direkte klamt at de markedsfører Danmark som et sex-turisme land (uagtet at vi går for at være billige i forvejen)…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.