Seriøst?!

Noget af det mest trælse i verden er at skrive ansøgninger, synes jeg. Man skal sælge sig selv, man skal demonstrere kendskab til firmaet, man søger hos, og man skal på en eller anden måde have overbevist den forhåbentligt kommende arbejdsgiver om, at erfaringen med at bygge burgere og vaske gulve gør én til et uundværligt asset for virksomheden. Det kræver snilde og opfindsomhed, og er noget, man nemt kan pusle med i flere uger; i hvert fald hvis man er interesseret nok i den ledige stilling. Den færdige ansøgning skal jo helst være perfekt.

Eller … det troede jeg.

For nu sidder jeg med en stak ansøgninger til en stilling, som burde tiltrække folk, der lever af at sælge sig selv. De fleste af dem prøver. Mange slutter med at skrive, at de ’glæder sig til den uddybende samtale.’ Der er heldigvis nogle gode imellem. Men der er fandendansme også mange, jeg har lyst til at returnere med en post-it med påskriften: ”Try HARDER!!”

Nå. Det gør det da i det mindste nemmere at vælge ud, hvem vi skal kalde til samtale. Hvis man i disse finanskrisetider ikke engang gider gøre sig umage med at give et godt førstehåndsindtryk, når man søger en superfed stilling med masser af mulighed for indflydelse, så har man bare ikke rigtig fortjent chancen for at uddybe, vel?

Published by

4 Replies to “Seriøst?!

  1. For nogen tid siden havde vi opslået en stilling i en økonomi-afdeling, en basic funktion som alligevel kræver en del kendskab til bogholderi mm.
    Ca 5% af de ansøgninger vi fik lød som om forfatteren rent faktisk var interesseret i jobbet – og heraf havde én skrevet alle sine kurser i hundetræning på sit CV (nej det var ikke mig!)… Vi havde liiiidt svært ved at se, hvilken relevans det havde i forhold til jobbet!

  2. Der ER faktisk folk der er enormt dårlige til at skrive ansøgning, men tilgengæld pisse gode IRL -fx mig 😀 …ik at jeg har søgt stillingen, men ville bare lige gøre opmærksom på det nåh 😉

  3. jeg sidder også med i mange ansættelsesudvalg og har dermed læst et HAV af ansøgninger. Nogle har descideret genbrugt gamle ansøgninger UDEN at få dem rettet til. Nogen er med i den stak, der SKAL skrive x antal ansøgninger om ugen og dokumentere det vha. afslag (de skriver ofte direkte, at de ikke er interesseret, men skal søge – hvems tid er det lige der bliver spildt ?), andre er OVERHOVEDET ikke realistiske ifht. hvilken slags stilling de søger – fx. havde vi offsettrykker, som søgte stilling som kommunikationsmedarbejder med pressekontakt, da han mente, det lige ramte ham.. Man undres OFTE
    -mette

  4. found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.