Top 5

over ord og sætninger, vi ikke bruger mere.

1) Tusser.
Får du dem lavet på Troldestuen? Hvis du er gammel nok til at få dem lavet, er du også gammel nok til at kalde dem ved deres rette navn: Ta-to-ve-ring-er.

2) Tak for god ro og orden.
Kom nu. Den var jo ikke engang sjov på sin jomfrufærd ud af munden på Onkel Ordstyrer.

3) Kan I holde varmen?
Kan du holde kæft? Det er 40 grader udenfor, alle normale mennesker ligger på stranden, og her sidder vi – frivilligt, I might add – i mærkelige sko og cykeltøj. Tolerancetærsklen for dårlige jokes er frygtindgydende lav.

4) Kilo.
Må stadig gerne bruges i opskrifter, ved vægttab (alt, alt for uoverskueligt at skulle til at regne om til anden måleenhed), og i Horserød. Ellers kalder vi det bare tusinde kroner.

5) Orker.
Det var sådan set brugbart nok i begyndelsen, indtil det blev til carte blanche til dårlig opførsel og generel ugidelighed. Det eneste tidspunkt, hvor det er ok at melde ud, at man ikke orker noget, er hvis man er kommet til at gå ud til over navlen i stress. For alle andre gælder det, at man godt nogen gange må gøre noget, man ikke selv har vildt lyst til, for at glæde og hjælpe andre.

Published by

3 Replies to “Top 5

  1. Kilo må dog i særlige tilfælde gerne forkortes til "K" – fx. når man dagligt behandler mange(meget) store tal…
    "Millioner kroner" må osse gerne forkortes "Mill"… Det hedder ressourceoptimering – den knappe ressource er i dette tilfælde tid (til at udtale ord) ;o)

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.