Noget mere om biler.

Tics er på Sundhedsguiden.dk defineret som “ensartede, gentagne, ufrivillige bevægelser i en lille muskelgruppe”. Personligt lider jeg af ordtics: Bestemte situationer får ensartede, ufrivillige ord til gentagne gange at springe frem i hjernen på mig.

Jeg medgiver, at historien havde været bedre, hvis jeg kunne komme på flere eksempler til at illustrere fænomenet, men jeg er flad som en pandekage efter en nat uden søvn som følge af – ved jeg efter en tur min ven vagtlægen – falsk strubehoste, så bortset fra nedenstående eksempel, må I bare tage mit ord for det.

Men jeg må henstille, at alle bilister i hele verden får fikset deres forlygter NU, for hver eneste gang jeg ser en bil med én fungerende og én defekt forlygte, spjætter ordene: ”Bagerens dårlige øje” ufrivilligt løs i hovedet på mig.

Hver ENESTE gang.

Og jeg ved for fanden ikke engang, hvad bagerens dårlige øje er!

Så en transskription af den mentale aktivitet hos mig på en typisk køretur ser nogenlunde sådan her ud:

Jeg skal huske at tage Antons regntøj med, når jeg henter ham. Det trænger til at blive vasket. Bagerens dårlige øje. Har jeg egentlig mere Biotex? Fuck, hvor blev det – bagerens dårlige øje – bare skidegodt af at blive malet, det badevær – bagerens dårlige øje – else.

Aj, men.. vel??

Skal selvtilvanvidsdrivelse aldrig være en OL-disciplin?

Published by

10 Replies to “Noget mere om biler.

 1. Det er jo simpelthen fantastisk, at du netop nu skulle nævne det med at få ord eller sætninger på hjernen – fordi det får jeg hele hele tiden. Og i forgårs tog jeg mig selv i at tænke, at jeg ville ønske, at jeg havde en blog, så jeg kunne spørge ud i plenum, om alle andre mon også led ad det… Forresten kunne du komme i tanke om ét eksempel, hvorimod jeg er blank lige nu!

 2. Føler med dig, – det med ordene lyder irriterende som ind i h…!
  Og den falske strubehoste har vi også stiftet bekendtskab med for nogle måneder siden, – slet ikke rart!! God bedring til Anton!

  Kh Anne F.

 3. Jeg ved ikke om det ryger i samme kategori eller om jeg har en form for Tourettes men jeg har svært ved at høre ordet "seksten" uden lige at skulle ledsage det med et "kys din kæreste på rejsen"!

  Et andet fænomen, som jeg heller ikke kender navnet (diagnosen?) på, hænger sammen med, at jeg, på min gamle arbejdsplads, havde Rådet for Større Badesikkerheds (Gå altid ud i vandet med en voksen…) sang kørende på repeat inde i hovedet, hver gang jeg trådte ind over dørtærskelen! Skræmmende! Især fordi jeg ikke er svømmelærer eller noget!

  God bedring til den bette, dig? og måske også bageren – det lyder slemt med alle de dårlige øjne han har! 🙂

  Henriette

 4. Oh-ho-hooo, den kender jeg desværre alt for godt. Normalt er jeg meget venlig og sød, virkelig meget faktisk. Måske er det netop grunden til at min hjerne tænker "flyt dig fedberg" hver gang der er nogen der står i vejen for mig. Børn, voksne, tykke og tynde. Alle hedder Fedberg i min hjerne. En tur ned af gågaden i Århus får det til at gå helt agurk i mit hoved. Mægtig charmerende ting at gå og messe om andre. Så er bagerens dårlige øje trods alt et lidt mere neutralt, om end mærkeligt, udsagn.

 5. Kære Linda fra Blogsbjerg,
  Jeg er HELT på bølgelængde med dig – min harme stammer dog fra en tidligere ansættelse på en tankstation, hvor vi fiksede ret mange forlygter. Min umiddelbare reaktion på en/to forlygter er dog direkte vrede over dumme mennesker, der ikke kan passe deres bil ordentligt, som udgør en trussel mod andres sikkerhed og som i det hele taget bare er nogle kluddermikler med deres køretøj!!

  En forklaring på de mange dårlige øjne derud er muligvis, at man vinkler den højre forlygte anderledes end den venstre og derfor ser det ud som om, at den venstre er gået på de fleste biler. (Det er noget med at man skal kunne oplyse den højre side af vejen længe end den venstre, fordi der kan komme fodgængere eller noget…)

  Kan et måske være en forklaring på de mange dårlige øjne?

  God vind med strubehosten og søvnen!

  Mvh Maria fra Hamsterperspektivet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.