Advarsel: Rød fane i fri dressur.

En sikker måde at få ørerne i maskinen på, er at blogge om noget, der har med politik at gøre. Men jeg bliver nødt til at gøre det alligevel, for ellers dør jeg af irritation.

Hvis jeg hører ordet ’misundelsesafgift’ om de nye bilafgifter én gang til, sætter jeg ild til mig selv.

Indtil nu har jeg udelukkende hørt de blå tude over det ovre på FB, og jeg kan.ikke.forstå, hvordan det adskiller sig fra al anden brugerbetaling, som de ellers er så begejstrede for i det farvesegment?

Du vil gerne have lov til at svine mere, end det er nødvendigt; ergo må du også betale det, det koster at rydde op efter dig.

Forklar mig, hvad fanden det har med misundelse at gøre?

Published by

21 Replies to “Advarsel: Rød fane i fri dressur.

 1. Helt enig! Og man skal jo lige huske at lille/energivenlig og stor/benzinsluger ikke nødvendigvis hører sammen. Hørte i radioen at en af de små Fiat'er også ville blive pålagt de 50%, og det er altså ikke ligefrem en "misundelsesværdig" bil.

 2. Århh mand du bander når du er sur 🙂 Men det erhelt sikkert ikke sidste gang du får den i hovedet hvis du sætter ild til dig selv får du tæv!!
  – Mon pizzabilen stiger så? Det store skrummel sviner sikkert en del jo.

 3. Åhhh tak Linda – den har jeg ventet på hele dagen. Forsøgte at kommentere på noget på facebook, men gad ikke engang gå videre ind i den, da den med misundelsen blev ved med at dukke op :-)…jeg kunne ikke have sagt det bedre selv 🙂

  Knus Anette

 4. @ Pernille
  Åh nej, og jeg der er så glad for at køre Fiat. Er den ikke bare en lille mule misundelsesværdig?!?
  😉 Liv

 5. Tror primært det går ud på, at være imod hvadend der kommer fra den røde side.. Præcis som det var for et halvt år siden, blot med omvendt fortegn..
  Og må indrømme, at jeg ville kunne finde mange andre af de "røde tiltag" mere brokke-venligt..
  Men det' nok også lige så meget fordi jeg stiller mig på den "blå side" 😉

 6. Ved køb af bil, så er det jo ikke kun brændstof forbruget der er interessant. Det handler også om sikkerhed. Nogen af de biler der bliver nævnt som A klasse biler, dem har jeg ikke lyst til at køre i. Måske vil det vise sig at vores sundheds udgifter vil vokse, når vi skal til at lappe folk sammen, der er rullet rundt i en Toyota Aygo. Problemet er igen at prissætning af biler vil påvirke vores købsadfærd, men at der er afledte effekter som ingen kan forudse.

  Præcis som det er med betalingsringen. I LTK hvor jeg bor, er byrådet igang med at overveje, hvordan de forhindre borgerne i at parkere ved stationerne. Det er en kompliceret verden vi lever i.

 7. Det er jo ikke alle fiat'er de er efter:)
  Jeg har en panda 1.2 og den er en a-klasse. Man kan slå sin bil op her på denne side og finde ud af hvilken klasse ens bil har:
  http://www.koergroent.dk/

  Og sikkerhed er jo ikek nødvendigvis det samme som størrelse. En ældre 8-10 l/km- bil kan da være meget dårligere end en ny lille øko-bil med 7 airbags, vil jeg mene.

 8. Jeg synes vi betaler RIGELIGT i afgifter på bilerne i forvejen – og de store biler er forholdsmæssigt dyrere allerede.

  Lad os antage, at det faktisk ER for at få os til at købe/køre miljørigtigt – ville det så ikke være en idé at sænke afgiften på de grønne biler i en grad, så det ville være værd at overveje at købe den, istedet for bare at gøre alting dyrere… Jeg tænker det oven i købet ville kunne gavne købelyst og vækst i den anden ende…

  Kærlig hilsen blå blok 🙂

 9. Derudover tager de ikke produktionsforurening med i beregningerne, og en såkaldt miljøvenlig bil kan under produktionen forurene langt mere end en simpel benzinsluger. Dvs fra vugge til grav kan en såkaldt miljøvenlig bil være mindre miljøvenlig end en benzinluger

 10. Lille T: Det er netop det, udspillet går ud på: At de ekstra penge, der ryger ind i afgift, skal bruges til at sænke priserne på de miljørigtige:)

 11. Så gir det jo mening – selvom jeg STADIG synes, at vi i forvejen betaler mere end rigeligt i afgifter på både bil og benzin 🙂

 12. Rolig nu, det er den helt gale vej at gå, jeg vil også kalde det misundelse, hvis det koster mere at anskaffe en sindsyg stor bil fordi man er til firehjulstrækkere, Audi Q7 4,2 tdi (10,9 km/l), også blot kører 5.000 km om året alt imens naboen køber en spelt kia picanto i klasse A (23,8 km/l) men kører 25.000 km om året. Så vil Kia driveren klart udlede mere Co2, vil det være rimeligt.
  Det hele drejer sig om måden du kører på. Nej, et fair system vil være at det skulle koste bruge ikke at eje. I forvejen betales der jo grøn ejeafgift. Kia koster 520 kr/året og Q7 koster 9.620 om året. Og har de overvejet om salget af de u-økonomiske biler vil falde, og så er nedsættelsen af afgiften på de økonomiske ikke længere finansieret.

 13. Goddag med dig *sms* (:

  Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

  Knus Lise

 14. Goddag med dig *sms* (:

  Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

  Knus Lise

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.