Silent night

(- eller i hvert fald bare lidt mere afdæmpet night.)

December ånder os tungt i nakken, og jeg begynder at indstille mig på de uundgåelige minefelter: Julefrokosterne. Det er risky business med den slags arrangementer, og jeg har taget min del af “ok, hvad skal jeg så lave fremover, når jeg nu aldrig kan vise mig der igen?”-turene.

Sidste år meldte jeg, i et anfald af voksen ansvarlighed, afbud til en julefrokost, fordi jeg på forhånd vidste, at der ville være personer til stede, som placerede mig i højrisikogruppen for at udvikle kamikazepersonlighed. Da jeg ikke kunne overskue at bruge det efterfølgende år på at klinke skår, eller genopbygge nyt liv under politiets vidnebeskyttelsesprogram, valgte jeg at lave strudsen i stedet.

I år har jeg dog besluttet, at nu må det være nok. Selvfølgelig kan jeg, ligesom alle andre, deltage i julefrokoster og stadig være hel, rask og bekendt at vise mig offentligt, når vi rammer januar. Det kræver bare lidt forholdsregler. Jeg er nået frem til følgende: * Skal have investeret i diktafon. Alt, hvad jeg føler akut behov for at sige, indtales på denne. Hvis det stadig er en god ide dagen efter, er der grønt lys.* Skal have investeret i lommeudgave af elektronisk væg-øre. Tjekkes en gang i timen, og når det lyser rødt, så fletter jeg næbbet eller går hjem.* Skal huske, at det rigtige svar er: “Nej tak. Jeg bryder mig ikke om sild.” – og ikke mere. Det giver sådan en mærkelig stemning, når jeg uopfordret tilføjer, at jeg får myrekryb af fornemmelsen af at tygge i sild, fordi jeg er sikker på, at det er sådan det føles at tygge i menneskekød.* Må drikke vin, champagne, ren sprit og øl. Må under ingen omstændigheder nærme mig snaps eller shots. Heller ikke når jeg begynder at kalde dem for Bly Gajol og synes, jeg er skideskæg.* Sæt cyklen tilbage, ræk hænderne op og bak langsomt. Så er der ingen, der kommer til skade. Er rigeligt motorisk udfordret uden snefygning og isslag på cykelstien. Hvilket leder videre til næste punkt:* Skal have fundet kedeldragt, der kan foldes sammen på schweizer-måden. Orker ikke rigtigt at starte 2008 med dobbeltsidet lungebetændelse, fordi jeg ligger under for selvudstedt cykelfatwa og skal vente 4 timer på mit yndlingstransportsmiddel taxaen, iført tynde støvler og ingenting. Jeg er klar, hvis I er. Forberedt til fingerspidserne. December. Bring it on.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.