Testosteron-poker.

Nogle diskussioner er tabt på forhånd. Ligegyldigt hvilke argumenter man smider på bordet, så ved man, allerede inden man hiver dem frem, at man ligeså godt kan lægge sine kort og trække sig.

Jeg har læst en “En helt almindelig han”. Da jeg ikke mener, at jeg vil yde bogen retfærdighed, hvis jeg forsøger at gengive handlingen, har jeg valgt at copy-paste fra saxo.com (eventuelle sarte sjæle bør undlade at læse videre):

“Hvad foregår der i hovedet på en helt almindelig han? Jeg siger: “Jeg gider ikke være kærester.” Casey siger: “Jamen, så kan vi bare være venner og begynde at være kærester, når du føler dig tryg ved det igen?” Caseys mor siger: “Han fortjener dig ikke, Casey. Giv nu bare slip, han er ikke det værd.” Jeg er så træt af Caseys plageri og hendes lorteso af en mor, så jeg beslutter mig for at køre den helt ud: “Okay, vil du vide, hvad det er jeg vil?” Hun siger: “Ja, klart.” Jeg siger: “Okay. Jeg vil kneppe minimum to gange om dagen eller i det mindste have suttet pik. Jeg vil have, at du sluger. Jeg vil kneppe dig i røven en gang imellem, og du skal kunne lide det .”

I 80’erne var han en amerikansk psykopat, i dag er han en helt almindelig han. Velkommen til et portræt af dagens mand, der med garanti vil bringe pis kog på både herre- og dameafdelingen. Nynne, Bridget og alverdens chick-lit-tøser kan godt gå hjem og tage en pille, for efter En helt almindelig han vil de slet ikke have lyst til at møde flere fyre.”

Jeg er ikke helt klar over, om bogens formål er at provokere eller at give Det Sande Billede af, hvad der foregår i hovedet på mænd. Jeg håber sådan på det første. Jeg kan ikke holde ud, hvis mænd virkelig er så afstumpede og simple. Samtidig er det næsten for let købt, hvis man hidser sig op og forarges – det underbygger bare forfatterens påstand om, hvordan kvinder er.

Jeg har tvunget bogen ned i halsen på et par almindelig han’er, jeg selv kender. Mit håb var, at de grinende ville returnere den med en bemærkning, der sluttede med “.. – godt nok langt ude!”. Beklageligvis er det ikke sket. Om end overdrevet, har de ladet mig forstå, at essensen er god nok. Mine illusioner opfører sig som balloner efter en lang børnefødselsdag: Slatne og runkne glider de ned af væggen, for at stedes til evig hvile bag en støvet sofa.

Jeg synes, at det var en forfærdelig bog. Jeg grinede nogle steder undervejs, men grundlæggende er jeg deprimeret ved tanken om, at det er sådan halvdelen af racen tænker. Det kan bare ikke rigtigt betale sig at anfægte forfatterens fremstilling af sandheden: Alt hvad jeg har af indvendinger til bogen, kan tilbagevises med påstanden om, at jeg er sippet.

I fold.

Published by

3 Replies to “Testosteron-poker.

 1. Du yder ikke helt dine kilder respekt her..
  Tror bogen kan sammenlignes med Nynne og B.Jones. Er sikker på, at mange kvinder kan genkende sig selv i disse bøger, hvis de bare trækker ca. 30% fra – det samme gælder for “En helt alm. amerikansk han”.
  På de første 30 sider tror jeg, at Chad Kultgen har villet pisse på alle feminister (og de dameblade som steriotypt alle brækkede sig over bogen). Og ja, det bliver ret plat og totalt Bred E. Ellis alike (mere Luna Park end American P.).
  Dette lægger forfatteren dog bag sig efter side 50.
  Her efter begynder han faktisk at ramme en del “søm på hovedet”.
  Det citat du bruger, på din blog, er en bogens mest provokerende happenings (fremhævet bag på bogen), men langt fra sigende for bogens gennemgående “røde tråd”.
  Synes ikke bogen er super god, da den er alt for overdrevet – Douglas Coupland skriver stadig bedre ok, hvad der udspiller sig inde i hivedet på denne genneratio.
  Dog fremhæver Chad Kultgen, i karikaturen, mange gode ting.
  Tror også de fleste kvinder vil brække sig over Nynnes’ naivitet – tv-serien gør hende jo nærmest til asberger! Alligevel vil de fleste kvinder jo nok tænke: ok, den der situation er sgu god ramt!
  Tror det samme er pointen i Chad Kultgens bog: Midt i alt forarvelsen er der super gode pointer… ..
  Så træk 30% fra, så har du en glimrende bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.