Send ”FUP” til 1212 hvis din IQ er omvendt proportional med din formue.

Mit stereoanlæg, der er 14 år gammelt (shit. Det er det faktisk *Tollund-smiley*), er blevet lovlydigt på sine gamle dage og nægter at spille brændercd’er. Jeg sidder ofte med min bærbare i stuen, når jeg blogger, og da jeg ikke gider rigge an med strøm, bliver det VH1 og ikke ITunes, der leverer lydsporet til skriverierne. For det meste er det bare baggrundsstøj, men én ting får fingrene til at blive hængende i luften over tasterne, og suger min opmærksomhed til sig, sorte-huller-i-universet-style: De evindelige reklamer for merchandise til mobilen.

For 45 kr kan du få et ’enarmet tyveknægt’-spil, der angiveligt skulle føles som ’at være på rigtigt kasino’. Hvis du er i tvivl om, om nogen er forelskede i dig, eller om kæresten er utro, kan du for kun 12 kr. få tilsendt 3 spørgsmål, der ’vil give dig svaret’. Hvilket jo ville være direkte dumt at takke nej til. Selvsamme selskab kan også for 12 kr. tilbyde at udregne dit BMI (som jeg ganske gratis kan oplyse er vægt divideret med din højde i meter ganget med sig selv), og fortælle dig, om du ‘trænger til at tabe dig eller tage på’, og de slutter på den truende måde med at spørge ’hvor længe du tør vente?’ De kan også hjælpe dig med at holde op med at ryge, og det er et spørgsmål om tid, før alle landets læger henviser til dem, og du kan få en del af sms-taksten refunderet af danmark.

De sidste nye tilbud er i særklasse fantastiske. En mobil løgnedetektor kan ’ved hjælp af stemmeanalyse’ fortælle, om folk fortæller sandheden. Reklamen er i sig selv et mesterværk; en synkroniseret tegneserie, hvor talen er dansk og taleboblerne norske. (”Du løy, killing!” Her tænker jeg, at Politiet måske kunne have perlens afløser-ord?) Eller hvad med et program der hedder ’Udsat’, hvor du ’kan lade som om du kan se gennem folks tøj. Det kan du selvfølgelig ikke – men det er sjovt!’?

Hvem ER de mennesker, der henter det lort? Jeg vil så gerne vide det. Hvis jeg nu LOVER – Ama’r halshug – aldrig at bruge det imod jer, vil I så ikke nok skrive til mig, hvis I nogensinde har købt noget af den slags?

(Og I kan ligeså godt indrømme det, inden min løgnedetektor afslører jer.)

Published by

13 Replies to “Send ”FUP” til 1212 hvis din IQ er omvendt proportional med din formue.

 1. Jeg kender et rigtigt levende mennesker der har betalt 30 kr på trendsales for en mail med 13 vægttabsmetoder.

  Da jeg hørte det gav jeg hende 2 GRATIS oven i hatten.

  Men et eller andet sted må det være fantastisk tillidsfulde mennesker der køber den slags. Kan man jo godt misunde dem, midt i sin egen kynisme…

 2. Hmm, jeg har engang sendt mit og mandens navn ind til en ‘se om I passer sammen’ fidus. Det gjorde vi så, heldigvis. Ellers havde jeg jo spildt de 10 kr 😉

 3. Jeg ryster på hovedet… For mig er det lige så utænkeligt at falde for den slags som at benytte sig af disse vanvittige sms-lån med en rente på 1000 pct.
  Desværre må der jo være nogen der hopper på den slags, eller ville firmaerne vel ikke være der?? OG ovenikøbet have råd til at købe reklamer for at oplyse om deres “produkt”… Skræmmende!

 4. Sad faktisk LIGE nu (næsten) og så den der løgndetektor-reklame.. Og var målløs! Min roomie og jeg kikkede bare samtidig på hinanden og skraldgrinede..! Det værste er jo, at den her reklame faktisk har den der stemmeanalyse-ting, som i et splitsekund lyder mere som noget der kunne lade sig gøre, end se-gennem-ting eller hvad der ellers er.. Men suk.. Forstår heller ikke hvordan det kan løbe rundt.. Det må jo være latterligt billigt, at lave og så må de få serveret reklamerne gratis.. Ellers forstår jeg det ikke..
  Det værste var nu alligevel næsten den der hare/kanin som synger Lady Gaga iklædt hvid paryk og blå spandex-dragt.. Argh, mareridt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.