Så sagde vi jo, at vi ALLE SAMMEN begyndte at køre med cykelhjelm!

For nu har jeg købt den. Ja, jeg bukkede under for presset. Jeres pres. Nå!

Havde sådan en morgen, hvor fanden tog ved mig, og med NU skal det være!” i hele kroppen, satte jeg mig ved computeren og googlede ’cykehjelm’.

Fik 207.000 resultater.

Og mens NU skal det være!” mismodigt sev ud af kroppen på mig igen, klikkede jeg modløst rundt på en million sider, mens jeg forsøgte at finde ud af, hvilket segment jeg hjelmmæssigt hører til i.

Er man den ’sjove’ type, der er til 8-ball logoer og advarsler om hajer (???), er man lillepiget med hang til det storblomstrede, eller er man en af dem, der betrækker lortet med stof og cykler rundt med et insisterende ’det er en HAT!’-ansigtsudtryk?

Ville næsten ønske, at der kun var en slags, så man var tvunget til at købe den, og så ellers bare kunne bitche gratis over det. Nu er man ligesom selv ansvarlig for, om man kører rundt og ligner en idiot, der har misforstået konceptet.

Jeg gik ensfarvet på den røde måde. Klassisk-skråstreg-sporty, blev jeg enig med mig selv om, og synes, temperament og tilstand taget i betragtning, at det virkede passende med en farve, der associeres med både kærlighed og fare.

Nu mangler vi så bare at finde ud af, om jeg er blevet voksen og bruger den, når den kommer, eller om jeg opfører mig som en gammel, kvindelig udgave af Spacy og Jean, (udtaltes je-an. Ikke Sjårn. Fransk var ikke opfundet i socialklase 5 i 80’erne), der kørte rundt på deres borede FZ’ere med hjelmen på styret.

Published by

14 Replies to “Så sagde vi jo, at vi ALLE SAMMEN begyndte at køre med cykelhjelm!

 1. SÅ godt Linda 😉
  jeg fik min cykelhjelm foræret af veninde, der mente, jeg ALDRIG ville få købt den selv.. Der lå den så – i ca 14 dage – og stirrede (det kan de!!) ondt på mig, hver gang jeg forlod den.. Til sidst fik jeg så den der NU-skal-det-være.. Og ama'r halshug det tog TO (2) dage, så var tilvænningen der total og cykler aldrig uden
  -Mette

 2. Fedt. Det bliver mini glad for!

  Og kan vi ikke bare være danne mode med en mening om, at vi synes det ser fedt ud med cykelhjelm?!

  Det ser i hvert fald federe ud end en flækket hovedskal. Har boet på hjørnet af Kirkegårdsvej og Randersvej, der hvor cyklisterne kører mod ensretningen ned mod Nørreport. Der sker den slags. ADW! Og GYS! Siger jeg bare…

  Cykelhjelm er najs. Den beskytter de gode tanker i ens hoved. Og så får man et helt naurligt og svedigt morgenbollehår med schwuuung.

  Totalt win-win.

  Tillykke og rigtig god hjelm!

 3. Youtube evt. spaceballs og se klip med Lord Helmet… Oh your helmet is so big, I can't resist you!

  Det er den fornemmelse man har første gang man ifører sig snublekysen og triller ud i offentligheden. Men rolig nu, man vænner sig til skidtet, og en dag føles det ligesom at tage sikkerhedssele på i bil. Det ser heller ikke smart ud, det føles heller ikke rart, men det føles forkert at lade være… Underligt?!?!

 4. "Og så får man et helt naurligt og svedigt morgenbollehår med schwuuung." – Christ, hvor er det sandt! 😀
  Men ja, istemmer med alle de andre.. Når først man er startet får man über-dårlig samvittighed ved bare at OVERVEJE, at lade den være hjemme.. Der er gået så'n lidt paranoia i mig, så slet ikke kan cykle de små korte-små-ligegyldige ture uden hjelm.. Det kan LIGE passe, at det er på 5min-turen at kantstenen angriber.. Hjelm, altid! 🙂
  Er sikker på, at du bli'r smækker-lækker i din kærligheds-fare-hjelm! 🙂

 5. Jeg fik en hjelm i gave af min svigermor to dage efter hun fik at vide at jeg var gravid, er lidt usikker på hvad det egentlig siger om mit og hendes forhold, men anyways så slap jeg for at forholde mig til hjelmesegmentet. Og hvor skønt at jeg ikke er den eneste der har bemærket at det så gu da er for underligt med de der overdimensionerede hatte som skriger til himlen at de langt fra er hatte, sad liuge og hylede af forbudt grin her på studiepladsen på biblioteket -for ja, med den hjelmehat er man nødt til at køre med den 'c'est ci n'est pas un hat!
  god weekend

 6. Du har taget første skridt. Snart går du ind for fartbump på lukkede villaveje og forbud mod alt, der nogensinde har skadet et barn på nogen som helst måde.

  😉

 7. Man kan også bare købe en af de tingester på udsalg i Superbrugsen og så kan man stirre på den, prøve den, prøve at afsætte den til sin datter. Ignorere den. Synes det er for varmt til den. Have højt opsat hår, så man slet ikke kan passe den og i sidste ende love sig selv, at man nok tager livtag med bæstet efter sommerferien.

  Min er blomstret på marimekko-måden. Sgu da ikke mig. Men hvad en 50'er og så er man lidt på vej.

 8. Nina: Jo, elendigheden bliver lettere at bære i flok.

  Mette: Det glæder mig meget…:)

  Vita: Du har ganske ret. Og grimt hår ER at foretrække frem for at skulle have sin hjerne med hjem i en pose.

  Regitze/Cecilie: Takker:)

  Overblikket: Var lige inde forbi og se klippet. Det er sjovt:)

  Thomas: Oooooh yes! Jeg bliver en af de HELT slemme! Og jeg lover at sende alle mine læserbreve til kommunen cc til dig, så du har noget at harcelere over på din blog;)

  Labu: Det får du lov til – hvis du tager din på. Jeg HAR set, at den bare hænger i entreen og samler støv..

  Ano: Det er en hjelm, mand. Ligemeget hvad de siger!

  Mof: Ville faktisk også være meget cool på den rustikke måde. Omend jeg er i tvivl om, hvor meget den ville hjælpe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.