Nu med rækkehus og ondt i hjertet.

Nå. Men kan I huske det der Esbjerg?

Ja, det flytter vi så tilbage til.

Og jeg er med på, at jeg lyder som en forkælet rigmandsunge, der har fået 4 par sko, og nu skaber mig over, at jeg ikke kan have dem alle sammen på på en gang, men lige nu kan jeg ikke rigtigt holde op med at tude.

Og nej, det er ikke den mørke side af månen, og ja, der kører tog, og ja, vi kan altid flytte tilbage, hvis det viser sig at være forkert. Men …. Av. Alligevel. Ikke?

Beslutningen er for længst truffet, gennemanalyseret og gransket på kryds og tværs, og det er den rigtige.

Jeg gider ikke bo i lejlighed med ham, og selvom alle kender mindst 5, der har boet på 12. sal med 5 børn i en bygning, hvor der ikke engang var trapper, men som har klaret sig fint ved at rapelle op og ned af muren med ungerne på ryggen og poserne fra Netto i munden, må jeg bare konstatere, at det ikke er sådan, jeg gerne vil leve.

Jeg vil gerne have, at han lærer at lege selv og løse sine egne konflikter, uden at jeg er tvangsindlagt til at sidde på en bænk i nærheden med min Max Havelaar kaffe sammen med de andre speltmødre og vogte over ham.

Jeg vil gerne kunne losse ham ud i haven, når solen skinner, og ikke være tvunget til at planlægge dagsudflugter med indbygget logistikhelvede af solcreme, ekstra tøj, legesager og – for vi bor jo altså i Danmark – regntøj.

Jeg vil gerne give ham mormor og morfar, moster og onkel og muligheden for på et tidspunkt at få en lillebror eller -søster.

Og jeg VED godt, at der er mange, der får det til at fungere, som har verdens lykkeligste unger og som aldrig kunne ønske sig en bedre løsning, men der er forskel på både børn, boliger og behov, og det fungerer simpelthen bare ikke for mig.

Det er jo ikke dem, jeg skal ned til, vel? Dem glæder jeg mig til at få tættere på. Det er alle dem og alt det, jeg skal fra.

Hjalp ikke, at jeg var ovre og se vores nye hjem i går, som lige nu er beboet af 4 islændinge. Nougatfarvede vægge, grønne bordplader, alle gardiner rullet for og mere lort end den samlede mængde affald på alle genbrugsstationer i Danmark tilsammen. Kan godt forstå, at de er ret store på det udendørs og naturen deroppe, for de vinder fandme ingen priser for boligindretning.

Hjalp heller ikke at høre – 3 timer efter at have underskrevet lejekontrakten – at der lige præcis i det kvarter er så mange problembørn, at den lokale skole overvejer at fordele dem i klasserne for at minimere generne.

Forsøger at fokusere på alle de fordele, jeg VED der er, på at vi får 100 m2 hus MED HAVE og eget skur til 6.000 kr. inkl. forbrug, og at en daginstitutionsplads, der i Århus koster 4500, kan erhverves for 2600 i Esbjerg. Hvilket betyder, at jeg kan give Anton nogle helt andre muligheder her end i Århus.

Og vi sagde jo, at maling og egne møbler hjalp, ikke?

….

Jeg håber sådan, at jeg har truffet den rigtige beslutning.

Published by

33 Replies to “Nu med rækkehus og ondt i hjertet.

 1. Tillykke og hatten af. Jeg var een af dem der heppede på dette valg og er sikker på det er det rette for dig med de argumenter du selv fremfører. Håber det bedste for jer. Kh Mette

 2. Velkommen hjem til Esbjerg 🙂

  Kan godt forstå at det er en svær beslutning, men jeg må som "boende i rækkehus i Esbjerg, alene med 3 børn" give dig ret i, at det altså bare er heeeeelt vildt fedt at kunne sende ungerne ud i haven og lege uden at skulle bekymre sig, og have legepladserne lige om hjørnet, og vennerne i nabohuset. Det er forståeligt at det smerter i hjertet at flytte fra fede Århus, men det er ok at bo i Esbjerg 🙂

  Hilsen fra en der bor i Esbjerg, der indimellem drømmer om at bo i en lejlighed i centrum af Kbh (bare ikk lige med 3 børn)

 3. Ohh avs! Vi er mange der kommer til at savne dig alt alt for vildt her – det ved du! Og derfor egoistisk heppede på Århus… Når det så er sagt, så tror jeg, du har truffet den rigtige beslutning for jer to.. (og ja man kan altid flytte tilbage igen)…og endnu mere når der nu også er en fætter/kusine på vej.
  Held og lykke med det hele og husk at komme og se til os ikk'??
  Knuser

 4. Tillykke med beslutningen! Jeg bor selv i en forstad til København og kan godt nogen gange være misundelig på de af mine venner der bor lige der hvor det er fedt at bo – men for fanden hvor er det fedt at have egen baghave som min søn kan tumle rundt i alene, stisystemer med legepladser – og ikke mindst mormor lige i nærheden! Før boede vi i lejlighed, og som du skriver, var det jo en helt udflugt der skulle planlægges, hvis bare man skulle en tur på legeplads. Nu går vi bare ud af havedøren, og det er altså fedt at have et lille ude-areal som er ens eget. Og så er det også ret lækkert ikke at skulle overtale træt barn til at gå op af en masse trapper hver eftermiddag! Jeg er sikker på at du bliver glad for det 🙂

 5. Ved du hvad – det lyder rigtigt for dig!!! Og så er det helt rigtigt! Jeg gjorde det lige omvendt. Var egentlig flyttet i hus med kæmpe have og krøllede frugttræer, hængekøje og hele moletjavsen, men da beslutningen om at gå hver til sit var taget, så blev det rigtigt for mig at vende tilbage (hjem) til Århus igen. Det er besværligt, men for mig det hele værd, når jeg bakser 2bitte poder op på 2. sal og sprinter i tungt løb ned efter rygsækken, NETTOposerne og vasketøjet i kælderen bagefter. For mit vedkommende havde Århus bare rodfæstet sig dybt dybt i mit hjerte, og jeg tror aldrig at jeg kommer herfra. Det er bestemt ikke alting, der fungerer optimalt – men det fungerer, og det gør det, fordi jeg er glad. Og det bliver du også. I just know :o)

 6. Jeg forstår dig – rigtig rigtig godt. Har selv lavet et lignende valg og elsker det. Jeg håber du blive glad for dit valg, når du selv får malet og indrettet de 100 kvm lidt mindre islandsk og lidt mere Lindask…sjovt, for øvrigt, at det er næsten de samme bogstaver 🙂

  Held og lykke med det!

 7. Det har du!

  Pøj pøj med Esbjerg og velkommen til dit nye liv som biltolk (tørre sko, ingen mascaraklatter, gps-hjælp og egen frokoststue på førersædet).

  Kh Anne F.

 8. Kære Linda.

  Stort tillykke med din beslutning. Forstår dig så ganske fint. Havde sgu nok gjort det samme.
  Jeg ønsker jer alt det bedste!

  Mange hilsner

  Sophie

 9. Tillykke! Og ro i sindet…og go' mavefornemmelse er ikke at kimse af!
  Vil gerne sende dig en pose Starbucks kaffe i ny og næh, hvis det lugter lidt af storby og du savner det (ps: Kenya er klart bedst at holde sig vågen på!)

 10. Jeg bor i hjertet af Kbh . Efter sommer flytter vi tilbage til Aalborg der hvor jeg ikk har boet siden jeg var 18 , nu 36 .. Kun PGA at min datter ska ha den mormor og morfar I sit liv .. Det er utroligt så uselvisk man blir af at få børn ! Fuck jeg er ved at dø om tanken om Aalborg og farvel Kbh ! Men ja vi flytter sku også ! Er ret sikker på du blir glad … Diana

 11. Du kommer til at ændre det kvarter Linda. Når de problembørn ser Anton smelter de. Og hey, vi bor klods op og ned af Urbanplanen og for lidt siden blev der skudt i en kiokker hvor jeg før jeg købt lakrids. Men altså i det daglige mærker vi ikke en skid til noget som helst. Esbjerg – så er du tættere på 80'er festival som vi er nogle der elsker og tager helt til Esbjerg for. You'll be fine.

 12. Puha kan godt følge dig… men jeg er sikker på at du har taget den rigtige beslutning… :0)Boede selv i lejlighed da jeg ventede min søn og flippede fuldstændig ud over tanken om at han skulle opvokse i lejlighed og det på trods af at jeg kander mange der bor i lejlighed med børn… Men jeg er fra landet og er vant til som barn, at kunne åbne døren og så var det græs og legeplads og hele familien kunne fungere uden at skulle planlægge og pause alt andet….
  Det skal nok gå og ja maling hjælper på mange ting ;0)

 13. Årh, det skal du nok blive glad ved. Og Anton med. Egen have er et megahit! Og det samme er bedsteforældre rundt om hjørnet.
  Og det er vel ikke værre end at Århus kan få jer tilbage, hvis I en dag ser årsag til det. Go Esbjerg!

 14. Fedt du har truffet dit valg.

  Syntes det er et vidunderligt valg! Og det er dit helt eget valg.

  Er godt nok i chok over pris forskellen på institution plads. Hold da op.

  Og ingen tvivl om at din familie er glade for dit valg. Bare det dér er tættere på ekstra hænder i tilfælde af sygdom.

  Glæder mig til at følge dit nye kapitel i livet.

 15. Det er den rigtige beslutning. Sådan er det bare. For det er det, du vil, og det, du gør. Og så er det jo det rigtige.

 16. Lyder som en svær men nok rette beslutning og ønsker dig / jer held og lykke til.
  Boede selv med 3 børn, i lejlighed i KBH. Ikke sjovt, var en af dem der vogtede på bænken, planlage ture i det grønne og alt var bare lidt mere besværligt….Så godt med en have, og maling, pensel osv gør underværker..
  God flytning 🙂

 17. Tillykke med at du har taget en så svær beslutning, og jeg er sikker på at det er rigtigt for dig/jer. Når Anton bliver stor og skal i gymnasiet eller noget lignende, kan det jo være at HAN gerne vil til Århus … og så flytter I da bare tilbage …

  Jeg er personligt MEGET glad for at du flytter, for det beviser bare at der også bor seje mennesker andre steder end Århus og København :o)

  LeneB

 18. Dine overvejelser lyder præcis som dem jeg har haft i forhold til forhåbentlig snart at skulle have børn, og jeg er kommet frem til samme konklusion som dig. Selvom det ikke bliver nemt at flytte fra lejligheden og bylivet og altanen og vennerne og den korte vej til jobbet, så vinder pladsen og græsset, den friske luft og manglen på trapper og tæt trafik. Held og lykke med det :)Hele min familie er fra Esbjerg, og jeg holder meget af byen 🙂

 19. Look on the bright side. Anthon vil for evigt, hver gang nogen spørger ham hvor han kommer fra, kunne svare "jeg er født i Århus"…

 20. Look on the bright side. Anthon vil altid kunne svare "Jeg er født i Århus", hvis nogen spørger ham hvor han kommer fra….

 21. Havde ellers meget håbet at du kom tilbage til Fitness. Men du er jo blevet mor og en rigtig god en, der træffer den bedste beslutning for sin dreng – selvom det gør ondt i hjertet!

  FitnessDK bliver ikke det samme uden dig! Men forhåbentligt kommer du på besøg:)

  Lykke

 22. Beslutninger er ikke rigtige eller forkerte i sig selv.
  De er, hvad vi gør dem til – bagefter. Fordi du gør det til den rigtige beslutning sidder du om et år og siger: "Hold da OP, hvor var det godt jeg flyttede. Ellers havde jeg slet ikke haft alt det her [indsæt selv græsplæne, nye venner, skøn hverdag]".
  Eventyr! 🙂

 23. Tilykke med beslutningen! Have og ingen trapper er skønt. Familie i nærheden er endnu bedre. Det skal du nok blive glad for!

 24. Tillykke med beslutningen! Jeg tror det er den rigtige for dig og Anton lige nu. Danmark er ikke ret stort, der er gode offentlige transportmuligheder stort set alle vegne, så Aarhus er stadig inden for rækkevidde.
  Jeg er sikker på at både du og Anton bliver glade for alle fordelene ved at bo i Esbjerg.

 25. Tillykke med Esbjerg:o) Og tak, jeg havde helt glemt hvorfor det var klogt at flytte fra Kbh til vestjylland. Du remser lige netop alle gode grunde op:o)

  Og ud med islændingerne og ind med malingen – det skal nok blive rigtigt godt! Og man skal dæleme heller ikke kimse af konceptet "have" – ethvert barn burde ha' sådan een, hvor det kan møfle rundt, få jord op under neglene og bide hovederne af nogle regnorme!

  Held & Lykke til dig og Anton

 26. Tillykke med en modig beslutning, som helt sikkert viser sig at være den rigtige.

  Jeg står selv i den situation, du må have været i for nogle måneder siden. Skal/skal ikke og jeg håber, at jeg en dag tør vælge og tro på, at beslutningen er rigtig.

 27. Tillykke med en virkelig modig beslutning, som helt sikkert viser sig, at være den rigtige.

  Står selv hvor du må have været i for måneder siden.
  Skal beslutte om jeg skal forlade mit elskede Vesterbro eller bide tænderne sammen og blive. Håber jeg finder modet til at træffe en beslutning – måske inspireret af dig? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.