Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke være sur.

Her i Århus fornøjer vi os en del med vandet i disse dage. Heldigvis er jeg ikke en af dem, der skal koge vandet, før det er frit for lort – og så er alt jo godt; når bare JEG går fri, er det jo lige meget med resten af Århus.

I fitnesscentret kan vi også drikke vandet – vi kan bare desværre ikke bade i det. Ikke pga. suspekte, brune partikler, men fordi den centrale vand … dims i dameomklædningen er gået i stykker. Det betyder, at vandet det ene øjeblik har konsistens og temperatur som slud, for derefter på 0,02 sekunder at blive kogende. Sikkert sundt på den finske, saunaagtige måde, men ikke specielt behageligt.

Da det åbenbart er lidt sløjt med kvindelige vvs’ere her i byen, har den almindelige dameomklædning derfor været lukket 1½ time her til morgen, og i stedet har folk – inklusive mig selv – været henvist til omklædningen på første sal, som normalt er forbeholdt seniorerne.

Lad mig skynde mig at sige, at jeg synes, at det er dejligt, at der er tilbud til os, når vi bliver gamle, og at der kræses lidt ekstra for os efter et langt arbejdsliv. Der er ingen tvivl om, at det giver mere livskvalitet at træne, når man er blevet lidt grå i toppen, om ikke andet så bare fordi det er sundt at komme ud – og så har vi slet ikke snakket om alle de fysiske fordele ved at passe på sig selv, når hele stilladset begynder at blive lidt mere skrøbeligt.

Men altså: De har egne omklædningsfaciliteter. De har egne, lukkede hold. De har eget toilet. De har markant bedre brusere end os andre, og de betaler ikke mere end os, tværtimod. De skal dele det med os andre dødelige 1, måske 2 gange om året, en times tid eller to. Og hver gang ser de ud som om de har lyst til at stene os.

I morges startede det allerede, da jeg trådte ind deroppe. ”Det her er SENIORomklædningen!!” og ”Sig mig engang! Er omklædningen i kælderen lukket!?” Havde lyst til at hvæse: ”Ja, for fanden! Der er sgu da ingen under 60, der frivilligt bevæger sig herind, hvor man er SÅ lidt velkommen!!” Beherskede mig, da jeg trods alt var i arbejdstøj, og svarede høfligt, at der var mandlige håndværkere i kælderen.

Ond skulen.

Efter min spinningtime var vi en håndfuld i den arbejdsdygtige alder, der dristede os til at gå i bad deroppe. Og helt ærligt: Vi var ordentlige! Der var ingen, der stod og skvadrede i mobil, vi satte vores tasker på gulvet, for at de gamle kunne bruge bænkene, og trådte høfligt til side, hvis en indfødt skulle forbi. Ikke desto mindre blev der sukket irriteret, skubbet demonstrativt til sko og vandflasker, hvislet ting som ”hvor ER det dog træls, at der er så mange mennesker her!” og ”Der er GODT nok ikke meget plads herinde i dag!” lige præcis højt nok til, at vi kunne høre det.

Da jeg gik, var der ikke én af de gamle, der svarede på mit (lettere påtagede) muntre ”Tak for i dag”.

Synes måske ikke helt, at de har noget på ungdommen nu til dags.

Published by

8 Replies to “Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke være sur.

 1. Efter flere år i butik, har jeg draget den erfaring, at ældre kunder langt oftere er af den flabede slags, end de unge. Som om de bare har gået og ventet på at blive gamle nok til at droppe almindelig høflighed. Måske er det godt for blodomløbet?

 2. Lyder som en eftermiddag i Magasin og Irma :-/ Der er sgu osse fyldt med sure pelsfruer som nok skal fortælle en præcist hvor meget man står i vejen – alt imens de maser sig foran i den kø man pænt og høfligt har stillet sig op i.
  HRMP – gamle nu til dags altså!!!

 3. Det Forkromede Overblik: Sikkert netop fordi de ikke kan huske hvordan det var at have mandlige håndværkere i kælderen! ;o)

  Hvor er det træls med mennesker som ikke har overskud til et smil istedet for at gå rundt og surmule lige så snart de går udenfor en dør. Hvad er det lige det skal gøre godt for??

 4. Det er det jeg altid har sagt; gamle mennesker er bare nederen! Nu har de slidt og slæbt igennem et helt liv og så må de åbenbart gerne være nogle bitre sataner hvis eneste tilbageværende lyspunkt i livet inden de udånder er at forpeste yngre generationer – blot fordi vi stadig har en smule optimisme og håb for vores fremtid.

  Alderdommen nu til dags…

 5. Hader gamle mennesker. Som om dét at ha' levet længere end os andre i sig selv kvalificerer dem til dette og hint. Og bedre omklædningsfaciliteter, fx. Kender alle ikke også dem, der hvæser af en, at de sørme har levet længere end én eller har været på jorden flere år eller whatever variant den nu kommer i? Jeg ER kommet til at hvæse tilbage engang, at 'ja, og jeg vil være her mange år efter, du er kradset af!'. … nåm, jeg var sur, ing?

  – Signe, kort/lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.