Nåmn, GODMORGEN så!

Anton er begyndt at sove mere om natten. Hvilket er, hvad jeg desperat har higet efter, siden jeg fik ham. Problemet er bare, at mit indre ur nu åbenbart er indstillet på Gammel Rytme, så jeg vågner stadig, loyalt og troligt, hver 3. time. Vågner HELT. På den måde, hvor man ikke kan slukke igen, men højest gå på pause, hvilket betyder, at man ligger og roder rundt liiiige under overfladen, og vågner ved den mindste lyd.

Som f.eks. et 68 cm. langt barn, der snorker så højt, at det er naturstridigt.

Og jeg har før skrevet om, hvordan min egen hjerne modarbejder os ved at aktivere gysercenteret på de helt, helt forkerte tidspunkter.

Klip til scene 1, soveværelse, 03.10:

Hjerne: Hvad er egentlig det ALLERmest uhyggelige du ved i gyserfilm?

Mig: Det gider jeg sgu da ikke snakke om nu! Jeg prøver faktisk at sove!

Hjerne: Splattereffekter? Høje lyde? Døde mennesker, der stikker hænderne op af jorden?

Mig: Du får en 20’er, hvis du holder kæft LIGE nu.

Hjerne: Scenen på banegården i The Sixth Sense, hvor drengen ser alle de døde hænge oppe under loftet? Eller den fra The Ring, hvor datteren opfyldt af gru siger ”You were not supposed to save her!”? Eller, heyheyhey, jeg har det! Der, hvor hende den døde kravler op af brønden?

Mig: Lalalalalalalalalalalalalalalalalalala!!!!!

Men det kan man jo glemme, ikke? Man taber hver gang.

Så her følger:

Top 5 over de mest uhyggelige elementer i gyserfilm:

1) Dørhåndtag, der bliver trykket ned. Helt, helt stille. På ‘jeg ved, du er derinde, og nu kommer jeg og tager dig’-måden.

2) Ting, der kravler ud af fjernsynet. Ja, The Ring. Jeg taler til dig. Du har for evigt punkteret min eneste redningskrans i frygtens hav: Det er bare en film. Som BLIVER INDE I FJERNSYNET!

3) Når der står nogen, hvor der ikke stod nogen før. Jeg er ikke specielt kræsen med, om det er uden for vinduet, i spejlet eller i haven. Til gengæld bliver jeg nærmest spastisk af rædsel, når de bare står der. Helt, helt stille. Og kigger. På ‘nu kommer jeg og tager dig, og jeg har al tid i hele verden’-måden.

4) En delt 4. plads går til henholdsvis 4A: Lukkede øjne, som skal være lukkede – men som pludselig er åbne. Igen skeles der ikke småligt til, om det er på lig, eller på mordere, som man troede var HELT færdige og 4B: Skove om natten. Findes der en mere uhyggelig lokation? Jeg tror det næppe. Potentielt kan hvert. eneste. træ. fungere som gemmested for mordere/ånder/spædbørn med knive (se pkt. 5).

5) Spædbørn, der pludselig kan gå. Og hænge over senge. Og håndtere knive og økser. Umiddelbart finder jeg japanske børn mest uhyggelige, men jeg kan også godt skræmme min puls op omkring 208 ved at tænke på Anton, der lige kommer spadserende ind i stuen med min køkkenkniv i hånden, og hovedet lagt tilbage i: ”MUHAHAHAHA!” (Ved vi, hvornår Freud har konsultationstid om mandagen?)

Så det er heldigt nok, at jeg ikke ammer mere, for når dagen starter 3.30, så kommer det til at kræve forholdsvis meget koffein at nå i mål.

Published by

26 Replies to “Nåmn, GODMORGEN så!

 1. Jeg har spurgt min sundhedsplejerske om de dog ikke har kurser for mødre, der har glemt hvordan man sover efter 6 måneders torturvækninger af terrorunge. Hun sagde smilede og sagde nej. Jeg ved ikke hvad hun synes var sjovt.

 2. Jeg er helt enig, se Børnehjemmet!

  Hvis jeg vågner om natten og skal på toilettet, så står jeg altid og stirrer panisk i spejlet. Ikke blinke, ikke se væk! For ellers er jeg bange for, at når jeg kigger op igen, så kan jeg se små (døde) børn bag mig, der står HELT stille – indtil man kigger væk igen, og de er kommet nærmere… Og nærmere…

 3. Jeg har ikke set en gyserfilm i mange herrens år. Det duer bare ikke. Nogen lokkede mig dog med ind at se Børnehjemmet og DET HJALP LISSOM IKKE min plan om et gyserløst liv og sammenhængende nætter fremad. Bedste råd: Don't go there. Se nogle serier. Hvad med (min absolutte yndlings ever) The Mentalist? Den er spændende og uhyggelig, men ikke på gysermåden.

 4. Fåååk griner lige så højt herhjemme på min sofa! Linda for pokker da! Ha ha ha! Men må jeg lige add'e at du har glemt klovnene på din liste. De er seriøst uhyggelige!

 5. Se "Grace", og jeg sværger: Du vil være overlykkelig over- at du er færdig med at amme!

  Derudover, så ER dem der, der bare står og glor så skideuhyggelige så jeg hverken tør blive ved med at se eller lade være.

 6. Jeg tror i øvrigt, at jeg har Børnehjemmet stående på hylden med DVD'er. Ska du låne?

  Du vil jeg gerne være med i hulen, ikk' Mulle?

 7. Se 'The Grudge' – og her mener jeg IKKE de amerikanske replicas med Sarah Michelle Gellar i hovedrollen, men de hardcore japanske original udgaver *GYS GYS GYS* Får gåsehud bare ved at tænke på dem!

 8. Jeg troede kun det var mig, der blev små-psykotisk om natten.
  Er helt glad for at du også har de samtaler med dig selv.
  Føler mig helt normal nu.

 9. Elsker dig endnu mere nu!! – kæft jeg glæder mig til kaffe næste gang. Vi skal KUN grine ikk?? Det her – det var fandme sjovt 🙂

 10. Og så aftalte vi at de blog-indlæg hvor der er særdeles rig mulighed for at bryde ud i høj latter, fremover markeres med blå overskrift. Så vidste vi nemlig alle, at det er dem vi undgår når vi sidder på job og smuglæser blogs og gerne vil undgå krampelatter overfor kolleger, der tror vi er lige til den lukkede.
  Det er dem vi læser derhjemme…
  Aftale?

 11. Jeg ser aldrig film, der er mere uhyggelige end Far til fire på Bornholm, for så kan jeg ikke sove.

  Til gengæld ynder jeg at se Ånderne vender tilbage – hvilket betyder, at jeg ikke længere tør åbne øjnene, hvis jeg vågner i løbet af natten. Og i øvrigt mener at kunne se ånder overalt flere dage efter at have set det åndsvage program. Flot!

 12. Jeg kan anbefale en MP3-afspiller med et podcast med en rolig stemme (ikke fortælleren fra en gyserfilm). Emnet er ligegyldigt, bare en rolig stemme, du godt kan lide. Den lærer du så at falde i søvn til med kun én prop i øret, og så kan du stadig hære, når snorketræet vågner.

  Jeg har i øvrigt haft det som dig i årevis omkring gyser-tanker om natten, selvom jeg aldrig har set en hel gyserfilm. Men man kan blive bedre til at ikke at panikken fuldstændigt over ingenting. 🙂

 13. Som du selv bad om, ovre hos Dines, så vil jeg gerne have en advarsel når du skriver sådanne indlæg…
  Mine tårekanaler er HELT tied up med mit angst-center (sådan et har man da?)… Så når jeg læser/ser/fortæller om/tænker på noget der er uhyggeligt, bum, så tuder jeg… Så nu sidder jeg her kl. 11:18 på min kontor og tuder… og prøver VIRKELIG ikke at tænke på Chucky…

 14. Fantastisk indlæg, hvem har ikke haft sådan en samtale med sin hjerne, det sker også tit for mig efter gyserfilmskiggeri, min fantasi er alt for livlig til den slags, havde flere vågne nætter efter The Ring.

  Nogle gange holder jeg også alvorlige samtaler med mit højre knæ, som helt sikkert er det sorte får i familien, det venstre opfører sig altid meget pænt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.