M2023, uge 5

(M20XX-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg: 

1.

Har jeg lavet en komparativ analyse af stofservietter. 

For nogle måneder siden fik jeg lyst til at prøve at genindføre konceptet, for vi bruger servietter en håndfuld gange eller 7 om året, og når nu vi er gået genanvendeligt på så mange andre ting, synes jeg, at det var oplagt at prøve med servietter også. 

Jeg har snust rundt på nettet og fundet et par tilbud hist og pist, og så faldt jeg ved et tilfælde over nogle viskestykker i den fineste farve, som jeg fik min søde mor til at klippe af og kante, så de blev kvadratiske. 

Og efter at have testet to forskellige færdigkøbte mærker, det ene sæt i hør og det andet i bomuld, og sammenlignet med viskestyks-versionen, må jeg bare sige, at sidstnævnte vinder med længder. Både ift. sugeevne, hvordan de opfører sig, når de bliver vasket, og hvor stive/bløde de er efter vask.

Så går man og overvejer stofservietter, så bare lige en anbefaling af viskestyks-modellen, som også har den fordel, at den er meget billigere end det færdigkøbte sidestykke. 

2.

Er vi så småt begyndt at varme op til fastelavn.

Jeg har de sidste år begået den fejl at tro, at vi aldersmæssigt var ovre det, og/eller at der ikke blev afholdt noget i skoleregi, og det kan jeg ikke anbefale. Det viser sig at være en opgave, der ligger meget tæt på at skabe fred i mellemøsten at skaffe kostumer den sidste uge op til begivenheden. 

Men de er ved at være store, ungerne, og derfor har jeg i år haft fokus på at finde udklædning, der også kan bruges som almindeligt tøj bagefter. Frida vil gerne være Enid fra Wednesday (den lyserøde varulv), mens Antons klasse har EMO-tema.

Jeg har derfor købt en (virkelig fed!!) Iron Maiden t-shirt og en sort hoodie til Anton, mens Frida har fået en lækker striktrøje og en nederdel, der ligner en drøm. Det blev dyrere, end det ville være blevet, hvis jeg havde købt udklædningstøj, men det ville de til gengæld kun have haft på én gang, og det er også lidt noget svineri. 

3.

Har jeg brugt et ulideligt antal timer på at læse op på telefonabonnementer, men i det mindste har min indsats båret frugt. 

Indtil nu har jeg betalt 440 kr. pr. måned for:

Min mobil (179 kr), Antons iPad (99 kr), 2 x GPS ure (2 x 29 kr), og 2 x tlf (2 x 49 kr)

Men efter en ørkenvandring gennem Googles trøstesløse landskab og 5 opkald/chats til forskellige selskaber, endte jeg med at ringe til YouSee og sige, at jeg sgu bare gerne vil have alt samlet hos dem; hvad de kunne tilbyde? 

Det skal til deres ros siges, at de faktisk selv meldte børnenes abonnementer til hhv. ure og telefoner ned, fordi deres billigste produkter var væsentligt dyrere end konkurrenternes (fordi de indeholder mere data og taletid, hvilket vi ikke har brug for). 

Derfor endte vi med at annullere Antons abonnement på Ipad’en og i stedet lave datadeling, som er koblet op på min telefon. Jeg fik et abonnement med mere data, som af grunde, der fortaber sig i erindringens tåger, pludselig er blevet 30 kroner billigere. Børnene kunne få et deledatakort på deres iPads, og kombineret med de 4 x abonnementer, jeg købte hos Lebara (efter anbefalinger i sidste uges kommentarfelt), er jeg nu på en månedspris på 290 kr., dvs. en årlig besparelse på 1800 kr. Og så har jeg endda tilføjet et abonnement på Fridas iPad, som indtil nu bare er hoppet på min telefon, men som nu begynder at spille med sine venner, når hun er ude, og så er det sgu meget smart, at hun også selv har net. 

De nye priser ser sådan her ud: 

Min mobil (149 kr), datakort til iPads (2 x 30 kr), 2 x GPS ure og 2 x tlf (4 x 19 kr).

Jeg ville ønske, at jeg kunne lave en anbefaling af bestemte abonnementer og/eller selskaber, men mit take away fra den her tur i teleland er, at det er fuldstændig umuligt at gennemskue og sammenligne, fordi der er mængderabat, kombinationstilbud, gratis data hvis du er rødhåret/skorpion/veganer i en grad, der får forsikringstilbud til at virke gennemskuelige. Da jeg fik min nye kontrakt stod der f.eks. kun 40 GB data på mit teleabonnement, og jeg havde lavet aftale om 80. Det tog en god halv time i en chat med søde Arthur i support at finde ud af, at det er fordi, jeg har ‘dobbeltdata’.

Hvilket man åbentbart ikke kan se nogen steder, men bare ved, fordi noget med fiber.

Jamen, jeg ved det heller ikke. 

Men lektionen er stadig, at det godt kan betale sig at bruge en aften i sofaen på lige at logge ind og se, hvad man egentlig har af forbrug, og så tjekke, om man kører helt overkill på data- og taletidsfronten.

Published by

8 Replies to “M2023, uge 5

 1. Virkelig klogt og langsigtet tænkt at købe “fastelavnskostumer”, som derefter kan sættes sammen i kombination med resten af garderoben og blive “almindeligt” tøj. Yes. Det burde vi alle gøre i en eller anden grad. Hos os vil den ældste være legoklods 😄 Så vi har gang i en stor papkasse, der skal males og udstyres med dutter i den helt rette størrelse (ca. bunden på de store Skyr-bøtter). Det er også et godt tip – at lave kostumer ud af noget, der alligevel er på vej på genbrugspladsen ♻️
  I øvrigt dyb respekt for din tålmodighed udi internet, mobildata, priser, vilkår og usynlige dobbeltpakker 🤯😂💪
  God weekend ☀️

  1. Det lyder meget kreativt – jeg er helt misundelig:)

   Jeg kan faktisk også se, at der herude er flere, der bytter, så man ikke bare skal gå same old-same old. Det er også en god ide, synes jeg.

 2. Jeg kan også varmt anbefale at gå på jagt efter stofservietter i genbrugsbutikker-der er virkelig mange i en rigtig god tyk bomuldskvalitet med smukke mønstre indvævet😍

 3. Jeg har gennem flere år støvsuget genbrugsbutikkerne for gode, gamle hørservietter, så mit lager nu er anseligt. De er det bedste. En kogevask og strygning, så er de så gode som nye. Og det er lige prikken over i’et at servere en dejlig middag med store stof-servietter.

  1. Jeg har købt en håndfuld servietringe til at toppe den med, og jeg føler mig nærmest som professionel borddækker, når jeg lægger dem på:)

 4. Ville du måske dele billeder af din Notesbog(TM) hvor du holder styr på julepynt, madmængder osv.? Eller har jeg misset indlægget hvor du gjorde det?

  1. Det er mig, der er en glemsom idiot – undskyld! Jeg har skrevet det med kæmpestore bogstaver i min note til denne uges indlæg, og så kommer det på. Promise <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.