M2021, uge 6

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

I den forgangne uge har jeg:

1.

Mindet en veninde, der bor i samme boligforening som jeg om, at man får dækket istandsættelse af lejemål (maling og afslibning af gulve), hvis man fraflytter efter 10 år. Hun og manden går med overvejelser om at flytte, men ved at vente 12 måneder, kan de spare er ret anseeligt beløb. 

Køber man et hus, føles de 25.000 kr sikkert ikke, som om de gør en forskel. (Og det skal retfærdigvis siges, at regningen nedskrives ift. hvor længe, man har boet i lejligheden). Men husker man renterne, er det alligevel et halvt års ekstra løbetid på lånet, man tilføjer, hvis man betaler 5000 kr. af i måneden.

Jeg er efterhånden ved at forvandle mig til den clips, der i 90’er-udgaven af Microsoft Office hele tiden, uopfordret, kom med gode råd, men med min økonomiske historie, synes jeg egentlig, at jeg har optjent retten til at være irriterende.

2.

Har jeg fundet både en lampe og et sengetæppe til mit nye soveværelse på hhv. DBA og Marketplace. Begge dele var PRÆCIS, hvad jeg var på jagt efter, både i størrelse og design, og selv efter 3 dages intensiv søgning på Google efter nye ting, havde jeg ikke fundet noget, der faldt i smag. 

Lampen, som jeg gav 50 kr. for, er fra Ilva, hvilket faktisk betyder noget. Ikke pga. navnet, men fordi jeg er ret hysterisk med el-artikler, og meget sjældent køber det brugt. Jeg har tolket så meget brandbekæmpelse, at jeg aldrig kommer til at tage let på kortslutninger, elendige ledninger osv, og derfor køber jeg ALDRIG lamper og lyskæder udenom danske forhandlere.

Sengetæppet kostede 200, og var det enste, jeg kunne finde OVERHOVEDET, der passede med de mål, jeg skulle bruge. Fordi min seng står op af væggen på to sider, bliver sengetæpper, der er beregnet til at hænge ned på alle 4 sider, for lange.

Inden jeg købte det, skrev jeg til sælgeren og spurgte, hvor det havde været opbevaret i de 6 måneder, hun havde haft det til salg, fordi jeg har haft et par trælse episoder med flyverdragter, der har været opbevaret på loftet, og som jeg ikke har kunne vaske lugten ud af. Hun forsikrede mig om, at det havde ligget ‘i et skab på et værelse med varme på’, og da det kom, havde hun pakket det så fint ind i gavepapir og bundet en sløjfe om.

Det var dejligt at blive mindet om, at der er mennesker som Kirsten derude. 

3.

Har jeg lavet mexicansk one pot pasta, og i stedet for at koge pasta med i gryden, tømte jeg fryseren for alle de små ris- og pastarester, jeg smider derind, når jeg har en deciliter i overskud.

Jeg fik ryddet lidt op i fryseren, aftensmaden var hurtigere færdig, og det var et fint bevis på, at de rester, man er tilbøjelig til at smide ud, fordi der ikke er nok til noget som helst, snildt kan udgøre et helt måltid, når de rotter sig sammen.

Published by

9 Replies to “M2021, uge 6

 1. Mange steder er det efter 100 måneder (8år 4mdr) at man får dækket istandsættelse af lejligheden, det gør man her, hvor vi bor Dansk Almennyttige Boligselskab

 2. Jeg tror nu de fleste, der går med tanker om huskøb, vil anse 25 k for at være perfekt. De kan bruges til f eks flyttefirma, advokatsalær og uforudsete udgifter. Som f eks ingen isokern i skorstenen (kostede mig 17 k helt uforudset, jeg troede der var isokern i alle skorstene i dag) eller udskiftning af alle tagrender og nedløbsrør (viste sig at koste mig 13 k også uforudset for mig, for jeg var helt ny som husejer).

  1. Det er i hvert falt nemt at finde noget at bruge 25000 på:-/

   Hvis jeg stod og skulle låne til et hus, tror jeg desværre også, at jeg kunne blive ramt af ‘når vi nu alligevel er oppe i dé beløb…’ – men det har for mig været meget en øjenåbner at lære at omsætte beløb til afbetaling og antal af måneder, fordi det f.eks. her i corona-tiden er blevet tydeligt, hvor lang tid et halvt år egentlig er. På papiret set der ud af ingenting, men i virkeligheden er det forskellen på at skulle leve af pasta i en måned og at skulle flytte fra et sted, man er glad for at bo.

 3. Jeg er altid lidt fascineret over dine rester. Her har jeg er magisk køleskab, så selv en bøtte med 4 tsk bearnaisesauce eller en halv frikadelle er fordampet senest dagen efter. Ved nærmere eftertanke er det magiske køleskab måske bare teenagere 😉

  1. Haha – ja, jeg gætter på, at det hjælper med et par køleskabe på ben:)

   Altså, jeg synes egentlig efterhånden, at det er er meget lidt, vi har af rester, sådan dag-til-dag. Men jeg lærer åbentbart aldrig at ramme den rigtige mængde, når vi taler om pasta og ris, så der har vi næsten altid en smule i overskud. Jeg fryser det i små bøtter, fordi det så passer med en gang aftensmad til Frida eller en frokost til mig, men det er meget rart at huske, at det også kan bruges til fuldfed gang aftensmad, når der er brug for dét:)

 4. Der sker absolut noget med køleskabs resterne, når børn bliver til teenagere. Lidt som om, der flytter et par ulve ind. Og en sigøjner familie på 12 medlemer, som i al hemmelighed fylder vasketøjskurven 4 gange om dagen..??

 5. Jeg ved godt, at du ikke nævner noget om trampolin i dette indlæg. Men nu kan jeg ikke finde der, hvor du skriver om trampolin. Men jeg mindes, at du researchede en del på kvalitetstrampolin, da du var på udkig. Er der noget, du kan anbefale i den forbindelse? Gerne specifikke navne på produkter eller hjemmesider. Jeg leder efter en for tiden, men det er dæleme en jungle!

  1. Vi købte en Berg, og den har vi været virkelig glade for. Fordelen ved at købe en kvalitetstrampolin er dels, at du kan købe reservedele til den, men også at du kan sælge den igen, hvis det viser sig, at børnene ikke gider den. Vi købte vores brugt, og den har fungeret upåklagelig. Alt er stadig pænt, syningerne holder og den knirker stadig ikke, når de hopper i den. Den var to år gammel, da vi købte den, og vi har haft den i 3 år. Dugen skal skiftes til sommer; den taber elasticitet over tid pga. sol og vind.

   Om man er til rund eller firkantet er en smagssag; de firkantede bliver anbefalet, hvis man vil lave decideret træning/show, men hvis det bare er til havebrug, er de runde, så vidt jeg husker, billigere.

   Vi købte den model, der skal graves ned. Det vil jeg klart anbefale, at du betaler dig fra, hvis du vælger. “Min” håndværker kørte på genbrugspladsen med jord 3 gange – og det var i firmabil. Skal du af med det som privatperson, skal du enten betale for en jordbundsanalyse, før du må smide det på genbrugspladsen, eller også må du nøjes med at aflever omkring 1/2 trailerfuld om dagen.

   Jeg har været glad for den nedgravede model, fordi Frida har kunne bruge den helt fra hun var 2 år. Min oplevelse er også, at det inspirerer mere til et par hurtige ture, fordi man bare kan springe lige på.

   Jeg håber, det var svar nok. Ellers skriver du bare igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.