M2021, uge 49 (og et par vindere)

(M2021-indlæggene er et forsøg på at dokumentere min egen rejse mod at leve et mere bevidst liv, og en måde at hjælpe mig selv til at holde fokus på projektet på. Indsatsområderne er en skønsom blanding af økonomi, bæredygtighed og minimalisme, og mit håb er, at indlæggene kan fungere som inspiration for andre, der gerne vil bevæge sig i samme retning ud fra devisen: Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget).

—————

Inden vi går til ugens punkter, skal vi lige have udnævnt de to vindere af Jespers bog. Det blev:

1. Tina b.

2. Stine H.

I må meget gerne sende jeres navne og adresser til mig på blogsbjerg@gmail.com, så jeg har dem senest mandag d. 13.12 kl. 12. Har jeg ikke hørt fra jer inden da, trækker jeg (en) ny(e) vinder(e).

Tak til alle jer, der havde lyst til at være med.

—————

I den forgangne uge har jeg:

1.

Improviseret mig frem til en fetacreme, som smager himmelsk, og som kan bruges sammen med alle rester i verden i en sandwich, fordi den løfter alt fra syltede tomater, over en skive skinke til kolde kartofler flere niveauer.

Den opstod fordi jeg immerimmerimmer har et halvt bæger creme fraiche i overskud, når jeg har brugt det til/i mad, og jeg erfaringsmæssigt ved, at jeg ikke får brugt det hele, hvis jeg fryser det ned hver gang. Derfor spekulerede jeg på, hvad man kunne blande det med, så jeg fik det brugt, og ud af dette voldsomt i-lands-agtige problem opstod tanken om en fetacreme. 

I al sin enkelthed består den af 1/2 bæger creme fraiche, 1 bæger feta (salattern), citronsaft (ca. 1/2 citron), ét fed hvidløg (det smager MEGET igennem) samt salt og peber, som alt sammen bare jernes i en blender. Så. Godt!

2.

Rettet forskudsopgørelse, og selvom mit fradrag falder, så var det sgu alligevel en rimelig vild oplevelse at sætte mine renteudgifter 20.000 kr. ned. 

3.

Købt en flyverdragt til Frida på Marketplace til den overdådige sum af 50 kr. Den er stort set ubrugt, og passer hende perfekt. 

4.

Foræret en parfume væk, som jeg købte i sensommeren, men som ikke på mig dufter, som jeg synes, den skal. 

Dette punkt er på som en kærlig reminder om at huske at sende de ting videre, vi inderst inde godt ved, at vi ikke kommer til at bruge, mens der stadig er levetid tilbage i dem. Der er ingen grund til at lade en parfume blive harsk eller æggene dårlige, hvis vi allerede på forhånd ved, at vi ikke kommer til at bruge den og spise dem. 

5.

Opsagt mit HBO-abonnement, fordi teknikken bliver ved med at fejle. Det gider jeg ikke betale 79 kr. i måneden for. Og inden du spørger: Yes. Jeg har kontaktet dem. 3 gange. Ingen vender tilbage, og jeg får stadig bare ‘Titlen kan ikke afspilles – prøv venligst senere’ på alt, hvad jeg vælger.

Published by

14 Replies to “M2021, uge 49 (og et par vindere)

 1. Det er så fedt at købe brugt! Eller.. nogle gange indebærer det både bøvl og skuffelser, men når man scorer et par puma sko til sin søn, der kun er brugt til indendørs sport een sæson, til 35 kr, så blir man altså lidt lykkelig. Eller en toplækker flyverdragt til min datter – godt nok til 250 – men helt som ny og dermed stadig en besparelse på 750,-!

  1. Hørt! Jeg tror faktisk kun, at det er gummistøvler, jeg udelukkende har dårlig erfaring med. Jeg tror simpelthen at gummiet mørner, når de står for længe, så selvom dem, jeg har købt, har været næsten nye, så har jeg med hele 3 par oplevet, at de efter et par uger flækkede i skaftet. Men med overtøj er det bare KÆMPE fedt!

 2. Jeg har..efter helt konkret inspiration her leveret en lyskæde tilbage jeg købte sidste år. Fordi kun halvdelen af lysene nu virkede. Og jeg har været forsigtig, pakket pænt ned osv. Og så blev jeg bare så træt af det for det kan da ikke passe man skal købe ny hver år. (Det var ikke en hvor man kunne skifte pærer).
  Men vi fik pengene tilbage og nu har vi lys udenfor. Og det glæder mig

  1. Det er jeg virkelig glad for at høre. Det er lidt en grænse, man skal over, synes jeg? Det var det i hvert fald for mig. Jeg bøvlede lidt med den der ‘hvad havde jeg forventet?’ – men jeg vil GERNE betale mere for en vare, der kan holde længere, og det kommer producenterne jo aldrig til at erfare, hvis vi bare smider ud og køber nyt hvert år. Så super fedt at høre, at vores lille bevægelse nu tæller endnu en kvinde:)

   1. Jeg øver mig også i at reklamere (og huske at gemme alle kvitteringer osv), og det sender et vigtigt signal. Samtidigt piner det mig dog, at jeg dermed har forbrugt TO varer! Fx købte jeg et par jeans, hvor den ene lomme var lidt syet sammen, men derudover fungerede de. Jeg valgte faktisk at beholde dem, for at de ikke vare skulle kasseres, så jeg kunne få et nyt par. Endnu et dilemma ift bæredygtighed..,

  1. Jeg opdagede lige, HVOR godt det også er på de der runde knækbrød med havsalt. Shit mand. Det tror jeg ikke, jeg skulle have prøvet…

 3. Man kan også bruge græsk yoghurt og feta moset sammen med salt og peber. Himmelsk til rodfrugter – især rødbeder. God weekend.

 4. I forhold til HBO så ved jeg ikke, om du har en Mac. Men det har jeg, og jeg kunne konstatere, at det nye HBO overhovedet ikke virker i Safari, hvor jeg får samme melding som dig ved alle programmer. Men på samme Mac virker det perfekt, når jeg bruger Chrome. Måske løser det ikke dit problem, men så kan vi måske være heldige, at det løser en andens 🙂

  1. Nu, du skriver det, så kan jeg faktisk huske, at jeg havde samme problem med TV2 Play, som jeg købte for en kort bemærkning. Der var forklaringen også, at jeg kørte Mac.

   Hmm. Det må jeg lige have tjekket op på, så jeg kan få den sidste måned med. Tak!

 5. Jeg er enig med jer begge her. Jeg synes også det var mærkeligt at reklamere så længe efter. Det var lidt en hurdle. Jeg havde også tanken at “noget af det virker stadig” men samtidig er det jo også er spørgsmål om at stille krav til kvaliteten og jeg betaler faktisk også gerne mere for noget af bedre kvalitet.

  1. Det gør de:) Jeg havde lige en hurdle ift. at jeg syntes, jeg somme tider gentog mig selv lidt, men jeg kan mærke, at de er med til at holde mig fast på at tænke på både miljø og økonomi. Min tanke er, at det nok er det samme for jer? At selvom et punkt har været på før, så er det faktisk fint nok at blive mindet om det igen.

   Så vi ruller ufortrødent videre:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.