Kynisk? Mig?

Anton har været til fotograf her i weekenden. Ja. Jeg ved det. Jeg troede heller ikke, at vi var sådan nogen, men efter at tilmeldingssedlen havde siddet på garderobedøren hos Tyttebøvserne i 3 uger og emmet ”…og du er HELT sikker på, at du er ligeglad med at få din søns barndom foreviget…?” bukkede jeg under for presset, og skrev os på.

Så lørdag formiddag kl. 10, sad jeg i fotografens showroom og undrede mig over, hvad folk er villige til at betale penge for.

Én ting er de babybilleder, hvor ungen ligger på fars tatoverede arm og ligner noget, en tjener skal til at skovle over på din tallerken, men helt i særklasse er bryllupsbillederne.

Jeg vil ikke udelukke, at jeg bør erklæres inhabil ift. at have en holdning til bryllupsbilleder, i og med at jeg aldrig har haft lyst til at blive gift, (og inden I lægger jer på lur i kommentarfeltet med høtyve og fakler, skal jeg skynde mig at sige, at jeg synes, at det er FINT, at andre vælger at blive gift; det er bare ikke for mig) men… hvorfor er det altid de lidt … tunge brude, der skal ligge på bilkølere og slange sig, mens både mand og bil ligner skamskudt vildt, der er taget til fange?

De ’sjove’ billeder, hvor manden kigger op under kjolen, eller kvinden ligger på knæ og manden spiller kostbar, giver mig lyst til at kravle ind under gulvtæppet af skam på parrets vegne.

Og hvis min mand sagde ja til at lade sig fotografere med en sort paraply magen til min den hvide, ville det være grund nok til hive op i skørterne og sprinte tilbage til kirken i mine diamantbesatte Nikes (hvad!? Bliv SELV gift i stiletter, når du er 1.80!), mens jeg råbte ”IKKE ALLIGEVEL!!!” af mine lungers fulde kraft. Der mener jeg faktisk ikke, at man kan tillade sig at blive hverken sur eller forbavset, når han om 2 år stikker af med sin frisør.

Det eneste billede, som virkelig sagde mig noget, var det sort-hvide, semidystre foto, hvor brud og gom sad på hver sin perronbænk i støvregn og kiggede alvorligt lige ind i kameraet.  Det synes jeg til gengæld var hysterisk fedt.

Hvilket nok egentlig siger en hel del mere om mig og mit livssyn, end om alle de glade, tylbefængte damer tilsammen.

Published by

30 Replies to “Kynisk? Mig?

 1. Ha.. enig i dine betragtninger omkring bryllupsbilleder. I samme kategori findes "vi smiler skælmsk til hinanden med fingrene flettet under hagen".. Men det sidste du nævner lyder fedt. Kan man se det et sted?

  Morten

 2. Det eneste det siger noget om, er at du har en fed smag når det gælder fotografi. Opstillet lykke som vi har set til hudløshed er direkte kedeligt. De fedeste bryllupsbilleder jeg nogensinde har set, er i TTD stil (trash the dress).

  Vh svogeren

 3. Jamen helt sikkert da! Kærlighed er da bare SOOO last year, og det er jo helt naturligt, at brudepar har så røvhamrende dårlig smag, eftersom de jo har byttet deres hjerner og identitet væk for at indgå i det faste parforholds endeløse monotomi. Ak ja – hvem der bare var single og trendy igen, så man kunne få sin smag tilbage… 😉
  Hvis du vil ha' mig undskyldt, danser jeg lige hen forbi mit tacky bryllupsbillede og ind i seng for at putte med en overdrevet lækker mand, som elsker mig helt vildt, og som smiler som en undsluppet tosse på føromtalte billede, fordi vi bare var så overdrevet lykkelige den dag.
  Go'nat…

 4. Morten: Har tjekket, men det er vist kun de billeder, der vinder div. konkurrencer, der bliver lagt op, så desværre.

  Claus: Det lyder sjovt. Og lidt dyrt:)

  Arrrrh, Maria… Det er vist ikke HELT det, der står. Jeg synes, at 8 ud af 10 opstillede bryllupsbilleder er så kunstige, at det hviner i tænderne, og det har jeg ikke tænkt mig at undskylde for. Men derfra og så til at dømme kærligeheden permanent ude, er der temmelig langt, synes jeg.

 5. @Maria:

  Man kan sagtens elske hinanden helt vildt og voldsomt, selvom man har hyret en superdygtig og kreativ fotograf, der er i stand til at tænke uden for boksen.

  Vh Claus

 6. Maria: av av følte du dig lidt ramt eller hvad? Tænker ihvertfald ikke Linda skal ha' skylden for det – for læste det bestemt ikke som du gjorde!

 7. Hej… *sms*

  Sikke en fed blog du har dig her jeg kan rigitg godt lide den (:

  Jeg har også en blogger meste om mode, bolig og kreative ting men kan i ny og næ finde på at blogge om andet…

  Tænkte om du ville linke sammen med mig på hinandens blogger hvis du vil et skal du kommentar en af mine indlæg og jeg vil linke dig…

  Knus Lise

 8. Hvis dét er kynisme, melder jeg mig under din kyniske fane. Der er én ting, der gør den slags bryllupsbilleder lidt mere tacky, og det er, hvis de er hængt forskudt op på væggen og så med en herstal fyrfadsholder i børstet stål ved siden af. Fordomsfuld? Mig? Ok så.

 9. Jeg er helt vild med mine bryllupsbilleder. Vi kendte en fotograf der normalt tager pr-billeder af bands.
  Men:
  HVIS det nu alligevel er, så gider jeg godt sy 4000 similisten fast på dine Nikes. Bare sig til i god tid.
  (og tak for en pissefed blog)

 10. En variant over bilde/ekteskap: Etter sju år tok vi bilde av oss i bunad (folkedrakt) og forærte foreldre og annen slekt til jul – og vips, så hang vi plutselig blant ekte brudepar på alle viktige vegger – og etter det var det ingen lenger som spurte om vi ikke snart skulle gifte oss 😉

 11. Skal bryllupsbilleder ikke bare være tacky? Er det ikke en del af pakken? Vi fik min svoger til at tage et billede af os foran rådhuset og under et træ i det smukkeste mej solskin. Ja de er da røvkedelige, men de skulle til, så forældrene havde lidt til trofæ væggen 🙂

 12. Jeg ææælsker kyniske blogindlæg!!!!! Specielt dine der er frygteligt sjove, også selvom jeg har en serie af bryllupsbilleder hvor min mand bær mig i sine arme og jeg griner koket til fotografen….. Det er sjåååwt er det!!
  Hvordan poserede Anton? På bjørneskindstæppe eller med en dukkevogn som støtte?

 13. Åh nej, genkendte lige en gammel skolekammerat i Dines´klip… Vildt tacky, jeps, men er bange for, hun er blevet luret med på den af fotografen, – lad os bare kalde hende godtroende (det lyder pænere end mange andre ord for det samme).

  Anne F.

 14. åh gud altså… har for nylig været til bryllup hvor bruden glædesstrålende fortalte hvordan de havde fået taget "helt sjove og utraditionelle billeder", hvor hun har lyserøde gummistøvler på og de også har været forbi en mark med køer.. nææh men altså.. DET er da bare helt nyt og slet ikke røvsygt..?

 15. Jeg er meget enig! Jeg kender også flere, som har fået lavet 'specielle' billeder – og nogle er lykkedes super godt, mens andre har været tåkrummende pinlige! Og altså – hvordan skal jeg få det sagt – fotografen har i de vellykkede tilfælde også haft virkelig godt materiale. Tá nu linket med thea og jacob…altså hvad er oddsene for, at de billeder nogensinde vil blive vellykket??

 16. Tænker på om det er sådan en provinsting, det der brudefotohejs. Kender ingen, der har stillet op til den slags i cph.Ok måske uden for volden. Donnu?! Men altså, hvem siger, at man behøver at gi' efter for provinsen? Kærlighed slår alt, altid!

 17. Du godeste vor har i det dog alle sammen sjovt på andres bekostning.. Jeg forstår ikke at i syns det er okay at gøre grin med mennesker der højst sandsynligt har gjort sig umage med de billeder og er super lykkelige for dem.. Hvis man ikke har noget pænt at sige så skal man hellere holde sin mund!!!

 18. Jeg har læst med på det sidste fordi du er meget observant og skriver rigtig godt. Du har ret i, at tonen i dette indlæg er kynisk – faktisk er tonen også nedladende – øv.

  Mette

 19. Dytbat: Tak for dine pæne ord, Lise. Jeg synes dog, at det fungerer bedst, hvis man linker til blogs, man læser fast med på, og ikke bare ”bytter link”. På den måde ved dine læsere, at din blogroll byder på noget, der kunne falde i deres smag, når de nu godt kan lide dig.

  Stine: Jeg vil også gerne sige, at jeg synes, at der BLIVER taget gode bryllupsbilleder. Mange af mine venner har ret fede fotos fra den store dag. Der er bare også utrolig mange af den anden slags.

  Stine: I like you!

  Hvidsten: Seriøst? For jeg holder dig op på det:)

  Grete: Det der er en snedig taktik!:)

  Dines: Det er for sjov. Ikke? Ikke?!

  Imangel: Det er sandt! En meget 80’er-agtig variation, synes jeg.

  Kristine: Jeg elsker, at du godt selv kan se det sjove i det. Anton poserede fikseret. Aj, men må jeg spørge, hvem der har fået den geniale ide at lade ungerne sidde på en 1 meter høj skammel med en diameter på 30 cm? Kan du se dynamoungen forsøge at tage flugten, fuldSTÆNDIG frygtløs?

  Anne, er der noget, du gerne vil fortælle, INDEN vi selv roder rundt derinde og snubler over et gammelt foto af dig…?:)

  Louise: Det er lidt historien om, at Helena Christensen kan slippe afsted med en sort affaldssæk og en strikhue, ikke?

  Susling: Jeg bliver dig svar skyldig. Har aldrig besøgt et showroom hos en kbh-fotograf

  UR: Man ved næsten ikke, om man skal grine eller græde, vel?

  Frk. Eigil: Så man er fredet i klasse a, hvis man har gjort sig umage? For jeg tror sådan set også, at Hitler gjorde sig umage.

  Jeg forstår omvendt ikke, at du har lyst til at læse med på en blog, som du bliver i dårlig t humør af. Det svarer til at købe billet til stand up, for så at sidde med sammenrimpet mund og være hyggeforarget over, at der bliver taget pis på tingene.

  Jeg griner gerne lidt af alle, men højest af mig selv. Til gengæld holder jeg mig på egen banehalvdel, og nøjes med at lægge mine betragtninger til skue her på bloggen, hvor man selv vælger, om man vil kigge forbi.

  Mette: Tak for dine pæne ord om observans og skriveevner. Jeg vil dog sige, at hvis du finder tonen i dette indlæg for hård, så er min blog nok ikke noget for dig. Mvh Linda

 20. Nu synes jeg at tonen bliver en anelse hård her i kommentar feltet. Hvis ikke man har noget pænt at sige, så lad være. Og der findes mange andre blogs man kan læse med på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.