Kom nu lidt, ÅK 81(00)!

Jeg forstår ikke Århus Kommune. Mere præcist forstår jeg ikke Vej & Trafik under Århus Kommune. De gør simpelthen så mange ting, der efterlader mig måbende af forundring over, hvor sløjt planlægning kan varetages.

Da de for et halvt år siden besluttede at renovere cykelstien langs Ringgaden, var der stående applaus herfra, for det har de sidste 5 år føltes som at cykle på en sort, isbetrukken pukkelpiste at køre ned af den.

Det startede godt. De sendte en fræser ud, der med stor entusiasme flåede kæmpe asfaltlapper af 20-30 forskellige steder i løbet af 2 dage.

Og det var så det.

Så i stedet for bakket terræn, har vi nu i et halvt år haft store grusplamager, der efterhånden som efteråret er skredet frem, er eroderet mere og mere. Nu har vi hele mineskakter flere steder, og det var først da lortet frøs og lagde sig på lur under fredeligt udseende snedriver, at de kunne svinge sig op til at smide en metalplade på de værste steder.

Hvis bare man dog havde opfundet et system, så man kunne forudsige hvilken årstid, der kom efter sommer…

Og nu vi er ved sneen: Kommunen har besluttet, at Århus skal være en cykelby (!). På den insisterende måde. De har sat små, digitale tællere op forskellige steder, så jeg kan se, hvor mange, der er cyklet forbi før mig, der er små cykeladvarsler ved de farligste kryds, FB grupper og billboard reklamer med de mange forskellige fordele ved at tage cyklen.

Så ville det være fint at rydde cykelstierne, når det sner. Eller bare som minimum at salte dem.

Måske skyldes ineffektiviteten at de har lånt deres organisationsmatrix af rockerne. Når man kører forbi et sted med vejarbejde, er de altid minimum 6 afsted. Ligemeget hvor mikroskopisk et område, der arbejdes på. Mindst 6. Et par stykker af dem er hangarounds, som bare står og står. Så er der en enkelt eller to, der er opgraderet til prospects, og som derfor allernådigst har fået et stykke værktøj udlevere, som oftest en skovl, som de står og hænger op af. De fuldgyldige medlemmer laver noget. Typisk noget der involverer en masse råben og pegen. Og i det allerhelligste sidder Bynke og Forellen og troner, og ser ud som om, gravkoen er noget, de har taget på.

Man kunne godt have lyst til at ringe og bede dem om lige at stramme the f*ck op.

Published by

6 Replies to “Kom nu lidt, ÅK 81(00)!

 1. åhh ja du VED jo, at jeg vil klappe meget og længe af dit indlæg!!!! de der steder med i lang tid manglende asfalt – hvor man risikerer punktering pga. de småsten ol. der ligger i belægningen, som går næsten hele vejen på tværs af cykelstien…(gu´ ved om de har aftale med nærliggende cykelhandler??)
  Og sneen!! eller retter den manglende rydning af sne på (hoved-)cykelstierne i cykelby nr.1..
  Og min seneste og helt sikkert meget langvarige aversion: manglende saltning af samme cykelstier, når der er lumsk is på cykelstien… F…… tak Århus kommune for 2 kraftige styrt med hjernerystelse her i år! (samt ødelagt cykel)
  KOM I GANG med at gøre jer til cykelby nr 1!!!!!!
  – Mette

 2. Applaus….!!!!!

  Det er SÅ rystende rigtigt.

  Ishockey kostume er det eneste rigtige på cykel i Århus kommune, når Kong Vinter er på spil.

  Spændingen ved en tur på cykel overstiger laaangt det "thrill" man kan få ved en bungee jump fra Golden Gate.

  Men den ER luret. Udadtil vil ÅK være cykelby…meeeen mellem linierne satses på endnu flere bilister, som kan bidrage til CO2 opvarmning. Hørt i byrådssalen: "Kan vi få gns temperaturen til at stige 20 grader, kan Århus blive det nye Dubai og så kan vi leve af turister og mæske os i paraplydrinks ved den permanente året rundt"

  Hmmmm….hvem ved – om nogle år har jeg måske en strand cafe i Risskov, hvor den fede lounge musik lyder døgnet rundt og folk chiller ud hver aften i vintermånederne og bliver forkælet af den 27 grader kølige brise fra Århus bugten!!!

  Ta' den !!!!!!

  Jan

 3. Præcis det samme i København… jeg har skiftevist cyklet på fortovet og kørebanen her på det sidste. Det giver ingen mening, for her er der også blevet brugt MANGE penge på cykelkampagner.

  Men de havde nok ikke vinteren i tankerne, da de designede de flotte plakater med cyklister i sommertøj.

 4. HØRT!! Har du overvejet at sende dette indlæg som et læserbrev til stiften. Jeg tror Nikolai ville nyde godt af at læse det! 🙂

 5. "Cykelby"? Undskyld, men hvilken fascistisk politistat ville nogensinde tvinge befolkningen til at cykle i et terræn, som Århus byder på? INGEN. Udover vores egen, apparently. Århus er sgu én stor bakke – evigt opadvendt – og asfalteringen tager vi ikke så tungt. Som du selv så malende beskriver det.

  Man kan KUN træffe beslutning om at gøre Århus til en cykelby, hvis det er fordi, man selv sidder ganske desillusioneret indeni en stor, opvarmet Audi. Vi skal nok selv afgøre, om vi vil cykle. Bum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.