Kan man eventuelt bare bruge en indkøbsvogn fra Føtex?

Så er det vist tid til en lille status på maven. Anton, the artist formerly known as Mini, er nu 26 cm, vejer lidt over et halvt kilo, og det er fra midten af sidste uge slut med at sove på maven. Hvor han tidligere primært begik sig i området under navlen, er han nu begyndt at sparke helt oppe under brystet, og jeg kan nu se det udenpå maven, når han rigtigt losser igennem. Hvilket han gør en del. Han er svær at imponere med høje lyde, måske fordi han bliver slæbt med i fitnesscentret 5-7 gange om ugen. Jeg underviser stadig fuld skrue, har det godt og mener stadig, at cravings er noget, der sidder mellem ørerne.

Men hvis du INSISTERER, kan jeg da godt spise et stykke smørkrans. Eller to.

Jeg har også haft mit første anfald af ved-jeg-overhovedet-hvad-jeg-har-begivet-mig-ud-i!?-angst. I Babysam, af alle steder. Det er et meget urart sted. Meget, meget … lyst. Og højt. I både farver, indretning og ekspedienttonefald.

Men seriøst: De første 3-4 måneder af graviditeten er man bange for at turde tro sit ufattelige held, så følger en måned eller to, hvor man begynder at glæde sig helt åndssvagt, og da der er 10 ugers leveringstid på barnevogne, betyder det at man har 14 dage til at komme i tanke om ALLE de babysteder, man kender – som man aldrig tidligere har haft hverken brug for eller interesse i. For mig kunne antallet af forhandlere tælles på én finger, og den eneste grund til at jeg overhovedet kom i tanke om Babysam var, at jeg i tidernes morgen datede butikschefen.

Anyway: Jeg tænkte, at jeg lige ville svinge ind forbi og kigge lidt på barnevogne, fordi mine søde, søde forældre kommer om 14 dage for at sponsere Det Første Barnebarns Karet, og jeg VED bare, at min far har 100 spørgsmål til funktion, vægt og holdbarhed, som jeg ikke kan svare på.

Så der stod jeg. Omgivet af 20.000 vogne i 20.000 forskellige størrelser, farver og designs, og i fuld gang med at føle mig ny og utilstrækkelig, da Det Lykkelige Par trådte ind og rullede en papyrus-rulle med 100 kvalificerede spørgsmål ud. Om der kunne monteres autostole på stellet, om det kunne pulverlakeres, hvor meget det vejede, om håndbremsere, om madrasser og voksi-poser, og lige der groede jeg en angst på størrelse med Asien. For hvordan fanden kunne jeg være så dum at tro, at hvis bare jeg elsker mit barn, så rækker det? At jeg så uden problemer kan wing’e mig gennem resten? Jeg mener: De her mennesker stillede spørgsmål om ting, jeg aldrig havde hørt om, til formål, jeg ikke anede eksisterede.

Jeg gjorde det eneste, jeg kunne komme i tanke om at gøre: Greb en håndfuld kataloger og løb.

Ud i friheden og de beroligende, matte farver, hvor jeg heldigvis igen kom i tanke om, at det nok skal gå. At det SKAL række med kærlighed, for ellers starter det nu og stopper aldrig, for der vil altid være nogen, der ved mere, kan mere og gør mere.

Vi skal nok klare os, Anton og jeg.

Vi skal bare holde op med at handle i Babysam.

Published by

22 Replies to “Kan man eventuelt bare bruge en indkøbsvogn fra Føtex?

 1. Du gør helt klogt i at forholde dig skeptisk til alt det, du ser og hører i Babysam. Vi lod os overtale til mange dyre køb (og fejlkøb) af hensyn "til dit barns sikkerhed" og "man må jo ikke gå på kompromis med børns sikkerhed", hvilket jo er så rigtigt, men behøver jo ikke betyde, at man nødvendigvis skal købe deluxemodellen af alt, hvad man ser og hører om. Topmålet er den kuglerunde, totalt upraktiske pusletaske, som jeg flere gange var ved at smide hen ad fortovet af bare arrigskab, indtil jeg til sidst skilte mig af med den. OG svigermors gamle barnevogn med rust og massive dæk, der ikke punkterer i tide og utide, har jeg haft megen gavn af. Altså: Masser af kærlighed + sund fornuft, så kommer man langt 🙂

 2. Jeg sidder da og bliver helt glad for, at mine børn er født for så længe siden, at alle de spørgsmål slet ikke kom på tale. Valgmulighederne var få – men de har da overlevet alle 3 😉

 3. Amen!! Det er skrækkeligt som man pludselig i-n-g-e-n-t-i-n-g kan eller ved den slags steder. Jeg følte mig som snyder da vi der, inden Samuel kom hjem. For hvad lavede jeg der, når jeg ingen mave havde?! Noget af det værste, man opdager på forældrevejen er at det er 100.000 ting, man ikke vidste man kunne eller skulle forholde sig til!

 4. Faktisk brugte jeg en indkøbsvogn fra Fakta som rullende kravlegård. Lammeskind i bunden, tingel-tangel hængt op mellem tremmerne og så ungen op og ligge i vognen Så kunne han ligge der i se-højde mens jeg ordnede madlavning, redte seng eller tog brusebad. OK arrangement… og vognen var lige til at aflevere i butikken, da den tid kom.
  Barnevognen var arvet fra min kusine … men vi gik hurtigt over til en luksus-klappe-sammen-klapvogn, men ligge ned beslag… for den kunne klappes sammen og låses fast ned i opgangen.
  Bare du bruger din sunde fornuft, så kan det ikke gå helt galt. Og man kan klare sig med mindre end man tror!

 5. Du skal aldrig gå i Baby Sam. Mere. Nogensinde. Det er helvedes forgård. Og det er fuldstændig pisseligemeget hvad de sover i. Jeppe sover bedst i klapvognen på et fleecetæppe med dynen over. ALDRIG sket med Kasper, hold nu kaje, det kunne man da ikke byde sit barn!! Men jeg var også sindsyg. Og nu siger jeg noget kedeligt. Rigtigt kedeligt. Men jeg har været meget glad for vores Emmaljunga. Syntes stadig Boo Ga Boo er de allerpæneste, de kan bare ikke ligge i dem så længe og man kan ikke sætte dem op i den. Fuck det er det kedeligste jeg har sagt i dag.

 6. Hej med dig,

  Nu har jeg læst med på din blog et par uger..Jeg bliver simpelthen nødt til at kommentere nu – HOLD dig LAAAAANGT væk fra Babysam. De prøver at få dig til at føle skyld ved ikke lige at købe de dyreste ting i butikken. Ønskebørn i City Vest har en helt fantastisk butikschef og gode ansatte. De hjælper dig virkelig og har sågar engang sendt mig til en anden babybutik, da de havde en autostol der passede bedre til mine krav end dem de selv havde. Der er bare aldrig problemer der.

  Jeg har så valgt at købe en Odder barnevogn, så derfor skulle jeg forbi BabySam, men for Søren altså – skrækkelig butik!!!!

  Butikkerne har hedligvis også åbnet når du har født – så vendt med at købe de ting den lille ikke har brug for helt fra start.

  Held og lykke med det hele og den fantastiske tid du går i møde som mor.

  :O) Lisa – lillebitteverden.blogspot.com

 7. Husk længden – altså indvendigt liggemål. Du er selv høj (skriver du) og Anton vokser tydeligt allerede helt sindssygt. Derfor vælg een med langt liggemål (hedder det det??). Ellers vokser han fra den, før han overhovedet er kommet ud :0)

 8. Prønulioghørher! Med kærlighed kommer man allerlængst, og så kan det fisefløjtemig være inderligt ligegyldigt om vognen hedder Odder, Emmaljunga eller hvad alle de fine designer-kareter hedder.
  Og jeg VED at hvad du måske ikke har af erfaring på spædbørns området, det har du i sund fornuft.
  SÅ mit råd: ignorer alle sætninger der indeholder: du vil jo gerne sørge for dit barns sikkerhed, ikk'? Det er sælgeres hjernevask for at få dig til at købe det dyreste.
  Hvad regner de selv med?? "Nej, jeg er egentlig ret ligeglad med det monstrum der vokser indeni mig, så stik du mig bare en hvor hjulene falder af ned af bakken mod Viby."

  Kærlighed, sund fornuft og søvn er alt hvad du behøver for at være en god mor.

 9. selected-scenes: Det hedder nemlig liggemål. 😉 Trille (Trold og Co. kalder de sig også) laver nogle gode barnevogne med store liggemål – op til 99 cm – men du kan sikkert også nøjes med en combivogn, hvor du får en klapvogn med et stort liggemål, hvor der også følger en lift med, så det kan laves til en barnevogn. 🙂

 10. Det kan jeg godt huske, det er meget forvirrende, når man ikke ved hvad man kunne få brug for.
  Jeg var bare lykkelig, da min kusine spurgte om jeg ville have hendes gamle, for det betød ingen beslutning..!!

 11. Jeg har en grum mistanke om, at Babysam er gennemtænkt efter konceptet kommende-forældre-er-meget-lette-at-ramme-på-samvittigheden.

  dba.dk og qxl.dk siger jeg bare…

  men man skal selvfølgelig vide hvad man rent faktisk har brug for. Jeg fandt et meget fornuftigt bud her: http://www.min-mave.dk/artikler/foedsel/pakkeliste/ting-du-kan-faa-brug-for-efter-foedslen.htm

  Og jeg tror, at jeg er ved at være klar på det praktiske område her 2 uger før termin. Og egentlig også på det mentale område, efter adskillige ugers `what the fuck er jeg gået ind til, jeg skal så sgu da ikke presse et helt menneske ud DERNEDE og efterfølgende passe på det i 18 år!!!`

 12. Jeg brugte en million milliard på udstyr til mit første kid. Men nu sidder jeg og elsker lidt hende der brugte en indkøbsvogn fra Fakta som kravlegård. Hvor utrolig krea. Bare jeg havde gjort det, og brugt pengene jeg spildte på overflødigt babycrap på nogle lækre ting til mig selv. Det trængte jeg til. Babymusen er jo ligeglad sålænge den får mælk og kys.
  Ano

 13. Kom lige i tanker om at jeg engang var i et selskab med en masse højgravide (mig selv inklusiv) og så var der nogen der kørte et total hate trip på en billig voksi-pose efterligning fra Bilka der bare OVERHOVEDET ikke var i nærhede af så god og sikker som den ægte vare. Og så var der en af de gravide der pludselig brød sammen. Og græd. For hun havde faktisk købt den billige udgave. Jeg ved ikke om hun forestillede sig at hendes ufødte barn ville udvikle akut schizophreni og tabe armene hvis hun pakkede den ind i den billige pose men jeg husker en af de andre der havde disset den sige 'Nåårhmen ta' det roligt. Den kan jo nok byttes'. Crazy.
  (En voksi-pose er en slags babysovepose, bare for info…)

 14. Jeg stemmer for Annamette og alt det hun siger i dag:)
  Både Emmaljunga og Fleece.

  (med kærlighed kommer du langt, men det er nu nemt med en barnevogn:)

 15. Panik!!!!! Er der 10 ugers levering på barnevogne? Gisp…må lige regne ud, hvor mange uger der er til jeg skal føde! Shit 15 uger, mon det er nok?

  Jeg aner INGENTING om barnevogne, hvor skal jeg starte? Tænker allerede nu, at jeg slipper for babysam, hvis jeg køber en brugt, eller kan man nøjes med klapvogn fundet i storskrald? Jeg vovede mig, som du, ind i babysam, fordi jeg var blevet grundigt informeret af veninde om, at jeg ikke kunne køre bil uden gravidsele (kan i øvrigt anbefales, den presser slet ikke på maven) det var et mareridt og tænk, jeg vidste slet ikke, hvad jeg skulle svare på spørgsmålet "vil du købe eller leje?", kunne blot stå og glo dumt uden at der kom ord ud af min mund – no more babysam, tak!
  Der fik du tykket på min babysamknap. Du er ikke alene!!!!!!!!

  Mon der også er 10 ugers levering, hvis man lejer en barnevogn?

 16. Glemte lige at sige, hvis du komme forbi københavn har jeg en Emmajunga kombi, dvs en både barnevogn og klapvogn til meget billige penge.?
  Andre skal også være velkommen:-)

 17. Er også kedelig enig med annamette – du må AAAAAAAAALDRIIIIIIIIIIIG MERE GÅ I BABY SAM!!!! as in NEVER EVER!!

  God jagt!

  (Ps: baby er skide ligeglad!)

 18. Jeg tudede også i Babysam, da vi skulle købe barnevogn. Hvordan i alverden skulle jeg kunne tage vare på et barn, når jeg ikke engang kunne noget så (formodet) simpelt som at vælge en barnevogn?
  Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.