De 10 bud.

Kirsten har tagget mig i en lille leg, der går ud på at skrive 10 ting, om sig selv. Jeg er altid frisk på den slags, og specielt, når det handler om mig. Migmigmig. Et tilbagevendende tema her på bloggen. Dog kan det være svært at trække 10 nye ting op af hatten, som I ikke har stiftet pletvist bekendtskab med i andre indlæg under andre overskrifter, men det skal bestemt ikke afholde mig fra at prøve, så jeg vælger hermed et tema, som jeg mener er relativt ubetrådt:

10 ting om mig som barn:

1. Jeg var så bleg, høj og tynd, at asparges skulede misundeligt til mig, når jeg gik forbi. Desværre er det kun to ud af de tre karakteristika, der har valgt at hænge ved. Gæt selv hvilke. (De rimer på ’sej’ og ’løg’.)

2. Jeg var bange for alt. ALT. Hunde med og uden snor, fremmede mennesker, vand, sport, you name it. Det er siden gået lidt over.

3. Det jeg var mest bange for, fortjener dog et punkt for sig selv, nemlig Monsteret Pizza. (Don’t ask). Det boede i væggen på badeværelset i det lille hul, hvori proppen til badekaret engang havde siddet.

4. Jeg elskede mit smølfebånd, som på mystisk vis forsvandt, da jeg var omkring 7. Jeg siger ikke, at min mor smed det ud. Jeg siger bare, at det måske er en liiiiille smule påfaldende, at hun, som ellers kunne finde alt, når jeg havde forlist det, ikke kunne finde det bånd, som hun bandede så stygt over, fordi hun ikke kunne holde Johnny Reimer ud.

5. Jeg havde hamster (hamstre?) af to omgange, og kaldte dem begge for Nuser. Det var så som så med opfindsomheden back then, men jeg vil gerne til mit forsvar sige, at min søsters hed Fimme. Begge gange.

6. Nogle af mine bedste ferieminder fra min barndom er fra de gange, min far var til modelflyverstævner, og vi var med. Vi boede altid i enten træhytter eller på vandrehjem, og jeg husker specielt et sted omkring Silkeborg, hvor der var kanoer, uendelige mængder af skov og en gynge i så lange reb, at det føltes som om, den var monteret i himlen. Er du SYG, man kunne gynge højt på den. (Hvilket jeg mærkeligt nok ikke var bange for, sidder jeg lige og undrer mig over.) Når vi var ude og spise, var vi ofte på italienske restauranter, som efter datidens målestok var noget meget eksotisk. Det var før pizzaen nåede til Esbjerg. (Er det mig, eller indeholder dette indlæg ordet ‘pizza’ uforholdsvis meget?)

7. Jeg var sehr, sehr forelsket i Søren fra min klasse, og ydmygelsen var total, da hans og mine forældre fik den geniale ide, at jeg skulle låne hans sovepose, fordi jeg skulle på spejderlejr. Hjalp dog lidt at han virkede endnu mere flov, da vi hentede den, fordi den – viste det sig – var babyblå og dekoreret med katte.

8. Jeg gad ikke lege med dukker, og jeg var en spasser til alt med bolde. Til gengæld læste jeg alt, hvad jeg kunne få fingrene i, lige fra jeg kunne stave til ’ko’, og jeg elskede at lave serier til musik i haven, som mine forældre så var tvangsindlagte til at se. Her, 25 år senere, aner man kimen til et mønster blive lagt…

9. Jeg gik en hel del i røde træsko.

10. Jeg var på skadestuen to gange som barn. Den ene gang fordi jeg skulle vise min far, hvor hurtigt jeg kunne løbe, og som finale k-a-s-t-e-d-e mig gennem luften i den tro, at min far ville gribe mig. Den afslutning så han ikke komme (vælger jeg at tro), så da han i samme sekund trådte et skridt til siden, var det lænestolens træ-armlæn, der (an)greb mig i stedet. På læben. Anden gang var jeg bare med som passager, fordi min søster og jeg havde leget hekse, og fløjet rundt hjemme i stuen på hendes plastikkost. Da jeg var ældst, var det naturligvis mig, der førerheks, og da hun var lidt for langsom til min flyvestil, hev jeg bare til, så hun røg med tænderne først lige ned i gulvet.

Min familie var sådan lidt Esbjergs svar på The Osbournes.

Så! Det var 10. Nu er reglen, at jeg skal prikke 6 andre:

Så: Lene, TBS, Katrine, Skriblerier, Maren og Thomas: Kan I lege?

Published by

15 Replies to “De 10 bud.

 1. Jeg havde tre hamstre – alle 3 hed Mimmer… Måske var det bare sådan det var med navne dengang – når noget døde og blev erstattet, så var det naturligt at det hed det samme…
  Den første trådte jeg ihjel, og har stadig traumer – de to andre, ehm… Traumet må have ødelagt mindet om de to andre… Men de hed helt sikkert Mimmer!! 🙂

 2. Vi havde 2 hunde med 10 års mellemrum, og de hed begge Centa. I mellemtiden havde mine bedsteforældre én der hed det samme. Og det var ikke fordi navnet betød noget specielt – det var kun fordi de havde gemt halsbåndet. Det er vist det der kaldes nordjydsk sparsommelighed… Jeg har tit holdt "koncert" for de andre børn på vejen – med en badminton ketsjer som guitar, og så skrålede jeg ellers diverse Abba sange.

 3. Hvad var der lige med de der røde træsko? Dem gik jeg også med de første mange år af mit liv. Min mor må have syntes det var sødt, trods det at jeg stadig, 30+ år senere skal høre for, hvor meget mine fødder stank… Tak af helvede til.
  Vi havde undulater (og flere af slagsen). Og også deres navne bragte sindet i kog i det lille hjem. Min søster syntes de skulle hedde Christian og Henriette -efter naboens børn. Jeg ville bare så gerne have, at min skulle hedde Tarok???
  Så de endte med at hedde Piphans og Trille. Hver gang! Meget originalt 😉

  /B

 4. Nu er jeg næsten færdig med at grine af skadestueberetningen – ih guder en film der kører for mit indre øje…

  Som årgang 72 så havde jeg også træsko, men jeg ville overhovedet ikke høre tale om, at de skulle være røde, hvilket resulterede i, at jeg ofte blev kønsforvekslet…. Det er åbenbart farven på træskoene, der afgør ens køn?! (var måske også lidt vild og ikke særlig "piget")

 5. havde jeres træsko også sådan en metal-"forstærkning" sømmet fast på snuden ?? Det fik jeg ALTID på mine RØDE træsko : – )

 6. Kæft, hvor er det sjovt! Lader til at det der samme-navns-noget er noget helt generelt for børn??

  Tina, har du godt nok trådt et dyr ihjel? Det forklarer meget…

  Gitte: Måske du giver et nummer, næste gang vi ses?:)

  B: Tænk, at hun blev ved med at købe dem til dig??

  BB: Folk troede også, at jeg var en dreng, fordi jeg var korthåret. Tør slet ikke tænke på, hvad kombinationen af blå træsko og kort hår kunne have resulteret i!

  Tigeren: De var et hit. En lille bonusinfo: Når du lægger kommentarer på blogge rundt omkring, er det ikke nødvendigt at skrive dit link. Man kommer videre til din profil og derfra videre til din blog ved at klikke på dit navn.

  Mette: LIGE præcis!! Sled man dem godt nok op? Eller hvorfor var det, vi fik det?

 7. Jaa, jeg kan godt lege. skal bare lige hjem til egen pc (og tænkeplads) først

  Hejhej fra TBS (passer Fyn i denne weekend)

 8. [url=http://loveepicentre.com/][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/3.jpg[/img][/url]
  true love dating [url=http://loveepicentre.com/testimonials.php]married and dating another woman[/url] chad ochocinco dating
  russian ladies dating [url=http://loveepicentre.com]christian dating teens[/url] cop dating
  free virtual dating game [url=http://loveepicentre.com/]cartoons man woman computer dating[/url] dating single mom

 9. adobe software stpp vs stds http://buyoemsoftware.co.uk/es/category-100-111/Herramientas-de-sistema?page=2 surestore backup software [url=http://buyoemsoftware.co.uk/product-36583/Microsoft-Windows-7-Ultimate-x32-Italy]blackberry 8700c software patch[/url] bid whits computer software for sale
  [url=http://buyoemsoftware.co.uk/product-36886/PremiumSoft-Navicat-for-SQLite-Enterprise-Edition-10-0]PremiumSoft Navicat for SQLite Enterprise Edition 10.0 – Download OEM, Software Sale, OEM Software[/url] world view software
  [url=http://buyoemsoftware.co.uk/de/category-14/Anderes?page=252][img]http://buyoem.co.uk/image/8.gif[/img][/url]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.