Kamp til stregen, flasken og flæsket.

Hvis man lige er vågnet af fire års koma, ville det være nok at kaste ét blik ud af vinduet og et andet i Århus Onsdag for med usvigelig sikkerhed at kunne sige: Det er januar.

Nåede det nogensinde at blive lyst idag? På to dage er temperaturen faldet 10 grader, Århus Kommune salter og ud af ingenting opstod en blæst, der er Esbjerg værdig. Man skal passe på, når man cykler (det holder aldrig op med at være sjovt at se andre mennesker komme cyklende med ansigtet låst fast i ‘jeg-er-MEGET-koncentreret!’-mimik, for så pludselig SPLAT!! at vælte, *smiley-der-vrider-sig-i-latterkrampe*) og glemmer man sine vanter, er man selv ude om det, når fingrene skal amputeres pga. frostskaderelateret koldbrand.

Århus Onsdag er ét langt forsøg på at få lov at absorbere medlemmer fra Club New Year Resolution: Reklamer for fitnesscentre, annoncer fra AA, NA, Vægtvogterne og tilbud om hjælp til rygestop og behandling af ludomani. Metoderne til at lokke de respektive, angrende syndere til, er mangfoldige. Kan se, at flere motionscentre giver fedmerabat. I mine ører lyder det som en hysterisk idé udtænkt af tynde, overexcitede marketingfolk på coke. Hurtig håndsoprækning: Hvor mange gider at være så fede, at det udløser rabat? Moralsk set er jeg heller ikke sikker på, hvor forsvarligt, jeg synes det er, at belønne folk for at øge deres misbrug? Når man opfordrer folk til at æde sig igennem december, Packman-style, for at få et billigt medlemskab i januar, er det så ikke det samme, som hvis AA udlovede rabat, for hver dom for spritkørsel, du kunne fremvise ved indmeldelse? Som at fortælle Robert Hansen, at han bare skal have snuden i sneen tre gange mere for at have sparet op til et helt års gratis medlemskab i NA? Som at love Daisy, at hvis hun kan tvinge den gule kulør på klaveret i kæften to nuancer mørkere, så udløser det 5 års gratis forbrug af Nikotinell? På den anden side kan man vel indvende, at målet helliger midlet. I så fald burde Anonyme Ludomaner måske overveje at udforme deres indmeldelsesblanketter som lottokuponer.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.