Jeg giver Paradise Hotel skylden.

Er det mig, eller bliver det sværere og sværere at bedømme andres alder, jo ældre man selv bliver? Engang synes jeg da, at jeg med en fejlmargin på +/- 3 år var i stand til at gætte, hvor gamle mine medmennesker var, mens jeg i dag er ude af stand til at vurdere, om vi snakker 15 eller 25, 40 eller 50. Det er sket mere end en gang, at jeg har siddet og tænkt: ”Nydelig fyr, der” – hvorefter han smider sit wildcard på bordet sammen med et sygesikringsbevis, hvor fødselsdagen slutter på 1991.

Hvorefter jeg får lyst til at gå i bad og skrubbe min pædofile sjæl med salpetersyre.

Og jeg er ikke alene om at være aldersblind. Jeg har flere kammerater, der er hoppet i med begge ben. Første gang en af dem fortalte mig, at han havde været sammen med en pige, som han senere til sin store gru opdagede var 16, blev jeg forarget. Indtil han pegede hende ud for mig. Hun kunne også have bildt mig ind, at hun var i starten af 20’erne; ikke mindst pga. sin voldsomt … opsøgende adfærd. Jeg synes ikke, at man skal highfives for at have haft sex med en, der stadig går i folkeskolen, når man selv er næsten dobbelt så gammel, men samtidig er det svært at bebrejde fyrene noget, når jeg ikke er sikker på, at jeg selv kunne have spottet, at den pågældende pige knap var konfirmeret.

Jeg tror sådan set ikke, at unge pigers fascination af mænd, der er markant ældre end dem selv, er ny. Jeg tror heller ikke, at det er et nyt fænomen at føle sig magtfuld, når man som 16-årig opdager, hvad ens nye krop kan gøre ved voksne mænd og deres koncentrationsevne. Men jeg synes ikke at kunne huske, at vores generation var så direkte og ligeglad i retorik og opførsel, når det kom til sex. Interessen og nysgerrigheden var der bestemt, men der var sgu også en grænse for, hvad man inviterede til, trods alt.

Men jeg kan ikke finde ud af, om det er mig, der bare er ved at være gammel på den mistænkeliggørende, sure måde, når jeg synes, at det er et problem, at piger på 15 år knalder sig alfabetisk gennem hele 9.A, B og C. Altså, hvis de beskytter sig, og de er glade, burde man så synes, at det var i orden? Er det sådan en voksen-ting, fordi man ikke kan udholde tanken om, at ens børn engang skal have sex, at man problematiserer det, og prædiker om, at de ikke kan styre, hvad de sætter i gang, og at de risikerer at blive golde i sjælen af det?

Jeg ved det ikke. Og jeg ved næsten heller ikke, hvem jeg har mest ondt af: De 15-årige, der skal navigere i alt det her, eller de forældre, som skal få dem hele igennem det.

Published by

6 Replies to “Jeg giver Paradise Hotel skylden.

 1. Hmmm. Jeg forstår godt din pointe. Men jeg hælder alligevel til, at størsteparten af de unge faktisk godt kan finde ud af det. Gennemskue Paradiset.

  Med en tween i huset tænker jeg meget over de "idealer", der snart rammer hende med fuld kraft. Men jeg har endnu stor tiltro til at hun kan finde en ordentlig vej i det. Forhåbentlig med min hjælp.

  Da jeg var 21 havde jeg et forhold til en mand, der var dobbelt så gammel som mig. Og fy da, hvad jeg hørte af uf'er over det. Særligt efterfølgende kærester har uddybet hvor klamt det var og hvor meget han har udnyttet mig. For sex.
  Det er bare løgn. For jeg kender ham stadig og når vi render ind i hinanden kan vi stadig fortabe os i kram og smil og snakke det halve af natten. Vi vidste bare godt, at det ikke kunne blive.

  Og for 20 år siden havde jeg altså også veninder, der bollede sig igennem det halve af byen…men det var selvfølgelig noget andet…

  Sagde den gamle (tante) Hulemor

 2. Mig mig mig mig, det er synd for mig. Jeg har nemlig tre døtre. Godt nok under skolealderen, men der kommer jo en dag, hvor de skal ud på den anden side. Og derfor også knalde sig igennem både A, B, C, D og E klassen?! Ja, skolerne bliver jo også større og større = flere og flere spor = mere og mere dårlig sex til mine døtre?!? Oh no …

  Men jeg tror faktisk ikke det som udgangspunkt er problematisk at have et forhold til én, der er meget ældre eller meget yngre. I hvert fald ville det ikke hidse mig op, hvis min datter gjorde det med det motiv, at hun var nysgerrig på sex, på livet og bare ikke kunne lade være.

  Gjorde hun det til gengæld fordi hun var af den overbevisning at vejen til popularitet og lykke gik via silikone patter og at spille pik på alle de fyre, der måtte byde sig, ville jeg nok være nødt til at bagbinde hende på Femølejren. Et år eller ti.

 3. Omvendt kan vel sige, at det er et udtryk for ligestilling, at en ung pige er så sikker i sin seksualitet og bevidst om sine drifter. Som vi jo alle har. Det er bare stadig ikke helt anerkendt, at piger har lige så meget mod på og lyst til sex. Drenge og mænd må godt, mens piger og kvinder må lidt mindre. Der hænger vi stadig fast i noget annudazumal.

  Er der tale om at bruge sex som bekræftigelse, som Maren påpeger, er historien selvfølgelig en anden.

  Det til side, så er jeg faktisk sådan en mor, der har måtte deale med at mine unger har sex. Man skal lige sluge en kamel, fordi nå, så er det nu, vi skal forholde os til det. Jeg har en dreng og en pige og til begge har jeg sagt: Gør det, fordi I har lyst til det og sig nej, hvis I ikke vil. I skal ikke lade jer presse.
  Og udover det og den svære præventionssnak, som jeg diskret har taget med begge, da jeg opdagede, at nu var det nu, så vil jeg helst ikke snakke mere om det.
  Jeg er blufærdig og de er blufærdige og hverken jeg eller de skal invaderes.

  PS. Voksede selv op i en tid, hvor der var temmelig stor frihed og snakken om, at sex er naturligt, og kvinder vil have klitoris-orgasmer og kvindekroppen er naturlig og vi alle gik topløse, og man havde bollevenner og bollerum og byttede mænd og koner osv. osv. Det føltes dybt invaderende på min gryende seksualitet.

  PPS. Det med alder synes jeg er lettere irrelevant (altså bortset fra, hvis vi snakker om børn). Vil man hinanden, tænder på hinanden og i øvrigt begge vælger frit og kvit. Jamen, go ahead!

 4. Da jeg var yngre lavede jeg også finten med en pige, hun sagde at hun var 20 før der var spas og så viste det sig altså bagefter at hun var 15.

  Jeg var også sådan, hvor meget over 15? 8 måneder sagde hun, okay så jeg var 8 måneder fra at ryge i spjældet fordi du skulle lyve om din alder…

  Jeg kunne ikke se hvor gammel hun var, det faldt mig slet ikke ind at hun måske løj om sin alder.

 5. Jeg arbejdede i ungdomsklub mens jeg læste og det var ikke min opfattelse dengang (7 år siden) at pigerne var specielt frigjorte og fysisk nød at ha' sex med så mange forskellige. De gjorde det mest for at blive populære og få magt, det er så nemt at få succes hos drengene hvis man er et sikkert put. Jeg var 'den voksne' ved adskillige fester og lagde ører til meget når vi var på tur osv. De gav blæs og havde analsex i den modne alder af 17 hvor jeg selv i den alder var nået til trinnet 'heavy petting', men jeg er osse sloooow. Jeg svor dengang for mig selv at jeg ville lære min datter, hvis jeg engang fik en, at det er vigtigt at passe godt på sig selv og at mærke efter hvad det egentlig er man vil. Jeg fik så to drenge, men hey, de skal vel osse lære passe på sig selv. Lige nu nøjes vi dog med Bamse og Kylling 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.