I øvrigt:

 • bliver jeg nødt til at springe ud af varmeskabet og indrømme, at jeg er kuldemenneske. (Man fylder bare selv ind med Snedronning-jokes.) Jeg bliver S.Å indebrændt, når temperaturen kravler over 33 grader.

 • kan mit system slet ikke finde ud af, at vi ikke har sommerferie fra på mandag-ish. Vores køleskab giver nærmest ekko, når man åbner det, fordi “det kan ikke betale sig at købe ind til madpakker; vi går jo på ferie lige om lidt.” Haha. Ha. Der er 6 uger til, så du kan bare komme igang, Linda Abildgren.

 • er Anton på lørdag inviteret til fødselsdag fra kl. 11:30 til 16:00, og jeg kan ikke finde ud af, om de forældre er absurd overskudsramte eller i bekymrende grad har undervurderet situationen.

 • er jeg så småt begyndt at lave ide-katalog til vores sommerferie. Vi gentager succes’en fra sidste år, og laver én tur om ugen, mens vi resten af tiden skal hygge herhjemme. Jeg har fundet de FINESTE tusser, der kan tegne på sten, (som amazon.uk havde på bud) (jeg går min økonomiske død i møde, når Brexit træder i kraft), som selvfølgelig skal kombineres med ture på stranden, og så har jeg ønsket mig et telt i fødselsdagsgave til Frida, som vi skal have slået op i haven #ulvebuffet.

 • har jeg, apropos hygge, den sygeste børne-puttekrise i verden for tiden. Forståeligt nok er det for varmt til, at de kan lægges i seng til sædvanlig tid, men vi er nu oppe på, at det tager 2 timer at trække stikket, og at Anton sover så sent, at jeg ikke synes, det er i orden, og jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal løse det.

 • har jeg fundet de fineste, mest perfekte og ualmindeligt smukke heksekort på Etsy, som er lavet af en amerikansk kunstner, og jeg har nu sat himmel og jord i bevægelse for at få dem tilvejebragt, fordi fragten koster 180 kroner. Og det var altså: 180 kroner. Jeg kan leje en båd og sejle over og hente dem selv for de penge.

 • vil jeg gerne foreslå, at nogen opretter et kursus i brug af emojis til kommunikations-ansatte 50+, der har fået til opgave at skrive opslag på facebook. Smiley-der-græder-af-grin er ikke verdens mest oplagte emoji til et indlæg om antallet af tilskadekomne i trafikken, og nogen (- som ikke er mig) må forklare dem, at auberginen, abrikosen og de 3 dråber vand er reserveret til sexting.

 • har vi fået et fuglebad, og er nu det ornitologiske svar på Hilton.

 • har vi også fået myrer, og jeg har lyst til at flå min hud af i strimler. Hvordan – HVORDAN, spørger jeg!? – kan det ske alle de steder vi bor, når jeg er tæt-på-hysterisk med rengøring??

 • er Antons græsallergi ved at tage pusten fra os alle sammen. Hold kæft, han er ramt, det stakkels barn.

 • ser jeg The Handmaids Tale II, og fordi der kun kommer et nyt afsnit om ugen, bruger jeg 13 Reasons Why som fyld. Den er jeg vokset fra.

 • har jeg læst Heksen af Camilla Läckberg. 700 sider på 4 dage. Den er god. Skrækkelig, men god.

 • tror jeg, helt alvorligt, at kommentarfeltet her på bloggen kan bruges, hvis man på en uddannelse skal undervise i, hvad det modsatte af trolling er. Jeg er simpelthen så glad for, at I kommenterer, at I er så helt utrolig ordentlige og venlige, og at I er så gode at blive kloge på. TAK!

Published by

68 Replies to “I øvrigt:

 1. Elsker din blog i almindelighed og “I øvrigt”-indlæg i særdeledhed. Tak!
  Har med held brugt stødt kanel mod myrer (altså udendørs. Indendørs skaber det nok bare nye problemer). Man drysser bare en god dosis kanel over deres lille tue-indgang, så dufter det af jul, og så flytter de (et nyt og lige så irriterende sted hen i haven). Det er en udholdenhedskamp – men det lyder til at du er bekendt med sådan nogle fra børnenes sengetid.

  1. Tak skal du have <3

   Jeg har godt hørt om kanel-tricket, men jeg er nok lidt farvet af, hvordan det nærmest eksploderede på en nat, der hvor vi boede før. Derfor hælder jeg bekæmpningsmæssigt nok til niveauet lige under flammekaster:-/

 2. De ved slet, slet ikke hvad de går ind til. Forældrene med børnefødselsdagen, that is. Jeg tænker, du skal tage en lille kylling eller to med i tasken til dem, når du afleveret Anton. Og: apropos myrer… Jeg plejer at sprede død og ødelæggelse på min vej når jeg støder på sådan en fætter. Eller, det var så lige indtil min mor på knapt firs tog til et foredrag om myrers liv og færden, og hun kom ud og svor, at hun havde taget livet af sin sidste myre, for det var da alligevel det mest mageløse væsen hun endnu havde stiftet bekendtskab med. Så nu prøver jeg at sige til mig selv, at de vel også bor her. Og så venter jeg ellers bare på at de overtager planeten.

  1. Jeg var klar til aflåst sideleje efter 2 timer, da Anton holdt i vinters.

   Og jeg er nok mere til Don Corleone-tilgangen, hvor jeg beskylder dem for at behandle mig respektløs i mit eget hjem.

 3. Jeg kunne virkeligt også godt ferie nu.
  Mht. myrer: vi bor også til leje, og har også myrer. Boligselskabet rekvirerer, på anmodning, skadedyrsbekæmper med ædegift (små dråber på udvalgte steder, som de tager med ned i boet. Og i øvrigt ugiftigt for børn og kæledyr).

  1. Jeg havde fat i kraven på dem i dag, for de kan godt have en tendens til at lave strudsen, og jeg GIDER ikke, at det her bare er mit problem, når jeg bor til leje. Det skal være bedre på mandag, og hvis ikke, bliver det skadedyrsbekæmperen, der tager over.

   1. Tænk, at de tror at de kan lave strudsen på dig …

    Glemte at sige, at når skadedyrsbekæmperen har gjort sin ting, så ser vi ikke myrer indenfor resten af sæsonen. Og besøget tager 10 minutter, max.

    1. Tager mig selv i at håbe, at der lige kommer et par ekstra myrer forbi, så nogen kommer og løser problemet for mig..

 4. I bauhaus kan du købe to spiraler for 79 kr. Når du kommer hjem trykker du i midten af spiralen, og der åbnes nu op for lækker sirup (med gift i, but don’t tell the ants). Efter et par dage er du myrefri. Har prøvet alt andet, det her er det eneste der virker.

  1. Jeg håber inderligt, at du har ret. Var i Bauhaus i eftermiddags, og hvis der er flere lokkedåser tilbage, så er det ikke min skyld:)

 5. Stakkels Anton! Man bliver så træt og ens lunte er kort. Jeg ved der bliver givet 117 gode råd….Og her kommer et mere;-) Når han bliver lidt større og du (og han) måske kan overskue, at prøve akupunktur, så prøv det! Jeg har det vildeste pollen allergi og det er det eneste der virker! Kender flere der har god erfaring med det.

  1. Gode råd er mere end velkomne. Særligt her, hvor jeg ikke selv aner, hvordan det føles, og ikke kan mærke, hvad der hjælper. Spurgte ud på fb forleden, og fik også en masse fifs der, hvilket var virkelig rart. Bare sådan en lille ting, som at det ikke er ret smart at tørre tøj ude (og særligt, når man bor på landet…) – jamen, jeg havde ikke skænket det en tanke.

   Så akupunktur er på listen over muligheder til når han lige bliver lidt ældre.

   Tak <3

 6. Når du siger en tur om ugen og resten derhjemme, er ture til vandet, fodre ænder, besøge legepladser osv så noget I gør når I er hjemme ?
  Og med ture mener du så større ture såsom zoo m.m. ?

  Synes det lyder yders fornuftigt 😀

  1. Ja, lige præcis. Vi gjorde det sidste år, og det fungere helt fantastisk. Det betyder, at børnene har tid til både at glæde sig inden, og fordøje efterfølgende, og at de har glæde af turene meget længere tid, end hvis de fik tivoliture og rutchebaner stukket i halsen 41 gange på de 3 uger. Derudover har det de to store fordele, at jeg dels kan overskue logistikken (og at alt ikke vælter, hvis Frida ikke får sovet, den dag x 3, vi er afsted) og dels at vi kan købe et lyssværd og en candyfloss med god samvittighed, fordi det på forhånd er lagt fast, hvor mange ture feriebudgettet skal række til😃

 7. Sjovt du nævner det med kulde og varme, for jeg bliver nemt pirrelig af bare 20 grader, men jeg har mærkeligt nok ikke slået nogen ned endnu 😅
  Etsy er fandme sindssyge med deres leveringspriser! Jeg tør næsten ikke introducere dog for Redbubble, dog er det lidt anderledes, men stadig fint og priser der er lidt mere acceptable 😊
  Og forresten, så hedder webadressen amazon.co.uk, bare lige så resten også kan komme derind 😉

  1. Åååhhh – kan jeg styre det? For ellers tør jeg næsten ikke stikke næsen forbi…

   Tak for rettelsen – bloggen her laver tekst om til links i samme sekund man tilføjer .etellerandet. Jeg havde derfor ikke engang tænkt på at tjekke det, så tak for heads up:-*

 8. Enig, jeg er osse tit lige så vild med kommentarfeltet her som med selve bloggen 😊
  Jeg synes dog godt, at du selv kan tage en del af æren for den fine tone – du er virkelig god til at svare ‘ordentligt’ og ikke-defensivt på kommentarer, osse når de er kritiske. Det er vigtigt, tror jeg, og med til at holde dialogen åben og venlig.

  1. Det var en dejlig kommentar at få – og en god reminder om, at man som oftest får, hvad man giver <3

   1. Jeg har gået og tænkt over hvad jeg skulle skrive som kommentar til dit sidste punkt på listen, og jeg er endt ud med noget der ligger meget tæt på dét Jette har skrevet. Så jeg melder mig bare under fanen og er helt enig med ovenstående. Når jeg læser kommentarerne tænker jeg tit, at det er sådan en fin samling mennesker, der læser med her, og at hvis vi en dag mødtes til kaffe, så ville det være sådan et forum hvor hver eneste gæst ville være spændende og behagelig at tale med.

    Plus at den tone, der hersker i dine indlæg, er en yderst velformuleret og helt unik blanding af humor, ironi, alvor og fine betragtninger. I en verden hvor det skrevne sprog burde være i fokus er blogland ofte overraskende “flad”. I er nogle få bloggere, der mestrer kunsten (#detgælderogsådigicarriedawatermelon).

    Nu blev det meget sådan fan-agtigt, men ros skal gives når ros er fortjent 🙂

    1. Fan-agtigt eller ej, så skal du vide, at det gør mig helt utrolig glad, når du skriver sådan en kommentar. Jeg har blogget i 10 år, og uden helt at kunne huske, hvad der var vigtigt for mig i starten, kan jeg mærke, at det de seneste år er blevet virkelig vigtigt for mig at prøve at skabe et forum, som er rart at være i, både for mig og for jer, der kigger ind forbi. Jeg sætter umådelig pris på, at min blog er blevet et sted, hvor jeg faktisk føler en ægte interaktion med jer derude, og hvor jeg får viden og input tilbage, og dermed bliver klogere hver eneste gang, jeg skriver noget.

     Så tak. Helt oprigtigt.

     Kh

     Linda

 9. Jeg synes du skal smide et link til de der heksekort… så vi kan se dem. Kh Voodoo typen

 10. Kan ikke få nok af, hvor geniale dine indlæg er.
  Og så tog jeg lige mig selv i at blive glad for at I også har “putteproblemer”. Jo egentlig forfærdeligt, hvordan andres skade, kan få ens egen til at føles bedre..nå men faktum er at Frederik også ligger og vender og drejer sig indtil kl.22 hver f… evig eneste aften. Jeg kan næsten ikke være i det. Vi har prøvet ALT inkl cd’er med bølgeskvulp osv. Lige nu er vi der hvor alt (undtagen at stå op igen) er lovligt. Han må ligge hvor han vil-på gulvet, i vores seng- anywhere. Og så gør jeg alt i verden for ikke at gøre et problem ud af det.
  Opfinder du trylledrikken så skriiiiiv. Jeg skal nok gøre det samme.

  1. Åh, fine-Line. Tak!! <3

   Og alle ved, at elendighed er lettest at bære i flok, så det er virkelig spejl med din kommentar. Skal vi spille aften-putte-rosé-wordfeud?

 11. Ja, de forældre er da helt sindssygt modige!
  Min ældste går i 2. klasse og her er nogle af dem begyndt at invitere til fødselsdag med overnatning?!! Altså, jeg har som du, svært nok ved at få mine egne tre rollinger puttet; hvem i alverden ønsker sig 14 9-årige ekstra?!

  Jeg holder fortsat fast i, at en fødselsdag fint kan fejres på to timer uden særlige aktiviteter andet end adgang til legetøj og mad. Og heldigvis er det en klasse, hvor det er fuldt ud acceptabelt, og der til klassearrangementer både er købepizza og fine hjemmelavede bulgursalater i den fælles buffet.

  Og så tænker jeg at det jo må være et spørgsmål om tid, før de begynder at undervise i det modsatte af trolling. Nogen må jo lære folk hvordan man gør.
  – og også tak for lige at lære mig, der godt nok ikke er 50+, at aubergine, abrikos og tre dråber vand ikke er emojis man skal bruge i flæng. Det anede jeg ikke. Men har så vist heller aldrig brugt dem.

  Nu du er igang med at oplære 50+ generationen, kan du så ikke lige lære min mor, at når noget er sødt/nuttet, så skriver vi “nååååå” og ikke “nooooo”. Jeg misforstår den hver gang!

  1. Med OVERNATNING!?! Kære Gud i himlen, lad aldrig den trend ramme Esbjerg! skrækslagen-smiley

   Måske vi bare skal lave sådan et all-round kursus, hvor vi kommer omkring alle de udtryk, man kan få galt i halsen? Som f.eks. “Tak for ingenting” som min ellers meget belevne far meget høfligt sagde til en offentlig ansat, fordi hun gerne ville hjælpe, men ikke kunne.

 12. Jeg melder mig under fanerne til vinter menneskene. Mere end 25 grader og jeg er lige ved at koge over (bogstavelig talt også). Oveni den psykopat store antal pollen, som hærger for tiden. Bad før sengetid og tørretumbling af sengetøj (plus sengetæppe på fra man står op til man går i seng) hjælper så meget. Kh. Birgitte

  1. Mit M2018-gen græder over al den tumbling i det fine vejr, men jeg gør det – selvfølgelig. Og det er skønt, at I byder ind med jeres erfaringer; det er svært at hjælpe, når man ikke selv aner, hvad der lindrer, og hvad der er ligemeget.

   Kh

   Linda

 13. Hvor er de tusser?? Vi skal til Bornholm, og jeg kan ikke overskue at have et maleskrin med. Link please 🙂

 14. Hej.
  Altså det her kommer måske til at lyde lidt hippie agtigt men jeg synes faktisk i har lidt helt med meditationer til børn i forbindelse med sengetid. Alternativt dybe tryk på kroppen mens der syngedy godnatsang. Begge dele til vores den ældste på knap 6. Det virker ikke lige med det samme men når hun lige finder roen i det går det fint. Jeg tror det handler om at hun sommetider har svært ved at sove fordi hjernen kværner løs (hvem kender ikke det) og meditationen kræver fokus på vejrtrækning og bestemte tanker. Vi bruger i øjeblikket “hjerternes dal” hvor man blandt andet lærer at smide de tanker på bålet man ikke vil have med til i morgen. Jeg veksler selv mellem at synes det er lige alternativt nok til at synes det er nogle virkelig gode redskaber at give hende med fra start. Den yngste er svær at putte hvis det bliver for sent..og så fordi det er varmt.

  1. Jeg er 500% bag dig. Jeg har helt fra Anton var spæd arbejdet med både tryk og børstning, og forsøgt mig med både afspænding og meditation. Jeg har tolket et utal af oplæg om, hvor godt den slags er for præmaturbørn, og jeg er kæmpefan. Desværre fungerer det ikke med Anton. Hans ressourcepædagog havde gode erfaringer med at børste ham, men hvis jeg forsøger mig, har det nærmest den modsatte effekt.

   Men tak for et supergodt input – jeg bliver ved med at prøve <3

   1. Jeg synes heller ikke altid vi har lige meget held. Men den her er der lidt fortælling i og det er som om det gør det lettere for hende at følge..og så er hun blevet ældre. Til lillesøster kom jeg i øvrigt i tanke om at vi har fået en bog med massage remser som hun synes er et kæmpe hit..specielt Lille pizza remsen. Den anden har vi lånt på biblioteket ( i disse m2018 tider)

    1. Ok, pizza er et hit, så måske det var vejen ind? Da jeg forsøgte mig med børnemeditation sidst, blev Anton til sidst så ude af sig selv over arrangementet, at han bed mig i næsen i afmagt. Ikke hårdt, mere sådan “JEGKANIKKEVÆREIMINKROPOVERDETDER!”-agtigt. Barren er sat lavt ift. at prøve igen.

     1. Det er fra en bog der hedder musetrin og troldetramp. Den er lavet så børnene også kan give hinanden massage så det er ikke advanceret. (Altså skole/børnehavebørn). Vores unger synes det er hyggeligt og de er ikke ret lange så måske det varen god start. I lille pizza-remsen ruller man dej ud, putter tomatsovs og fyld på og skærer i stykker. Mht. Meditationer tror jeg den med hjerternes dal fanger fordi der er lidt fortælling.nå hun lige er ovre uroen i starten hvor hun ikke kan ligge stille giver det hende meget ro

     2. Tak for opfølgning – jeg vil prøve at få fat i den og se, om den måske kunne være vejen ind.

      Kh

      Linda

 15. Jeg er 60+og bruger aldrig emoji’s, netop fordi jeg er bange for at bruge dem forkert. Den med auberginen og vanddråberne er bestemt helt ny for mig.
  Herhjemme har vi lige haft besøg af yngste barnebarnet på 2 1/2. Med overnatning. Og han kører test med sin sengetid i øjeblikket. Hold nu kæft, for en kamp det er. Først kl. Halv ti, fik vi ham til at sove. Hans mor kæmper også hver aften. Han er ikke sulten, tørstig og bleen er tør. Men sove? Nej tak. Men heldigvis er det kun en fase. Når han bliver teenager, så sover han hele tiden…tihi

  1. Haha – jeg spiller også sikkert, når jeg ikke helt kender “sprogkoden”

   Måske vi snart skal have lavet en klub? Noget med champagne og chokolade og fælles hep, når klokken er 23, og alle børn stadig er vågne?

 16. Har du prøvet magnesium inden sengetid? Det optages rigtig godt gennem huden, så evt som fodbad, hvis han er lidt sensitiv overfor “nusning”.
  Herhjemme bruger vi magnesiumoliespray (hold da op – langt ord) til fodmassage en halv times inden sengetid. Jeg bilder mig selv ind at jeg kan mærke forskel de dage, hvor vi ikke får det gjort.

  1. Nej? Det er da klart værd at prøve, for det her bliver vi alle en lille smule bimse af:-/

 17. Fra en pollenallergiker til en anden: en kold vaskeklud på ansigtet når man er helt opløst og opkørt efter at have nyst 500 millioner gange. Det gav min mor mig, og det hjalp. Og ordentlig medicinering. Efter jeg begyndte at tage antihistaminer hver dag året rundt plus steroidnæsespray i pollensæsonen har jeg fået et nyt liv og er sluppet af med de fleste krydsreaktioner. Få en henvisning til en øre-næse-halslæge eller en allergolog, hvis en sådan stadig kan opdrives. Og tjek Astma-allergi forbundets hjemmeside, de har gode råd.

  Og stakkels Anton. Det er så træls.

  Enig mht dine kommentarfelter – der er virkelig tit noget godt at hente ud over dine altid gode indlæg.

  Jeg synes du skal tage to kolde øl med til de overmodige forældre når du henter Anton. De får brug for dem. 😳

  1. Jeg har nu lagt 3 vaskeklude i køleskabet. Tak for et dejligt konkret råd <3

   Når jeg tager dem ud, tager jeg to øl med til den far, som da jeg afleverede Anton glædestrålende proklamerede, at det bare var ham – han havde sendt pigerne ud, for “nu skal vi rigtig drengehygge” som han sagde med begejstringen malet i alle træk. Han er min nye helt.

 18. Jeg tilslutter mig dem, der anbefaler børnemeditationer og podcasts. Hvis ikke andet får de ungerne til at ligge stille og være stille, mens de lytter til dem. Herhjemme hører vi “dyb ro” – søg dem på youtube, der er rigtig mange både til børn og voksne og teenagere. De hører også podcasten “sindsygt langt ude Københavnske godnathistorier” og “sindsygt langt ude Århusianske godnathistorier””. Man kan også være heldig at finde “den hæse drage”, “Kalle Kodreng” og “prop og Berta”, hvis man prøver på soundcloud og andre fildelingstjenester.

  1. Åh! Den hæse drage!? Det var mit YNDLIGSBÅND som barn! <3

   Som jeg skrev lidt længere oppe, så er jeg inderligt pro alt, hvad der hedder sansestimuli og meditation/yoga/mindfullness osv. til børn, og jeg har prøvet det en del gange efterhånden, men Anton trives ikke med det. I hvert fald ikke indtil videre. Men det er fint, at I pipper op om det, for det er en løbende reminder om, at fordi noget ikke er lykkes endnu, kan det sagtens ende med at gøre det, hvis bare man bliver ved med at prøve.

   Rigtig god weekend.

   Kh

   Linda

 19. Stakkels Anton. Det er SÅ hårdt at have græsallergi. Snak med lægen om hvilke antihistaminer han må få, når han er så ung. Det vil lette meget for ham. Jeg prøver virkelig at begrænse mit indtag (én daglig i sæsonen + næsespray), men må bare indse, at jeg ikke fungerer uden, selvom jeg helst vil undgå pillerne. Og/ellers giv ham saltvandsnæsespray og dråber til øjnene. Vær desuden opmærksom på krydsallergi; min græsallergi gik en overgang sindssygt amok over melon og tomater. Nu bonger jeg ud ved indtag af hvidvin indsæt nedturssmiley. Desuden, kun åbne vinduer på hans værelse om aftenen/natten, tør hans tøj + sengetøj inde/tørretumbler og skyl hans hår inden han skal sove, så pollen skylles ud inden han rammer hovedpuden.
  Første kommentar nogensinde på blog (!), men kender bare alt til at være plaget af allergi som barn og voksen. Mange tak for dine fantastiske skriverier.

  1. Hvidvin? Trump-voice Sad. So sad:'(

   Tak for dine fine ord om bloggen, og velkommen i kommentarfeltet. Jeg har faktisk, inspireret af jer herinde, skrevet til lægen, så vi kan finde en løsning på det her, for det er så utrolig synd for ham. Ikke mindst fordi han er et barn, der hellere vil brække armen 5 steder, end at udsættes for næsespray og øjendråber. Det er lidt op ad bakke…

   Tak for tips og gode ord.

   Kh

   Linda

 20. Det her er helt udenfor emne og sådan men kom til at tænke på noget i dag: hvor er det bare fedt, at din blog ikke prøver at sælge mig noget!! I disse influencer-tider er det jo nærmest uhørt ikke lige at smide en reklame for noget random (fra lufthavnsshopping til livsstil), og det er så rart med en blog, der ikke sælger noget. Elsker at læse med, både indlæg og kommentarer. Og føler sjovt nok at dine ord påvirker mig mere, netop fordi du er så autentisk og u-influencer. Havde aldrig troet jeg ville blive bedre til at skære ned på plastik etc, men med dig som forbillede er det faktisk ved at ske. Tak for et forbrugs-frirum på nettet Linda!

  1. Oh yes. Det er helt fint med spons og reklamer på blogge for regningerne skal jo også betales men… man drukner lidt og indholdet læses med farvede øjne når man hele tiden skal spotte prissedlen. Her er bare hyggeligt – forestiller mig altid lidt at vi drikker te i din stue, Linda. Eller den der hvidvin (ækel allergi at have)!!!

   1. Ej, men hvidvinsallergi… Jeg er nærmest klar til en indsamling til afsøgning af alternative behandlingsformer i USA.

    Jeg er inderligt og oprigtigt glad for, at du føler dig hjemme her i kosteskabet – der er altid te på kanden <3

 21. Denne her har virket hver ENESTE gang de små lortekræ har invaderet vores hjem (3 forskellige steder). I år har vi slet ikke set dem endnu fest

 22. Tak for fin blog og gode tanker. Jeg har flere gange opdaget, at amazon.de er billigere end amazon.uk – så måske behøver du ikke fortvivle, når englænderne skal til at være sig selv …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.