Hvad er det modsatte af tørstig?*

Nå. Men vi har jo unfinished business. Jeg ved, at I sidder med tilbageholdt åndedræt – på 15. døgn, godt klaret og Stig go home – og venter på det afsluttende afsnit i dramaserien ”Linda & Lægen – En Van(d)skelig affære.”

Jeg brugte bededagsferien i selskab med blok, vandflaske og målebæger, og kunne derfor i mandags overrække lægen et skema, der viste, at jeg drikker 6 liter vand om dagen, og at de sanitære installationer fungerer upåklageligt. Hun havde i mellemtiden fået svar på alle prøver, og også her var alt, som det skulle være.

Nu ville det være rart at kunne klippe til ”- og de levede lykkeligt til deres dages ende”, men så nemt skal det selvfølgelig ikke være.

Læge: ”Hvorfor drikker du ½ liter om natten!?”
Mig: ”Øhm.. Altså, fordi jeg er tørstig, jo?”
Læge: ”Du drikker 1½ liter vand mellem 16 og 17!”
Mig: ”Det er når jeg er til spinning.”
Læge: ”Hvorfor gør du det!?”
Mig: ”Med fare for at gentage mig selv: Fordi. Jeg. Er. TØRSTIG!”

Sådan fortsatte det i lang tid, indtil jeg til sidst spurgte, om jeg havde misforstået noget; om der var noget i mine prøver, der var alarmerende? Det var der ikke. Alle tal var fine, OGSÅ saltbalancen.

”Så nu ved vi, at det ikke er sukkersyge, at mine nyrer fungerer som de skal, og at jeg ikke skyller salte og næringsstoffer ud, inden min krop når at optage dem. Så tror jeg simpelthen ikke, jeg forstår, hvad problemet er. Jeg er jo bare tørstig.”

*Baaaa!* Forkert svar. Jeg kan vælge mellem:

a) en dårlig vane eller
b) en sjælden, hormonel forstyrrelse (kan hun sgu selv være!), der minder om sukkersyge, men som primært påvirker væskebalancen.

I første omgang skal jeg ”bare prøve at lade være” og så fortsætte med at skrive ned hvad jeg drikker 3 uger mere. Man skulle have læst medicin. Relativt overkommeligt arbejde til forholdsvis fed hyre.

Så nu går jeg rundt og tørster. Jeg er pirrelig, varm og jeg har knaldende hovedpine.

Og der er en lammer til den næste, der bekymret spørger, om det er fordi, jeg glemmer at drikke vand!

*Til andre sprognørder: Det modsatte af tørstig er adjektivet ’sæt’.

Published by

7 Replies to “Hvad er det modsatte af tørstig?*

 1. Jeg sympati-hader din læge så meget at jeg sgu osse næsten bliver tørstig af det… MØGSÆK!!

  Test sgu da det der hormon-halløj FØRST og send patienten på vand-afvænning (det modsatte af vandvognen, I guess) BAGEFTER…

  *snærrende-smiley*

 2. Har hun på noget tidspunkt spurgt til dit anormalt høje aktivitetsniveau?
  Det undrer mig, at hun er villig til at sætte dit helbred på spil … og vores, fordi du hvæser af vædskemangel.

 3. Suzi: En god pointe, som jeg straks har tænkt mig at tage til efterretning.

  BB: Jeg drikker så meget vand, at mine omgivelser har udviklet en sukkersygebekymring på mine vegne. Har derfor været ved lægen, som har tjekket mig og konstateret, at det ikke er sukkersyge, men som har besluttet, at jeg drikker så meget for meget, at det er et problem.

 4. ja jeg er bare glad for, at jeg ikke fik en lammer til pump – selvom jeg smådrillede lidt : – )

  – Mette

 5. Amiable post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.