Husk, hvad søvn kan gøre.

I morges kl. 4.15, da jeg for 4. gang på en nat sad med gylp i håret, et skrigende barn og patter i fri dressur, fik jeg den tanke, at det her aldrig bliver anderledes. At jeg om 3 år stadig sidder lige her i denne stol, fed, fordi jeg ikke har tid til at lave mad, og derfor lever af noget, jeg kan skovle op af en dåse med én hånd, med visne muskler af mangel på træning, polsk motorvej i hårbunden, hår på benene, ingen venner og tre katte fra officielt at være sær.

Lige der havde jeg mest af alt lyst til at sætte mit liv til salg på eBay.

Ville dog nok lige kræve, at man gik over beskrivelsen af det med noget airbrush og en PR-agent.

Og jeg bliver opfyldt af mit gamle graviditetsraseri helt forfra, når nogen forsøger at trøste mig med, at det jo bare en fase. Det kan jeg jo for fanden ikke kravle ned og sove i, vel?

Da jeg klokken 7 sad der igen og tudede af afmagt og træthed, blev jeg sendt i seng af min mor. Af en eller anden grund, føltes det overhovedet ikke spor mærkeligt, selvom jeg er 33 år, og da jeg stod op 1½ time senere, kunne jeg pludselig igen huske, at jeg har verdens sødeste baby. Jeg kunne grine af, at ungen bliver så hidsig, at han nærmest kan stå lodret af raseri, hvis ikke maden kommer på bordet i det seKUND, han slår øjnene op. Og jeg nynnede, da jeg gik over og købte to sangbøger til ham og en kaffeholder til barnevognen og to termokrus til mig selv, mens jeg smilede og ønskede godt nytår til alle jeg mødte på min vej.

Prøv lige at tænke på, hvad det kan blive til, når jeg engang får 5 sammenhængende timers søvn igen.

Published by

8 Replies to “Husk, hvad søvn kan gøre.

 1. Jeg plejer at sætte babyen billigt til salg på fb efter de nætter. Tror ikke du behøver at skille dig af med hele livet, babyen er vist nok…:-)

 2. Tiden står stille, når de er så små. Jeg mener… STILLE…. Man er fanget i et vacum, suget ned af babygylp og fedtet hår. Men frygt ej, min kære, der er lys forude.

 3. Gylp det nye Dax wax 😉

  Åh der er da ikke noget bedre end når ens mor putter en igen! Og jeg siger dig at når baby er tre år, så gider han ikke længere hænge i din babs eller for den sags skyld have sutteflaske. Næææ så vil han se pokemón, martin og ketil eller noget endnu værre som endnu ikke er opfundet!
  Og der er da ikke noget mere fantastisk end et barn der er spændt som en flitsbue 😉

 4. Nej, det er lige dér, at man ved hvorfor fratagelse af søvn, bruges som et torturmiddel. Og lige dér man har lyst til, at give noget hjemmelavet væk 😉

  Hvis du bliver træt af din Mor (As if!), så bare send hende min vej…..her kunne vi godt bruge en dejlig Momse! Det gør mig grøn af misundelse, når jeg hører hvor heldig du er…for det er du! Også selvom du ikke kan sove i det 😉

  Håber i hvert fald, at du snart får lidt længere tids sammenhængende søvn <3

  K.H June

 5. Tørshampoo fra apoteket…og så – jeps – alle dem som siger "fase", de kan fise ti Bornholm. Right!

  Har en baby fra august. Nu sover hun så igennem hele natten (fra 23 til 5). Hold kæft – det er vildt. Jeg kan huske mit eget navn – og kærestens – og den førstefødtes…og jeg taler noglelunde normalt…"tager du isen i fryseren?" istedet for "tager du fryseren i isen".

  Du griner ad om et par år…(tror jeg)…

 6. SØVN ER GUD! Alle der får frataget deres nattesøvn har min dybeste sympati – man bliver virkelig skør af det!
  Som opmuntring vil jeg bare sige, at du ikke skal tro på alle dem, der siger "små børn, små problemer, store….osv.". For mig har det altid været små børn store problemer – og jo større de blev jo bedre har jeg kunne håndtere det hele uden følelsen af at falde fra hinanden. Så jeg tror på, du får det nemmere og nemmere med skønne Anton 🙂

 7. Pyhh, jeg husker tydeligt, når jeg læser et indlæg som dit om den første tid med et spædbarn, der bare ikke ville sove. Det er dælme hårdt, men vær glad for at din mor sådan kan hjælpe og putte dig i seng. Sådan én havde jeg ikke, men det kunne vi sørme godt have brugt. Godt, at du igen fik sovet lidt.

 8. Jeg købte en hængekøje. Fuck den er grim lige der i stuen men jeg havde vrælet fra midt september til start oktober ag søvnmangel pga baby mavepine der kun vil sove på arm. Den kostede sølle 200 på en hjemmeside med shop 4 km fra hvor jeg bor. Jeg fik den stadig tilsendt ! Men jeg får en del mere hvile nu. Med baby der sover i favn. .. Det eneste minus er at man stadig skal op og skifte ham …
  Ik at en hængekøje gir så meget mere overskud. Men jeg sover mere .. Det er rart. Selvom der hænger en grim hængekøje lige midt i ens liv
  Emma

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.