Hos lægen er tiden din egen.

Må jeg godt få dispensation til at skrive endnu et surt indlæg om min læge?

For jeg har aldrig været ret begejstret for at husere på de breddegrader, men det er da på INGEN måde blevet bedre, efter at jeg er blevet gravid.

Det er f.eks. ikke særlig fedt, at hun bliver ved med at snakke om, hvor meget for meget, hun synes, jeg har taget på. Specielt ikke, når jordemødre, sundhedsplejersker og andre børneorienterede fagpersoner synes, at alt er lige, som det skal være.

Det er heller ikke særlig sjovt, at hun spørger, om jeg er meget besværet af at have taget så meget på?” Det er 4 kilo i forhold til din tabel, jeg skal føde om 7 uger, og jeg kan fandme stadig spinne dig tilbage til stenalderen!!

Eller specielt tjekket, at hun mener, at vi bliver nødt til at lave en glukosebelastningstest… (Jeg har hørt om et nyt system, som meget fremmelige læger er begyndt at bruge. Det hedder ’journaler’ og fungerer på den måde, at man skriver ned, hvad man f.eks. udskriver til patienten eller tester dem for, så man kan holde styr på det.)

Eller at hun lige efter at have fortalt, at de har fundet æggehvidestoffer og blod i min urin tager sig tid til at forny en recept over telefonen.

Sagde jeg lige efter? My bad. Hun nåede at smide ordet ’svangerskabsforgiftning’ på bordet først.

Hvorefter hun pludselig skulle tjekke den muligvis defekte telefonsvarer, der fik førnævnte patient til at ringe på Den Meget Hemmelige Batmobil.

Jeg synes heller ikke, at det er særlig cool, at hun – efter at have fået det at vide 4 gange – stadig ikke kan huske barnets køn.

Eller var 40 minutter forsinket. Selvom jeg var 2. patient efter frokostpausen.

Når hun er så fraværende og distræt, bliver jeg simpelthen så bange for, at jeg ikke har fået de relevante informationer fremlagt, for det lader ikke til, at hun husker, hvad vi taler om, hverken sidste gang eller for 3 minutter siden. Og hvis hun ikke husker at spørge, og jeg ikke får givet de rigtige oplysninger, hvad fanden er odds’ne så for, at vi kommer helskindede igennem det her??

Jeg har haft hende som læge i 12 år, og jeg har overvejet at skifte masser af gange. Jeg kan bare desværre høre, at det i Århus er nogenlunde lige så sandsynligt som at vinde i Lotto at score en god læge. Enten har de alt for mange patienter, eller også er de en frastødende kombination af klamme/snerpede/ligeglade/hysteriske.

Ville være fint, hvis man bare kunne være så rask, at man aldrig rigtigt havde brug for dem, ikke? Men det er bare desværre lidt som med både DSB og Post Danmark: Der er ikke rigtig andre steder at gå hen.

Published by

28 Replies to “Hos lægen er tiden din egen.

 1. Du må på borgerservice og med store bedende øjne og en meget bestemt mine bede om at få en ny læge, der er god til små børn. Din nuværende virker ikke helt betryggende.

  En læge, der er god til små børn er formentlig også god til gravide.

  Jeg kan desværre ikke komme med navne, når jeg nu sidder på Frederiksberg.

  Held og lykke med både det lille lægeskifteprojekt og det noget større projekt, som du er i gang med.

  Mvh

  Liselotte

 2. dispensation givet! Hun er både dum og uduelig fandme!! Og ja jeg synes også, du skal skifte – jeg gjorde det selv efter laaanngtt tilløb for 6 år siden OG vandt i lotteriet sir jeg dig! (har lige checket – de har desværre lukket for tilgang ØV!)

  ps og jeg sir det lige igen – til ære for din "læge" – du er IKKE for tyk, du er gravid og i super form, så hun skal stoppe lige nu!!

 3. Dumme kælling! Hvad fanden bilder hun sig ind? Jeg håber, du fik/får et klart svar snarest på det med urinen. Ellers punk din jordemoder for at hjælpe dig med at finde en anden læge. Det kan godt være, det er svært at finde en ny i Århus (wouldn't know) men det kan jo kun blive bedre!

 4. Hej Linda 🙂

  Jeg har fulgt med på sidelinien her et stykke tid, og nyder din blog big time!

  Så nu vil jeg da lige, give dig et beroligende ord med på vejen.

  Da jeg var gravid, var lægens tjek sådan set bare en ekstra feature 😉

  Når det kommer til stykket, så vil du være i de bedste hænder hos jordemødrene og andre med masser af erfaring.
  Og DE skal nok huske, at få stillet alle de relevante spørgsmål.

  Som ansat i sundhedssektoren, stoler man aldrig blindt på papirernes oplysninger – eller mangel på samme 😉
  (Har selv arbejdet der)

  Men jeg synes bestemt du skal skifte læge – selvom det er et lotteri, så kan det vel dårligt ende med en der er værre?

  Og når først Anton er kommet, så kommer du til at tilbringe mere tid end du syntes om, sammen med den læge. (Vaccinationer, helbredstjek osv osv)

  Kryder for du vinder i Lotto 😉

  K.H. June

 5. Min læge var lige sådan da jeg ventede mit første barn, og jeg turde ikke sige fra. Senere ændrede hun sig, og jeg formastede mig til at spørge om hun ikke var blevet gladere på det sidste. Det var hun, for hun havde været lige ved at gå ned med stress i den periode, hvor jeg kom til tjek i min første graviditet.
  Så måske du skulle fremlægge dine observationer for hende. Måske er hun bare stresset (og det er virkelig ikke dit problem, men nogle skal måske fortælle hende at det er blevet bemærket…).
  På den anden side, hvis hun har opført sig sådan i 12 år, er det nok på tide du kommer på venteliste hos en anden, for så er hun da ikke værd at samle på.
  Held og lykke med det.

 6. Skift læge! Og det kan kun gå for langsomt. Har svært ved at tro, at de fleste læger ikke nemt kan være bedre end hende, du beskriver her.

 7. Jeg havde din læge i 12 år – hun må åbenbart have konsultation i Odense også (tro fanden hun er træt og distræt). Jeg gik ned med stress og hun foreslog at jeg fik en kæreste, er blot et af eksemplerne, eller da hun vrissede af mig fordi hendes printer var kaput.
  Anyways, da jeg endelig turde skifte får 1 år siden, fin jeg den sødeste, mest lydhøre læge i kittelkjoler – hvad har du at miste, du er ikke tryg nu anyways?

 8. Skift læge. Det er nogle alt for vigtige ting, du giver hende ansvaret for, så hvis du ikke er tryg ved hende, skal du sige fra.
  Hvis du får en dårlig læge, så skifter du bare igen. Der er ingen begrænsning for hvor mange gange du må skifte…

 9. Jeg tror sørme også at jeg har haft din læge – her i Aalborg. Hun havde omtrent held med at tage livet af mig engang i 2002. Overdosis af vaccine, så det er altså ikke helt ufarligt at have en stresset og fraværende læge. Jeg overlevede og fik lov til at vælge den bedste læge i byen.

  Ved du at du, hvis du er medlem af Danmark, gruppe 2, selv kan vælge din læge – du kan shoppe indtil du finder en du klinger med og håbe at du kan blive fast patient – og så skifter du til gruppe 1 igen.

  Jeg håber dælme at du får held med at skifte læge!

 10. Pernille Bech i Skejbycentret. Hende er jeg super glad for. Det er lidt sært at LÆGEN er jævnaldrende med en selv og har humor. Det tangerer en fornøjelse at være der. For hun er dygtig, også til børn, (og min far, bonusinfo) og så tænker hun før hun fornyer recepter og foreslår alternativer og sådan noget overskudsagtigt noget. Hun er fantastisk.
  Og det andet der er da bare slet ikke til at holde ud!

 11. Skift, for satan! Man skal ikke finde sig i den slags i dekader, og nu må du vist have taget dn tørn med hende.

  Og nogen skal jo vinde i lotteriet, hvorfor ikke dig? 😉

  Held og lykke med det hele og god karma til dig.

  /Lene K

 12. Siger som de andre.
  Skift læge, pronto.
  Og gør det evt igen hvis ikke du er tryg ved næste heller. Siden 1. gang jeg læste om at du skulle have glucosebelastning – og bemærkningerne om din vægt…… himmel. Rigelig meget skudt forbi hvis ellers lægen ser i helheder, inddrager viden om din livsstil og motionsvaner, der jo i den grad usandsynliggør følger.
  -Bliver sgu så irriteret over at være kollega til snævertsynede og forudindtagede folk. Stress eller ej. En enkelt dårlig konultation er da hvad der sker, men hver gang. Arghhhh.

  Du får brug for en læge du har tillid til til de kommende børneundersøgelser, rådgivning om vaccinationer osv.

  PS.
  Ang. svangerskabsforgiftning.
  1. Blod i urinen er altså ikke så overraskende med dit niveau af fysiske eskapader.
  2. Protein-udsalg er en hyppig fejlkilde.
  3. Er dit BT stigende, det er ikke unormalt i slutningen af graviditeten, men skal ikke stige for meget (husk at tage ekstra magnesium, gammelkendt årsag til BT-stigning hos gravide -m.fl.)
  Og få det tjekket løbende sammen med urinen – jordemoder næste gang, ikk' ?

  MVH Alvilda

 13. Søde dejlige skrappedulle! Du skal bare smække hende et billede af en hval på bordet og sige, at hvis du en dag ligner sådan en, så gider du høre på hende. Og så længe du er fit for fight kan hun bare flette næbet 🙂
  Og kom til Viborg så skal jeg introducere dig til en meget dygtig og samarbejdsvillig og empatisk læge!

 14. Hej Linda, Selvom det måske er ude af din vej vil jeg lige anbefale Lis Vinge Madsen, http://www.86141566.dk

  Hun er FANTASTISK, samvittighedsfuld, sød, kan huske ALT hvad man nogensinde har fortalt hende og alt det, du har brug for. Køreturen værd, så jeg tager den gerne hver gang.

 15. Hej Linda.

  Selvom det lidt er blevet nævnt af andre, så vil jeg bare understrege, at når Anton er kommet til verden, så har man altså brug for, at man stoler på sin læge. Det dur bare ikke at du er utryg, når lægen skal undersøge lille nyfødte Anton og give ham vacciner. Når man først har født, har man iøvrigt ikke altid så meget overskud, så se at få det gjort nu, med det samme. Bare et velment råd.

 16. Én til ulv i koret: Kan du så finde en anden læge. Der kan umuligt være nogen, der er lige så latterlige som hende, du frekventerer nu!

  Du skal have én, du trygt kan overlade Anton til – tænk – det er ham/hende, der skal vaccinere og stikke pinde ned i halsen på dit lille pus. Det kan din nuværende da overhovedet ikke håndtere, hvis hun er stresset???

 17. En anbefaling!

  Da jeg landede i Århus i sin tid med glødende svamp i underlivet, var jeg på nippet til at dø, men krydsede i blinde en læge af på kommunens liste og kom af sted.
  Og det er bare den dejligste læge. Henrik Ovesen, hedder han, og han bor på Banegårdspladsen nummer 6, lige ved siden af 7-11 og han har altid tid til mig. Og når man ser ham uden for praksis, kan han endda huske, hvem man er – og hilser!

  Jeg ved faktisk ikke, om de tager flere patienter ind, det er jo fem år siden, jeg var ny der. Men det er vel forsøget værd. Han er altid nærværende, dygtig og rar.

 18. mine er by the way Fisker og Høgh også på Banegårdspladsen – prøv selvom det ikke ser ud som om, der er åben for tilgang…. hilser også udenfor klinikken : – ) og er begge super dygtige og sympatiske

 19. Fuck nu af en klaphat. Skift! Og jeg kan kun sige at man fandme skal råbe op når man er gravid. Og er der nogen som helst lille bitte tvivl med din urin eller BT, så tager du ud på Skejby og smækker døren op.
  Jeg insisterede på, at komme i særbehandling efter første fødsel, og det kom jeg og insisterede på at blive undersøgt af en læge på hospitalets gyn. afdeling. Og hun kunne så fortælle mig, hvad jeg hele tiden selv havde ment, nemlig at mit haleben brækkede under fødslen. Og PS. det er meget sjældent det sker, men havde jeg ikke stået oppe i hovedet på alle jordemødre, så havde jeg ikke fået den undersøgelse. Og så ville jeg have haft endnu sværere ved at overbevise dem om at et kejsersnit var det rigtige.
  Til gengæld er det en fin lille lektie til man så får barnet, for der gælder samme regler. Og man skal fanden galeme ikke bide skeer med den moderlige intuition. Man skal banke på den dør til det hospital, hvis man tror, at det er det der skal til.
  Ih guder en lang smøre. Jeg tror du er all fine, jeg havde selv hele tiden blod og protein og hvad ved jeg uden at jeg tilnærmelsvis havde en svangerskabsforgiftning, men det skal du selvfølgelig være helt sikker på.

 20. Du skal ikke tøve! Skift læge! Der er ikke bestemte datoer, man kan/skal skifte på, så selv om det lyder besværligt, skal du gøre det. Tro mig, jeg ved, hvad det kan betyde at have en overfladisk ikke-omsorgsfuld læge.
  Held og lykke!

 21. Selv om det er sagt x mange, vil jeg altså også på det kraftigste opfordre dig til at skifte og shoppe rundt til du finder den rigtige. Hvis hun ikke kan behandle DIG ordentligt, hvordan vil hun så ikke behandle lille Anton? Og igen: du har overskuddet til at skifte nu, og måske ikke når du står med lille bebs og er helt hormon-forstyrret.
  Håber du finder den dejligste læge!

 22. Ib Fallesen, Ndr. Ringgade 94 – De har åbent for patient tilgang, manden har humor, gør noget ved sagen uden at overdramatisere og så har de verdens dejligste lægesekretærer, hvilket vel egentlig også er lidt af et særsyn?
  Er selv flyttet fra byen og bruger ham ikke mere, men min nevø og niece på 9 mdr. og 1,5 år har ham som læge. Min familie er ovenud glade for ham.
  Det er bare en anbefaling – gør med den hvad du lyster!
  Nielsen

 23. Skønne Linda.
  Jeg må give alle de andre ret. SKIFT LÆGE! Som det er blevet sagt før vil du rende til lægen med Anton i tide og utide, og så duer det ikke med sådan en inkompetent tosse!

  Jeg er en af de heldige som har en fantastisk læge. Der er telefontid, akut-tider hver dag (hvilket jeg nød godt af som paranoid mor til et IKKE-SOVENDE og i stedet vrælende barn) og han har altid tid til en snak. Hvis han er stresset siger han det så man ved hvad man går ind til … Du kan sagtens finde en god læge. Prøv nogle af de fine anbefalinger der er kommet her! Held og lykke …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.