Heksen og holdningen til glasset.

Min venindes veninde (*bing* Hvad er: ”Den mest sagte sætning på Spørg Om Sexsygdomme”?) brokker sig. Ikke bare den slags brok, der følger med oprydning i hovedet, hvor man med højtaleren slået til bjæffer lidt over ting, der ikke har fungeret i dagens løb. Virkelig Brokker Sig.

Det skal siges, at hun ikke sidder med bordets bedste hånd. Hun er gået ned med stress et par gange, hvilket måske/måske ikke har været skyld i celleforandringer, der krævede en ikke særlig sjov operation. Hun har mistet sin far og hendes mor bruger hende mere, end hvad virker rimeligt, når man tænker på, at hun trods alt stadig ER datteren. Hendes barn har en af bogstavsygdommene, hvilket giver ham nogle ret svære dage i skolen. Manden har tilsyneladende en hvid pind, han stikker i munden, når hun har mest brug for ham, og derudover lyder det til, at han er bedst til at tage hensyn til sig selv.

Men altså. Hendes negative indstilling er overvældende. Jeg har mødt hende en del gange, og jeg ved, at det ikke bare er min veninde, der er oversensitiv. Det bliver ved og ved og ved. Glasset er ikke bare halvtomt. Det er skåret, trænger til at blive vasket, indholdet er surt, og der er ikke mere sulfo.

Nogle vilkår i tilværelsen er givede på forhånd, og dem kan man ikke ændre så meget på. Det er absolut tilladt at have dage, hvor man trænger til at blive aet og bekræftet i, at det er urimeligt. Problemet er bare, at hun træffer virkeligt dårlige valg. Hun søger jobs, der med tusinde procents sikkerhed vil få stressen til at bryde ud igen på rekordtid. Hun bliver ved med at placere både sig selv og sin familie i situationer, der er dømt til at gå galt. Dårlige valg skaber dårlige resultater. Og så er det altså lidt svært at acceptere, at hun bliver ved med at sætte sig på al taletid, når der er venindekaffe. Hvis du aldrig spørger til andre, mister de interessen for dig. Hvis der altid vælter gift og selvmedlidenhed ud af din mund, når du åbner den, kan du ikke forvente, at folk stadig hører efter, den dag du virkelig går ned. Hvis du pisser i modvind bliver du våd. Med mindre du er smart nok til at pisse i glasset, selvfølgelig. Der burde være plads nok.

Published by

2 Replies to “Heksen og holdningen til glasset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.