Heksen, hånen og håndtasken.

Indtil nu har denne blog være Valg-fri zone, men når man ser de forskellige partiers kampagner, ved man, at nogle ting her i livet vil hånes; Jeg giver mig…

De fem partier, som anstrenger sig mest for at blive kommenteret, er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Ny Alliance.

Jeg synes, at det er stort af Venstre, at de takker ja til at lade praktikant på trykkeriet udforme deres valgplakater. De må være meget sikre på sejr. Når praktikanten til sin tid skal vejledes, synes jeg måske godt, at man lige kunne påtale, at photoshop og retouchering er fint – men som med alt godt i livet, kan det blive for meget. Når alle politikkerne ligner ferske, rougebefængte plastikdukker, har den måske fået lige rigeligt med den digitale børste.

Konservative har i Randers valgt at ophænge plakater, hvor kandidaten står med sit spædbarn. Hvem af dem er der, der stiller op? Jeg mener ikke, at det er et urimeligt spørgsmål. Hvis de vælgere hun appelerer til er så dumme, at de ikke føler sig talt ned til ved så indlysende et manipulationsforsøg, så tror jeg også, at vi skal passe på med at antage, at det er logisk for dem, hvem på billedet, de stemmer på. Desuden har Konservative i samtlige aviser trykt en række udsagn, om hvad ‘konservativt’ vil sige. Den første sætning lyder noget i retning af “At give skolerne et løft – det er mega-konservativt.” Mega?? Lige lovlig street sprogbrug for et parti, som med deres navn signalerer, at de finder det vigtigt at holde fast i gamle dyder, synes jeg.

Prøv at stille dig foran en lygtepæl. Ræk højre arm lige frem, og hæv den så til en vinkel på ca. 120 grader. Er det tilfældigt, at Dansk Folkeparti’s flødefarvede slipsefolk hænger i lige præcis den højde? Og at der i partiet er en overvægt af folk med tyskklingende navne?

SF skal krediteres for at have lavet plakater, som stemmer utrolig godt overens med deres politik. Det ligner en collage, lavet af børn på økologisk lejrskole. “Det kunne være så godt”, kunne sagtens være omkvædet i en sang om de onde kapitalister, børnene i Afrika, og atomkraftens forbandelser.

Er der nogen, der ville blive overrasket, hvis Vild Med Dans kørte en temaaften med hele Ny Alliance på gulvet? På valgdagen tror jeg også, at vi kommer til at se mange NA-vælgere løbe forvirret rundt og lede efter Urnen og Jacob Kjeldbjerg, når de skal aflevere stemmesedlen.

Jeg vil have Håndtasken tilbage på forreste række i dansk politik.

Published by

2 Replies to “Heksen, hånen og håndtasken.

 1. Må indrømme, at her fører de Konservative fører i valg-kampagne-det-kan-jeg-grine-af indslag!
  Du har selv været i tunnélen mod Køgevej i Roskilde – den der er plastret ind i hvide klinker, som får alt til at lyde MEGET højt??!!
  – Forestil dig så lige at træde ud af toget kl kvart i pis om morgenen – liste ind i tunnélen mod teknisk skole – og så blive mødt af en tubablæser og trompetspiller der er en pigegarde værdig (ja det ER jo mig) – som spiller morgensangs-musik mens de RÅBER godmorgen og deler små poser ud med rundstykker og ØKO-smør??
  Det er sgu da morsomt :O)
  – Men jeg er bag dig hvis håndtasken skifter farve :o)

 2. Her til morgen var der nogen, der på bedste “Jorden går under i morgen”-maner gik med skilte på fortovet ved ringgaden i Århus. Der stod noget med “Danske soldater sendes til Irak og tilbage igen, baseret på en løgn. – Er det i orden?”
  Hvilket parti står bag den kampagne?
  Der stod ikke noget på skiltet, men ham der bar skiltet havde the-drikkerhår og hjemmestrikkede strømper i fodformede sko. Hvem ved noget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.