Har I lige 5 minutter?

For jeg har brug for at høre, hvad I mener om noget:

Jeg har just modtaget min første mail med tilbud om noget giveaway. Og det ved jeg simpelthen ikke, om jeg er for eller imod.

For mange herrens år siden, da jeg startede med at blogge, ville jeg under ingen omstændigheder have reklamer på min blog, og jeg er stadig ikke interesseret i at skrive om produkter på bestilling. Jeg har intet imod at nævne et produkt ved navn, hvis jeg har fundet noget, jeg selv er glad for, men jeg ville føle, at jeg satte min troværdighed over styr, hvis jeg skulle skrive indlæg, hvori jeg fake-roste alt fra vaskepulver til elpærer.

Reklamer bloggen er noget andet, synes jeg, og her er min holdning, at hvis en producent er villig til at betale et passende beløb for eksponering på en blog, der passer til deres kundegruppe, så er det fint med mig. Jeg ville ingen moralske skrubler have ved at sætte reklamer på min blog, hvis producenterne rent faktisk var villige til at hoste op med beløb, som ikke var nærmest fornærmende lave, så når jeg har takket nej til de tilbud, jeg har fået indtil nu, handler det ganske enkelt om, at jeg ikke er interesseret i at plastre min blog til i farvestrålende hurraråb for et klap i røven og en kiks.

Jeg synes også, at FB er blevet et markant kedeligere sted, efter at halvdelen af alle updates er blevet reklametekster, som skal postes som et led i konkurrencer. Kald mig bare gammeldags, men jeg er mere interesseret i, hvad folk går og laver, end hvad de prøver at vinde.

Så altså… Er ikke sådan SUPER begejstret for reklamer, der sniger sig ind alle steder, kan jeg godt selv høre.

Men hvordan stiller vi os ift. giveaways? For når alt kommer til alt, er det jo egentlig free shit for you guys, som vi bloggere bare videreformidler.

Ja?

Nej?

Jeg ved godt, at I lige for tiden bliver aktivt inddraget rundt omkring på flere forskellige blogs, og jeg har fuld forståelse for, hvis I gerne bare vil have lov at læse med i fred, uden at skulle gro en holdning til alt muligt mærkeligt. No hard feelings, hvis I fortsætter med det.

Jeg tror bare, at det her er nyt land for flere af os, og personligt har jeg ikke lyst til at være sådan en, der har principper for princippernes skyld, så jeg ville virkelig sætte pris på jeres tilbagemeldinger, hvis I gider.

På forhånd tak.

Published by

57 Replies to “Har I lige 5 minutter?

 1. Jeg synes, giveaways kan være fine nok. Men jeg lærer aldrig at forstå dem, der giver ting væk for faste læsere. Jeg vil gerne have mange faste læsere, men de skal da komme af egen interesse, ikke fordi de vil vinde et eller andet.

  Så jo tak til giveaways. Nej tak til mærkelige regler.

 2. free is free.
  personligt har jeg aldrig haft det mindste imod at bloggere tager imod og puster op, jeg ville gøre det samme hvis jeg fik muligheden. Integritet har jeg heller ikke meget af 😉
  gratis ting er WIN, men jeg er ligeglad med gratis skridtbeskyttere og amerikanske lakridser, gode gaver, glade læsere 😀 yay!

  hold kæft mand. Jeg er skideligeglad, jeg læser din blog fordi jeg synes du er kickass, hvis du tilbyder mig et tørklæde eller jubler over en elpære, så ændrer det ikke min holdning, det gør dig ikke mindre skarpsindig og en dårligere skribent

 3. Jeg synes, at du har en god holdning til det. Men hvis nu det er et godt produkt? Som du bare ikke selv har opdaget endnu? Så er det vel fjong? Altså så er det vel bare omvendt opdageri…

 4. Jeg ved ikke hvad jeg synes!
  For umiddelbart kunne det da være ok at vinde et eller andet lækkert.
  På den anden side er der altså også noget befriende over at besøge en blog som ikke handler om gi'væk-ting i tide og utide.

 5. Jeg synes at det er så fint her i blogland at ens blog netop er ens egen! Altså jeg synes man skal gå efter sin egen mavefornemmelse! Hvis du har lyst til at have en give away – fra det ene eller andet sted – så gør det, og hvis ikke, så lad endelig være.
  Det er jo det, der gør det til netop din blog.
  Helle.

 6. Jeg synes en Give Away er fedt. Man får mulighed for at vinde noget, man evt. gerne vil have, og hvis man ikke vil have det, så melder man sig jo bare ikke til. Synes på ingen måde, at det er lig med at du har godkendt produktet, men snarere at produktet har godkendt din blog. Er KLART for!
  Knus

 7. Jeg er nok lidt gammeldags, men jeg synes det er så ædelt, at dine ord alene, tiltrækker dit publikum. Giveaways er sådan lidt ..en glidebane, tænker jeg. Og jeg synes ligesom Ninapb, at der er befriende at besøge en blog uden reklamer, giveaways og jeg-skal-komme-efter-dig.

 8. Hvis det er noget, du selv synes er godt, så sig dog ja og giv det væk. Som du siger: Free shit. Det gør hverken din troværdighed mindre eller større. Har én eneste gang fået tilsendt et produkt til omtale, og det var sirup, som vi ved Gott im Himmelstrup bruger meget af herhjemme. Så det havde jeg intet imod at være postergirl for. Reklame er ikke værre end man gør det til, så længe det giver mening for en selv. Din blog, dine regler. Bum.

 9. Kære Linda.

  Jeg vil frejdigt stoppe med at frekventerer din blog hvis den bliver sovset ind i reklamer og giveaways. Og dette er på trods af at jeg for nyligt sammenlignede dig med Gud! (ved du har et anstrengt forhold til smileys, men alligevel;)
  Jeg ELSKER dig og dine smukke ord, og jeg HADER reklamer og giveaways.

  Du er sgu da for god til det skrammel!

  Mange kærlige hilsner

 10. hmm er helt enig med dig i de der fb reklamer … det er dødsygt at glo på… reklametekster i selve blog-teksten synes jeg heller ikke om – så sælger man nærmest sig selv. Jeg nyder egentlig, at din blog er reklamefri – men hvis nogen vil betale (nok) for at ha´ reklamer på din blog, så go for it.. give away ?? hmmm altså gør. hvad du føler for.. men er helst fri

 11. Jeg læser med… anonym.
  Principper må nogen gange kastes over bord.. og jeg synes du gør et enormt stort job for at underholde os.. jamen jeg vil også blive ved met at læse din enorm gode, ærlige tekster.. med eller uden give-aways. Og du kan vel selv bestemme.. hvad du vil være med til eller ej?
  Det bliver nok ikke en nem beslutning, så ja.. ty til mavefornemmelsen.

 12. Er også med på din blog, dine regler…men når du nu spørger, så synes jeg ikke det sætter din troværdighed eller integritet på spil med giveaways. Til gengæld synes blogs med giveaways hurtigt bliver kedelige…kedelige indlæg, kedelige kommentarer. Synes også du er for god til det skrammel!
  KH

 13. Jeg læser med hver dag – udelukkende på grund af din fantastiske måde at skrive på. Du rammer mig ofte i hjertet, altid på smilebåndet og for det meste i lattermusklerne. For at være helt ærlig er jeg ikke sikker på hvad Give aways er – men kan jo fornemme at det har med reklamer og konkurrencer at gøre. Jeg ville være helt ligeglad som læser. Jeg tror mine øjne får udenom den slags – jeg ser det simpelthen ikke, tror jeg. Jeg læser din blog fordi den er genial og det vil den fortsat være – både uden og med give aways.

 14. Hvis jeg var forhandler af et-eller-andet der var bare i udkanten af din og læsernes (formodede) interessesfære ville jeg tæppebombe dig med dimser du kunne udlodde til din læserskare. Det undrer mig nærmest at du ikke har fået henvendelser før.
  Hvis du bestemmer dig for at lave giveaways (hvilket denne læser ikke har noget imod, så længe det ikke tager overhånd) så ville jeg forvente at du fik mange flere tilbud ~ så bare husk at have med i overvejelserne hvor mange fremtidige henvendelser du vil gide at forholde dig til.
  God fornøjelse i tænketanken 😉
  khTBS

 15. Jeg har ikke noget mod giveaways, så længe de ikke kommer til at fylde for meget mellem de oprindelige indlæg. Når det bliver 1 om ugen, kan det godt blive lidt voldsomt, synes jeg.

  Men ellers, ja, gratis ting! Fint med mig.

 16. Jeg forsøgte mig for lidt tid siden. Fordi Anne Sax med undertøjet ville teame up og donere et gavekort. Et fremragende, storsindet tilbud fra hendes side. Men hvor måtte jeg æde nogle stikpiller for at være en sell-out.
  Nogen læsere er altså af den holdning, at vi gør det for at pumpe læsertallet op. Personligt gjorde jeg det såmænd for at få læserne i tale og få nogle gode historier. Nu hvor jeg selv dagligt brillerer i genren selvudlevereing. Det lykkedes. De gode historier tikkede ind, og læsertallet forblev såmænd det samme. Præcis efter planen.

  Gør det. Hit med the free stuff.

 17. Tja. Jeg kan nu bedst lide at det er dig og dine ord og tanker, der dominerer bloggen, men fordi der kommer en give-away en gang om måneden eller noget i den stil,så skifter jeg nok ikke kanal.
  Men det vil jo være herligt, hvis det var ting/produkter, som du også selv kunne forholde dig til

 18. Nej. Gider ikke give-aways. Jeg læser bloggen for indholdets skyld og random konkurrencer interesserer mig overhovedet ikke HER. Det kunne det måske gøre, hvis jeg opsøgte et forum for det, men det ser jeg ikke bloggene som værende.

 19. jeg synes i princippet at gratis gaver er herlige. Men paa den anden side bliver jeg saa skuffet naar jeg besoeger en af mine faste blogs og indlaegget saa "bare" er en give away. Isaser fordi det altsaa ind imellem er nogle mega lamme ting der er til fals.
  jeg gider ikke give aways hvor jeg kan vinide et bittelille hjemmelavet haarspaende eller tre poser amo chokoladekage bag-selv mix. Men er der tale om en ordenlig premie (for mig nok stor, eller af en vis vaerdi) synes jeg det kan vaere OK. Men jeg vil hellere hoere meget mere om dit liv!
  Naar nu du spoerger!
  Hilsen Johanne

 20. NEJ tak. I starten synes jeg, det var meget sjovt, men nu fylder de alt for meget rundt omkring!

 21. Synes du skal gøre det hvis:
  1) det ikke er for ofte (mere end 1 gang om måneden) og
  2) det ikke er noget lamt (fx de der 3 pakker Amo bollepulver)
  Læser din blog for dit herlige sprog men elsker også "free shit"
  Kh

 22. Som studerende siger jeg aldrig nej til en "nem konkurrence" om noget gratis 😉 Men rimelig relevant skal det selvfølgelig være!

 23. Hmm. På den ene side er det rart med en blog, der er helt fri for diverse reklamer, men på den anden side læser jeg gladeligt med hos superheltemor, der som dig har en fantastisk blog, og har giveawys i ny og næ.

  Konklusionen bliver nok: Ja tak, hvis du selv har lyst og det ikke bliver for ofte. 🙂

  Tak for en helt og aldeles herlig blog!

  Trine

 24. Hmmm…er faktisk helst fri. Det er sådan lidt en glidebane – stadiet før reklame og medlemskab af et blog-fællesskab…og så kommer de dér motherfucker store reklamer for downtown, scandic, etc. Nej tak!
  MEN – hvis du selv kan stå inde for produktet, så synes jeg det er sådan OK, og det heller ikke bliver for ofte (læs: max 1 gang om måneden) – og så er jeg enig med Dines. Det var en fed måde to do it (- og jeg ved at Anne Sax læste med over skulderen og det betyder alligevel lidt at personen bag produktet også tog sig tid og lyst til at følge med i give away'en).
  So-so…kan godt forstå at du er "forvirret"!

 25. Når det kommer til at skifte holdning omkring reklamer m.m. kan du jo altid citere Groucho Marx: "Dette er nu engang mine principper – hvis du ikke kan lide dem, har jeg andre" 🙂

 26. Hmmm

  Altså jeg HADER reklamer. Og synes giveaways har taget overhånd, fordi alle har opdaget at det er reklame i et lækrere udseende.

  Du er sej på indhold, holdning og mening og det er derfor jeg er vild med dig.
  Jeg ville blive skuffet, hvis du pludselig begyndte at bage kager for at flashe muffinforme og bagemix, du skulle reklamere for – eller give væk.

  Kommer det ikke an på, hvad gaven er? Hvor ofte du væk-giver? Og om det overhovedet er noget, du selv kan stå inde for?

  Måske du bare skal prøve en enkelt gang og se, hvordan du har det med det?

 27. Jeg er all in på free stuff (selvom jeg altid glemmer at deltage!)
  Bare den Linda vi kender, forbliver den samme rå kickass skribent som hun altid har været 🙂
  Og så ikke alle de der regler for deltagelse.
  Jeg kan ikke overskue det.

 28. No shit, så har jeg vundet nogle skønne give aways og jeg har lavet nogle skønne give aways. Men jeg vil aldrig lave en om noget jeg ikke kan stå inde for… Så derfor vil man aldrig se en give away med fem dåser flåede tomater, en kg pasta skruer og 500 g. oksekød med en fedtprocent på 30%.
  Men gerne en lækker kjole fra Karlas Forbindelse 🙂
  Så give it away Linda, men troværdigt 🙂

 29. Jeg synes ikke det er noget man lægger særligt mærke til på blogs – så længe det ikke er af den slags hvor der kræves medlemskab osv, og så længe der også skrives gode "rigtige" indlæg.
  Jeg har selv haft det flere gange på min blog, fordi jeg synes det er hyggeligt at glæde nogen med gave. Føler mig ikke sell-out-agtig eller noget – og skriver et indlæg udover det om konkurrencen.

 30. Ja, nu er jeg altså af den gammeldags garde – og foretrækker blogs, hvor det handler om ORD, og ikke om endnu flere TING. (Selvom du selvfølgelig snildt kunne udlodde et skrivekursus…)

  – og så er det altså bare så kedsommeligt for os udlandsdanskere.

  Så ærlige mening? Nej tak. Er træt af ting. Og af blogs der kammer over i forbrugsland.

 31. Jeg vil ikke gaa saa langt som til at sige at jeg har en holdning til sagen som saadan, men jeg tror aldrig de dersens "give aways" kommer til at hoere hjemme paa min blog. Jeg tror faktisk ikke rigtig jeg forstaar formaalet med dem.

 32. Verden er mangfoldig, og du får forskellige svar. Personligt er jeg så hamrende træt af 'give-aways', at jeg dribler udenom de blogs, som gør det.

  Det er et smart reklamestunt, som forretningsdrivende selvfølgelig har fået øje på. Det er da ren kalkulering, som udelukkende handler om, hvor flest øjne ser produktet.

  Jeg gider heller ikke blive forstyrret af en konkurrence midt i en bog. Eller reklamer midt i en film.

  Så jeg stemmer nej.

 33. Hvad synes du selv? Har du mærket efter hvad du har lyst til? (ironisk smiley)…
  Nej, men jeg er sådan set også ligeglad. Elsker at læse på din blog og vil blive ved med det, give-away eller ej.

 34. Altså… Jeg synes sgu ikke det hører til her – den her blog har altid bare handlet om hvem du er, eller hvad du synes, uanset hvad andre synes… Og det elsker jeg!

  Jeg ultra-hader reklamer for konkurrencer og giveaways på facebook!!

  Btw – jeg vinder heller aldrig noget. Nok derfor jeg er så sur.

 35. No no no! Fundraisingkampagner kan jeg til nøds være med til, men ikke kommercielle give aways.

  Hilsen Caroline

 36. Giveaways tjener to formål.

  reklame for virksomheden

  reklame for bloggen

  har du brug for reklamen? Nej vel?

  Jeg har reklamer, jeg donerer skillingerne til nødhjælp Google betaler alle er glade.

  Har lavet de donate knap til mig selv også og har fået et bidrag 🙂 (tak Marcus).

  så nej til giveaway og yes til reklamer herfra.

 37. Din blog – dine regler!
  Hvis det er et produkt du alligevel ville omtale kan jeg ikke se noget som helt fortænkt i at du gør det, og selv får lidt ud af det.

 38. Som Trine siger, din blog dine regler. Folk er her på grund af dine ord, uanset hvad.
  Selv laver jeg sgu da tit reklame for folk, men jeg er aldrig blevet spurgt.

  Jeg har det sådan set lidt underligt med de mennesker/firmaer som gerne vil have giveaways af deres produkter. Jeg kan dog ikke helt finde ud af hvorfor? altså hvorfor jeg har det underligt. Fordi reklame er jo en god ting. Og er jeg så ikke selv sådan en jeg har det underligt med, når jeg har haft en giveaway med mine egne malerier?

  Jeg tror det er noget med at produktet burde jo kunne sælge sig selv, men hvordan kan produktet sælge sig selv, hvis ikke det får reklame? egentlig.

  Din blog, din regel, min kommentar, min mening.

 39. Hmmm
  Jeg læser en håndfuld blogs ca. dagligt. Det er ikke altid der er nye indlæg på de få blogs jeg klikker forbi, men jeg bliver altid glad når der er, og så bliver jeg skuffet når det er et "gi' væk" indlæg, fordi de som regel er ret kedelige.
  Og så er det grænseløst irriterende at man for at deltage i den slags konkurrencer skal ind på div. hjemmesider og facebook, ofr at finde et eller andet svar på et spørgsmål.
  Tydeligt en ren reklame, men det virker altså modsat på mig. Jeg bliver irriteret på produktet og sværger for mig selv aldrig at købe det.
  Men jeg vender tilbage til bloggen dagen efter alligevel, for heldigvis er de der reklame-indlæg ret sjældne de steder jeg læser med.
  Jeg har helt opgivet et par blogs jeg tidligere læste ca. dagligt, fordi de begyndte at have reklamer imellem indlæggene. Det irriterede mig så meget, for jeg mistede overblikket over hvad der var bloggerens holdning og hvad der var reklamer (det var modeblogs). Det vil dog nok aldrig blive tilfældet her.
  Jeg har først for nyligt opdaget din blog, og jeg var altså solgt med det samme. Du røg direkte ind som ca. daglig læsning, simpelthen fordi du skriver helt fantastisk, og virker så hudløs ærlig. Så hvis bare du bliver ved med det, så læser jeg med, med eller uden "gi' væk" indlæg.
  Hygge
  TK

 40. Lidt, men godt?
  Alt med måde?

  For det er da skønt at vinde ting – gratis ting er generelt fint med mig – men jeg er også meget mere interesseret i, hvordan Anton og dig går og har det end i give-aways.

  Kh, S

 41. Alt med måde.

  Der er SÅ mange giveaways for tiden, at det mest af alt minder om en konkurrence i hvem der kan skaffe flest nye "læsere" og flest mulige skulderklap.

  En enkelt giveaway i ny og næ – Uden krav om "fast læser"/tilmed dig nyhedsbreve blaaa blaaa blaaa – ville være fint med mig, men ikke mere end det:-)

  Men er en blog overplastret med reklamer, ja så går der ikke længe før end jeg finder et andet sted at læse.

 42. Jeg er enig med de der siger, at Give aways fylder alt for meget på bloggene.
  Jeg læser med glæde din blog, og har som et ekstra plus bemærket at den er "gavefri" – og jeg er fan uanset.

 43. Så længe der ikke en give away hveranden dag, så synes jeg, det er fint. En ekstra lille bonus til læserne i ny og næ er da ikke af vejen 🙂 Så længe at du synes, at det er et i orden produkt, du giver væk, så synes jeg du skal gøre det.

 44. Jeg kom tilbage til Danmark for c.a. et halvt år siden og kæmper en kamp for at blive fri for reklamerne i postkassen. Uanset hvor man kikker så er det svært at blive fri for tilbud dit og tilbud dat. I madvarebutikkerne bliver man hele tide opfordret til at købe flere en et stykke af en vare, altid tilbud på flere ad gangen o.s.v. Jeg har for nylig opdaget din blog og må indrømme at jeg ikke er helt klar over hvad "giveaways" er, men regner med at det er ting firmaer vil give væk via din blog og samtidig reklamere for sig selv. Jeg siger nej tak. Jeg er meget gerne fri for tilbud om ting – men det kommer nok ikke til at forhindre mig i at gå ind på din blogside af og til. Du skriver godt!

 45. Jeg synes reklamer – i alle afskygninger – er frygtelige, og kan absolut ikke forestille mig, at det vil gøre noget godt for din blog. Det er jo ikke rigtig det, det handler om her?! Der er godt nok mange ellers gode blogs der er røget ud af min feedreader fordi jeg ikke vil have reklamer på den måde…

  Men med det sagt, så regner jeg ikke med at det du har i tankerne handler om at der skal foræres nøgleringe og billig make up væk hver uge fra nu af, så måske det godt kan passe ind?

 46. Ja sguda! Ikke tænke så meget over det (forestil dig at du er en fyr for a moment). Man sælger sgu ikke ud, bare fordi man videreformidler et produkt.

 47. Nu er jeg skrækkeligt gammeldags, så jeg ved ikke hvad, give-aways er?

  Der er da ikke nogen på min FB?

  Derimod er jeg kraftigt allergisk mod reklamer, så ad-blocks er i brug hos mig. Det forstyrrer simpelthen for meget rent visuelt, især ting, der kører/blinker.

  Nu har jeg brugt en del hyggelige timer på Lindas Verden, siden en eller anden linkede til Jeres salmesangsforsøg, og siden har jeg læst op på bloggen fra starten af. ( Ellers er det som at lande midt i en bog)

  Grunden til, at jeg læser videre er, at du skriver godt og har humor, ikke fordi, man kan vinde et par cykelshorts…

  Mine ting køber jeg selv! Men hvis nogen vil forære den lækre jagtvest (til 1000 kr), jeg har set mig varm på væk- eller en havetraktor, så er idéen ikke helt ueffen. ;-D

  Mvh
  Pinny- der forresten ikke kan vinde så meget som en knappenål til en børnehjælpsdag.

 48. Give-aways er udmærkede, så længe de ikke dukker op hver uge og så længe alle har en chance for at vinde uanset om de kysser røv eller har deres egen blog.

  Reklamer er et noget mere alvorligt spørgsmål for mig, fordi det hænger sammen med hvad man vil med sin blog. (Det er kun dig, der kan afgøre det – resten af os kan kun have forudindtagede holdninger uden relevans)
  Hvis bloggen er for egen underholdnings og hygges skyld, som man skriver, fordi man ikke kan lade være, så skal der efter min mening ikke reklamer på.

  Er der en kommerciel grund til at få reklamer på, som fx at reklamerne kan financiere, at man arbejder 5 timer mindre på sit almindelige job om ugen, som man istedet kan kaste i blog-skriveriet, så er det bare om at komme igang. Men det kræver, som du selv skriver, at man tjener mere end et los i røven og en kiks. Der skal en anden model end 2 øre pr klik på banen, hvis du spørger mig. Men hvad kan man egentlig tjene ved at have reklamer på?

  Og så kræver det vel også, at man anerkender, at man er kommerciel blogger.

 49. Hvad vinder DU på det? Du skal sidde og forfatte en skjult-reklametekst på din side, for du garanterer jo lidt for din give-away.
  Og så giver du gaven væk…. Hvor er logikken? Du har arbejdet med at udforme "reklametaksten" – og du får med garanti ikke flere læsere på det. Jeg tror ikke at der er nogle som decideret søger på give away? Hvis- så er det engangslæsere..

  Får du noget ud af det selv? Det må være det essentielle!

 50. Fra en fast læser der sætter pris på den kvalitet og integritet der er at finde her på bloggen: Nej tak.
  Det ville være at fortynde et godt koncept ved at lukke reklamer (også selv om de er forklædt som gaver) ind ad bagdøren.
  /Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.