Almindelig sund fornuft?

Som nogen måske husker, har vi været i banken, Anton og jeg, og vi er derfor nu sådan nogle budgettyper. Nogle uger synes jeg faktisk, at der kan gå sport i at få enderne til at nå sammen, andre uger føler jeg mig bare som von And. Men jeg er så småt – i en alder af 34 år *suk* – ved at lære, at der kan være ret mange penge at spare, hvis man lige gider være lidt opmærksom.

Fik f.eks. relativt ondt i hovedet, da jeg på en bon kom til at se, at de plastikposer, som jeg har brugt 6-7 stykker om ugen af til affald i noget, der ligner 10 år, koster 4 kroner stykket.

Så da jeg skulle tegne forsikring på min nye bil, tænkte jeg, at det nok godt kunne betale sig at hente tilbud hjem forskellige steder fra. I forvejen har jeg mine forsikringer placeret ved to forskellige selskaber, da jeg hos det ene kan få rabat, fordi jeg er medlem af HK, og hos det andet har haft mulighed for at have 0 kroner i selvrisiko på min indbo, uden at det har kostet ekstra.

Hvilket er ret væsentligt, når alt, hvad man ejer af værdi, holder en snitpris på 5000, for vi satser trods alt ikke på, at hele lortet brænder ned. (Eller på at Nemesis læser med.)

Forsikringsselskaber er noget træls noget, synes jeg, for de har alle sammen sørget for at skrue deres produkter sammen på en måde, der gør dem fuldstændigt umulige at sammenligne. Og der er altid nogen, der har dårlige erfaringer med lige præcis det selskab, man ender med at vælge.

Personligt styrer jeg uden om Tryg, der opførte sig, som om de var væltet på cykel, og havde fået et par hudafskrabninger, da min far og hans arbejdskollega blev påkørt for mange år siden. Min far brækkede ryggen et par steder, brækkede den ene arm, slog de fleste af tænderne ud plus det løse. Hans kollega blev slået ihjel. Og Tryg forsøgte alt, hvad de kunne at slippe for at dække noget som helst. De meldte f.eks. – i ramme alvor – tilbage, at de ikke ville dække tøjet, da de mente, at det bare lige skulle en gang i maskinen, og så var det så godt som nyt.

Alle vej jo også, at blod afvaskningsmæssigt stort set er at sidestille med te.

Nå, men tilbage til bilforsikringerne.

Kunne ret hurtigt se, at de fleste selskaber ville lave den for omkring 13.000 om året, hvis jeg kun tegnede bilen, og 9.000, hvis jeg flyttede alle mine forsikringer over til dem. (Griske svin!) Hvilket er mellem 2 og 3 gange mere, end min bank har budgetteret med; formentlig fordi jeg er den eneste i bankens historie, der først får bil som 34-årig, og ingen derfor kan huske, hvad det gør ved forsikringsprisen.

Midt i alt det her, fik jeg så en mail fra Alm. Brand, der friskt tilbød at ”matche mine forsikringer og give mig et GODT tilbud!”. Ja tak til det, så jeg ringede dem op, og fik Martin i røret.

Martin fik mine oplysninger, og begyndte derefter at tale, som om han var på speed. Og SIKKE da meget, jeg fik med i den forsikring!

Til 22.000 om året.

F.eks. ville bilen være dækket, hvis jeg lånte den ud til nogen under 26, der var berusede, og den tryghed, der ligger i dét, kan man jo ikke sætte beløb på.

Fristende, men jeg endte alligevel med IF, som tegnede mig til 4800, fordi jeg er så skidegammel.

Så må jeg bare lære at sige nej, når alle mine stive konfirmandvenner kommer og spørger efter nøglerne.

Published by

13 Replies to “Almindelig sund fornuft?

 1. Så Anton skal ikke låne bilen? I hvert fald ikke når han har drukket!? Pisse tarvelige mor! Nåmen! Vi har IF og da jeg for nylig i et øjebliks uopmærksomhed lavede en bule i både min og hende foran i køens bil (jeg troede altså vi VAR begyndt at køre igen) dækkede de uden et kny både min og den andens skade!
  Men din indbo forsikring bliver formentlig billigere, når du flytter til Esbjerg, ikke?

 2. Her i hytten har vi også IF og de giver altså en knaldgo' dækning for pengene.. Fx. da min bærbare som jeg er dybt afhængig af til studiet og livet generelt bare opgav livet.. uden videre fik jeg næsten 4000 kr i hånden og så kostede den nye lige pludselig "kun" 1500 kr.. Så tillykke med IF 🙂

 3. Det forsikringsræs er sjovt!

  For du kan altid finde nogen med dårlige oplevelser som fx din med tryg!
  Jeg har dårlug med GF, idag er vi i tjenestemands forsikring (som er under tryg faktisk) og her har min familie utroligt positive oplevelser i forbindelse med dækning på ulykkeforsikring.

  Tillykke med billig bilforsikring 🙂

 4. Jeg har selv Tryg og er også ansat i samme selskab, så er nok inhabil. Men… Jeg har kun haft gode erfaringer med de 3 skader jeg har haft. Og den forsikring du har nu hos IF gør nok, at du får en betydelig dyrere forsikring hvis du anmelder en bil skade. Men læs selv betingelserne… Anuåyway, alle har en dårlig erfaring og det er det alle hører om. Det er sjældent de gode erfaringer vi snakker om…

 5. OK, anonym, så lad mig fortælle om de gode oplevelser, jeg har haft med forsikringsselskaber:
  Jeg havde GF i flere år og fik hvert år udbetalt en sum penge, hvis der var overskud i selskabet. Jeg valgte GF, fordi deres bilforsikring kostede en trediedel af Trygs, fordi de gad at se på, hvor mange år jeg har kørt bil uden at eje en selv. Vi elsker GF.
  Nu har jeg Købstædernes forsikring, fordi vi har samlet alle forsikringerne der under gunstigere vilkår. Da vi havde indbrud for nogle år siden og en designerstol blev stjålet var der prompte service og fuld forståelse for det svære i situationen. Da jeg for snart mange år siden havde Tryg som selskab, følte jeg mig mistænkeliggjort da der kom en brandskade (de frittede mig god ud om der var brændt hul eller om det bare var sortsvedent) og jeg blev faktisk smidt ud af selskabet, fordi jeg havde fået stjålet 2 cykler over en 5 års periode. I Århus er det ret billigt sluppet med 2 stjålne cykler.
  Tillykke, Linda. Lyder som den helt rigtige forsikring 🙂

 6. Det bliver du ked af, tror jeg. Det med at du ikke er ordentlig dækket, hvis fulde – næsten mindreårige – låner din bil og smadrer den. Men altså, det er jo dit call….
  Jeg har Lærerstandens og er derfor en heldig kartoffel. Så giver telefonsælgerne næsten op med det samme og ønsker mig tillykke. Det er jeg egentlig ok tilfreds med. Bliv i Århus. Vil du ikke nok det? Jeg tror at jeg vil elske dig for evigt så :o)

 7. Meget voksent – og helt sikkert fornuftigt! – at tjekke og sammenligne og få forskellige tilbud. Vi er også forsikrede af Lærerstanden, og telefonsælgere giver ganske enkelt op, når de hører det. Hvilket alt andet lige er ret betryggende.
  Fulde konfirmander skal man til gengæld aldrig føle sig tryg ved. (Fulde folk generelt, der nærmer sig biler med bilnøgler i hånd, er en uskik)
  Tillykke med forsikring – og god vind i Esbjerg.

 8. Jeg er også 34. Har ikke kørekort og derfor ikke bil og derfor ikke bilforsikring. Blev også mor i november. Et halvt år senere fik jeg mine første forsikringer ever. Indbo og ulykkes. Jeg har altid syntes, at forikringer er falsk tryghed – især for mig som intet ejer – men med ham den lille syntes jeg alligevel ikke jeg kunne trække den længere.

 9. Skyggesiden:
  http://www.skimmel-svamp.dk/

  Her er nogen, der ikke er så glade for Købstædernes….

  Det er en gyser af rang!
  ————–
  Jeg har haft Nykredit fordi, de lissom overtog Østifternes, og ja, da min søn var så smart at jage hånden igennem en glasrude (det gør man absolut KUN uskadt på film), kunne jeg ikke engang i policen se om de dækkede 6 eller 5 % i fritidsulykkesforsikringen.

  Nå, knægten overlevede med store ar og følelsesløshed i en del af tommelfingeren.

  Nu har vi Alka, hvis policer er forståelige for folk, der ikke har juridisk embedseksamen eller derover.

  Da knægten fyldte 18 (var flyttet hjemmefra år før) fik han strikte ordrer på at gå i banken og få lagt budget- og få tegnet forsikringer (ikke nødvendigvis i banken, meen de "har et godt tilbud, til dig!")
  Da han bor med sin kæreste, så dækker min indbo ikke mere, og Nykredits "tilbud" -var til grin.

  Mvh
  Pinny- som Falck havde et "godt tilbud til". :-S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.