Greetings from Skejby.

Kender I udtrykket ’kålhøgen’? Jeg tror, at det er det, der sker, hvis man putter ’overmodig’ ’kæphøj’ og ’nemesis’ i en blender og trykker på start.

En anden måde at forklare det på kunne være:

Forestil dig, at du får en fibersprængning i ryggen, mens du sidder og spiser god mad til en fest omgivet af en flok mennesker, hvoraf du kender halvdelen. Det gør så ondt, at du begynder at spontantude ned i de formidable tapas, og alle tror, at du er gået i fødsel

Dette er ikke tilfældet.

Herefter vagtlæge, lang nat og søndag i bedring. For ikke at løbe med titlen som Danmarks Mest Negative Blogger, beslutter du dig for at håne den, fibersprængningen. Bare lige lidt.

Klip til scene kl. 1.30, hvor du hulkende må kravle ind i taxa, og bede 1½ meter høj, asiatisk taxachauffør, som hysterigriner af ren og skær befippelse, om at stå ud og gå rundt om taxaen for at lukke din dør, fordi du ikke kan bevæge dig selv. Kl. 4.30, efter et skud morfin i røven, får du udleveret et værelse på Casa Skejby, hvor du tror, at du skal være til næste morgen.

Mu-hahaha!

Efter yderligere et døgn, et utal af tests, scanninger, prøver og samtaler, er du nu hjemme på orlov. Du skal stille derude til mønstring i morgen kl. 10, hvor de tjekker det hele igen. Hvis tingene er, som de skal være, er det tilbage til de ambulante behandlinger med tjek-ups hver anden dag. Hvis ikke, er det tilbage til værelse 103.

Resultatet af kålhøgen adfærd, mine damer og herrer. Sat på plads af en muskelfiber.

Jeg vil meget gerne understrege, at jeg er glad og taknemmelig over, at de holder øje med den lille fis. Det vigtigste er og bliver, at han har det godt.

… men jeg kan godt nok ikke ret godt lide at være patient. Har fortalt min historie 14 gange, er blevet glemt 5 gange, måtte svare hvad der føles som 1000 gange på, hvor barnets far er henne i billedet, fået at vide – da jeg til sidst bad om at få lov at snakke med en læge – at jeg ifølge min journal havde snakket med en læge ”2 gange i dag og det må vist være nok” (og da jeg for 3. gang gentog, at “Det. Har. Jeg. Ikke!!” blot endnu engang fik at vide, at det stod i min journal), og så er det lykkes dem at forlise 2 af de vigtigste testresultater på 1½ døgn.

Don’t get sick, y’all.

Skal vi ikke sige, at det er fordi de stiller med A-holdet, når man føder, at man bliver spist af med B-holdet undervejs?

Heldigvis har man venner, der indtager ens hjem og samler alle Antons møbler, mens man selv sidder på en hospitalsseng og har travlt med at ligne noget, der er løgn.

Heldigvis har man venner, der glad og gerne leger taxa, henter tøj og holder med selskab.

Jeg skriver igen, når jeg kan, ikke? So long.

Published by

11 Replies to “Greetings from Skejby.

 1. undskyld undskyld undskyld for jeg kom godt nok til at skraldgrine… men skynder mig at sige, at det altså er pga. dit knaldhamrende gode billedsprog!!
  Det er rigtig rigtig øv for dig
  : – ( men godt at de passer på Anton og dig! Var selv indlagt nogle uger inden jeg fødte og det ikke for fedt, når der er en masse man vil ha´ klaret.
  Hurra for dine venner : – ) – sender masser af positive tanker

 2. Kære Jammerdal
  Hooold nu kæft, her gik jeg og troede det hed koldhøn ( som i høne):)

 3. Knus, tanker, og har du brug for at vi læsser samlingen af gamle dameblade af ude på Skejby eller er de nogenlunde up to date med læsestoffet?

  Held og lykke med Kampen Mod Journalen

 4. Tak skæbne! Jeg kender godt kålhøgen – det er en dum fugl, der kommer ind over som en måge på en dårlig dag og skider sin dårlige mave lige ned midt i det, man laver. Og man kan aldrig ramme den, selvom man prøver.

  Det er da egentlig sjovt, som de har stående i journalen, hvor mange gange de tror, du har talt med en læge, men ikke alle de væsentlige detaljer, så som sygdomshistorie og personlige omstændigheder. Men det er måske bare mig, der har en forkvaklet opfattelse af "væsentlig".

 5. Har været fast læser af din fantastiske blog siden forsommeren. Håber inderligt det bedste for dig og Anton – er rigtig ked af det på din vegne, at du får sådan en træls afslutning på en ellers god og aktiv graviditet.

 6. De stiller med A-holdet til fødslen, I promise! B-holdet er vi også rendt ind i flere gange både før og efter fødsel (hvad sker der for forkerte journaler?!?), men A-holdet er der, når det VIRKELIG gælder – dvs. når man skal presse ninjaen ud (gennem øret eller hvor det nu passer den.

Skriv kommentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.