Gå nu VÆK, for satan!!

Jeg har fundet en gruppe af mennesker, som jeg hader mere indædt end gøglere: Facere.

Og inden nogen begynder at skrive noget om, at man jo bare kan sige, at man ikke er interesseret, så lad mig lige forklare, hvordan det er at bo i Århus:

Jeg har været nødt til at finde et nyt sted at handle, fordi jeg ikke længere var sikker på, at jeg kunne lade være med at slå idioten fra Telenor eller Grøn Energi eller hvor fanden han nu var fra, ihjel, når han endnu engang ivrigt stalkede mig hele vejen fra min cykel, ind i butikken og fra døren og tilbage til min cykel uden for min gamle Føtex. Det skete hver ENESTE gang, jeg handlede.

Jeg bliver forfulgt af Amnesty International (hvilket jeg for længst er blevet alt for gal til at kunne grine af ironien i), Greenpeace, Unicef, Røde Kors, Politiken, Århus Stiftstidende og de der mennesker med mapper med billeder af nogen, der er blevet hængt, hver ENESTE gang, jeg er nede i byen.

Og den måde de gør det på, er så sindssvagt irriterende, at det næsten overgår min fatteevne: De slår følge med mig, når jeg kommer gående og forsøger med deres dreadlocks, timeløn og friskfyragtige attituder at appellere til min dårlige samvittighed.

I starten gik der sport i at finde på snappy comebacks, der hylede dem ud af den længe nok til, at man kunne nå at undslippe, men når man bliver stoppet 3-5 gange, 4 gange om ugen – ofte flere gange af den samme spade, når man går hhv. ud og hjem – løber man relativt hurtigt tør for ammunition.

Jeg fatter simpelthen ikke, at det kan være lovligt at chikanere sagesløse mennesker på den måde.

Published by

13 Replies to “Gå nu VÆK, for satan!!

 1. Høretelefoner + mp3-afspiller er løsningen. Det har reddet mig fra rigtig mange facere (og i øvrigt skrigende møgunger i supermarkederne). Kan varmt anbefales.

 2. åh hvor ER jeg enig (igen det er ved at blive en dårlig vane : – ) )IGEN med dig Linda. Det er til at få SPAT af… Mit bedste våben er at gå målbevidst og se lige igennem dem. Det virker bedre, end at sige noget… og det at man ved, at de er aflønnet for opgaven gør det noget nemmere, end hvis de selv brændte for sagen.
  – Mette

  ps du glemte dem med danse-bjørnene

 3. Jeg plejer bare at hvæse "NEEEEEJ" når jeg går forbi og een af dem tror han har fået øjenkontakt med mig…. De skal skride, NU!!

 4. jeg er helt enig. så skulle du prøve at arbejde i midtbyen. man føler sig som en soldat fra 1.verdenskrig som skal springe fra den ene skyttegrav til den anden for at undgå øjenkontakt med "fjenden".

  Problemet er jo lidt, at de alle har en god sag, som man burde støtte. det er mere måden de gør det på…… HOLD OP MED DET! DET ER MEGA TRÆLS!

  Thomas

 5. Jeg er velsignet med en attitude, der åbenbart siger "jeg-vil-gerne-ruinere-mig-selv-for-at-redde-hele-verden-alene-så-please-please-kast-dig-over-mig-grimme-dreadlockmand" 🙁
  De er over fucking ALT og med Karlsens superklister hænger de godt fast, når man prøver på at komme væk. Jeg foreslog engang en særligt ivrig en af slagsen, at han kunne skaffe mig en "Gå væk facer-badge", tilbød endda at betale gode penge for den, men SÅ ivrig er man åbenbart ikke i den branche, at man gider at tilpasse udbud med efterspørgsel 😀

 6. Det er faktisk sjældent jeg bliver stoppet af dem – tror min jeg-har-simpelthen-ikke-tid-til-at-snakke attitude, samtidig med at jeg sms'er, får dem til at holde sig væk 😀

 7. Jeg ved godt, at det ikke er særligt pænt at lyve, men alt efter hvilket vej jeg går, plejer jeg at sige, at jeg hhv. skal nå et tog eller allerede støtter. Det er ikke særlig pænt, men det virker. 🙂

 8. 1) Forsøg altid at undgå øjenkontakt med en facer.
  2) Sig: "Jeg er allerede medlem", hvilket jo højest sandsynligt også er sandt. Faceren behøver jo ikke at få at vide, at man ikke er medlem af vedkommendes "red-verden-organisation", men i stedet har medlemsskab i Fitness Dk eller Gyldendals Bogklub.
  3) Hvis ovenstående mislykkes, se da filmen "Terkel i knibe" og øv dig på at sige "Nej" på ligeså mange måder som Terkilds far og begynd allerede strømmen af "nej-er" inden faceren får sagt noget til dig.

  PS: Det er nu 187 dage siden jeg har vekslet mere end 3 ord med en facer.

 9. Altså, faktisk tror jeg det ér ulovligt at chikanere folk på den måde.
  Synes engang jeg så noget i "Kontant" om de der gadesælgere (som du kalder facere), og de må ikke opsøge dig, du SKAL opsøge dem, før de må sælge dig noget… Også selvom det er i den gode sags tjeneste. Det skulle høre ind under loven om dørsalg.
  Det er da værd at undersøge, så kan du evt. fortælle dem dét, næste gang de generer dig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.