Småt brændbart.

Jeg finder det temmelig ironisk, at to af de største grupper, der nyder godt af velfærdssamfundet Danmark, er dem, som insisterer på at udhule det.

Det er som om, Danmark er forvandlet til en børnehave, hvor alle de voksne er gået hjem, og ungerne har levet af slik i en uge. På blå stue er de sure, fordi de har opdaget, at ytringsfriheden i det land, mange af dem har valgt som nyt hjemland, fordi man her må sige, hvad man tror på, uden at blive forfulgt og tortureret, ikke kun gælder, når man siger pæne ting, som alle er enige i. Det er svært at forstå, at ofre vælger at forvandle sig til bødler, og at de har lyst til at videreføre det system, som de selv er flygtet fra.

I Dk lever vi primært at vores knowhow. Det er med andre ord vores skolesystem, der er første skridt på vejen til at sikre en veluddannet befolkning, der gør et pixiland uden råstoffer i undergrunden rigt nok til at tage imod mennesker på flugt. Så det er naturligvis skolerne, de nu vælger at brænde af.

På rød stue mener de stadig helt alvorligt, at de har krav på et nyt legehus, som alle dem, der ikke bruger det, skal finansiere. På Forkælede Ungers hjemmeside kan man læse følgende:

Under forhandlingerne med kommunen, blev kravene tilpasset en smule og kravet om, at kommunen skulle betale driften blev droppet. Til gengæld blev det tilføjet, at huset skulle ligge på Nørrebro. Ligesom 1981 var det afgørende, at det er kommunen og ikke private investorer, der skal gøre et ungdomshus muligt.

Vi vil have et ungdomshus nu! Kommunen skal stille huset til rådighed. Det er ikke acceptabelt, at kommunen fører en ungdoms- og kulturpolitik, der betyder, at det kræver et millionbeløb at være med. Et evt. overdragelsesbeløb må ikke overstige et symbolsk beløb på en krone.

Jamen selvfølgelig skal I da have lov til at overtage et hus på Nørrebro for en krone. Det synes de andre beboere på Nørrebro – hvor gennemsnitsprisen for en 5 værelsesvilla er 5 millioner – sikkert er helt rimeligt. Og jeg tror da ikke, at det ansporer andre interessegrupper til at gribe til yderligheder, hvis de ser, at man kan skabe sig til et hus. (Omend jeg må sige, at jeg ikke er helt fri for at være nysgerrig efter at se, hvordan Forenede Skakspillere eller Dansk Squaredance Forening har tænkt sig at stresse politiet.) Regningen fra rydningen af Ungdomshuset lød allerede dengang på 72 millioner kroner til ekstra mandskab, oprydning osv. Det er temmelig mange arbejdstimer, målt i skattekroner. Men dem skal vi andre nok betale, så I har tid til at spille guitar og stå ved åen og råbe “Kapitalistsvin!” efter os, når vi går på arbejde. Det manglede da bare.

Andre menneskers biler, solarier (et oplagt terrormål. Infrastrukturen er lammet i ugevis) og containere. Jeg tror ikke, at der er nogen, der længere ved, hvem der brænder hvad af, og hvorfor. Tændstikkerne sidder løst på de unge fra hele den integrerede institution. Måske jeg skulle prøve at stille Nabo Med Indre Jyttes opgangsdekoration ned på vejen?

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.