Det er smart at snyde. Det er dumt at blive opdaget.

Nå, men pga. af min selvhadsfest i går glemte jeg helt at fortælle, at jeg havde et lille tete-a-tete med Drengene i Blåt. Og uden at vi snakkede om det, tror jeg, at det var dem, der var mest tilfredse med mødets udfald. Man må ikke cykle i Busgaden. Eller… det må man godt, det koster så bare 500 kr.

Mens jeg stod og hyggesludrede med den hærdebrede politimand, stoppede hans kollega et par piger, der havde fået samme gode rute-idé som mig.

Og jeg er bare nødt til at sige, at jeg synes, at folk, der prøver at undgå bøder ved først at tigge for derefter at glide direkte over i fornærmelser, er nogle dårlige tabere. Hvis jeg tænker på alle de bøder, politiet har været i deres gode ret til at udskrive til mig og 70 % af Århus’ cyklende befolkning igennem tiden, så er vi altså nede i en ret overskuelig kilometerpris. Og ja. Gu fanden er det da ærgerlige penge, men altså… Vi kunne også have boet på Haiti, ikke?

De her piger startede med at forsøge sig med ”Aj, må man ikke?? *overdrevet-overrasket-smiley* og ”jamen vi skulle bare lige 20 meter!” gled over i ”Hvor står det!?” og ”Er det nyt eller hvad?” for at ende i ”Sig mig engang! Har I ikke bedre ting at tage jer til!?”

Gro nu en værdighed! Vi har slæbt vores cykler hen over 24 skilte, der forbyder os at være her, vi HAR set dem, vi har med stor sandsynlighed gjort det en 7-8000 gange før – mindst – og så har vi slet ikke snakket om alle de gange, vi er kørt imod ensretningen, uden lys og på fortovet. Vi tog chancen, og den gik ikke. Suck it up. Det er jo for helvede ikke de to betjente her, der har lavet loven. Og den der med at begynde at fornærme dem? RIMELIG dårlig strategi, hvis I håber på at slippe for bøderne.

Min politimand forklarede mig venligt, at det er cyklistuge (consider yourself warned), og så nærmest ud som om han var lidt ked af det, da han gav mig bøden. Han tilføjede fåret ”jamen, det skal jeg spørge om” da jeg kom til at grine som svar på, om jeg ’vedkendte mig formelt at være sigtet for overtrædelse af færdselsloven’. Hans sidste ord til mig var: ”Nu håber jeg ikke, at jeg har ødelagt din dag alt for meget.”

Og midt i en møgdag følte jeg mig faktisk rimeligt overskudsagtigt, da jeg smilede stort til ham og sagde: ”Ved du hvad? Der skal mere til!”

Published by

9 Replies to “Det er smart at snyde. Det er dumt at blive opdaget.

 1. Det er skidefarligt at cykle gennem Busgaden. Bus- og taxachauffører har NO MERCY på den strækning. Det er ren Bermudatrekant, cyklister er forSVUNDet fra den gade. Vær du heldig, at det var strisserne, ikke en fra Århus Sporveje, du faldt i kløerne på. I'm telling you.
  PS. Glæder mig til du skal være min træningsnazi. Har tænkt på at holde dig personligt ansvarlig for, at jeg kommer i form. Træner du spinninghold for folk, der faktisk skal lære at cykle fra bunden? Og ikke kan holde balancen på de fastspændte jernheste?

 2. Det er god stil og totalt overskudsagtigt at fyre sådan en afskedsreplik af, når man har fået en bøde 🙂 – det var godtnok også en flink og omsorgsfuld betjent!

 3. Kan sgu godt forstå, han var flov over at stå der. Cykelbøder…pfff. De betjente burde tage deres gode overskæg og komme herover og uddele bøder for våbenbesiddelse/hash/idioti til gangsterne i stedet. Vi kunne godt bruge noget backup.

 4. nå det var selv-hadet og ikke bøden, der gik ud over os ?? : – ) : – ) godt vi er lige så overskudsagtige som dig! hæhæ… Nej alså: cyklister i Århus VED:
  1) forbudt at cykle i Busgaden
  2) jep færdselsbetjente ligger jævnligt på lur
  2) og JEP det er afsindigt risikabelt at cykle der – pga. Sporvejene, som har en "wanted dead og alive" ude på cyklister…
  så suck it up og sig pænt tak for bøden som Linda!!
  – Mette
  ps lidt lige som dem der konsekvent parkerer ulovligt – f.eks. ved vores fitness og så piver over en bøde i ny og næ…

 5. For hunden, hvor var det en god afskedsreplik du der serverede til polissen" Og 1000 på at det var en af de ting han sludrede med sin familie om ved middagsbordet, at "så stoppede jeg en kvinde på cykel, og ved du hvad hun sagde, da jeg gav hende en bøde?" Og så videre i den dur.
  Og sådan nogle betjente er dæleme dem vi kommer længst med i stedet for de fordømmende. Da jeg for få år siden blev knaldet i en fartrazzia og måtte indkassere et klip i kørekortet, sagde manden på MC'en: "men ved du hvad, klippet bliver slettet efter tre år, og hvad er chancerne for at du møder os igen inden da?" R-E-S-P-E-K-T!

 6. Info: Jeg finder straks skrårem og lange støvler frem, og jeg har LIGE timen til dig…;)

  Gitte: Ordnung muss sein!

  Randi/lbs: Synes faktisk også, at vi burde add'e hinanden på FB:)

  Flo: Det siger jeg lige til ham, når jeg støder på ham næste gang. Han virker som typen, der gerne giver et nap med.

  Mette: Nemlig!

  Miw/Kirsten: Vi kan nemlig godt lide de rare af dem. Selv inkl. bødeblokke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.