Blogger er blogger værst.

Ret kort tid efter at jeg begyndte at blogge, blev jeg inviteret med i et bloggerkollektiv. Vi skulle i forbindelse med opstarten mødes i Sønderjylland, og som det praktiske menneske jeg er, fik jeg arrangeret, at Anne og jeg skulle følges derned. Anne var den første blogger, jeg mødte live, og derfor omgærdet af en vis mystik, så jeg var rimelig spændt på at møde hende.

Hun var – og er – fuldstændig fabelagtig, og hun har lært mig alt, hvad jeg ved om at blogge.

Jeg kan ret tydeligt huske, hvad jeg tænkte, da hun fortalte, hvordan halvdelen af alle bloggere kender hinanden i virkeligheden, hvordan cyberspace har intriger nok til at få Paradise Hotel til at fremstå som KFUMs årlige sommertræf, og om alle de uskrevne regler der er: Hvordan FANDEN kan dét lade sig gøre?? Altså, sådan rent praktisk? Vi sidder bag hver sin skærm, strøget ud i et jævnt lag over hele Danmark? *naiv-smiley*

I virkeligheden er det meget typisk mig. Jeg opdager ikke uskrevne regler. Come to think of it, opdager jeg faktisk ofte heller ikke de skrevne. Hvis jeg var blevet journalist, ville det helt sikkert have været mig, der havde stillet Joachim det samme spørgsmål 4 gange i streg, fordi jeg hele tiden kom til at sige ”du” til ham, og han derfor nægtede at svare. (Nar!)

Og det er muligt, at jeg nu forbryder mig mod 34 andre regler, når jeg skriver det her, men jeg synes godt at adfærden i blogland lige kunne trænge til en justering.

Jeg forstår ikke, at det skal være nødvendigt at svine andre bloggere til, uanset om man nævner dem med navn eller laver hentydninger så massive, at ingen er i tvivl om, hvem der menes. Og her tænker jeg ikke kun på de etablerede infights, der foregår, og som er så personlige, at de MÅ handle om noget udenfor bloggen, men også de mavesure hentydninger, jeg falder over rundt omkring, som antyder, at nogle bloggere kun er populære, fordi de lefler for læserne.

Jeg får det lidt, som når smalle, eksperimenterende musikere hader på populærmusik: Hvis noget er forkasteligt, alene fordi mange kan lide det, skulle du jo i virkeligheden glæde dig over, at det eksisterer. Hvis ikke, ville det ikke være muligt for dig at udgøre kontrasten til det, og så ville det blive dig, der blev mainstream, og dermed noget lort. Åbenbart.

Og så er der hele blogroll-issuet, som jeg også er ved at få ondt i hovedet over. De blogs, jeg har på min blogroll, er dem jeg læser. Jeg tænker funktionen lidt som den ”you might also like”-service, som nogle bloggere har under deres indlæg. Det er ikke sikkert, at jeg når dem alle sammen hver dag, men jeg læser dem jævnligt. Ellers ville jeg fjerne dem.

Og jeg forventer ikke, at de sætter mig på, fordi jeg har dem på. Jeg bliver ALTID glad, når folk sætter mig på deres blogroll. HVER gang. Og selvfølgelig er det ikke fedt, hvis jeg har været på et sted, og senere opdager, at jeg er blevet pillet af igen. Det er sgu da sjovere at blive sat på, end at blive pillet af. Men det er jo for fanden fair nok! Man flytter sig i livet, man bliver mæt af skrivestilen, eller man opdager noget andet, der falder mere i smag. That’s life. Jeg mener ikke, at man har krav på at optræde på andres lister, fordi man selv har sat dem på.

At den samme blogger optræder på mange blogrolls, synes jeg heller ikke, at der er noget mystisk i. Vi er f.eks. ret mange, der linker til Maren og Stine. Fordi de er RØV-GODE. Og fordi jeg tror, at vi som læsere honorerer, at de prioriterer at bruge tid på deres respektive blogge. Jeg har aldrig forstået det der med, at hvis nogen bliver FOR gode, så skal de straffes for det. De to damer lever livet i den skriftlige overhalingsbane, så de er formentlig hævet over at lade sig gå på af stikpillerne rundt omkring, men jeg går bare hjemme på barsel, så jeg kan sagtens harcelere for dem.

Kan vi ikke nok prøve at løfte niveauet lidt? Så der er plads til alle? Og så det rent faktisk betyder noget, hvis man bliver anbefalet af andre, og ikke bare bliver pligtreklameret for?

Det gode eksempel kunne være Dines, der er rigtig god til at fremhæve blogs, som man måske ikke lige ville have fundet ellers, og det synes jeg da en supercool måde at gøre det på; at man i stedet for at rynke offentligt på næsen af det, man ikke bryder sig om, sætter spot på det, man mener, ufortjent er overset.

God dag derude.

Published by

31 Replies to “Blogger er blogger værst.

 1. Kære Linda. Jeg elsker din måde at stille dig op på en skammel, sige hrmhrm og så liiiige bede om kammertonen på den der seje og nøgterne måde. Jeg føler mig stadig spritny i blogland, er trods alt kun 2½ måned gammel. Og jeg fatter heller ikke regler, og jeg aner ikke, om jeg overtræder nogen. Men hvis jeg bliver i tvivl, ved jeg nu, at jeg vil skrive til dig. Du er min blog-mor, har jeg lige bestemt. Gugugaga.

 2. Jeg har også kun blogget i nogle måneder, så måske er det bare fordi jeg er ny i det. Men jeg har slet ikke set noget blog-fnidder ud over de der madbloggere der skal konkurrere?
  Tværtimod synes jeg, jeg er stødt på mange søde mennesker, der har hjulpet mig lidt på vej. Mit indtryk er derfor, at bloggerne er rigtig gode til at fremhæve hinanden (på den positive måde) og hjælpe de nye lidt på vej.
  Men igen, det kan sagtens bare være fordi, jeg ikke har blogget så længe og er lidt ny og naiv.

  Men du skriver jo ikke noget man kan være uenig i. Blogrolls er for de blogs man selv kan lide, og falder man over en blog man ikke bryder sig om, kan man jo lade være med at læse den.
  Jeg synes også det er en dejlig service, når folk sætter blogrolls på 🙂 Ellers havde man jo ikke fundet alle de gode blogs rundt omkring – f.eks. din.

 3. Det er sjovt som udenforstående "bare" bloglæser, at se at der tilsyneladende er den der "vi kender alle hinanden" og samtidig den der "vi hader alle lidt hinanden" tendens mellem bloggerne…

  Det minder mig meget om det der sker i den forumverden jeg er en del af… man bliver sgu træt på sit ansigt!

  Men jeg læser videre… jeg har alligevel kun en håndfuld blogs jeg kan overskue og gider at læse! 🙂 Selvfølgelig er det de bedste af dem alle sammen 😉

 4. Godt ord igen! Og lige præcis derfor afholder jeg mig ofte fra at smide en kommentar rundt omkring og bare forblive "skabslæser", jeg orker nemlig ikke den skolegårdsstemning der nogle gange hersker.

  Jeg skriver for mig egen (og familie og venners) skyld og hvis andre vil læse med er de hjertlig velkommen – og synes de, at det er noget bras jeg lukker ud, så synes jeg, at de skulle "besøge" nogle andre.

 5. Årh hvad. Så nævner du ikke engang mig som RØV-GOD, hold kæft jeg er skuffet mand, det kunne du sguda godt, jeg fortæller ALTID alle de andre hvor god du er…..
  Aj. Som man siger. Fint fint indlæg Linda. Godt taget.

 6. Jeg er fuldstændig blank! Jeg har ALDRIG oplevet noget negativt. Måske jeg har noget godtroende naivitet i mig, der ligesom overser den slags, eller oversætter det til noget positivt? Men jeg er jo stadig kvinde… jeg vil jo gerne være med alle steder og vide præcis hvad du snakker om. Du har jo gjort mig voldsomt nysgerrig nu. Altså. Men når nu det altså findes, så er jeg fuldstændig enig i det du siger. Jeg troede egentlig, at det var logik for alle.

 7. Orv, tak for de fine fine ord, Linda. Og for et smaddergodt indlæg.

  For mig blev det først for alvor sjovt at blogge, da jeg turde skide på De Uskrevne Regler – som i øvrigt slet ikke eksisterer i samme omfang, som de gjorde for fire år siden.

  Og Linda… Jeg glemmer aldrig, at det var dig, der lærte mig at råbe "soooooo" ud af et bilvindue. Det er sådan en fin historie til børnebørnene.

 8. Som Maria og Nadia er jeg også ganske ny i faget… og vil sørme gerne vide hvad de der regler er… Så jeg i det mindste ved hvornår jeg bryder dem (og kan sidde og gnide mine hænder og gnække…. og panisk kigge mig over skulderen hele tiden)…
  Jeg har set masser af små spydige sager blandt modebloggere og i madblogger-verdenen, men herinde i "jeg er sjov og ikke selvhøjtidelig"-segmentet er der da rart at være?

 9. Har det på fuldstændig samme måde – jeg fatter heller aldrig en bjælde – heller ikke selvom den ringer mig helt op i hovedet…

  Men jeg har nu heller aldrig oplevet en sur kommentar eller en tilsvining, så egentlig er jeg lidt glad for at jeg er lidt clueless… Opdager det nok bare ikke.

  Forstår heller ikke hvorfor nogen har behov for at svine andre til på mere eller mindre tøse-agtige måder – hvorfor ikke bare være glad for at blogland er så skide godt?

  Så støtter fuldstændig op!

  kram Dorthe

 10. HVAD? Er der nogen, der hader på mig? Hvor? Altså ud over den der nazisiden, der mener jeg skal skride hjem til Lappland og hende den sure gamle fisse, der sender mig håndskrevne breve fra Nordjylland om at hun vil æde sin gamle hat på at Allan snart skrider fra mig, fordi jeg er så irriterende et menneske. Jamen hvor? Jeg læser jo mest kun dig, jo …

 11. Linda journalist eller ej, så er der faktisk nogle (får nok hug, hvis jeg skriver 80%)journaliststuderende, der på de fire år uddannelsen tager, og de garvede journalister, der har været i faget i 1000 år, aldrig rammer dit niveau for at fange læseren, samtidig med at du formår at revse, så det rammer, der hvor der rammes skal! Det var så en lang sætning 🙂
  Og jeg forstår da godt at Annamette er fortørnet over, at hverken hun eller jeg for den sags skyld er nævnt! Hmpf!

 12. ZImpelthen ZÅ ZKUFFET Linda!

  Alle ved at jeg har Danmarks bedste mandeblog med testosteron og sårn! Det kunne du GODT have zkrevet nå!

  Nu ved jeg ikke lige hvem der sviner hvem til, men Mor Linda har ret. Stop så.

  PS Jeg læser flere end der er på min blogroll, den er bare så irriterende at opdatere på.

 13. Det har jeg heller ikke fattet!
  Beklager, men jeg forstår slet ikke hvad du skriver om? Jeg læser med fast hos dig, men det er vist også den eneste. Jeg blogger udelukkende for min egen skyld og for at oplyse om et vigtigt, men overset og relevant emne. Der er dog en tendens til, at de samme bloggere linker til hinanden, men det må de selv om…!

 14. Jeg er så enig med dit indlæg. Det er fantastisk formuleret, med en humoristisk sans og det hele. Kunne ikke have sagt det bedre selv. Fortsæt den stil! 🙂

 15. Weeeee, hvor najs at du skriver så pæne ord om mig! Jeg synes DU er super!!! Og DU var den, der lærte en forbløffet lille mig om Blogland, som jeg knapt nok anede eksisterede.

  Jeg har taget min del af diskret høvl mellem linjerne, men havde faktisk overset, at der var nogen, der hader på mig lige for tiden. Måske er jeg blevet så ligeglad, som jeg hele tiden har påstået, at jeg er?

  Iøvrigt:
  Her lærer vi en af fy-reglerne i Blogland: Du må ikke rose de andre, thi da skal dit kommentarfelt flyde over af arrige "hvorfor nævnte du ikke mig"-beskeder, halvhjertet forklædte med humor for at tage brodden af dem.

 16. Nogen sendte linket til denne blog via min egen.

  Jeg kender heldigvis ikke til den slags blogdrama. For mig er min blog ikke med i et eller andet fællesskab. Jeg skriver udelukkende på min blog fordi jeg elsker at skrive. Ikke for at få nye venner. Jeg elsker naturligvis når folk læser og kommenterer, men det er, uanset hvad, ikke hovedformålet.

  Til gengæld kender jeg det du beskriver i dit blogindlæg fra andre steder i cyber hvor hvor jeg ER med i et slags fællesskab. På den måde er min lille blog desuden blevet blandet ind i noget snusk. Men det har jo så ikke noget med andre bloggere at gøre.

  Jeg tror altid der vil være den slags fnidderi i diverse cyber-communities. Det er jo egentlig ikke anderledes end ude IRL. Og det er vel egentlig fordi at det passer meget godt når man siger: Kvinde er kvinde værst. (Er sjældent at mænd deltager i den slags, tror jeg)

  Kh.
  Fairy

  http://www.fairy-unleashed.com

 17. @Stine nu kan du jo så naturligvis sige, at du fik ret i din påstand, fordi jeg i din verden måske går til modangreb.
  MEN jeg synes faktisk det var en unfair kommentar, at vores svar er forklædt som humor.
  For mig er det klart, at Linda bruger de übercool blogladies, for hun er jo selv i den liga.

 18. Høøørt, mand! Har længe ville skrive et indlæg om emnet – problemet er bare, at hvis JEG havde gjort det, var jeg blevet ugleset. Men når en blogger som dig gør det, så lytter folk sku. I ved alle sammen, det er rigtigt. Også derfor, jeg aldrig gider skrive min blog på eller har en blogroll på min egen blog. Hold nu kæft, hvor er der for mange selvfede bloggere i Blogland. (Nej, det var ikke dét, du sagde, I know. Men det siger jeg. Og igen ved I, jeg har ret)….

  – Signe

 19. Hold op hvor er det et svært emne du tager op der, som jo egentlig er super aktuelt. Specielt når man som blogger kender nogle i den virkelige verden, der så viser sig at være bloggere, eller bliver det hen af vejen. Hvordan skal man lige forholde sig til det?
  Jeg er faktisk fuldstændig enig med dig hele vejen igennem. Der er dog en ting du er uvidende om.

  KFUM's landslejr indeholder intriger der til hver en tid slår Paradise med flere længder. Endnu værre bliver det når vi dropper religionen og vender blikket mod DDS.
  Personlig erfaring -.-

 20. Åh men du har jo ret – i det hele.
  Bloglandia ville (også) være et rarere sted, hvis alle opførte sig overfor hinanden, som de gerne selv… osv…

  I de tilfælde, hvor jeg har oplevet intrigerne gå fuldstændigt amok i kollektiv tilsvining (føj!) har det været blandt de bloggere, der forsøger at promovere deres forretning via bloggen – og som åbenbart har følt deres "totalt unikke" produkter kopieret i en eller anden grad.
  Mine " " omkring totalt unikke vil så helt klart kunne give mig så mange stryg, at jeg ikke kan sidde ned i en uge, men jeg synes mange gange, at det er et ægget eller hønen-problem med den der "jeg blev inspireret af…" (og det var jo slet ikke det, min kommentar skulle handle om!)

  Det værste for mig er så, når dem der oftest kaster den første sten stiller sig op og råber om, hvordan man skal opføre sig i Bloglandia – hvilket heldigvis ikke er tilfældet her 🙂

  Godt brølt!

  ~ Karina

 21. Sikke mange reaktioner, det indlæg fik. Fra kvinder, vel at mærke. Det i sig selv er da tankevækkende.
  Skyldes det, at der er et overvejende flertal af kvindelige bloggere? Eller at blog-bitching er en syssel, kun kvinder bruger tid på? Eller sidder alle de mandlige bloggere og snakker om superliga, kompression, onlinespil eller købekasser et andet sted?

  Ja, jeg spø'r jo bare…

 22. @Stine Jeg skrev det bevist med en masse Zer så man ikke var i tvivl om at det var for sjov. HVIS det nu var mig du mente med den lille spidse bemærkning.

  Jeg behøver ikke at blive nævnt af Linda for at få mit ego masseret 🙂

  Kærligste hilsener Mandebloggeren Morfar

 23. Gosh. Jeg har læst med her i al evighed. Eller cirka 3 år. der omkring. Har aldrig kastet dig en kommentar før nu, for du er ligesom en af de store fra 10. klasse, som er mega sej og så'en.Så kan man blive genert.
  Jeg har selv blogget i de 3 år, men jeg har heldigvis aldrig oplevet grimmerter af regler og den slags. Jeg ved godt der vist er nogen, men jeg er tit for naiv til at opdage dem. Jeg roser dem jeg synes er gode, sjove, fine og den slags.
  Og nu vil jeg bare sige at du er sej, og mega højt HØRT! For bare det lidt fnidder jeg har bemærket, er sgu for plat.
  Er der virkeligt nogen der decideret disser hinanden? Tænk at de gider.

  Oh uh, tænk at jeg har skrevet hos en af de seje. gisp.

 24. Det ER ikke nemt at hitte rundt i – alle de regler der er omkring blogland.
  Har blogget i 4 mdr. og har kun hørt om det slemme svine-til historier /læst et par stykker af dem og undret mig såre!
  Den der med at de nye kommenterer på de gamles sider blot for at blive set har jeg også læst flere steder..
  Det er bare så småligt at tænke sådan om nye bloggere som også gerne vil være med…
  Hmm – nu skriver jeg her … HAR alle set mig???

 25. @ Onkel Anne
  Ak, jeg frygter, at du nok har ret. Eller endnu værre: De har pige-pseudonymer?
  På den anden set bidrager du jo også selv til kønsforvirringen med dit "Onkel" Anne 🙂
  Måske skulle jeg overveje at ændre navn til Tante Frede…

 26. Jeg har lige fundet ud af i dag at jeg er ægte,og du lige så, tillykke med det. Jeg tænker jeg er ægte fordi jeg skider noget så grundigt på de regler jeg ikke aner eksisterer.

  Jeg henviser til hvem jeg vil henvise til, og sådan er det. Basta.

  Jeg er jo bare mig selv.

  Men hvis det nogensinde skulle ske at der kommer tøsekamp igen, så kommer jeg altså med noget mudder og så tager vi det i en boksekamp, for det er da sjovere at tage en omgang mudderkamp, end det er at kaste rundt med ord. I hvert fald for dem der ser på, for så er der sååå meget at læse.

 27. Nå, jeg tager sgu min tidligere kommentar tilbage. Jeg var bare naiv.

  Men så vil jeg i stedet glæde mig over, at min egen blog er gået fri indtil videre, og at der findes masser af gode blogs, som din, hvor det ikke handler om alle de andre og hvorfor de stinker.

 28. pretty good post. I lawful stumbled upon your blog and wanted to command that I get really enjoyed reading your blog posts. Any condition I’ ll be subscribing to your maintain and I hope you despatch again soon Wedding Dresses 2011 .

 29. Hmmmm.
  Jamen er der ikke nogen, der kan lige kan fortælle, hvad de uskrevne regler går ud på?

  Jeg er også ny og det ville da være så rart, hvis der var en guideline til, hvad man IKKE skal gøre for ikke at pisse de "gamle" og erfarne bloggere af

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.