You Tarzan. Me like.

Jeg har idag tilbragt 7 timer i tog, bl.a. sammen med en kvinde med en stemme så skinger, at den kunne skære igennem glas. Nu er det jo desværre sådan, at ens egen stemme lyder meget anderledes ude i rummet i forhold til inde i hovedet. Kvinden i toget holdt nærmest enetale fra Århus til Odense; jeg holdt ud i 30 min, tørrede derefter det værste blod af ørerne og søgte ly i min IPod.

Mens jeg sad der, slog det mig, at jeg somme tider godt forstår, at mænd får spat af os. Hvis vi lyder tilnærmelsesvis som denne kvinde, og bare kører nonstop, så forstår jeg faktisk godt behovet for et værksted, hvor man(d) kan søge eksil. Bedst som jeg havde tænkt det, kørte vi forbi en kæmpereklame. Den viste et billede af en lille popo i tennisskørt med et olieret håndaftryk og teksten: “Aldrig mere værksted”. Det ikke er mange år siden, at et firma (JBS, tror jeg?), lavede en reklame, der viste et billede af en sygeplejerske, som de fleste mænd ville takke ja til at blive undersøgt af. Tryksværten var ikke engang tør, da Dansk Sygeplejeråd indigneret gik til angreb og fik den trukket tilbage. Hvis Dansk Metal pludselig kom farende og pegede på automekanikerne, mens de forpustet råbte: “Diskrimination!”, tror jeg, at de fleste ville trække lidt på smilebåndet. Og så er det ikke ligestilling, når kvinder gør det. Så er det hysteri.

Dér sad jeg og kom til at tænke på, hvor meget jeg holder af konceptet “mænd”. Jeg finder det befriende, at den ene halvdel af menneskeracen er født uden misdannelsen Fnidder. Somme tider er det, selv som kvinde, svært at gennemskue kvinder, og vi er dog immervæk udstyret med originalmanualen. Vi vil gerne roses, når vi synes, at vi er dygtige, men vi kan ikke finde ud af at vise det. Vi forsøger at telepatere det, og bliver indebrændte, hvis transmissionen mislykkes. Det er sgu da befriende, at man tydeligt kan se på en mand, hvornår han har lyst til at hive t-shirten over hovedet og løbe en sejrsrunde til “We are the champions”. I har en særlig evne til ikke at gøre tingene mere komplicerede, end de behøves at være, og der findes ikke noget, som ikke kan forklares/besvares ved hjælp af fodbold:

(Citat fra Woman. Spørgsmålet til drengene lød: “Hvad synes du om missionæren?”)

“Missionærstillingen er sexlivets svar på en 4-4-2 opstilling. Selvom den er meget brugt og måske lidt uoriginal, har den vundet rigtig mange kampe”.

Gad vide, hvad off-side svarer til?

Published by

2 Replies to “You Tarzan. Me like.

  1. “Gad vide, hvad off-side svarer til?”

    Dét er jeg ret sikker på, at jeg kender svaret på, men eftersom min mor stadig tror jeg er en pæn pige, vil jeg undlade at buse ud med det i al offentlighed ;-P

  2. Det var da skæg. Sidder netop nu og skriver et projekt om mand/kvinde, udsprunget af netop den reklame du snakker om.. Surfer lige nu rundt for at finde den på nettet. Ikke så nemt når man kun har reklame teksten, men til gengældt faldt vi så over dig, og nogle af de samme overvejelser..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.