You gotta sin to get saved.

Vatikanet har for nyligt offentliggjort De 7 Dødssynder, version 2.0. Ud over de oprindelige 7 (hovmod, griskhed, utugt, vrede, grådighed, misundelse og dovenskab), indløser man nu også billet til Det Varme Tivoli, hvis man beskæftiger sig med 1) Genetisk modificering 2) Medicinske eksperimenter på mennesker og 3) Miljøforurening. Derudover er det nu også strafbart at 4) Forårsage sociale uretmæssigheder, 5) Forårsage fattigdom 6) Blive overdrevent rig 7) Tage narkotika.

Umiddelbart ser det ud til, at Helvede får brug for temmelig mange dørmænd – der bliver crowded. Synes, at de skyder med spredehagl, de hellige drenge. Hvis man lister de 2 x 7 synder op, findes der ikke ét eneste menneske på denne jord, der kan undsige sig, gør der? (Man kan jo lige teste sig selv og se, hvor mange af de 14 punkter man kan vinge af i “har været/gjort.” Jeg prøvede. Gider ikke rigtigt snakke om resultatet.) Det til trods, synes jeg stadig, at der mangler 3 på listen:

1) Nærighed.
Bare ikke i orden. Overhovedet. Jeg vil ikke betale for dig, så du kan tage på skiferie. Ud over at være voldsomt irriterende, har denne synd også den ekstra hage, at den smitter: Når jeg er sammen med et nærigt menneske, begynder jeg selv at regne på, hvem af os, der har betalt hvor meget for hvad, fordi jeg ikke vil tørres. Sådan gider jeg ikke være!

2) Selvmedlidenhed/klynk.
“Jeg må gøre, hvad jeg vil, når jeg vil, og jeg behøver ikke anstrenge mig spor for at hjælpe andre, for det er synd for mig.” For det første er det afsindig irriterende at høre på. For det andet er det bare en utrolig lusket måde, at prøve at køre på frihjul i forhold til ansvar og forventninger på.

3) Løgn.
Behøver vel nærmest ikke yderligere forklaring? Når man vælger en handling, vælger man også konsekvensen af sin handling. Rystende dårlig stil at at hustle sig til sjov og ballade, men samtidig at forsøge at løbe fra regningen.

Jeg vil skynde mig at sige, at jeg er åben for forhandling: Jeg er villig til at give afkald på 3 af de nuværende 14 for at få mine egne forslag på listen. Jeg vil undlade at skrive, hvilke 3 jeg foreslår fjernet. Har jo lige skrevet, at man ikke må lyve.

Published by

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.